דרוש מידע הקמת אתר הסברה חרדי

מצב
הנושא נעול.

112123

משתמש מקצוען
לא הבאת כלום למדינה מכספך הפרטי.
הבנתי אותך
אתה פשוט מצפה לראות שיירות שנוסעות מבני ברק עם מזוודות מלאות כסף ישירות למשרד האוצר...
לא אכפת לך שבזכותי המדינה הרוויחה 1.25M ולמה? כי שלמתי את זה למוכר ששילם לקבלן ששילם למדינה ומבחינתך זה כבר נ"ט בר נ"ט
וכמו כן חשוב לך שבתלוש יהיה כתוב שהכסף נעשק מההייטקיסט לכיסה של המדינה ולא די לך ש...
במגזר השכירים אנחנו מייצרים את המצע הזול והרך לריקוד העשירון העליון.
וממילא כל שקל שנשאר אצל הבוס במקום להגיע לעובד החרדי האומלל עובר בחציו למס הכנסה

רק תמיין שהגננות החרדיות יעזבו בבבת אחת את ההוראה בממ"דים ובחינוך הממלכתי....
מה שיפה בן דוד השיגה מליברמן יהיה כאין וכאפס לעומת מה שמשרד החינוך יציע כדי למצוא עובדי הוראה
ולהזכירך שמשרד החינוך שואב חלק נכבד מאוד מהתקציב בממשלתי

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ואיך מסבירים את זה שהציבור החרדי גדל מאד.
והמדינה רק מתפתחת כלכלית, וכל נבואות הזעם מתות?

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
גם זה לא נכון. עדיף למדינה שהחרדים יעבדו ויהיה להם יותר כסף, ויוציאו יותר לצריכה, והעשירון העליון ירקוד ריקודים יותר עליזים.
גם עדיף לחרדים והחרדיות העובדים שיהיה להם מלא כסף הבעיה היא שכל האפשרות לעבור הכשרה ראויה לשמה ועבודה ראויה לשמה כרוכה בויתור על ערכים שחשובים לנו יותר מכסף נקודה
אם המדינה תעזור לחרדים ללמוד מקצוע טוב שלא יפריע להם בקיום תורה ומצוות
יש יותר סיכוי שנראה חרדים עובדים בעבודות שוות
תאמין לי שכולנו אוהבים כסף ורוצים להרוויח כמה שיותר בעבודה
אבל בשום פנים לא על חשבון האידישקייט שלנו

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
גם עדיף לחרדים והחרדיות העובדים שיהיה להם מלא כסף הבעיה היא שכל האפשרות לעבור הכשרה ראויה לשמה ועבודה ראויה לשמה כרוכה בויתור על ערכים שחשובים לנו יותר מכסף נקודה
שקר. יש מספיק מכללות חרדיות המיועדות לחרדים והלימודים בהם אינם כרוכים בשום וויתור על ערכים, ורוב האברכים אפילו לא חושבים על הכיוון הזה.
ואיך מסבירים את זה שהציבור החרדי גדל מאד.
והמדינה רק מתפתחת כלכלית, וכל נבואות הזעם מתות?
האם העובדה שמדי חודש אני במינוס של מאות שקלים, ומצליח להמשיך להחזיק כלכלית, אומר שזה מודל שיכול להמשיך להחזיק עם השנים?
אותם אנשי הייטק שאחראיים להתפתחות הכלכלית של המדינה מזהירים ומתריעים שהמשך הגידול בתלמידים שאינם לומדים מקצועות ליב"ה מאיים על המשך ההתפתחות הכלכלית הזו.
כבר עכשיו חסרים אלפי עובדים בהייטק, והחוסר הזה הולך וגדל.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
רק תמיין שהגננות החרדיות יעזבו בבבת אחת את ההוראה בממ"דים ובחינוך הממלכתי....
מה שיפה בן דוד השיגה מליברמן יהיה כאין וכאפס לעומת מה שמשרד החינוך יציע כדי למצוא עובדי הוראה
אולי באמת כדאי שהסמינרים החרדיים יפסיקו את מסלולי התכנות, כדי שכל החרדיות ילכו להיות גננות, אחרת מי יודע מה יהיה כאן.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
לא אכפת לך שבזכותי המדינה הרוויחה 1.25M ולמה? כי שלמתי את זה למוכר ששילם לקבלן ששילם למדינה ומבחינתך זה כבר נ"ט בר נ"ט
המוכר שילם למדינה מכיסו הפרטי על כסף שהוא הרוויח, הקבלן שילם למדינה מכספו הפרטי על כסף שהוא הרוויח, ואתה לא שילמת כלום למדינה, אבל מרגיש "מחותן ראשי" באירוע.
אני רק שואל כמה כסף אני צריך לקזז מהמעשרות אם אני קונה בכל חודש ב-4000 ש"ח ב"אושר עד", כי הרי מהכסף הזה מרגלית משלם מעשר כספים.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
ב. הם גם צורכים/חיים בחו"ל מה שלא מכניס כלום למדינה.
גם ממה שהם צורכים בארץ הם צורכים פי כמה וכמה ממך.
ג. מי מהחילונים כרגע לא קונה במכולת ואם החרדים יעזבו אז למען המדינה הוא יתחיל. פתטי.
זה בדיוק. שהחילונים כבר קונים במכולת, ומסתדרים טוב מאד בלעדיך.

בסופו של דבר, בכל מדינה בעולם קונים במכולת ומהכסף הזה המוכר משלם מס למדינה. ולא תאמין - זה קורה גם במדינות עולם שלישי, אפילו בבנגלדש וזימבבואה. מה שמפריד בין מדינת עולם שלישי למדינה מתקדמת הוא כמה אחוז מהציבור משלם מס ישיר למדינה.

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שקר. יש מספיק מכללות חרדיות המיועדות לחרדים והלימודים בהם אינם כרוכים בשום וויתור על ערכים, ורוב האברכים אפילו לא חושבים על הכיוון הזה.
רוב גדולי הדור חושבים שמכללות לא מותאמים לחרדים ולחרדיות
ו50% מהגברים החרדים עובדים עליהם אנחנו מדברים

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
יש שני גורמים לצמיחה של משק האחד היא צריכה גבוהה והשני זה גידול באוכלוסיה
גידול באוכלוסייה תורם למשק רק אם האוכלוסייה הזו לומדת מקצועות מכניסים ומשלמת מיסים ישירים למדינה.
זה לא הנושא.
זה הנושא הפרטי שלך שממחזר כתבות מטעות ומוטות.
עדיין לא הסברת מה מטעה ומה מוטה.
אגב עוד דבר שכבר היום החרדים מועילים לכלכלכלה כאן בגלל היותם מגזר יחודי יחסית בעולם
[עוני עם אחריות]
תביא לי כלכלן אחד שאומר שזה מועיל לכלכלה.

מתלאה

משתמש צעיר
יש במדינה הזאת כלכלה אחת, שעובדת באותה צורה כמו בכל העולם, וזה שהחרדים החליטו שלא לפעול על פי כללי הכלכלה בכל מקום זה לא מייצר איזושהי "מערכת כלכלית שונה שמצריכה תכנון משק שונה.
זה אפשרי או לא? אם זה אפשרי שהחילונים יסתדרו עם הבחירה שלהם להתנהל כמו במקומו אחרים

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
רוב גדולי הדור חושבים שמכללות לא מותאמים לחרדים ולחרדיות
אל תשכח שאתה כותב את זה באתר של מכללת פרוג.
ו50% מהגברים החרדים עובדים עליהם אנחנו מדברים
וזה לעומת למעלה מ-80% מהגברים החילונים.
וגם אלו שעובדים הם בשכר נמוך, ורובם מתחת לתקרת המס.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
האם העובדה שמדי חודש אני במינוס של מאות שקלים, ומצליח להמשיך להחזיק כלכלית, אומר שזה מודל שיכול להמשיך להחזיק עם השנים?
סופסוף יש לי תשובה למי ששואל אותי למה אני לא נותן "מעשר כספים", זה פשוט! הרי כשאני קונה ב"אושר עד" אני בעצם מממן את ה"מעשר כספים" של הבעלים של אושר עד, אז למה בעצם שאצטרך לתת מעשר כספים?
כמובן שהכל לצרכי ההסברה, לא היה ולא נברא.

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אל תשכח שאתה כותב את זה באתר של מכללת פרוג.
בפרוג אני יודע שרבנים מתירים כי זה מקום שמור אבל אין הרבה מקומות כאלה
וגם אלו שעובדים הם בשכר נמוך, ורובם מתחת לתקרת המס.
ואני מנסה להסביר לך שזה בגלל הקושי למצוא עבודה בשכר הוגן בגלל הרצון לשמור על תורה ומצוות
ולאו דווקא בגלל חוסר רצון להרוויח כסף

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
בפרוג אני יודע שרבנים מתירים כי זה מקום שמור אבל אין הרבה מקומות כאלה

ואני מנסה להסביר לך שזה בגלל הקושי למצוא עבודה בשכר הוגן בגלל הרצון לשמור על תורה ומצוות
ולאו דווקא בגלל חוסר רצון להרוויח כסף
בתכל'ס למה רק נשים חרדיות מצליחות למצוא עבודה בשכר הוגן למרות הרצון לשמור על תורה ומצוות וגברים לא?

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
בתכל'ס למה רק נשים חרדיות מצליחות למצוא עבודה בשכר הוגן למרות הרצון לשמור על תורה ומצוות וגברים לא?
התשובה היא שהם לא מצליחות
ושכר אישה חרדית נמוך משמעותית מהממוצע במשק

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
ממש לא בהכרח. מי שקונה דירה ראשונה מיד שניה לא משלם שקל אחד למדינה.
נכון אתה צודק בנקודה הזאת
אבל עדיין מי שקונה דירה ביד 2
משלם יותר בגלל המיסים הגדולים של היד ראשונה

וממילא אומנם הכסף לא מגיע למדינה
אבל המדינה גרמה לזה בצורה ישירה

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
זה ממש לא טיעון מופרך.
הסיבה היחידה שממשלות בעולם מתקצבות את החינוך, היא בגלל שכך הילדים גדלים לאנשים משכילים שעובדים בעבודות הדורשות השכלה גבוהה, מרוויחים הרבה כסף ומכניסים הרבה מס למדינה.
אין שום סיבה שמדינה תתקצב מערכת חינוך שמוציאה בוגרים שאינם מוכנים לשוק העבודה.
ב.אם כבר דיברנו על "ובסופו של חשבון המדינה יוצאת מורווחת."?
אם ככה, אפשר לסגור את הבימה, שעם כל התקציבים, מגיעה לחוב של 72 מליון. וזה אחרי ויתור על חוב ישן אני חושב.
זה לא "מורווחת" זה כבר מופסדת ! ובגדול כן? לא כסף קטן.
אפשר גם לסגור את נבחרת ישראל בכדורגל שלא מגיעה לאולימפיאדה אף פעם, ובכלל את הליגה באופן כללי.
גם ענפי ספורט אחרים שלא "מרוויחים למדינה"
אולי המדינה צריכה לעשות שיערוך מחדש ולקחת את הכספים למי שלא מציג שורת רווחת בשורה התחתונה.
אבל ברור לך שזה לא יהיה המצב.

בקשר לאוניברסיטה.
גם אני עבדתי לפני הלימודים, ולא לקחתי שקל מההורים.
אבל הנה סקר קצר.
40% מהאקדמאים שסיימו את לימודיהם ב-3 השנים האחרונות מעידים כי הם אינם עובדים בתחום אותו למדו, ו-57% מהם טוענים שהתואר לא סייע להם כלל במציאת עבודה.
כלומר, חצי מתקציב האוניברסיטה מבוזבז לחלוטין.
מושקע בסטודנטים, ולא חוזר למדינה.
ז"א הסטודנטים שיוצאים לעבוד מפתחים את המשק באופן כללי. אבל לא בזכות ההשקעה שהמדינה השקיעה בהם!
אז על מה בזבזנו את המיסים?

מצטט תגובה שלפני

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אותם אנשי הייטק שאחראיים להתפתחות הכלכלית של המדינה מזהירים ומתריעים שהמשך הגידול בתלמידים שאינם לומדים מקצועות ליב"ה מאיים על המשך ההתפתחות הכלכלית הזו.
כבר עכשיו חסרים אלפי עובדים בהייטק, והחוסר הזה הולך וגדל.
יש ירידה בהתפתחות הכלכלית?
משהו שלא שמעתי?
או נבואות זעם שכבר היו לפני 20 שנה?
עדיין לא הסברת מה מטעה ומה מוטה.
הסברתי הרבה נחזור שוב על חלק מהדברים.

א. בדיקת תקצוב לפי נפש לאורך החיים ולא לפי משפחה.

ב. בדיקת כל התקציב כולל פשיעה לדוגמא או תוכניות מטרו למיניהם שמשרתות ציבורים מסויימים.

ג. להוריד את המשקל של המס הכנסה כי אותו חילוני בעל עסק שמשלם את זה מקבל את זה מהחרדי שקנה ממנו.

ד. שכל הנושא הוא יציאה לעבודה של פחות מ2 אחוזים מתושבי המדינה.

ה. כמה עובדי מדינה יש מהציבור החרדי ביחס לציבור הכללי בגלל חסמים טפשיים?

אבל כמובן אין 2 צדדים. כי הכל מטעה ומוטה.

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
זה ממש לא טיעון מופרך.
הסיבה היחידה שממשלות בעולם מתקצבות את החינוך, היא בגלל שכך הילדים גדלים לאנשים משכילים שעובדים בעבודות הדורשות השכלה גבוהה, מרוויחים הרבה כסף ומכניסים הרבה מס למדינה.
אין שום סיבה שמדינה תתקצב מערכת חינוך שמוציאה בוגרים שאינם מוכנים לשוק העבודה.
לא נכון...
יש ענין שיגדלו מתורבתים גם בלי קשר לעבודה.
בשביל שיהיו חיים מתוקנים יותר עם פחות פשיעה ואלימות.

מתלאה

משתמש צעיר
גידול באוכלוסייה תורם למשק רק אם האוכלוסייה הזו לומדת מקצועות מכניסים ומשלמת מיסים ישירים למדינה.
לדעתך החילוניים צריכים להתנצל בפני הדתל"ים שגורמים לצמיחה פי 2 מהם
מעניין שלא ראינו אותם מדברים על זה שמגיע להם פי 2

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה