התייעצות על תכנון מטבח

אוריה ח

משתמש פעיל
שלום וברכה,
אשמח להתייעצות לגבי תכנון המטבח, אני מתלבטת לגבי מיקום המזווה-
האם למקם אותו באזור הגבוהים ליד התנור והמקרר (אופציה א')
או שעדיף מ2 צידי המקרר לעשות 2 בילדאין בגלל הנוחות ותוספת מקום ואת המזווה להעביר לסוף השיש
רק שאז המעבר לחדר שרות יהיה בין 2 ארונות גבוהים (אופציה ב' )
תודה רבה מראש!

אופציה א'-
1657039224795.png


אופציה ב' -
1657039681742.png
 

דרדס:)

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לא רואה חסרון בלעבור בין שתי ארונות גבוהים.
שתי תנורים באותו גובה זה גם יותר נח וגם יותר יפה.
החסרון הוא שיש לך פחות משטח עבודה, אבל לפי מה שזה נראה יש מספיק גם ככה,
אז לדעתי יותר מוצלח אופציה ב'.
בהצלחה!
 

גלית נעוס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
כפי שאמרה דרדס, 2 האופציות יפות. רק מפסידה מעט משטח עבודה באופציה ב'
אבל לא היית מעדיפה כיריים בין 2 כיורים? יותר נוח. תחשבי על האופציה.
 

חרש עץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כמעט אין משמעות לגובה התנורים מבחינה פרקטית, בתנור הפחות שימושי (בדרך כלל החלבי) משתמשים לרוב פעמים בודדות בשבוע בסך הכל להכניס ולהוציא תבנית. כמעט כל מגירה במטבח שימושית יותר, שלא לדבר על מדיח שמשום מה לא מפריע לאף אחד להתכופף אליו כמה פעמים ביום.
מה שכן יש משמעות לגודל משטח העבודה ולכמות האחסון.
השאלה תכלס מה יותר חשוב לכם אחסון (אופציה ב) או משטחי עבודה (אופציה א).
 

עיצוב מטבחים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כדאי לשפר את אופציה א.
להתחיל ב..
כמו שכתבו.. לפצל כיורים ומשטחים.
יחידות מגירות רחבות. יותר מקום, יותר נוח ויותר זול.
לסובב כסא אחד או שניים. לא הכי נעים שכולם יושבים בטור.
להגדיל / לפצל כיריים
 

גלית נעוס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אשמח לשמוע מה המשמעות והנוחות של הפרדת הכיורים?

כי לרוץ מהכיור/ משטח החלבי לגז לא פרקטי. (אא"כ את לא משתמשת הרבה בחלבי. אצלי בלינצ'סים חלביים, דייסת סולת וכיוצ"ב אלה ארוחות ערב יומיומיות.). לכן, כשהגז באמצע , בין שני הכיורים יש יותר נוחות. להוציא מהגז למשטח השיש החלבי שמימינו או הבשרי שמשמאלו , או ההפך , לא משנה).
כלומר, אני לא מעצבת, אבל הייתי שמה כיור אחד במקום הכיריים. את הכיריים קרוב לפינה, וכיור שני משאירה היכן שהוא. (היכן שהכיור היותר שמאלי )
 
נערך לאחרונה ב:

חרש עץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
במקרה שמשטח העבודה מחובר בשרי וחלבי בדרך כלל כדאי להצמיד את הכיורים כדי להרויח משטח עבודה כמה שיותר גדול לכל צד.
יש הרבה ששמים את הכיריים באמצע ומעולם לא הבנתי מה ההיגיון.
 

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
יש הרבה ששמים את הכיריים באמצע ומעולם לא הבנתי מה ההיגיון.
נגישות נוחה יותר הן לבישול חלבי והן לבישול בשרי.


וכעת המרחק בין הכיריים לכיור הוא ענק... 1.80 זה ממש לא נח, זה לטייל בכל המטבח עם האוכל בדרך לסיר...
 

חרש עץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נגישות נוחה יותר הן לבישול חלבי והן לבישול בשרי.
כן ברור. התכוונתי שאפשר כבר לוותר על החלוקה לבשרי וחלבי אם במילא לא ממש מקפידים על כשרות במטבח...
 

גלית נעוס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
כן ברור. התכוונתי שאפשר כבר לוותר על החלוקה לבשרי וחלבי אם במילא לא ממש מקפידים על כשרות במטבח...
מה זאת אומרת לא מקפידים??????????? מי לא מקפיד?
וחוץ מזה נראה לי ש @אוריה ח עשתה את הכיורים והכיריים כך כי היא פשוט נצמדה לתוכנית הקבלן. אולי זה הרבה כסף לשנות נקודות מים/גז
 

גלית נעוס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
@שריתיש, : @חרש עץ התכוון, שאם יש לך משטח ישר , את שמה באמצע שני כיורים צמודים. ואז מהצד של כל כיור משטח שיש גדול ולקראת הסוף כיריים. בצד אחד כיריים בשרי, בצד שני כיריים קטנים חלבי. את מרוויחה גם כשרות וגם שני משטחי עבודה רצופים וענקיים.
כשאת שמה כיריים באמצע, הכיור לא יכול להיות ממש ממש בסוף, כי צריך מקום להוזיז ידיים כששוטפים כלים, אז ממילא רצף השיש נקטע לך בלל הכיורים ומשטחי העבודה קטנים יותר. מצידו של כל כיור.
לכן הוא כתב:
במקרה שמשטח העבודה מחובר בשרי וחלבי בדרך כלל כדאי להצמיד את הכיורים כדי להרויח משטח עבודה כמה שיותר גדול לכל צד.
יש הרבה ששמים את הכיריים באמצע ומעולם לא הבנתי מה ההיגיון.
 

חרש עץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מה זאת אומרת לא מקפידים??????????? מי לא מקפיד?
וחוץ מזה נראה לי ש @אוריה ח עשתה את הכיורים והכיריים כך כי היא פשוט נצמדה לתוכנית הקבלן. אולי זה הרבה כסף לשנות נקודות מים/גז
חשבתי שברור לכולם שאם הכיריים באמצע מבחינת כשרות זה לא ממש הקפדה, במטבח פעיל סביר שיקרה יום יום שישפריץ מסירים בשריים רותחים לשיש החלבי, ולכן כתבתי שאם במילא לא מקפידים על הפרדה אמיתית בין בשר וחלב, אפשר לתכנן את הכל בצורה אחרת לגמרי...
אדרבה אני חושב שזה בסדר התכנית כמו שהיא, 180 בין הכיריים לכיור לא כל כך נורא לדעתי.
אני חושב שדי מיצינו כאן את הנקודות הרלוונטיות...
 

חרש עץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
@שריתיש, : @חרש עץ התכוון, שאם יש לך משטח ישר , את שמה באמצע שני כיורים צמודים. ואז מהצד של כל כיור משטח שיש גדול ולקראת הסוף כיריים. בצד אחד כיריים בשרי, בצד שני כיריים קטנים חלבי. את מרוויחה גם כשרות וגם שני משטחי עבודה רצופים וענקיים.
כשאת שמה כיריים באמצע, הכיור לא יכול להיות ממש ממש בסוף, כי צריך מקום להוזיז ידיים כששוטפים כלים, אז ממילא רצף השיש נקטע לך בלל הכיורים ומשטחי העבודה קטנים יותר. מצידו של כל כיור.
לכן הוא כתב:
בדיוק
אפילו בלי כיריים חלביות, עדיין יותר כשר מכיריים ושיש טרפים.
כמו ששמעתי מאיזה ליצן שהסביר לחילוני מה הכוונה פרווה: יש בשרי, יש חלבי, ויש גם וגם.
זה בערך מה שקורה במטבחים שבהם הכיריים באמצע.
 

styehoshua

משתמש מקצוען
חשבתי שברור לכולם שאם הכיריים באמצע מבחינת כשרות זה לא ממש הקפדה, במטבח פעיל סביר שיקרה יום יום שישפריץ מסירים בשריים רותחים לשיש החלבי, ולכן כתבתי שאם במילא לא מקפידים על הפרדה אמיתית בין בשר וחלב, אפשר לתכנן את הכל בצורה אחרת לגמרי...
אדרבה אני חושב שזה בסדר התכנית כמו שהיא, 180 בין הכיריים לכיור לא כל כך נורא לדעתי.
אני חושב שדי מיצינו כאן את הנקודות הרלוונטיות...
בלי לפגוע, כדאי לדעת את ההלכה לא להגיד על מי שאין לו "נרוים" (או איך שאומרים את זה) שהוא לא מקפיד.
 

חרש עץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בלי לפגוע, כדאי לדעת את ההלכה לא להגיד על מי שאין לו "נרוים" (או איך שאומרים את זה) שהוא לא מקפיד.
ההלכה כלל לא מחייבת הפרדה בין בשרי לחלבי במטבח.
אפשר לומר שכל הרעיון של כיור בשרי וכיור חלבי הוא נערוון.
אבל אם מישהו דואג שיהיה מערכת כלים נפרדת לבשרי וחלבי, תנור נפרד, כיורים נפרדים, הרבה פעמים גם מגבות ומדיחים נפרדים וכו' וכו', ואת הכיריים שמים בצורה שעלולה בקלות להטריף חצי מהמטבח, זה די טפשי לדעתי.

בכל אופן למרות שחשבתי שאני כותב בצורה ברורה, כנראה שהדברים שכתבתי בנושא לא ממש הובנו. אם זה נשמע למישהו לא הגיוני שפשוט לא יתייחס ושלום על ישראל.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  30  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה