השפלה של ילד בגן

מצב
הנושא נעול.

מרחבית

משתמש מקצוען
זה לכאורה נכון. אבל המציאות מוכיחה שלא תמיד זה כך.
את יכולה למצוא בעולם הטיפול הנפשי כאלה שידעו לדקלם לך תיאוריות וטכניקות פסיכולוגיות וטיפוליות ויבינו הרבה דברים. והם למדו שנים והחזיקו מעמד והתעניינו והצליחו במבחנים. אבל הרגישות הבסיסית וקליטת הזולת - עדיין יכולה להיות חסרה להם בגדול.

אני לגמרי לא מכירה את חומר הלימודים של מטפלות מקצועיות. משערת שלומדים על ההתפתחות בכל גיל, זהירות מתאונות וכאלה. כל זה חשוב מאוד. לא מאמינה שמי שאין לה רגישות בסיסית, אהבה וחמלה לילדים - יהיה לה אותם פתאום.

לא אני

משתמש סופר מקצוען
זה לכאורה נכון. אבל המציאות מוכיחה שלא תמיד זה כך.
את יכולה למצוא בעולם הטיפול הנפשי כאלה שידעו לדקלם לך תיאוריות וטכניקות פסיכולוגיות וטיפוליות ויבינו הרבה דברים. והם למדו שנים והחזיקו מעמד והתעניינו והצליחו במבחנים. אבל הרגישות הבסיסית וקליטת הזולת - עדיין יכולה להיות חסרה להם בגדול.

אני לגמרי לא מכירה את חומר הלימודים של מטפלות מקצועיות. משערת שלומדים על ההתפתחות בכל גיל, זהירות מתאונות וכאלה. כל זה חשוב מאוד. לא מאמינה שמי שאין לה רגישות בסיסית, אהבה וחמלה לילדים - יהיה לה אותם פתאום.
אבל אולי לפחות היא תפסיק להאמין שבכי של עולל מפתח את הריאות שלו?
ושהחלפת טיטולים בשעה קבועה מעודדת לסדר ומחנכת לשליטה?
נכון שהיא לא תכניס רכות ואהבה שאין.
אבל היא תעקור חלק מהבערות ששולטת בתחום הזה,
והיא תפקיע אותו מהיותו מין מקצוע סל, שכל מי שלא הצליח להשתלב בשום דבר אחר - יכול להשתלב בו.

מרחבית

משתמש מקצוען
אבל אולי לפחות היא תפסיק להאמין שבכי של עולל מפתח את הריאות שלו?
ושהחלפת טיטולים בשעה קבועה מעודדת לסדר ומחנכת לשליטה?
נכון שהיא לא תכניס רכות ואהבה שאין.
אבל היא תעקור חלק מהבערות ששולטת בתחום הזה,
והיא תפקיע אותו מהיותו מין מקצוע סל, שכל מי שלא הצליח להשתלב בשום דבר אחר - יכול להשתלב בו.

כן בהחלט ייתכן. מצד שני, כפי שכתבתי - יותר סומכים על כאלו ויותר קשה 'להיפטר' מהם כשאינם מתאימים.

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
השאלה אם זה מספיק עוזר.
אפילו במקצועות הטיפול הנפשי - שלומדים הרבה יותר - מי שאין לו רגישות וקליטה של השני - הבעיה הזו לא ממש נעלמת, על אף כל הידע והטכניקות והציונים הגבוהים במבחנים.
ומצד שני - בגלל התעודה - סומכים עליהם יותר. וקשה יותר 'להיפטר' מהם.
לא קובעת כאן עמדה. רק מביאה גם את הצד השני.

מסכימה עם זה.
כשהתלוננתי נגד מטפלת שבאמת לא הבינה כלום בילדים ולא ריחמה עליהם בכלל, טענה המנהלת שהיא הכי מוסמכת מכל המטפלות שלה. יישר כח.

אורית5

משתמש פעיל
אוי,
ממש דמעות בעיני.
הגננת בהחלט צריכה להיקרא לסדר
ואני הייתי ממש מטיחה בה את כל מה שיש לי על הלב, כי לא הולכים לעבוד כסייעת רק כי לא מצאו או למדו מקצוע אחר. זו עבודת הלב לעבוד עם ילדים ועם כל מה שזה כולל...
שתעבוד עם מחשב או בפס ייצור במפעל, שם אין פישולים דוחים, והם גם לא נפגעים עמוקות מיחס שכזה...
לגבי הילד, אהבתי את הרעיון של להחליף לו סיפורממש כמו היפנוזה, אולי להיעזר באשת מקצוע,
מטפלתבילדים או משהו...

אסתי !!

מנהלת קהילת מוזיקה וסאונד והפקות אולפן
מנהל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
שביעית אולי תוסיפי לנו איזה עדכון איפה זה אוחז ומה המסקנות שלך לסיכום משלל העיצות המחכימות של האשכול המדהים הזה????!!!!!!

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בדיוק היום כשבאתי לקחת את הבת שלי מהפעוטון, עמדה ילדה על כסא - בדיוק כמו בתיאור שלך
אמנם הסייעת עמדה לידה, ונראה היה שהיא באמצע לטפל בה, ובכל אופן - היה ממש מביך!
במיוחד שהגיעו גם אבות לאסוף את הילדות, וכולם נתקלו ב'פוזה' הלא נעימה...

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אני רק רוצה להעלות נקודה נוספת: הסיעת כנראה שגתה ועשתה טעות גדולה ואכן צריך לדבר איתה ולהעמיד אותה על מקומה.
אבל!!! מכאן ועד לפיקוח הנהלה ופיטורין הדרך רחוקה.
שימו לב שאולי יש לה משפחה בעל וילדים ובגלל טעות אחת שהיא עשתה צריך להרוס לה את החיים???
חשבתם על זה?
גם לי היה מקרה של רבה שהעניש את הבן שלי בצורה סדיסטית ממש ובהתחלה הייתי ממש מזועזעת.
אבל התייעצנו עם איש חינוך ובמקום ללכת להנהלה החלטנו לשוחח ישירות עם הרבה.
מאז אנחנו עם יד על הדופק ועוקבים אבל אני לא חושבת שעל טעות אחת צריך ישר לפטר אותה!!! תחשבו גם עליה!!!
להרוס לילדים את החיים זה כן בסדר?

Leah Rozner

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
קראתי את האשכול ופשוט... דמעות בעיניים!!!
אני שמחה מאוד שדברת עם הגננת אבל לדעתי צריך להמשיך.... אני לא הייתי מעיזה להפקיד את הילד שלי בכאלו ידיים...:(
ואני ממש ממליצה לך לדבר עם מטפלת רגשית גם אם את לא מתכוונת לטפל בו, שתתן לך טיפים וכלים איך את יכולה לטפל ולעזור לו.
אין לי ספק שהחוויה חרוטה לו עמוק בפנים וזה מאוד טבעי שהוא לא רוצה לדבר על הסיטואציה המבישה הזו אבל ממש חבל לא לטפל בזה, בעיני זה סוג של הטרדה שכולם מבינים כמה עמוק היא פוגעת....
מצאתי את עצמי אומרת תהילים להצלחת הילד!
מחזיקה לך אצבעות ואל תותרי!!! גם אם את לא טיפוס נלחם... בצורה נעימה לא פוגענית אבל לא מתפשרת! ממליצה לך ללכת לרב להתייעץ איתו איך לפעול...
בהצלחה רבה!!!

טראמפ

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
D I G I T A L
שימו לב שאולי יש לה משפחה בעל וילדים ובגלל טעות אחת שהיא עשתה צריך להרוס לה את החיים???
היו כאן 2 טעויות: 1. ההתנהגות בסיפור עצמו. 2. התגובה הטפשית.
מי שלא מתאים לעבודה, שלא יעבוד בכזאת עבודה.
נכון, יש משפחה שהיא צריכה לפרנס, אבל מנגד יש 30 ילדים שצריכים גננת, לא מפרנסת.

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@דבורי לוי לוי היקרה, וכל המפקפקות.

הייתי בגן. דברתי עם העוזרת.
הנה הגירסה שלה:

היא סיפרה שהם היו בחצר, פתאום הילד התחיל להתעסק עם המכנסיים. היא הלכה לבדוק מה קורה, 'עזרה' לו להוריד ואז ראתה שהוא מלוכלך. בגלל שזה סוף היום (עשרים לאחת) אז היא לא התקשרה למרות שביקשתי שתתקשר במצב כזה.
כולם עלו לגן, {רק לחשוב שהוא עלה ככה עם מכנסיים מופשלות שבקושי נותנות לזוז - קומה וחצי }
היא לא רצתה שישב בריכוז כדי שלא ימרח הכל אז שלחה אותו לחכות קרוב לכניסה.
שאלתי אותה למה שלא יחכה בשרותים, אז היא עושה לי פרצוף כזה ואומרת : למה להיכנס עד השרותים? }הם בעומק הגן{ שיחכה בפתח שיקחו אותו.
ואז היא אמרה את מה שהכי עיצבן: 'את יודעת מה? באמת כשהגענו לגן הוא רץ ישר לשרותים אז הוצאתי אותו ושלחתי אותו שיחכה עם המעיל והתיק ביד בכניסה.'
אמרתי לה שהוא מאוד נבוך מזה ואח שלי תיאר אותו בצורה נורא מושפלת אז היא אומרת לי בחיוך סתום: לא יודעת. לא ראיתי. ישבתי עם שאר הילדים בריכוז...

הדגשתי לה שמדובר בילד רגיש, והיא יודעת את זה. שתיזהר פעם הבאה שלא יפגע. כמו כן בקשתי שתזכיר לו ללכת לשרותים מדי פעם. היא אמרה שהיא לא יודעת אם היא תיזכור.... ובכלל, בחצר קשה לה שילדים הולכים לשרותים אז היא לא שולחת אותם.

עכשיו. אחרי יש לכם את הגירסה שלה כמעט מילה במילה, נראה אתכן מלמדות עליה זכות כי אני אפילו לא בכיוון.

הגננת שמעה את השיחה שלכן? האם היא בדרך לפטר אותה? (מקוה שכן) כי היא ממש לא מתאימה לעבוד עם ילדים או עם אנשים בכלל אם היא לא מבינה כמה היא פגעה בו.
אוף, מעצבן שסייעות לא צריכות לעבור איזה קורס בסיסי או לפחות מבחני קבלה לפני שהן מתקבלות לעבודה.
למה, הניירת במשרד יותר חשובה מנשמות טהורות שלשם מתקבלים רק אחרי לימודים ותעודה?!?!

טראמפ

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
D I G I T A L
גם לרופא תורן במיון מותר לצאת מוקדם, ושימותו כולם?
סליחה, אבל אין הבדל גדול בין המקרים.
מותר לצאת, אבל חובה לדאוג למילוי מקום הולם. אפילו אם מדובר ב5 דקות.
סייעת באה לגן כדי לעבוד עם ילדים. לא בגינון ולא בבישול.
ואם הגננת יוצאת והסייעת נשארת, זה מילוי מקום הולם!!

אורית5

משתמש פעיל
בדיוק היום כשבאתי לקחת את הבת שלי מהפעוטון, עמדה ילדה על כסא - בדיוק כמו בתיאור שלך
אמנם הסייעת עמדה לידה, ונראה היה שהיא באמצע לטפל בה, ובכל אופן - היה ממש מביך!
במיוחד שהגיעו גם אבות לאסוף את הילדות, וכולם נתקלו ב'פוזה' הלא נעימה...
לצערנו, יש מטפלות וסייעות שמתייחסות לילדים כאל בשר באיטליז,
כבר ניתקלתי מקרוב כגננת שהיו לי סייעות מבוגרות ממני ולפעמים הייתי רק מ"מ ולא כ"כ יכולתי לפתוח את הפה... וגם הייתי צעירה ופחדתי.... מה שהיום לא היה עובר לאחת כזו בשתיקה!!!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה