מזה זה משנה תכלס אנחנו לא מקבלים תקציב מלא על מוסדות החינוך שלנוגם החילונים לא מתוקצבים על לימודים שלא מוכרים במל"ג.
בגלל שאנחנו לא מוכנים להכפיף את מערכת החינוך שלנו לכופרים
מזה זה משנה תכלס אנחנו לא מקבלים תקציב מלא על מוסדות החינוך שלנוגם החילונים לא מתוקצבים על לימודים שלא מוכרים במל"ג.
במחילה. אלו לא סיבות ישירות, ואף אחד לא מחשיב אותן. גם בזכות שאני יולד ילדים הביקוש לדירות עולה, וממילא המוכר מוכר במחירים גבוהים יותר, וממילא יש יותר מס למדינה. זה לא רציני.זה גם לא לא נכון
כי בזכות שאני קונה דירה יד שניה, המוכר יקנה דירה יד ראשונה
כלומר בזכות שאני הגדלתי את הביקוש לדירות יש לקבלן סיבה להגדיל את ההיצע ולבנות עוד דירה וממילא עוד מיסים למדינה
מי מתקצב אותו?ברור שזכותו.
אבל אין שום סיבה לתקצב אותו על זה מכספי המדינה, כשזה רק גורם לפגיעה במדינה.
אז אל תיקח תקציבים מאותם כופריםמזה זה משנה תכלס אנחנו לא מקבלים תקציב מלא על מוסדות החינוך שלנו
בגלל שאנחנו לא מוכנים להכפיף את מערכת החינוך שלנו לכופרים
כולם מתומחרים לפי ברוטו!אם יעלה המס ל70%, תדרשי מיד העלאת שכר כנגד זה או שאת מתומחרת לפי הברוטו?
זה ממש לא טיעון מופרך.הנה רק עכשיו בקשו להעלות את שכרם של עובדי הוראה חרדים
שכרם ביחס למקבילו החילוני נמוך
מייד כולם קפצו והתחילו לצטט מספרים דמיוניים
תוך טיעון מופרך שבגלל שלא לומדים אנגלית אז לא מגיע להם (לכל היותר ניתן לקזז את שעות לימוד האנגלית)
מערכת כלכלית היא מציאות של כוחות שוק עם ביקוש והיצעיש במדינה הזאת כלכלה אחת, שעובדת באותה צורה כמו בכל העולם, וזה שהחרדים החליטו שלא לפעול על פי כללי הכלכלה בכל מקום זה לא מייצר איזושהי "מערכת כלכלית שונה שמצריכה תכנון משק שונה.
על כלכלה חופשית שמעת?מערכת כלכלית היא מציאות של כוחות שוק עם ביקוש והיצע
שבשלב הבא מצריכה רגולטור שיתכנן ויסדיר אותה
גאון. איש לא רצה לפטור ממס, רק להבהיר שכשאתה נכנס למכולת אתה מפרנס את בעל הבית ולא הוא אותך, גם אם המיסים שלו חוזרים אליך.סופסוף יש לי תשובה למי ששואל אותי למה אני לא נותן "מעשר כספים", זה פשוט! הרי כשאני קונה ב"אושר עד" אני בעצם מממן את ה"מעשר כספים" של הבעלים של אושר עד, אז למה בעצם שאצטרך לתת מעשר כספים?
זה לא משנה מי מפרנס את מי. המציאות היא שאתה לא משלם מיסים, ואילו בעל הבית כן.גאון. איש לא רצה לפטור ממס, רק להבהיר שכשאתה נכנס למכולת אתה מפרנס את בעל הבית ולא הוא אותך, גם אם המיסים שלו חוזרים אליך.
אז שלא יקחו ממני מיסיםאז אל תיקח תקציבים מאותם כופרים
החלק העיקרי מהכנסות המדינה הוא ממס הכנסה.אז שלא יקחו ממני מיסים
רוב הכנסות המדינה הם לא ממס הכנסה
למשל תמלוגי גז שייכים לי כמו שהם שייכים לעשירים
אפשר לזרוק סברות בטןעל כלכלה חופשית שמעת?
אחת הסיבות העיקריות לפריחתו של שוק ההייטק בישראל, היא כי זה שוק צעיר שעדיין לא הצליחו להטיל עליו רגולציות.
אני לא מכיר אותו אבל כולם משלמים מיסים אולי מס הכנסה לא בהנחה שהוא עובד מתחת לרף שמשלמים עליו מס הכנסהזה לא משנה מי מפרנס את מי. המציאות היא שאתה לא משלם מיסים, ואילו בעל הבית כן.
על זה בדיוק מדברים לאורך כל האשכול. על מס הכנסה ישיר.אני לא מכיר אותו אבל כולם משלמים מיסים אולי מס הכנסה לא בהנחה שהוא עובד מתחת לרף שמשלמים עליו מס הכנסה
כולם מתומחרים לפי ברוטו!
חוץ ממורות בחינוך החרדי....
חפש מקום עבודה חילוני שהבוס שלו עונה על ההגדרה "פרומער". ואלפי נשים חרדיות עובדות במקומות כאלו.אווירה היא לא רק מבין החיילים באותה היחידה
יש מעטפת שלימה שמורכבת ממפקדים, מפגש עם פלוגות אחרות, מטבח ועוד
חפש יחידה שהמפקד שלה עונה על ההגדרה 'פרומער'...
ולכן הוא כולל את זה במחיר המוצרים ש"אני משלם"זה לא משנה מי מפרנס את מי. המציאות היא שאתה לא משלם מיסים, ואילו בעל הבית כן.
כמובן עם פקודות ועונשים.חפש מקום עבודה חילוני שהבוס שלו עונה על ההגדרה "פרומער". ואלפי נשים חרדיות עובדות במקומות כאלו.
וכמה לא עשו את זהחפש מקום עבודה חילוני שהבוס שלו עונה על ההגדרה "פרומער". ואלפי נשים חרדיות עובדות במקומות כאלו.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: