תח"צ הרפורמה בתעריפי התחבורה הציבורית-הפרטים

משתדלים

משתמש פעיל
דווקא הטיעון של ח"כ מקלב לכלול את מודיעין וביתר עילית בתחומי הפריפריה (ואז בכרטיס חופשי אזורי ב99 ש"ח הם יוכלו לבצע נסיעות ללא הגבלה בתוך האזור שהוא כולל את העיר עצמה) הוא בתחום הסבירות בגלל המיקום שלהם ביו"ש (ולמרות שתושב מודיעין יוכל לטעון מה כבר המרחק ביננו)

אבל אלעד מה פתאם, למה ראש העין היא לא פריפריה ואלעד כן - לא ישר ולא צודק אפילו לדרוש זאת.

תלמיד מירושלים

משתמש צעיר
ביתר קטנה מאוד יש מוניות שלוקחות מחיר אחיד של 15 שח לתוך הגיבעה ו20 לכל העיר אולי עכשיו יעלו גם הם זה כמעת כמו אוטובוס

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
לא בחנתי לעומק את כל מה שמשנה הרפורמה, אבל המצב שהיה שלחלק מהערים היה חצי מחיר ופחות מכך מול ערים אחרות אפילו באותו מצב סוציואקונומי שהיו משלמים יקר היה לא הוגן בעליל.

אני מתפלא על אלה שמסתכלים רק על הד' אמות שלהם, מה עם יושר והגינות ? והכי מתסיס שיש כאלה שלא מתביישים להגיד לקחו לנו שתו לנו, כאילו הזכות לקבל חצי מחיר היא מעוגנת עבורם בחוקה, לפחות תשתקו.

הייתי מקבל מצב שהיו קובעים הנחות לפי מצב סוציואקונומי של העיר, אבל אני חושב שבאמת כל נוסעי התח"צ הם ברובם הגדול לא אנשים עשירים ולכן באמת אין מקום לאפליה ויש לקבוע מחיר אחיד כמו חשמל ומים.
א. נכון שהתלונות מגיעות מהר מדי, וכמו שהבאתי לעיל את הכתבה מJDN מלפני שנה שהתלוננה שיש תעריפים טובים יותר למשלמים באפליקציית רב פס.
ב. אם לא בחנת לעומק, למה אתה ממהר לתקוף, אולי זה באמת לא הוגן?
ג. מדוע את יו"ש אתה מבין שזה הוגן להפלות לטובה?
ד. נוסעי התח"צ לאו דווקא בגלל מצב סוציואקונמי נמוך, אלא גם ילדים ממשפחות מסודרות. אם אתה מבין שיש מקום להתחשב במצב סוציואקונומי, עדיין יש מקום.

יוחנן טלידנו

משתמש פעיל
אם אני מטעין עכשיו 500 ש"ח ברב קו שבערך צבור זה עולה ב20 %
אחרי שהחוק יכנס לתוקף, סכום הכסף שיש לי ברב קו ירד? או שמה שכבר הטענתי נשאר עם ההנחה?

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
אם אני מטעין עכשיו 500 ש"ח ברב קו שבערך צבור זה עולה ב20 %
אחרי שהחוק יכנס לתוקף, סכום הכסף שיש לי ברב קו ירד? או שמה שכבר הטענתי נשאר עם ההנחה?
גם אני מיצטרפת לשאלה...
אגב כל הרפורמה הזאת המטרה היא לעשות חופשי יומי/חודשי??

סטודיו בול

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איך בודקים אילו ערים נכללים בפריפריה?

משתדלים

משתמש פעיל
א. נכון שהתלונות מגיעות מהר מדי, וכמו שהבאתי לעיל את הכתבה מJDN מלפני שנה שהתלוננה שיש תעריפים טובים יותר למשלמים באפליקציית רב פס.
ב. אם לא בחנת לעומק, למה אתה ממהר לתקוף, אולי זה באמת לא הוגן?
ג. מדוע את יו"ש אתה מבין שזה הוגן להפלות לטובה?
ד. נוסעי התח"צ לאו דווקא בגלל מצב סוציואקונמי נמוך, אלא גם ילדים ממשפחות מסודרות. אם אתה מבין שיש מקום להתחשב במצב סוציואקונומי, עדיין יש מקום.
א. לא בחנתי לעומק האם הרפורמה היא טובה, אבל מה שאני יודע בוודאות שהפליה בין ערים היא פסולה וע"ז כתבתי
ב. יו"ש זה לא העניין הם הפלו לטובה את הפריפריה בגלל שהמרחקים שם גדולים ובלי תח"צ אתה תקוע, ע"ז כתבתי שנדמה שמודיעין וביתר עילית צריכות להכנס להגדרה הזו על סמך המיקום שלהם
ג. אכן יש מקום לחשוב על סוג כרטיס משפחתי חודשי כזה - נשמע רעיון טוב

רעיונות יש הרבה וצריך להעלות אותם אבל צריך קריטריון שוויוני והוגן ובלי קומבינות

A052

משתמש סופר מקצוען
ג. אכן יש מקום לחשוב על סוג כרטיס משפחתי חודשי כזה - נשמע רעיון טוב
בעיקרון כבר כיום יש כרטיס כזה, רק לא לשימוש כמה באותו זמן.

כאשר עושים חופשי שבועי למשל על כרטיס אנונימי, ניתן להשתמש כמה בני משפחה (תשובה רשמית של משרד התחבורה) כל יום מישהו אחר.
ודובר שאחרי הרפורמה יאפשרו גם חופשי חודשי על כרטיס כזה.

• תודה
Reactions: y&m

סטודיו בול

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי

כאשר עושים חופשי שבועי למשל על כרטיס אנונימי, ניתן להשתמש כמה בני משפחה (תשובה רשמית של משרד התחבורה) כל יום מישהו אחר.
באמת?
אפשר להעלות כאן את התשובה?

משתדלים

משתמש פעיל

זה לא מה שאני מתכוון
אני חושב שנחוץ כרטיס או סט כרטיסים משפחתיים יומי/שבועי /חודשי
שבו למשל כל 2 ילדים יחושבו במחיר אחד וזאת כדי להקל על משפחות גדולות

משתדלים

משתמש פעיל
1649059935654.png

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה