השפלה של ילד בגן

מצב
הנושא נעול.

לילי 1

משתמש מקצוען
הסיפור מוזר וקיצוני
מציעה לך להתחיל את השיחה בבירור רגוע
אולי פתאום יעלה פרט שיסדר את הכל
(זוכרות את הניקית עם ביטול היומולדת שבסוף הסתבר שהיו שיפוצים בגן?)

והכי חשוב לזכור שמה שמשפיע זה לא מה קורה לילד אלה התגובה ההורית
את בהיסטריה, מוצדק, אבל אל תעבירי לילד
מלא בהצלחה

חדזי

משתמש מקצוען
הוא לא היה ערום!

עמד לבוש לגמרי 'רק' המכנסיים ומה שמתחת [גטקס וכו'] היו מופשלים כמעט עד הברכיים.

ולכל התוהות אולי הוא הוריד, אולי הוא נעמד שם כו'

דבר ראשון, עם קצת טקט ומחשבה היא היתה מעמידה אותו במקום נסתר, בשרותים או בחדרון בצד. אומרת לו להרים עד שיבואו לקחת אותו.

דבר שני, אני מכירה את הילדון שלי. הוא לא היה מוריד ככה. [שאלתי את זה את אח שלי. הוא אומר שהמכנס היה מופשל בצורה מקצועית, עם קיפול למעלה.]
הוא היה מחכה בשרותים עם דלת סגורה. מחזיק בדלת שאף אחד לא יפתח בטעות.
ככה הוא. אפילו בבית.

ולגבי מה שהילד אומר-
הוא מאלה שא''א לדובב אותם. נדיר שהוא מספר מה היה בגן.
הוא די מופנם ושקט. עדינול כזה.
עדיין למרות הנ,ל לא הייתי רצה ישר להפוך כסאות. תבררי בעדינות ואז אחרי שכל הפרטים יהיו בהירים לך תוכלי לטפל בזה. סתם אגב אחרי החתונה שאני חיפשתי עבודה בינתיים עבדתי כסייעת בגן (עבודה שאני לא סבלתי...) יום אחד הגעתי לגן למחרת יום חופשי שלי וקיבלתי צעקות ממנהל החיידר שילד אחד נמצא משוטט בבוקר לפני מחוץ לגן ושאני חסרת אחריות וכו.... ובכלל לא הייתי בגן באותו יום .... אז קחי בחשבון שצריך לברר הייטב . אם אכן זה מה שקרה יכול להיות שהסייעת הזו פשוט חסרת ניסיון והבנה בילדים זה לא דווקא בא מרוע ...

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עדיין למרות הנ,ל לא הייתי רצה ישר להפוך כסאות. תבררי בעדינות ואז אחרי שכל הפרטים יהיו בהירים לך תוכלי לטפל בזה. סתם אגב אחרי החתונה שאני חיפשתי עבודה בינתיים עבדתי כסייעת בגן (עבודה שאני לא סבלתי...) יום אחד הגעתי לגן למחרת יום חופשי שלי וקיבלתי צעקות ממנהל החיידר שילד אחד נמצא משוטט בבוקר לפני מחוץ לגן ושאני חסרת אחריות וכו.... ובכלל לא הייתי בגן באותו יום .... אז קחי בחשבון שצריך לברר הייטב . אם אכן זה מה שקרה יכול להיות שהסייעת הזו פשוט חסרת ניסיון והבנה בילדים זה לא דווקא בא מרוע ...
במחילה ממך, מי שלא מבינה בילדים, קרי בנשמות שלא תתעסק איתם.
לא לוקחים סתם אדם ואומרים לו שב פה בבורסה ותנקה יהלומים....
בעל מקצוע חייב להתאים עצמו למקצוע, ואם לא אז שילך.... בפרט שמדובר ביהלומים!!!!!!! אמיתיים....
כן מסכימה לברר בדיוק מה היה, כי כמו שזה מובן מפה המקרה מחריד!!!!

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מסכימה לחלוטין שצריך לברר מה היה שם
עדיין גם אם - נניח, ילד משום מה הלך ונעמד שם כך מעצמו (?)
על הגננת להוביל אותו בעדינות לשירותים,
להרגיע אותו ולומר לו שתכף יבואו לקחת אותו ובינתיים שיחכה שם,
הסיטואציה שילד עמד כך (מן הסתם מבולבל וחסר אונים) משגעת כשלעצמה
אבל הלוואי שאת צודקת והיה שם סיפור אחר לגמרי שקשה לדמיין.
זה יהיה בהחלט שיעור גדול בכף זכות...
מחכות לעדכון שלך, בשורות טובות!

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
די תפסיקו!
היא לא העמידה אותו בכוונה שם!
היא בטח לא ידעה בכלל איפה הוא עומד
30 זאטוטים מסתובבים בין הרגלים והיא לבד אובדת עיצות.
עם כל הרחמים והזעזוע- תתאפסו!
בן כמה אח שלך שאת בטוחה שכל המידע שהוא מסר לך מדוייק?
מה נראה לך? היה לה ענין לבזות אותו? להעניש אותו או אותך?

תרגעי.
אני בטוחה שזה לא היה כמו שזה נראה לך.

ר גן עדן

מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
די תפסיקו!
היא לא העמידה אותו בכוונה שם!
היא בטח לא ידעה בכלל איפה הוא עומד
מה נראה לך? היה לה ענין לבזות אותו? להעניש אותו או אותך?

תרגעי.
אני מקווה שאת צודקת. הענין דרוש ברור. אם הוא לא היה מצוין. שגם לא יהיה. אם הוא היה ,הוא דרוש טיפול. אי אפשר לומר לא נשמע, יש פה נשמה בסיפור. ובהחלט דורש תחקיר קטן.

שביעית

משתמש סופר מקצוען
היא בטח לא ידעה בכלל איפה הוא עומד.

תרגעי.

27 זאטוטים ישבו יפה ובשקט בריכוז וכל אחד שבאו לקחת אותו - קם ויצא. ככה זה בגן. אף אחד לא קם חוץ מהילד ה- 28 שהועמד בצד. ממתין. מלוכלך.

ובמחילה, אני מאמינה לאח שלי. הוא כבר עבר את הגיל של הניפוחים. הוא נער בן 16.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אני מקווה שאת צודקת. הענין דרוש ברור. אם הוא לא היה מצוין. שגם לא יהיה. אם הוא היה ,הוא דרוש טיפול. אי אפשר לומר לא נשמע, יש פה נשמה בסיפור. ובהחלט דורש תחקיר קטן.
לא אמרתי לא לברר
לא לבדוק ולא לטפל בילד
אבל אל תהפכו את הגננת לסדיסטית על חשבון זאטוט חסר אונים בן 3...

ששונית

משתמש מקצוען
אמא'לה,בא לי לבכות!!!!
קרה לי סיפור דומה לבן שלי דוקא בגן בנים ב"חיידר" והרבה-החליף לו,ובנוסף לזאת התקשר אלי לעדכן אותי שזה מה שקרה ושאני אדבר עם הבן שלי להגיד לו שהכל בסדר.

אני במקומך לא הייתי מצדיקה כלל את הגננת,והייתי אומרת לו:
אני לא מאמינה,ככה העוזרת עשתה לך?זה לא יפה! אני כך כך עצובה שהתביישת ככה
וכולם הסתכלו עליך...תגידי לו כל מה שאת חושבת שעבר לו בראש באותו רגע,כדי שיראה שאת מבינה אותו. ותגידי לו שאת הולכת לדבר איתה ולהגיד לה שפעם הבאה בשום אופן לא תעשה לך ככה!!
הוא ממש הושפל ואת צריכה למחות ולמחות ושיראה שאת מוחה וירגיש זאת.
מחר-באה 10 דק' לפני הזמן,לוקחת אותו הראשונה ומדברת עם הגננ ועם העוזרת על מה שהיה.
שום הרגשה של גננת(נניח שהיא בהריון ומגעיל אותה) לא מצדיקה ככה להעמיד ילד חסר אונים!!
כואב לי עליו ועליך מ א ו ד!!
ההשתתפות שאת כותבת פה איננה תואמת גיל.
השתתפות כזו במה שהיה מתאים לגילאי העשרה.
בגיל כזה צריך לעבד להם את מה שהיה באופן נעים וערב, גם או בגלל שזה לא היה כך.
באנגלית יש משפט שאומר "לב של ילד זה מלט רטוב". לטוב ולרע. זו בחירה של האמא מה להטביע בו.

ראל

משתמש צעיר
27 זאטוטים ישבו יפה ובשקט בריכוז וכל אחד שבאו לקחת אותו - קם ויצא. ככה זה בגן. אף אחד לא קם חוץ מהילד ה- 28 שהועמד בצד. ממתין. מלוכלך.

ובמחילה, אני מאמינה לאח שלי. הוא כבר עבר את הגיל של הניפוחים. הוא נער בן 16.
לא ברור לי מניין הוודאות המוחלטת בעניין ה27 זאטוטים שישבו בשקט, ללא שהיית נוכחת במקום. (ובפרט שכפי שכתבת הגננת לא הייתה בגן!)

סיטואציה כזו לבחור בן 16 היא מביכה, ויש סבירות שניפח מעט, דווקא עקב התסכול האישי שלו מהמצב שנקלע אליו.

בכל מקרה, לא באתי לזלזל בסיטואציה הלא נעימה והמטרידה בהחלט. אך אין להטיל אשמה בוודאות על אף אחד (גם לא על האח בן ה16).
התחושות שלך מובנות מאוד. אך כדאי לברר את הדברים בנועם ובצורה מכבדת.

נערך לאחרונה ב:

שביעית

משתמש סופר מקצוען
הוודאות המוחלטת ללא שהיית נוכחת במקום, בעניין ה27 זאטוטים שישבו בשקט. מטרידה. (ובפרט שכפי שכתבת הגננת לא הייתה בגן!)

סיטואציה כזו לבחור בן 16 היא מביכה, ויש סבירות שניפח מעט, דווקא עקב התסכול האישי שלו מהמצב שנקלע אליו.

הוודאות שלי נובעת מידיעה. הייתי בגן בשעה כזו הרבה פעמים וראיתי איך זה עובד. הגננת תמיד עוזבת כמה דקות קודם והעוזרת נשארת עם כולם, מחכה להורים.
היום במקרה הגננת עזבה שעה קודם ולא עשר דקות קודם - אבל זו לא סיטואציה זרה וקשה לעוזרת.

לגבי אח שלי, במחילה, אתה לא מכיר אותו.
נפחן - הוא לא. גם לא מובך בקלות. אם כבר ההפך, הכל אצלו 'שטויות, אז מה'

ר גן עדן

מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לא אמרתי לא לברר
לא לבדוק ולא לטפל בילד
אבל אל תהפכו את הגננת לסדיסטית על חשבון זאטוט חסר אונים בן 3...
עברתי סיפור דומה עם הבת שלי: בעלי (-לא נער בן 16...) בא לקחת את הבת מהמעון והוא מצא אותה בחלון מלאה קיא, בוכה ומיבבת. שבאתי לברר מה היה, הסבירו לי בנועם שאני אבין הגננת במצב מיוחד וזה גורם לה בחילה....
במחילה, אם זה מגעיל אותה שתשב בבית כל התקופה הזו... אני לא עובדת במעון מהסיבה הפשוטה הזו העבודה עם הקיא והטיטולים והנזלת מגעילים אותי....
דרך אגב , היה לי סיפור נוסף עם אותה גננת, שריחמתי עליה ולא אמרתי מילה להנהלה. במעון כל שנה לפני פורים מזמינים את ההורים לערב שההורים מכינים תחפושת משותפת למסיבת פורים. אותו ערב היה לי בר מצוה של אחין ולא באתי, למחרת אני באה למעון והגגנת הכבודה מזמינה אותי להשלים ש"ב, לא היית, קחי תעשי בבית... עניתי לה : אני לבת שלי מכינה תחפושת אחת לפורים, אם את רוצה אני אשלח אותה למסיבה עם התחפושת הזו. הייתי מזועזעת שקבלתי את ביתי אחרי המסיבה היחידה מכל הגן בלי תחפושת.... סליחה, אבל, הפעם מנהלת המעון קיבלה את מה שמגיע לה... ההורים לא אמורים לעשות את תפקיד הגננת...
קורה שבמערכת יש אנשי צוות שלא מתאימים למסגרת, וחבל, מדובר בנשמות!!!!
דרך אגב, אף אחת לא כתבה , אבל מה עם הצניעות בסיפור פה???? כל ילדי הגן והבאים בשעריו אמורים לחזות בפלא...

נערך לאחרונה ב:

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עצוב לי מאד לשמוע על המקרה הזה.
מקווה שתמצאי את האדם הנכון להתייעץ איתו בקשר לילד.

סליחה שאני אומרת, מתארת לעצמי שהעוזרת הזו רווקה או נשואה טריה. ולא איכפת לי כמה עגבניות יש לכם לזרוק, אני לא מרגישה בנח עם זה שמי שאינה אם בעצמה, מטפלת בילד שלי. וזו אחת הסיבות המרכזיות לכך שהוצאתי את בני מהמעון.

ספלאש - עיצוב בשפריץ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
דרך אגב, אף אחת לא כתבה , אבל מה עם הצניעות בסיפור פה???? כל ילדי הגן והבאים בשעריו אמורים לחזות בפלא...
כתבתי לשביעית ע"כ באישי...
יש דברים שמבינים גם בלי לומר בפורום....

אסתי !!

מנהלת קהילת מוזיקה וסאונד והפקות אולפן
מנהל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
אני פשוט בוכה שאני קוראת את הסיפור אסור לעבור על זה לסדר היום בשום אופן כזאת גננת הורסת ילדים מצוה לדאוג להעיף שלא תזיק עוד, איזה צלקת זה יכול לעשות לילד ה' ישמור

חלוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הסיפור מזעזע. גרם לי לבכות.

אבל, כשהמשכתי לחשוב, אם המכנס והגטקס היו מקופלים יפה, ברא שלי עובר, שהיא עשתה את זה כדי לשמור עליהם נקיים. שהילד לא יצטרך להסתובב ברחוב עם מכנס רטוב דוחה או נטול בגדים.

ואולי בתור צעירונצ'יקית איבדה עשתונות מול הסיטואציה, וכשהעמידה אותו היכן שהעמידה, לא לקחה בחשבון את הבזיון שלו.

לא שזה מתיר את המעשה, אבל הגישה כלפיה יכולה להיות קצת יותר מתחשבת.

אסתי !!

מנהלת קהילת מוזיקה וסאונד והפקות אולפן
מנהל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הסיפור מזעזע.
אבל , אם המכנס והגטקס היו מקופלים יפה, ברא שלי עובר, שהיא עשתה את זה כדי לשמור עליהם נקיים. שהילד לא יצטרך להסתובב ברחוב עם מכנס רטוב דוחה או נטול בגדים.
יש גבול לטיפשות

חלוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ואולי בתור צעירונצ'יקית איבדה עשתונות מול הסיטואציה, וכשהעמידה אותו היכן שהעמידה, לא לקחה בחשבון את הבזיון שלו.

לא שזה מתיר את המעשה, אבל הגישה כלפיה יכולה להיות קצת יותר מתחשבת.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה