אפשר גם לרשום בשר לא מבושללי יש פטנט יותר טוב.
מכינים פשטידה למשל, מכסים עם נייר כסף ורושמים באותיות קידוש לבנה
שייך לכהן (השכנים כמובן...)!!
צודקת חלקית.אני די מהמרת שאין לך בחורים בבית.
הם יקחו ויבשלו..אפשר גם לרשום בשר לא מבושל
אז זה לא אגדה הסיפור הזה?יש לי פתרון, אולי.
אצלנו בישיבה היה רומני שגנב מהמקלחות והארונות שמפו מכל הסוגים. יום אחד הגיע קירח לישיבה. התברר שבחור אחד הכניס לשמפו שלו משחת גילוח....
אולי זה יתן לכם השראה איך לפתור את הבעיה...
עזוב, מה זה משנה. העיקר הרעיון.אז זה לא אגדה הסיפור הזה?
יש פה עדות שזה היה?
להזכיר למי ששכח את הדיונים הסוערים שהיו לפני כשנה פלוס האם יהיה פיקוח של משרד הבריאות על האוכל שמוגש בישיבות [שיכלול את כל אבות המזון, וכדומה].ההורים משלמים.
הישיבה אמורה לספק אוכל בריא, שהוא בשום פנים ואופן לא מותרות.
שלווה עם חלב, לדוגמה, לא יותר זולה מלחם, טחינה, חלב וירקות בסיסיים. זה נטו עצלות.
שוב לישיבה בדרך כלל אין עניין להאכיל את הבחורים באוכל גרוע, וכן ישיבה בדרך כלל אינה עניין של ביזנס ועסקים.להזכיר למי ששכח את הדיונים הסוערים שהיו לפני כשנה פלוס האם יהיה פיקוח של משרד הבריאות על האוכל שמוגש בישיבות [שיכלול את כל אבות המזון, וכדומה].
אולי צריך לחשוב על זה מחדש.
ככה הבחורים לא יאלצו לאכול רק כשמגיעים הביתה.
היה גם היה. בישיבת ויז'ניץ בב"ב. אבל המנקה לא היה גונב מהארונות של הבחורים, אלא במקווה של ויז'ניץ...אז זה לא אגדה הסיפור הזה?
יש פה עדות שזה היה?
באים לישיבה בשביל ללמוד, לא בשביל לאכול. לא בכל מקום יש את האוכל של אמא, חם, טרי, בזמן, בצלחת רב פעמית, עם כלים רב פעמיים, ומיץ תפוזים טבעי ליד. אוכל בו כל אבות המזון מיוצגים במדה ראויה, טעים ומזין. חלק חשוב מאוד מהצלחה בישיבה זה לא לעשות עסק מהאוכל בישיבה. תמיד אפשר להתלונן. ואפשר לנסות להתרגל ולהרגיל. ואפילו שאנחנו לא אותו דור, וזה נכון, אבל וכו'.צריך להבין שישנם ישיבות שהאוכל שהם מגישים הוא מתחת לכל ביקורת. ממש כך - מתחת לכל ביקורת!!
קצת מפריע לי המשפט שהלחם הוא לא מהיום. ובבית אוכלים לחם כל יום טרי? ואם נשארות פרוסות, זורקים?זה לא מרתיע בחורים כי זה מה שהם בין כה אוכלים בישיבה...
אגב, תתארו לעצמכם בארוחת ערב יש "שלווה עם חלב" וזה אמור להספיק עד הבוקר (ולא לשכוח שאריות ערב לפני סד"ג), והלחם לא בדיוק מהיום... אז ככה שאין כ"כ מה לאכול... ולמדתי בישיבה שנקרא שהיה לה כסף.
כשזה בשילוב של שלווה עם חלב לארוחת ערב אז המשוואה משתנה...קצת מפריע לי המשפט שהלחם הוא לא מהיום. ובבית אוכלים לחם כל יום טרי? ואם נשארות פרוסות, זורקים?
ללמוד ממך!לא קראתי הכל
כאמא לחבורת בחורים ב"ה נתקלת גם נתקלת בסיטואציות הנ"ל והמון
אז אני חושבת כמה דברים שהנהגתי אצלי
1)להסביר להם שאת לא מכונה מייצרת אוכל. את אמא ויש לך כח מוגבל ואם הכנתי 80 פחזניות זה לא בשביל שכל השבוע תאכלו פחזניות זה בשביל לפנק את כל המשפחה בשבת.
2) להסביר להם חשיבות הבריאות עדיף כשרעבים לשלוף פרי או ירק והעוגות - לשבת בלבד
3) להכין עוגות בריאות וקלות (כמו בחושות עם טחינה מאד טעים ) ולאשר להם לקחת רק מהן בימות החול
4) בחורים הם לא פרות נכון שהם אוכלים המון אבל גם זה חינוך
5)כשהבחור מגיע הביתה מהפנימיה בישיבה מותר ורצוי לתת לו חתיכת עוגה מושקעת ולהדגיש שהוא מקבל עכשיו כי הוא לומד המון תורה
6) כמובן לבקש רשות אם רוצים לקחת עוגה מושקעת מהמקפיא ובכלל ללמד אותם לבקש רשות ולהכיר טובה לא חייב להיות משטר דיקטטורי זה כן יכול לחנך למידות טובות... ולהכין אותם לנישואין
7) שכחתי לכתוב שבישיבות הקטנות בד"כ האוכל ,לא טעים" בלשון המעטה ולכן אני תמיד משאירה מהארוחה שבישלתי לכולם עוד כמה מנות לבחורים ואכן הם חוזרים ואוכלים בתאבון רב
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: