מחיר למשתכן התיישבות חרדית בקצרין?

עולם כמנהגו נוהג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
שלום רב,

ממש היה מרתק לראות את הדיון שהתפתח, והרבה בעקבות ההודעה ששמתי שבוע שעבר על היתכנות לקביעת התישבות חרדית בקצרין,

כעת אני רואה צורך לעדכן בהתפתחות הדברים, היה כמה וכמה סיבות להורדת העיר מהיתכנות לקהילה, וסיבה מאוד גדולה שבעטיה הורידו כמה קבוצות את ההצעה היה בעקבות קרית גת, כן גם אני חושב שקרית גת זה יותר מרכז ולא היה שום ספק, אך אולי קצת חבל שההודעה יצא באמצע ההרשמה להגרלות, אך תכלת לענינינו, ממידע שאני יודע כעת, כנראה לא יהיה הודעה רשמית על קהילה בקצרין.

אמנם לגבי השקעה ההצעה עומדת בעינה, שזה אחד מהשלוש ערים ששוה להירשם מכל הסיבות הכלכליות שכבר הבאתי למעלה בהודעות קודמות

יום מוצלח ופורה, מי שיזכה בקצרין יזכה בחצי מיליון שקל ובפרויקט עם היתרי בניה בקרוב, בשונה מפרויקטים אחרים, וכמובן בהשקעה קטנה = משכנתא קטנה, שזה אומר ריביות נמוכות= ורווח חמוד.

איך אמר לי היום מישהו, קצרין זה אחד על העץ (זה גם הגרלה עם סיכוים סבירים, לא מחלקים) ומקומות אחרים זה 2 על המטוס... כ2 אחוז בערי המרכז...
לתשומת לב @פנרס ועוד רבים וטובים

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
איך אמר לי היום מישהו, קצרין זה אחד על העץ (זה גם הגרלה עם סיכוים סבירים, לא מחלקים) ומקומות אחרים זה 2 על המטוס... כ2 אחוז בערי המרכז...
2 אחוז זכיה בעיר אחת ועוד 3 אחוזי זכיה בעיר אחרת, ועוד 4 אחוזי זכיה בעיר שלישית, ככה כמה וכמה פעמים במשך כמה הגרלות, עד שבסוף זוכים בדירה במקום נורמלי שמכניסה שכירות כמו שצריך, ולאחר 7 שנים מוכרים אותה ברווח גבוה, ובכסף שמקבלים קונים דירה יפה בעיר שרוצים לגור בה.
זאת לעומת קצרין, שמלבד שהיא בקצה העולם כפשוטו, מה שמקשה מאד על הטיפול בנכס, אתה מגלה לצערך שאף אחד לא רוצה לגור שם, וגם אם מישהו במקרה רוצה, יש לו עוד 500 דירות דומות להשכרה, כך שהמחיר שתקבל יהיה בקרשים. ואז לאחר 7 שנים של תסכול ותשלום המשכנתא מהכיס הפרטי, כשאתה בא לממש את הזכיה המפוקפקת, אתה מגלה לצערך שגם אף אחד לא רוצה לקנות את הנכס שלך כמו את 500 הנכסים הנוספים השכנים שעומדים למכירה בשכונה...
הגיע הזמן לשים את הדברים על השולחן, קצרין להשקעה היא מקום גרוע!

עולם כמנהגו נוהג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
2 אחוז זכיה בעיר אחת ועוד 3 אחוז בעיר אחרת ועוד 4 אחוז בעיר שלישית, ככה כמה וכמה פעמים, במשך כמה הגרלות, עד שבסוף זוכים בנכס טוב וקרוב שמכניס שכירות כמו שצריך, ויש לו גם פוטנציאל השבחה רציני, ואז לאחר 7 שנים מוכרים אותו ברווח גדול, ובכך מגיעים בס"ד לדירה נורמלית בעיר שרוצים לגור בה.
זאת לעומת קצרין, שאתה נתקע עם דירה בסוף העולם, שאף אחד לא ירצה אותה לשכירות, ולאחר 7 שנים של תסכול ותשלום המשכנתא מהכיס הפרטי, כשתרצה לממש אותה, תגלה לצערך שאף אחד גם לא ירצה אותה לקניה, כי יש בדיוק עוד כמה מאות דירות דומות שגם כן בשוק.
הגיע הזמן לשים את הדברים על השולחן, קצרין זו השקעה גרועה!
דווקא נדמה לי שכבודו כתב בהודעה אחרת שיש רווח של 450K...

ד"א לעניין הסיכוים לכו"ע חייבים להכנס לאלעד וצפת השאלה למקום השלישי. אז כך שיש לההוא שיירשם לקצרין גם את ה4 אחוז לזכות במרכז.

אז בא לא נתווכח על עובדות והעובדות הינם כך.

שכירות: גם בבית שמש וגם בפ"ת וגם בכל מקום שמשתחררים כמויות של דירות השכירות ברצפה, כן כן גם בבית שמש שהדירות עולות 2M השכירות כיום מגרד את ה3K בדיחה לכל הדיעות.
בקצרין כרגע השכירות שם זה כ3K+ עיין יד 2 ומדלן מודעות שכירות, ונניח שבהצפה השכירות תרד ל2K, עדיין כשאתה לוקח את התשואה להשקעה קצרין תעקוף את בית שמש בקלות.

לקניה: כהיום!! הדירות החדשות נמכרות תמורת 12 - 14 K למ"ר!!!! (ע"פ מדלן דירות על הנייר!! שיהיו מוכנות ב2025) שזה אומר בעוד 7 שנים המחיר אמור לעלות מאוד יפה...

וברור שעם הריביות של היום העיר שיש הכי הרבה סיכוים שהשכירות תכסה את המשכנתא זה קצרין.. ולא פ"ת שישלמו על המשכנתא ב7 שנים האלו את הנשמה עם החזרים של 6K פלוס (אם אין הון עצמי גבוה)
4,800 ‏₪
מחיר ממוצע לשכירות בפ"ת ע"פ מדלן. אמנם ביד 2 מצאתי גם דירות של 100 מ"ר ב6K

על קצרין לא מצאתי במדלן אך ברפרוף קל ביד 2 אז יחידות דיור מושכרות שם ב2,800 ודירות בסביבות 3,800

אז לסיכום ראובן שיקנה בקצרים עם משכנתא קטנה, של כמה מאות אש"ח בוודדים יש יותר סיכוי לכסות את השכירות מהמשכנתא, אם כי כאמור בכל שכונה שמשתחררים דירות לשכירות, יירד המחיר זמנית.

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
דווקא נדמה לי שכבודו כתב בהודעה אחרת שיש רווח של 450K...

ד"א לעניין הסיכוים לכו"ע חייבים להכנס לאלעד וצפת השאלה למקום השלישי. אז כך שיש לההוא שיירשם לקצרין גם את ה4 אחוז לזכות במרכז.

אז בא לא נתווכח על עובדות והעובדות הינם כך.

שכירות: גם בבית שמש וגם בפ"ת וגם בכל מקום שמשתחררים כמויות של דירות השכירות ברצפה, כן כן גם בבית שמש שהדירות עולות 2M השכירות כיום מגרד את ה3K בדיחה לכל הדיעות.
בקצרין כרגע השכירות שם זה כ3K+ עיין יד 2 ומדלן מודעות שכירות, ונניח שבהצפה השכירות תרד ל2K, עדיין כשאתה לוקח את התשואה להשקעה קצרין תעקוף את בית שמש בקלות.

לקניה: כהיום!! הדירות החדשות נמכרות תמורת 12 - 14 K למ"ר!!!! (ע"פ מדלן דירות על הנייר!! שיהיו מוכנות ב2025) שזה אומר בעוד 7 שנים המחיר אמור לעלות מאוד יפה...

וברור שעם הריביות של היום העיר שיש הכי הרבה סיכוים שהשכירות תכסה את המשכנתא זה קצרין.. ולא פ"ת שישלמו על המשכנתא ב7 שנים האלו את הנשמה עם החזרים של 6K פלוס (אם אין הון עצמי גבוה)
4,800 ‏₪
מחיר ממוצע לשכירות בפ"ת ע"פ מדלן. אמנם ביד 2 מצאתי גם דירות של 100 מ"ר ב6K

על קצרין לא מצאתי במדלן אך ברפרוף קל ביד 2 אז יחידות דיור מושכרות שם ב2,800 ודירות בסביבות 3,800

אז לסיכום ראובן שיקנה בקצרים עם משכנתא קטנה, של כמה מאות אש"ח בוודדים יש יותר סיכוי לכסות את השכירות מהמשכנתא, אם כי כאמור בכל שכונה שמשתחררים דירות לשכירות, יירד המחיר זמנית.
יש גם את העניין של ניהול הנכס, רק מי שגר בצפון יכול 'לקפוץ' לקצרין

עולם כמנהגו נוהג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
2 אחוז זכיה בעיר אחת ועוד 3 אחוזי זכיה בעיר אחרת, ועוד 4 אחוזי זכיה בעיר שלישית, ככה כמה וכמה פעמים במשך כמה הגרלות, עד שבסוף זוכים בדירה במקום נורמלי שמכניסה שכירות כמו שצריך, ולאחר 7 שנים מוכרים אותה ברווח גבוה, ובכסף שמקבלים קונים דירה יפה בעיר שרוצים לגור בה.
זאת לעומת קצרין, שמלבד שהיא בקצה העולם כפשוטו, מה שמקשה מאד על הטיפול בנכס, אתה מגלה לצערך שאף אחד לא רוצה לגור שם, וגם אם מישהו במקרה רוצה, יש לו עוד 500 דירות דומות להשכרה, כך שהמחיר שתקבל יהיה בקרשים. ואז לאחר 7 שנים של תסכול ותשלום המשכנתא מהכיס הפרטי, כשאתה בא לממש את הזכיה המפוקפקת, אתה מגלה לצערך שגם אף אחד לא רוצה לקנות את הנכס שלך כמו את 500 הנכסים הנוספים השכנים שעומדים למכירה בשכונה...
הגיע הזמן לשים את הדברים על השולחן, קצרין להשקעה היא מקום גרוע!
שמתי לב הרגע שכבודו ערך את ההודעה ל500 דירות...

אז רגע, קודם כל כ250 דירות כבר תפוסות היום ואני מניח שעד סיום ההרשמה יהיה יותר, ע"י בני מקום שיש מלא סיכוים שיגורו שם.

אז נשאר עוד 450 דירות..

ובנוסף לזה כרגע נראה שרוב הנרשמים הם לא חרדים (אם כי מידיעה יש כמה מאות חרדים שנכנסו), ואני מניח שחלק מהם נכנסו על דעת לגור שם,הם לא כמונו שצריכים קהילה. אז בא נוריד עוד 150 דירות, אז נשארנו כרגע עם 300 דירות שמיועדות להשקעה..., ויש עוד שבוע וחצי להרשמה ואני מניח שסטיסטי הבני מקום יעלה לכ300 נרשמים אז נשאר לנו 250 דירות - 200 שהם להשקעה, שזה סכום דירות מאוד קטן לעוד 7 שנים שיהיו עוד קצרינים שירצו לגור ליד הבית..
קצרין עלתה בחדות יחסית לכל הערים במדינה בשנים האחרונות, כנראה שיש ביקוש... (עיין בגרף של מדלן)

אז בבקשה במקום לתת דמיונות של ציפורים על מטוסים על פ"ת (כ2 אחוז) עדיף לתת ציפורים על העץ (כ20 אחוז) בקצרין.
כך לפי שיקול דעתי. אפשר לחלוק ובריא לחלוק אבל עם דיוקים בלי הפרחות של 500 דירות וכתיבת חומר בלי מידע (השקעה גרועה וכולי)

יש גם את העניין של ניהול הנכס, רק מי שגר בצפון יכול 'לקפוץ' לקצרין
זה הערה חשובה, אך בשכירות רגילה שזה לתקופה ממושכת יותר קל, וגם יש מלא אברכים בצפת וטבריה שעוסקים בעבודה הזאת, היימיש היימיש, וכמובן יש מתווכים.

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
דווקא נדמה לי שכבודו כתב בהודעה אחרת שיש רווח של 450K....
הרווח הזה הוא על הנייר בלבד. כלומר זהו ההפרש כיום בין המחיר בשוק החופשי לבין המחיר במשתכן.
בפועל, מה שכנראה יקרה בקצרין זה שיהיה קושי עצום להשכיר את הנכס, ולדעתי רבים מבעלי הדירות לא יקבלו גם אלף ש"ח, אלא דירותיהם יישארו ריקות כפשוטו, ולאחר 7 שנים בזמן המכירה, המחירים ג"כ ירדו משמעותית עקב ההצפה והלחץ של המוכרים.
בערי מרכז הארץ, לעומת זאת, תתכן באמת ירידה זמנית במחירים, אבל דירות לעולם לא יישארו ריקות, וכמו כן במכירה לא תהיה התרסקות דרמטית כ"כ, כיון שאלו מקומות עם ביקושים טבעיים, וגם הרווח ההתחלתי היה גבוה הרבה יותר.

עולם כמנהגו נוהג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
הרווח הזה הוא על הנייר בלבד. כלומר זהו ההפרש כיום בין המחיר בשוק החופשי לבין המחיר במשתכן.
בפועל, מה שכנראה יקרה בקצרין זה שיהיה קושי עצום להשכיר את הנכס, ולדעתי רבים מבעלי הדירות לא יקבלו גם אלף ש"ח, אלא דירותיהם יישארו ריקות כפשוטו, ולאחר 7 שנים בזמן המכירה, המחירים ג"כ ירדו משמעותית עקב ההצפה והלחץ של המוכרים.
בערי מרכז הארץ, לעומת זאת, תתכן באמת ירידה זמנית במחירים, אבל דירות לעולם לא יישארו ריקות, וכמו כן במכירה לא תהיה התרסקות דרמטית כ"כ, כיון שאלו מקומות עם ביקושים טבעיים, וגם הרווח ההתחלתי היה גבוה הרבה יותר.
מקווה שהשכל הישר וההיגיון יגבר... אם כיום הדירה שווה 1.2M, (הקרקע נמכרה ליזמים בחצי משוויו ע"פ שמאי רמ"י!!!!), אז תביא לי מקום 1 בארץ!! שאחרי 7 שנים מחירי הדירות יירדו..., ובפרט אחרי שהסברתי שסטטיסיטת כנראה לא יהיו שם יותר מ250דירות להשקעה...

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
מקווה שהשכל הישר וההיגיון יגבר... אם כיום הדירה שווה 1.2M, (הקרקע נמכרה ליזמים בחצי משוויו ע"פ שמאי רמ"י!!!!), אז תביא לי מקום 1 בארץ!! שאחרי 7 שנים מחירי הדירות יירדו..., ובפרט אחרי שהסברתי שסטטיסיטת כנראה לא יהיו שם יותר מ250דירות להשקעה...
האם אתה יודע מה יעשו 250 דירות משקיעים לשוק השכירות של קצרין? כרגע ביד 2 בכל קצרין יש 23 דירות להשכרה בסך הכל! כשמתוכן 5 דירות הן פחות מ40 מטר.
אם אתה מכניס לשוק הזה 250 דירות להשכרה בבת אחת, אתה גורם לקריסה מוחלטת.

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
אגב, צריך להזכיר שהמכרז בקצרין היה על 1560 דירות, כך שחוץ מ702 הדירות שבהגרלה כעת, יש עוד למעלה מ850 דירות בשוק החופשי שם, שמתוכם בודאי יהיו ג"כ משקיעים רבים, כך שלמצוא שוכרים לדירות שם נראה כלא פחות מנס...

%;

משתמש פעיל
אגב, צריך להזכיר שהמכרז בקצרין היה על 1560 דירות, כך שחוץ מ702 הדירות שבהגרלה כעת, יש עוד למעלה מ850 דירות בשוק החופשי שם, שמתוכם בודאי יהיו ג"כ משקיעים רבים, כך שלמצוא שוכרים לדירות שם נראה כלא פחות מנס...
אתה צופה מציאות של שכונת רפאים?
האם עורכי המכרז לא חשבו על כך?

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
אתה צופה מציאות של שכונת רפאים?
האם עורכי המכרז לא חשבו על כך?
אין לי מושג מה הם חשבו, הם בודאי מנסים להרים קצת את המקום הזה שעד היום לא כ"כ הצליח להתרומם.
אבל הגיון פשוט אומר שעיר פצפונת של 8000 תושבים שתקועה באמצע שום מקום, כמעט ללא שום מקורות תעסוקה, ואינה קרובה לכלום, שפתאום נוספות לה 1560 דירות בבת אחת, משהו לא טוב יצא מזה.

כבקרת רועה

משתמש פעיל
עריכה תורנית
אין לי מושג מה הם חשבו, הם בודאי מנסים להרים קצת את המקום הזה שעד היום לא כ"כ הצליח להתרומם.
אבל הגיון פשוט אומר שעיר פצפונת של 8000 תושבים שתקועה באמצע שום מקום, כמעט ללא שום מקורות תעסוקה, ואינה קרובה לכלום, שפתאום נוספות לה 1560 דירות בבת אחת, משהו לא טוב יצא מזה.
בית שמש היתה פצפונת ונוספו לה תושבים רבים ולא נראה שזה עשה לה רע [לגופו של ענין אני מסכים שלא סביר שפתאום תהיה נהירה לקצרין אבל הסיבה היא בגלל הריחוק ולא בגלל שנוספו פתאום הרבה תושבים]

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
בית שמש היתה פצפונת ונוספו לה תושבים רבים ולא נראה שזה עשה לה רע [לגופו של ענין אני מסכים שלא סביר שפתאום תהיה נהירה לקצרין אבל הסיבה היא בגלל הריחוק ולא בגלל שנוספו פתאום הרבה תושבים]
כתבתי במפורש שזה בגלל המרחק - עיר כ"כ רחוקה ולא אטרקטיבית שמתווספות לה בבת אחת כ"כ הרבה דירות, אין לה הרבה סיכויי הצלחה

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
כתבה מגלובס מלפני כמה שנים על קצרין

פריפריה

אכזבה בקצרין: "חשבנו שיהיו פה הרבה יותר אנשים"​

העיר קצרין אמנם לא גדלה והתרחבה לפי התכנון, אבל קיבלה לאחרונה מרכז עירוני חדש בלב היישוב, בשיתוף התושבים​

גיא נרדי02.05.2017

במרחק 22 ק"מ מהגבול עם סוריה, שמאחוריו משתוללת מלחמת אזרחים מרה, שוכנת קצרין. ההחלטה להקים עיר בגולן התקבלה אחרי מלחמת יום הכיפורים, בניסיון לייצר דומיננטיות ישראלית בשטח. 40 שנים אח"כ, ניתן לקבוע שקצב התפתחות היישוב, שהיה אמור להיות מרכז עירוני-תעשייתי, לא הגשים את ציפיות המתכננים. כיום מתגוררים בקצרין כ-8,000 תושבים, היא עדיין מועצה מקומית ואין בה כמעט תעשייה.
האחראי לדמותה הפיזית של קצרין הוא האדריכל חנן מרטנס, שבמסגרת תפקידו היה הממונה על תכנון הערים במשרד השיכון, ושותף להקמתן של הערים כרמיאל וערד. מרטנס והאדריכל התל-אביבי אלי גבירצמן יצרו תוכנית מתאר שבמרכזה היה אמור לקום מרכז עירוני ליניארי ובשני צדדיו, כמו כנפיים של פרפר, שמונה שכונות מגורים.
- פרסומת -

בפועל, נבנו רק חלק מהמרכז המסחרי ושתי שכונות. כשביקשו לבנות את החלק המזרחי של התוכנית הסתבר שצה"ל הכריז על כל האזור כעל שטח אש. תכנון השכונות עצמן כוון במטרה לעודד את ההליכה ברגל ממקום למקום, והבנייה היתה אמורה להיות נמוכה - עד 3 קומות.
המרכז המסחרי של קצרין תוכנן בין כביש 9088, שמכונה גם דרך החרמון, לרחוב שיאון, שהיה אמור להיות ציר האורך של היישוב. השלב הראשון של פיתוח לב היישוב כלל יצירת שני רחובות סגורים למכוניות, שלאורכם מבנים נמוכים. בחלק המערבי הוקמו שתי שורות חנויות ובצד המזרחי היו אמורים להיות בתי מלאכה. בין שני הרחובות, בעורף של המבנים היה מגרש חניה ששימש גם לפריקה וטעינה ובו מוקמו גם מכולות האשפה. לצד המרכז נבנו לאורך השנים בית המועצה וקניון לב קצרין מכיוון דרום, ובית התרבות ומוזיאון עתיקות הגולן, מצד צפון.
סמי בר לב, ראש המועצה המיתולוגי, שפרש לפני שנים אחדות מתפקידו אחרי יותר מ-30 שנה, מספר שכל הבנייה המקורית בקצרין היתה מבטון מזוין והחלונות היו קטנים, כי חשבו שיהיו הפגזות. "עד לפני חמש שנים זה היה המקום הכי מכוער בקצרין, עם פחי אשפה ורעש. החיים היו יותר חזקים מהמתכננים המקוריים ובמקום בתי מלאכה פתחו פה בית קפה, מסעדה, צימרים, כי זה היה יותר כלכלי. התכנון לא התאים למציאות".
חבר מועצת העיר אורי זכריה, אחד מבעלי בתי המלאכה שהפכו עם השנים לצימרים, מספר שהחלק המרכזי תוכנן אמנם להיות החצר האחורית, אך עם השנים המצב השתנה: "התחילה דינמיקה של חיים, בתי המלאכה הפכו לבתי מסחר וגם בעלי החנויות רצו לפתוח את החזיתות האחוריות".

התכנון החדש של המרכז המסחרי, שעשו האדריכלים דרור גרשון ועירית סולסי, הופך את מגרש החניה הגדול לכיכר גדולה מרוצפת ומגוננת, הכוללת גם מזרקת "מים קופצים" ופסל צבעוני מחופה שברי קרמיקה בסגנון ברצלונה, של האמן רוסלן סרגייב. כל החזיתות של מבני המסחר והמלאכה לשעבר נפתחו לכיוון הכיכר.
את הפער בטופוגרפיה, בין החלק המזרחי למערבי, שהיה אתגר רציני, הם פתרו באופן עדין באמצעות מדרגות ושיפועים מתונים. החניות עברו להיקף הכיכר ולרחוב שיאון, שמלכתחילה, היה רחב מדי לממדי הישוב.
קיראו עוד ב"גלובס"

האדריכל גרשון מספר שבהתחלה, כשהציעו להוציא את המכוניות, הם נתקלו בהתנגדות מצד בעלי העסקים, שחששו שיפסיקו לבוא אליהם: "ברגע שהכל נפתח התחילו להגיע רשתות, בעל הפיצוצייה שהתנגד ואיים בפנייה לבג"ץ הגדיל את רווחיו ועכשיו הוא שותף לבניית עוד קומה, מעל המבנה החד קומתי, שגם בו יש חנויות ומשרדים של העירייה.
"עדות נוספת היא שהמרכז המסחרי חוצות הגולן, שנבנה מדרום מזרח לישוב, התרוקן. מרכז איתן, המקום המדדה, הפך למרכז".
אורי זכריה מספר שבעקבות השיפוץ באים יותר ויותר אנשים: "דרור גרשון שם מזרקה, שזאת אמירה, ונוצרה כאן התרחשות. בעקבות ההנגשה של המקום יש כאן מקום להתנהלות, אנשים התחילו לחגוג פה".
בר לב, שיזם וקידם את הפרוייקט כשכיהן כראש העיר, רואה בו את אחד ההישגים הגדולים שלו: "הפרוייקט עלה בין 12 ל-15 מיליון שקל והכסף הגיע ממשרדי התחבורה והתיירות. המזל שלי הוא שהיה לי מספיק נסיון וכוח מול האנשים והיכרתי את כל התרגילים, וזה היה הפרויקט שאיתו סיימתי את תפקידי כראש מועצה".
החייאת המרכז החדש יכולה אולי להיות בשורה דרמטית גם לממשלה, שחלק ממאמצי הגדלת ההיצע שלה בתחום הדיור מכוונים לקצרין הרחוקה. בסוף 2016 אישרה הוותמ"ל, הוועדה הארצית שהוקמה כדי לקדם בהליכי בזק מתחמים מועדפים לדיור, בנייה של 1,640 דירות בקצרין.

התכנון החדש של המרכז המסחרי נעשה בתהליך ייחודי של שיתוף ציבור. בר לב התוודע לאדריכלים סולסי וגרשון באמצעות משרד השיכון, שקידם בשנת 2003 תוכנית אב חדשה ליישוב. כשהחליט על שיקום המרכז המסחרי פנה אליהם והם הציעו לו גישה חדשנית: צוות משרדם הגיע לקצרין לשני סבבים של מפגשים בני שלושה ימים ונפגש עם הסוחרים, עם תושבים ועם צוות המועצה לתהליך של לימוד ועבודה הנקרא "שאררט". במהלך הסדנה הם גיבשו את התובנות הקשורות למקום ותכננו יחד עם המקומיים את הקונספט החדש.
כשאני מברר עם גרשון מה המשמעות של המושג תהליך משתף, הוא נותן כדוגמה הפוכה עיר צפונית אחרת שביקשה לשקם את המרכז המסחרי, עשתה תחרות שבה זכה אדריכל מת"א, "שישב במשרד ותכנן, וכך דפק את כל המסחר".
הילדים עוזבים לתל-אביב: "ככה זה בפריפריה"
כשאני מנסה לברר אם קצרין הצליחה, אומר סמי בר לב :"זה לא כמו שחשבנו. אם היית מספר לי לפני 40 שנה שיהיו כאן רק 8,000 איש, הייתי אומר שזה לא יכול להיות. חשבנו שקצב האכלוס יהיה הרבה יותר גבוה. מצד אחד, לא מימשנו את החזון המקורי, מצד שני זו הצלחה אדירה, שיש יישוב שממשיכים לבנות בו בתים, שאנשים חיים בו, מתפרנסים".

כשאני שואל איפה הילדים שלו גרים הוא עונה לי "בתל-אביב. ככה זה בפריפריה, כל הילדים עוזבים".
אורי זכריה תקיף הרבה יותר: "בהתחלה היינו אומרים שהאוכלוסייה במקום מורכבת משליש אנשי קבע, שליש נותני שירותים והשאר מעורב. עכשיו יש שליש רוסים, שליש מעורב והשאר דתיים לאומיים. ראש המועצה הוא ממוצא רוסי ולכן מביאים עולים, וגם יש פעילות טבעית של דתי שמביא דתי. יש לי הרגשה שאם ההרכב הפוליטי הנוכחי ימשיך עוד קדנציה, קצרין תהפוך לעופרה".
זכריה כועס על ממשלת ישראל שעדיין לא החליטה מה עתיד רמת הגולן: "כדי שהמקום ישגשג צריך עמדות ברורות של ממשלת ישראל. להרחיק סימני שאלה על ידי סימני קריאה. המדינה העבירה את זה בחוק, אבל לא עשתה מספיק. לא כמו בשטחים".

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מעניין מה תושבי הצפון חושבים על קצרין. האם עבורם היא אופציה.
(הכוונה לתושבי כרמיאל, צפת, חצור וכו אשר שמחים להישאר בצפון ליד המשפחה אך מחפשים דיור מוזל יותר).

הבט

משתמש פעיל
@בית שמשניק
מה דעתך בקשר להגרלות האחרונות באופקים
שם גם עלול להיות כזה מצב כמו מה שאתה מתאר שעלול להיות בקצרין?

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
@בית שמשניק
מה דעתך בקשר להגרלות האחרונות באופקים
שם גם עלול להיות כזה מצב כמו מה שאתה מתאר שעלול להיות בקצרין?
אכן יש סיכון כזה, בעיקר בקשר לשכירות. אז מקסימום אם זה יקרה - מי שיזכה שם ולא יוכל לממן את המשכנתא + השכירות שלו ילך לגור שם (ובכך יסייע לחרד יותר את המקום ולעשותו מבוקש יותר). לא נורא ולא סוף העולם, מקום עם כל השירותים החרדיים במרחק נסיעה של פחות משעה מבית שמש, ומרחק של שעה ורבע מירושלים או מבני ברק.
מה שבשום פנים ואופן אי אפשר לומר על קצרין, מקום בלי כלום, בלי שירותים חרדיים מינימליים, ובמרחק עצום מכל הריכוזים החרדיים הגדולים

הבט

משתמש פעיל
(ובכך יסייע לחרד יותר את המקום ולעשותו מבוקש יותר)
אני חושש שבאופקים עלול להתייצר מצב שהשכונה תהיה מעורבת
והחרדים לא ירצו לבוא בגלל החילונים והחילונים לא ירצו בגלל החרדים
וערך הדירות יירד
מה דעתך?

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
אני חושש שבאופקים עלול להתייצר מצב שהשכונה תהיה מעורבת
והחרדים לא ירצו לבוא בגלל החילונים והחילונים לא ירצו בגלל החרדים
וערך הדירות יירד
מה דעתך?
לא נראה לי סביר כ"כ. ערך הדירות אולי לא יטפס מיד כפי הציפיות, אבל לרדת אין כ"כ לאן...
מי שילך לשם למגורים ודאי וודאי שעשה עסקה נהדרת. מי שבונה על השקעה עלול באמת להיתקל בקשיים מסויימים.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה