שלחתי שאלה לבד"ץ הם יבדקו את זה,
אם יהיה לך ידיעה נוספת בענין, אשמח לעדכון.
אגב לגבי האג"ח, אין לואנגרד איזה מחקה מדד אג"ח עולמי?
יהיה בזה אמנם סיכון מט"ח, אבל כיוון שגם המט"ח מפוזר- אולי הסיכון פוחת?
שלחתי שאלה לבד"ץ הם יבדקו את זה,
אם יהיה לך ידיעה נוספת בענין, אשמח לעדכון.
בטוח שיש, נראה לי BNDW כנראה יש עוד, אני לא ממש יודע.אגב לגבי האג"ח, אין לואנגרד איזה מחקה מדד אג"ח עולמי?
כרגע הכיוון שלי לפתוח קופ"ג להשקעה ע"ש אחד הילדים שאינו אמריקאי, במור מסלול אג"ח.
הוא לא כלול בכלל בדו"ח, מבחינתם הוא לא קיים.גם זה רעיון. השאלה, אם אתם כוללים אותו בדוח מלIRS בתור "תלוי", האם לא צריך לדווח על "הכנסותיו"?
ואם הוא בן לשני אזרחי אמריקה, האם הוא לא אזרח אמריקאי מלידה (גם אם אין לו SSN, דרכון וכו')?
יש קרנות שגם לא מגודרות לדולר כך שזה תלוי במטבע של כל מדינה שנמצאת בקרן ולא רק בדולר.האמת, אני מדברת שטויות. זו קרן אמריקאית שמונפקת בדולרים. לכן זה סיכון שקל- דולר כמו כל אג"ח אמריקאי אחר.
זה כלל עולמי אבל ארצות הברית.סליחה שאני נכנסת באמצע,
ETF VXUS של ונגארד הוא בעצם מחקה מדד כלל עולמי, נכון?
האם ישראל לא כלולה בו?
אין בעיה של איסורים שונים של חברות ישראליות?
איפה שני בני זוג אמירקאי?בטוח שיש, נראה לי BNDW כנראה יש עוד, אני לא ממש יודע.
הקטע הזה פחות ברור לי, בנוסף בגלל שאני חוסך כל חודש מצטרף לחשבון שיש עמלת קניה גבוהה כל פעם (כי זה קרן חו"ל).
כרגע הכיוון שלי לפתוח קופ"ג להשקעה ע"ש אחד הילדים שאינו אמריקאי, במור מסלול אג"ח.
בודק גם בפורומים אחרים בינתיים אין רעיון אחר, יש כאלו שלא נבהלים מסיכון מט"ח ויש כאלו שכן.
בקיצור VXUS אין לו שום מניה אמירקאי לא S&P 500 ולא שום מניה אמירקאי.זה כלל עולמי אבל ארצות הברית.
זה לבד אף אחד לא אמר.
זה יכול להגיע אק כתוספת על VTI.
זה כולל VT -VTI =VT
VT כולל בערך 55-60%VTI ו40-45% VXUS
אתה יכול לכתוב לי מו"ץ שמבין בזה שאני אוכל לשאול אותו?אם מישהו יאסור מניות זה רק הבדץ הם הרי השיטה היחידה מנחת יצחק ורבי יעקב בלוי.
אין עוד אוסרים על מניות (לא אג״ח. ) כשאין לך שליטה להחליט..
קיבלתי תשובה מהבד"ץ שאפשר לקנות את הקרן הזאת.סליחה שאני נכנסת באמצע,
ETF VXUS של ונגארד הוא בעצם מחקה מדד כלל עולמי, נכון?
האם ישראל לא כלולה בו?
אין בעיה של איסורים שונים של חברות ישראליות?
מענין. מי שענה לך לא יודע בכלל מה הדעה שלהם לבד? זה הרי אחזקה ישירה במניות.קיבלתי תשובה מהבד"ץ שאפשר לקנות את הקרן הזאת.
לא מכיר את הרו"ח שאתה עובד,אם יתאפשר לך לענות לי,
אני יודע שיש הרבה דעות בזה, הם משרד ארצי גדול שמתעסק עם לקוחות עם הרבה כסף.לא מכיר את הרו"ח שאתה עובד,
אבל שתידע שיש דעות חלוקות בקרב יועצי המס והרו"ח הישראלים,
בהרבה מאד נושאים,וזה בלשון המעטה.
לחלוטין לא מסכים עם מה שרו"ח שלך אמרה לך,
זה שיש לה ניסיון,לא מנבא כלום- עד שיתפסו לקוח שלה.
אני למדתי בדרך הקשה
שצריך לסמוך על רו"ח, ללא קשר לגילו או נסיונו.
אני יודע שיש הרבה דעות בזה, הם משרד ארצי גדול שמתעסק עם לקוחות עם הרבה כסף.
בכל אופן בגלל שלא רציתי לסמוך עליהם מיד, רציתי שתכתוב לי איזה בעיות יכולים להיות כדי שאני יוכל לקבל את התגובה שלהם על זה.
בינתיים אין מח', הרו"ח שלי אמר שמספיק להביא לו טופס 867 והוא מדווח לirs לפי"ז,אולי תכתבו פה את השאלה עליה אתם חלוקים? (או הרו"ח שלכם חלוקים)
כל רסיס מידע כאן עוזר מאד.
קיבלתי תשובה מהבד"ץ שאפשר לקנות את הקרן הזאת.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: