דרוש מידע הקמת אתר הסברה חרדי

מצב
הנושא נעול.

112123

משתמש מקצוען
תוכל לתת מקרים פרטניים של שדרנים שמציגים נתונים שקריים? תוכל להוכיח את זה בבית משפט?
קדימה. תביא הסתה, ותוכיח למה היא לא נכונה.
זה באמת לא פשוט כשאתה מתמודד עם "חופש הביטוי"
אבל אין ספק שדבריו של אייל ברקוביץ היו הסתה בלי קשר לנכון או לא נכון
או קריאה לאינתיפאדה חילונית
ולכן החוק שצריך לחוקק זה לא נגד טענות שקריות אלא על השתלחויות ודיבורים שנועדו להתסיס
ושהדיונים על מה שייך לקטגוריה הנ"ל יהיה ע"י ועדה מקצועית
וגם אחרי זה "כולי האי ואולי...."

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
זה באמת לא פשוט כשאתה מתמודד עם "חופש הביטוי"
אבל אין ספק שדבריו של אייל ברקוביץ היו הסתה בלי קשר לנכון או לא נכון
או קריאה לאינתיפאדה חילונית
ולכן החוק שצריך לחוקק זה לא נגד טענות שקריות אלא על השתלחויות ודיבורים שנועדו להתסיס
ושהדיונים על מה שייך לקטגוריה הנ"ל יהיה ע"י ועדה מקצועית
וגם אחרי זה "כולי האי ואולי...."
שים לב שזה יכול גם לחזור אליך - ש"השתלחויות ודיבורים שנועדו להתסיס" נגד החילונים גם כן יהיו לא חוקיים.
או שתצליח לחוקק חוק שרק לחרדים מותר להשתלח בחילונים, ולא ההיפך.

גבעול דקיק

משתמש צעיר
@גבעול דקיק
אם זה יהיה

זה ממש לא יהיה

אלא עסקנים ומקורבים שיגרמו יותר נזק מתועלת
אתה רוצה גולדקנופף ודומיו כמסבירנים??? החרדים לא עונים לטלפונים לא מזוהים כי הם חושבים שזה מס הכנסה....
זה נכון,
ועדיין ככל וזה יהיה מינוי מטעם הרבנים של מסבירנים אמיתיים ולא כאלה בגרוש
ויהיה לזה גיבוי מהמפלגות החרדיות שישמרו על משמעת קמפיין
זה יצליח

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אם זה היה עולה בתוצאות החיפוש הראשונות בגוגל וכתוב בצורה יפה - יתכן שכן
אם אני אכתוב כאן את כל הטענות שלהם בצורה מנומקת
יזרקו עלי ביצים במקרה הטוב.
מה שבטוח לא יהיה כאן דיון ענייני על גופם של טענות
כך שלא עוזר שאנשים קוראים את הטקסט הם צריכים להיות פתוחים לשמוע.
בפרט שהכל מגיע בסוף לנקודה האם יש ערך בלימוד התורה ושמירת צביון תורני במדינת ישראל
והחילונים לא מוכנים לשמוע את הטענות בחשיבות לימוד התורה וכו' (אלא אם כן הם בקטע לחזור בתשובה)
והחרדים לא בקטע לשמוע שום ביקורת על המגזר מבחוץ, וקוראים לכל מי שמעביר ביקורת מסית
(אני לא אומר שאין מסיתים, אבל צריך להבדיל בין מי שאומר שרוצה לחנוק וכו' לבין מי שמתלונן על כך שאברכים מקבלים עוד כמה פרוטות לחודש על משהו שהוא לא זכה להבין את הערך שלו לקיום העולם)

מה השאלה?!

משתמש צעיר
כתיבה ספרותית
מצד שני הקואליציה הולכת לחוקק חוק שמותר לבתי עסק להפלות על רקעים שונים, כך שיהיה מותר לחילונים לומר לחרדים - אתה חרדי? אני לא מוכן לשרת אותך.
זה פשוט לא נכון.
וזה עוד דוגמה מצוינת לשטיפת מח של התקשורת שמשפיעה אפי' עלינו.

החוק שרוצים לחוקק אומר דבר פשוט והגיוני:

אם מבקשים מנותן שירות כלשהו שירות מסוים
שאפשר לקבלו מנותן שירות אחר.
והשרות הספציפי הזה(!) נוגד את אמונתו/דתו של נותן השירות
אזי יוכל נותן השירות להפנות למישהו אחר שנותן את אותו השרות.

אין דבר יותר הגיוני מזה!
למה להכריח בעל דפוס מוסלמי להדפיס פשקווילים נגד מוחמד
כשבאותו רחוב יש בעל דפוס נוצרי שישמח לעשות את זה?!
הרי זה פשוט כפיה ופגיעה ברגשותיו של הפרט באופן היותר חמור!

רק מה?
בתקשורת כמו בתקשורת.
יודעים היטב איך להוציא את הדברים מהקשרם
לפמפם חצאי אמיתות ושלושת רבעי שקרים
לעלות לשידור את האנשים הנכונים (כלומר הלא נכונים)
והנה, יצא לנו חוק גזעני וחשוך.

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
יש מספיק מקומות כאלו (טוויטר למשל) ולא נראה שקראת אותם.
אין לי גישה לשם אבל יש בזה כמה חסרונות
א. לפי מה שאני מבין כל אחד יכול להגיב בטוויטר, מה שהופך בד"כ לוויכוח אמוציונלי במקום לוגיקה מסודרת
ב. בדיוק כמו הדה-לגיטימציה שמתבצעת בערוצי התקשורת כאשר זכות 'המילה האחרונה' שמורה לשדרן המסית שמנצל אותה להטביע את הדעה, כך באתר שיהיה בבעלות חרדית יהיה ניתן להטביע דעה בלי להתייחס
זה פשוט לא נכון.

אין דבר יותר הגיוני מזה!

רק מה?
בתקשורת כמו בתקשורת.
הסבר יפה ומנומק, לא חבל שהוא נשאר במרתפי פרוג במקום לעלות לאתר הסברה עם תיוג של העיתונאי שהוציא את הדברים מהקשרם?

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
מהתקשורת -
ראש הממשלה היוצא יאיר לפיד: מה שאנחנו רואים בימים האחרונים זה לא משא ומתן קואליציוני, זו ביזה. ביזה של הקופה הציבורית, ביזה של הערכים הדמוקרטיים. ביזה שמבזה אותנו מול כל העולם.
דוגמא לחומר שאפשר להפיק -
סרטון שיציג את הסכומים שהובטחו למפלגות הערביות תחת הממשלה בראשות בנט ולפיד
פוסט שיציג מסמכים רלוונטיים שמוכיחים את ההסכם להעברת 53 מיליארד ש"ח למפלגות הערביות תחת הממשלה בראשות בנט ולפיד

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
זה פשוט לא נכון.

אין דבר יותר הגיוני מזה!

רק מה?
בתקשורת כמו בתקשורת.
אז אני שואל אותך:
אם תגיע לדפוס כלשהו, והדפוס יאמר לך: אני לא משרת חרדים. זה נוגד את אמונתי. לך לדפוס ממול.
זה יהיה בסדר מבחינתך? מקובל עליך?

ועיקר הקצף יצא על האמירה של אורית סטרוק שרופא לא צריך לטפל בחולים כשזה נוגד את אמונתו, וכן על אמירתו של שמחה רוטמן.

112123

משתמש מקצוען
אם אני אכתוב כאן את כל הטענות שלהם בצורה מנומקת
יזרקו עלי ביצים במקרה הטוב.
מה שבטוח לא יהיה כאן דיון ענייני על גופם של טענות
כך שלא עוזר שאנשים קוראים את הטקסט הם צריכים להיות פתוחים לשמוע.
בפרט שהכל מגיע בסוף לנקודה האם יש ערך בלימוד התורה ושמירת צביון תורני במדינת ישראל
והחילונים לא מוכנים לשמוע את הטענות בחשיבות לימוד התורה וכו' (אלא אם כן הם בקטע לחזור בתשובה)
והחרדים לא בקטע לשמוע שום ביקורת על המגזר מבחוץ, וקוראים לכל מי שמעביר ביקורת מסית
(אני לא אומר שאין מסיתים, אבל צריך להבדיל בין מי שאומר שרוצה לחנוק וכו' לבין מי שמתלונן על כך שאברכים מקבלים עוד כמה פרוטות לחודש על משהו שהוא לא זכה להבין את הערך שלו לקיום העולם)
זה לא שחור לבן
חשוב מאוד איך העובדות מוצגות
כשואלים מסורתי "האם אתה מוכן לממן חרדי פרזיט שיתבטל בכולל לצד קפה ועוגיות" הוא יגיד ודאי שלא
אבל יסבירו ש"תמורת כחצי שקל יומי לאדם תהיה שותף ללימוד תורה שגדול מהקרבת קורבנות" (תקציב הישיבות כשני מיליארד לשנה) הוא יגיד בוודאי שכן

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
ב. בדיוק כמו הדה-לגיטימציה שמתבצעת בערוצי התקשורת כאשר זכות 'המילה האחרונה' שמורה לשדרן המסית שמנצל אותה להטביע את הדעה, כך באתר שיהיה בבעלות חרדית יהיה ניתן להטביע דעה בלי להתייחס
הנה, יש לך כבר את 'פרוג', כאתר שהוא בבעלות חרדית וניתן להטביע בו דעה בלי להתייחס. כמה חילונים בכלל מסתכלים לכיוונו?

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אבל יסבירו ש"תמורת כחצי שקל יומי לאדם תהיה שותף ללימוד תורה שגדול מהקרבת קורבנות" (תקציב הישיבות כשני מיליארד לשנה) הוא יגיד בוודאי שכן
אמירה כזאת מראה על ניתוק חמור מהמציאות. ככה בוודאי אי אפשר להסביר שום דבר.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
יש פה כמה בפרוג או שהם חילונים
או שהם מושפעים ברמה הזוייה מהם
או שהם בעלי שנאה עצמית

באופן מגמתי הם לטובת הציבור החילוני וכל דבר שנוגע לציבור החרדי(מבלי לדון כרגע לגופו של דבר כזה או אחר,ניתן מראש לדעת מה הם חושבים ,כבר שראיתי את הכותרת היה ברור לי מה הם יגידו)

ולכן אני מציע לכל מי שדן פה שינסה להבין למי לא צריך להתייחס מאחר שזה מגמתי וקבוע (וכמובן שזה בא בצורה
מכובדת מלומדת ומתורתבת אבל העובדה שזה מגמתי מוכיח שמדובר במשהו שצריך להתייחס בחשדנות וכו)

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
או שהם בעלי שנאה עצמית

באופן מגמתי הם לטובת הציבור החילוני וכל דבר שנוגע לציבור החרדי(מבלי לדון כרגע לגופו של דבר כזה או אחר,ניתן מראש לדעת מה הם חושבים ,כבר שראיתי את הכותרת היה ברור לי מה הם יגידו)

ולכן אני מציע לכל מי שדן פה שינסה להבין למי לא צריך להתייחס מאחר שזה מגמתי וקבוע (וכמובן שזה בא בצורה
מכובדת מלומדת ומתורתבת אבל העובדה שזה מגמתי מוכיח שמדובר במשהו שצריך להתייחס בחדשנות וכו)
האגדה אומרת שלפני כל יציאה למבצע צבאי מקימים יחידת 'איפכא מסתברא' שתפקידה להראות עד כמה תוכנית הלחימה שהוכנה מסוכנת ומה הן הסכנות. לאחר מכן צוותות התכנון מקבלים את התגובה ומתכננים שוב את ההתקפה בהתאם להערות.
גם באבטחת מחשבים קיים מושג כזה שבו קבוצה נבחרת מנסה 'לפרוץ' לארגון אותו מאבטחים כדי לאתר פרצות אבטחה מבעוד מועד

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
או שהם בעלי שנאה עצמית

מכובדת מלומדת ומתורתבת אבל העובדה שזה מגמתי מוכיח שמדובר במשהו שצריך להתייחס בחשדנות וכו)
הרי אתה בעד הסברה לחילונים.
אז יש לי אתגר בשבילך -
קודם תנסה לשכנע את החרדים דהכא "המושפעים ברמה הזויה", ורק אחר כך תנסה לשכנע את החילונים.
אם אתה כל כך חושש מלהתווכח איתם, עד שלדעתך "לא צריך להתייחס אליהם" - איך תצליח לשכנע את החילונים?

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
האגדה אומרת שלפני כל יציאה למבצע צבאי מקימים יחידת 'איפכא מסתברא' שתפקידה להראות עד כמה תוכנית הלחימה שהוכנה מסוכנת ומה הן הסכנות. לאחר מכן צוותות התכנון מקבלים את התגובה ומתכננים שוב את ההתקפה בהתאם להערות.
גם באבטחת מחשבים קיים מושג כזה שבו קבוצה נבחרת מנסה 'לפרוץ' לארגון אותו מאבטחים כדי לאתר פרצות אבטחה מבעוד מועד
מסכים.
צודק בהחלט.

רק כדאי לדעת לפחות שזה מגיע מכיוון של איפכא מסתברא מאנשים שדואגים בכל הכח(ואולי הם הרבה יותר ממומלחים פה מכולם ,ואני לא שולל שהם בכלל "שתולים" של הצד השני כדי לייצר דעת קהל חדשה)

ולכןכדאי להתייחס בחשדנות

112123

משתמש מקצוען
אמירה כזאת מראה על ניתוק חמור מהמציאות. ככה בוודאי אי אפשר להסביר שום דבר.
זכותך לחשוב ככה
יש שחושבים אחרת....
קשה לי לדמיין סקר שבאים למסורתי ברחוב ושואלים אותו בכמה כסף אתה מוכן להיות שותף בלימוד תורה והוא יענה בפחות מחצי ש"ח יומי

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
זכותך לחשוב ככה
יש שחושבים אחרת....
קשה לי לדמיין סקר שבאים למסורתי ברחוב ושואלים אותו בכמה כסף אתה מוכן להיות שותף בלימוד תורה והוא יענה בפחות מחצי ש"ח יומי
אלו כבר הצביעו לליכוד, ותומכים בממשלה הבאה, ואין צורך לשכנע אותם.

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
זכותך לחשוב ככה
יש שחושבים אחרת....
מסורתי תשכנע.
חרדי מתיפייף כמו אלו פה, פחות תשכנע.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
הרי אתה בעד הסברה לחילונים.
אז יש לי אתגר בשבילך -
קודם תנסה לשכנע את החרדים דהכא "המושפעים ברמה הזויה", ורק אחר כך תנסה לשכנע את החילונים.
אם אתה כל כך חושש מלהתווכח איתם, עד שלדעתך "לא צריך להתייחס אליהם" - איך תצליח לשכנע את החילונים?
אגב אין הרבה פה שמושפעים ברמה הזוייה זה רק אחד או שניים...

אין לי עניין לשכנע אף אחד.
כל עוד אין דעת תורה בעיני זה לא משהו שיתקדם
ומי שיחליט זה רק הדעת תורה

אחרי שיהיה דעת תורה בעניין בקלי קלות אפשר להסביר הרבה צדדים גם לפה וגם לפה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה