דרוש מידע הקמת אתר הסברה חרדי

מצב
הנושא נעול.

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
חידה למיטיבי לכת:
אם חוקי המיסים לא ישתנו, ובסוף הקדנציה הזו, החרדי הממוצע ישלם פי 6 מיסים מהחילוני הממוצע, זה בשורה טובה לחילונים?

ולהשלמת הידע, כדאי לצעירים לברר מהו כרטיס אדום, באיזה שנה הות"ת קיבל את רוב כוחו, מה הרקע להקמת מכב"י. איך נוצרו כל המונופולים הגדולים כמו תנובה. מה עבר עם ישראל עד שהיתה בארץ תחנת רדיו דתית ואז לחזור שוב לשאלה הנ"ל, ומה היחס בין מספר החיילים הדתיים לפיקוד הגבוה בצה"ל

M6255

משתמש פעיל
אין שום סיבה שמדינה תתקצב מערכת חינוך שמוציאה בוגרים שאינם מוכנים לשוק העבודה.
לא מקובל, אין סיבה שהם יתוקצבו ב 100% אבל עצם העובדה שהמערכת מחנכת את הילד להיות בן אדם שהוא אינו רוצח ואינו גונב וכו' ובעשה טוב עם דרך ארץ זה עצמו אמור להקנות 50% מהתקציב, כך ההיגיון שלי אומר, נכון זה לא כלכלי אבל זה צורך כמו צורך ביטחוני שלא יהיו עבריינים ופושעים.

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
לא מקובל, אין סיבה שהם יתוקצבו ב 100% אבל עצם העובדה שהמערכת מחנכת את הילד להיות בן אדם שהוא אינו רוצח ואינו גונב וכו' ובעשה טוב עם דרך ארץ זה עצמו אמור להקנות 50% מהתקציב, כך ההיגיון שלי אומר, נכון זה לא כלכלי אבל זה צורך כמו צורך ביטחוני שלא יהיו עבריינים ופושעים.
זה לא כסף של המדינה זה כסף של כל אזרחי המדינה
וזה לא הוגן לתת להשקפת עולם אחת את כל הכסף גם אם הם חושבים שהם צודקים
ולא לתת לנו לערכים שלנו כלום שבסוף התקציב הוא של כולנו

זמר

משתמש מקצוען
גידול באוכלוסייה תורם למשק רק אם האוכלוסייה הזו לומדת מקצועות מכניסים ומשלמת מיסים ישירים למדינה.

עדיין לא הסברת מה מטעה ומה מוטה.

תביא לי כלכלן אחד שאומר שזה מועיל לכלכלה.
ציטוט מויקיפדיה אמנם לא מוכיח אבל מראה את ההבדל
"אחת ההגדרות המקובלות של מיתון היא צמיחה שלילית של המשק (היינו, ירידה בתמ"ג) בשני רבעונים רצופים. עם זאת, במדינה כמו ישראל בה קצב גידול האוכלוסייה גבוה יש משמעות גם לשיעור הגידול בתמ"ג לנפש, אשר עלול להיות שלילי גם כאשר הצמיחה בתמ"ג חיובית, כל עוד זו אינה מדביקה את קצב גידול האוכלוסייה".
מה שאני מסיק מזה שככאשר אתה בעולם שבו יש מיתון והכלכלה גדלה לא כמו שצריך זה משפר את המצב שלך מול כלל העולם [אני מסכים שזה נכון רק כאשר המיתון הוא כלל עולמי]
ונקודה נוספת שצריכה בסיסית פחות נפגעת במיתון אבל זה בהחלט תלוי עד כמה המיתון חמור

נערך לאחרונה ב:

אני וביתי

משתמש מקצוען
אל תשכח שאתה כותב את זה באתר של מכללת פרוג.

וזה לעומת למעלה מ-80% מהגברים החילונים.
וגם אלו שעובדים הם בשכר נמוך, ורובם מתחת לתקרת המס.
רוב הגברים החילונים גם עובדים בשכר נמוך לא? בפרט מצביעי הליכוד.
לשיטתך צריך לבטל בכלל את מס הכנסה או אולי לחילופין לתת זכות הצבעה לפי כמות המס שאתה משלם?
כל התקציב החרדי הוא מילארד וקצת אחרי העלאה הצפוייה בתקציב הישיבות מה הלחץ?

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
:)
כל מי שנתקלתי בו עד היום תמחר את עצמו לפי הנטו ואם היו שינויי מס לרעה היה דורש העלאת משכורת. את מי מעניין כמה כתוב בתלוש? מה שמעניין זה מה שנשאר בחשבון.
כנראה נתקלת רק במורות,
זה לא עובד ככה באף מקום נורמלי, ובוודאי שלא בהייטק
רוב גדולי הדור חושבים שמכללות לא מותאמים לחרדים ולחרדיות
ו50% מהגברים החרדים עובדים עליהם אנחנו מדברים
בהוראה פרטנית הם לפעמים אומרים אחרת

sunshay

משתמש פעיל
האמת שראיתי כתב כלכלי בגלובוס שכתב (נגד הזרם באומץ לב)
שגישה שבודקת כל אזרח כמה כסף הוא מביא ולפי זה לגזור את הזכויות שלו היא גישה מטומטמת כל אדם זכאי לכל הזכויות כולם אין אזרח שווה יותר ואין פחות גם אם יש התנהלויות כלכליות שלא מוצאות חן בעיני כתב כלכלי כזה או אחר
לבד זאת אני מצאתי שהשיטה הטובה ביותר בדיונים היא פשוט לבקש לנקוט בעיקרון הליברלי שאני אדם בפני עצמו שלא צריך לתרץ התנהגות של אנשים עם אורח חיים כמוני
ואני לא מקבלת כלום מהמדינה יותר מהם באופן ישיר ומי שרוצה לבטל את התמיכה באברכים תפדל ראשי הכוללים יסתדרו בלי ה400 ש"ח האלו.
אני על כל פנים בחרתי באורח חיים צנוע יותר וזכותי לפרנס לבד את משפחתי.
זה ממש עובד בד"כ.

TYPE:{programmer}

משתמש סופר מקצוען
בלי לקרוא תגובות קודמות.
מתאים גם ל- בלי קשר לתגובות קודמות... :)
בעצם זה כמעט אותו דבר. מה שתרצה...

שיילה

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
בתחילת האשכול הסברת משהו על מס מכסף שמגיע מחו"ל, מה התכוונת שם?
שגם מס ממכירה לצרכן בחו"ל מתמחרת במוצר את המס לאותו הצרכן החוצניק ואינה מכיסו של היצרן. וכספי ההייטק (רווחים, השקעות לא חייבות במס) גם הם מתומחרים במוצר הסופי.
זה בדיוק. שהחילונים כבר קונים במכולת, ומסתדרים טוב מאד בלעדיך.
הם לא בלעדיי כלל ועיקר.
מה שמפריד בין מדינת עולם שלישי למדינה מתקדמת הוא כמה אחוז מהציבור משלם מס ישיר למדינה.
אתה פשוט לא קולט, לא כמה אחוז מהציבור משלמים מס ישיר אלא כמה מס ישיר משולם במדינה.
בוודאי שלא בהייטק
דווקא בהייטק ברובו פרילאנס ההתניידות בשל הטבות שכר בתחום הזה נפוצה ביותר, מאד מוזר מה שאת אומרת, אולי זה בגלל תחושת הנחיתות של העובדות החרדיות שלא מעזות לדרוש את אשר הן רוצות ומבינות שמגיע להן.

שימי הכבאי

משתמש מקצוען
ומי שרוצה לבטל את התמיכה באברכים תפדל ראשי הכוללים יסתדרו בלי ה400 ש"ח האלו.
אני ממש מבקש
לא לוותר בשמי ובשם כל האברכים על הכסף הדל שלנו
במיוחד שזה הולך להיות 1400 שקל
אתם יודעים מה זה
זה קנייה שבועית + חשמל חודשי למשפחה ממוצעת
זה ים כסף
סליחה על הבורות-
מה זה ר"ש בלת"ק?
בלי להגיב תגובה קשה

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
שגם מס ממכירה לצרכן בחו"ל מתמחרת במוצר את המס לאותו הצרכן החוצניק ואינה מכיסו של היצרן. וכספי ההייטק (רווחים, השקעות לא חייבות במס) גם הם מתומחרים במוצר הסופי.
כן.
אבל הביאו כסף שלא היה כאן מחו"ל וממנו הפרישו מס.
אמרת עוד משהו שיש איזה פטור ממס?
אגב מעניין שבמחקרים האלו לא מדברים על הכסף שמגיע מחו"ל למגזר החרדי. לכוללים, תלמידים חוצניקים וכו'. ויוצא פה לצריכה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה