דרוש מידע הקמת אתר הסברה חרדי

מצב
הנושא נעול.

LO

משתמש פעיל
הטיעון הוא נכון חלקית...

הנה רק עכשיו בקשו להעלות את שכרם של עובדי הוראה חרדים
שכרם ביחס למקבילו החילוני נמוך
מייד כולם קפצו והתחילו לצטט מספרים דמיוניים
תוך טיעון מופרך שבגלל שלא לומדים אנגלית אז לא מגיע להם (לכל היותר ניתן לקזז את שעות לימוד האנגלית)
הנה אנשים שעובדים וחלקם הם בעלי השכלה בהוראה ולא מקבלים את המגיע להם

אז תאשים את העמותות וכו'
הרי המדינה יודעת ובכל זאת מעלימה עין הרבה שנים
ואין לה אפי' נתונים בסיסיים על מצבת עובדי ההוראה בתתי''ם
ולמה כי זה עולה לה בזול
קחו את הפרורים ותסתדרו

קח את עובדי ההיטק רובם מגיעים מהמרכז...
ולמה?
הרי בדרום ובצפון גם לומדים ליבה ואין להם שום מגבלה להתקדם
והמדינה גם משקיעה בכל מיני תוכניות
אז הטיעון של עובד פחות ומשכיל פחות במקרים רבים הוא רק מכבסת מילים לאלו שרצויים לנו במערכת ולאלו שרצוי שיחפשו עבודות אחרות...
מה אפשר לעשות שמנהלי העמותות האילו בדיוק הם הנציגים שלנו בכנסת?

אין פאנץ'

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
כל עוד לא ייפסק שיכרון הכוח החרדי אין טעם באתר הסברה
אין להאשים את כולם, אבל לפעמים זה מטורף עד איזה קיצוני לוקחים את זה ופוגעים בציבור כולו

יש הרבה דברים צודקים שמגיעים לחרדים בזכות ולא בחסד אבל לפעמים מתמקדים על נקודות טיפשיות ועל ניסוח מעצבן והתבטאויות מתריסות (ולמי שחושב שהשיכרון כוח הזה מביא הישגים, שטויות במיץ, רק נזקים אך ורק נזקים)

הנושא הזה מחייב שינוי עמוק ויפה שעה אחת קודם, זה יועיל הרבה יותר מכל אתר הסברה שיהיה !!!
כל מילה נכונה רק אוסיף שטענה זו נכונה לא פחות והרבה יותר כלפי ידידינו נציגי המגזר הדתי לאומי שחיבוק הדוב שלהם משרת אך ורק את אויבינו

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
תגובה יפה מאוד שקראתי בהסולידית

החוק החרדי הוא בכך שהמוסדות האילו בכלל מסובסדים.
אנשים מקבלים כסף \ מימון כשהם תורמים משהו. כשהם עושים משהוא שיש לו ערך עבור הממן. האוניברסיטאות מקבלות מימון כי הבוגרים שלהם מקדמים את המשק ובסופו של חשבון המדינה יוצאת מורווחת. זה לא המצב במוסודות הדתיים. המוסדות האילו מקבלים מימון בגלל סחטנות קואליציונית, לא בגלל שיש בהם ערך למשק.
וכן, בקשר למעונות. אני עבדתי לפני הצבא על מנת לממן את שכר הלימוד, מעונות סטודנטים סולידים קצת אוכל בתקציב מגוחך ונסיעות להורים מדי פעם. עבדתי לפני הלימודים על מנת להתפנות ללימודים פול ווליום (הרבה יותר מארבעים שעות לימוד בשבוע....)
אתה טוען שגם החרדי משלם בדיוק את כל זה, שזה הוצאה מכובדת, במיוחד עם מוסיפים אותה לדירה שהוא יקבל אחכ כשיתחתן. אז אני שואל

הוא הרי לא עובד, אז מאיפה הכסף?
אני כבר מותש מלהסביר את זה פעם אחרי פעם.
בוא נתחיל מהסוף.
אברך מקבל 2000-3000 שקל בחודש.
שאלת מאיפה הכסף? 800 שקל מהמדינה. זה עניינך. ולזה אתה צריך להתייחס מהיום והלאה שאתה שואל מאיפה הכסף. כי זה כספי מיסים או וואטאבר.
נקודה חשובה-גם חרדים משלמים מיסים כך שלא כל ה800 שקל הם שלך. חלק שלהם.
במאמר מוסגר אפשר לשאול מאיפה שאר ה1200-2200 שקל? זה לא עניינך כי זה לא יוצא מהכיס שלך. אבל אם כבר פתחנו, הם מתרומות של אנשים פרטיים.
שלא עוזרים לחרדים כי הם מסכנים. תשכח מזה.
הם תורמים לחרדים במיוחד כדי שישבו וילמדו תורה.
האנשים הפרטיים האלה הם לא אתה כמובן, אלא אנשים שאכפת להם שהחרדים ילמדו תורה. וכמובן תורמים מחו"ל.

עד כאן הבנו 2 דברים.
א. ה800 שקל לחרדים הם לא עיקר ההכנסה שלהם.
ב. עיקר ההכנסה של אברך מגיעה דווקא בגלל שהוא לומד תורה.

האוניברסיטאות מקבלות מימון כי הבוגרים שלהם מקדמים את המשק ובסופו של חשבון המדינה יוצאת מורווחת. זה לא המצב במוסודות הדתיים.
בקשר לזה ... ההסתכלות שלך היא מאוד נקודתית.
א. אתה מתייחס לרווח בצורה מאוד ברורה. לפי דרך החיים שלך.
לאנשים אחרים חשוב שיהיו רבנים גדולים בדור שלנו.
אם תפתח שניה את הראש- רוב הרבנים הגדולים כבר נפטרו, לא יקום עוד אחד כמו הרבה עובדיה וכו...
לכן לציבור מסויים חשוב לעשות ככל שניתן כדי "לייצר" עוד רבנים גדולים
כמובן הציבור הזה הוא לא אתה, אבל לחלק מהעם (20% בערך) כן חשוב.
20% אלה לא סתם אנשים, חלקם חרדים וחלקם דתיים שמשלמים מיסים מלאים.
על אוכלוסיה של 30% אתה מוכן להגיד סחטנות קואליציונית? זה כמעט 2 מליון אנשים אחי. זה ממש לא מיעוט שאתה יכול להתעלם ממנו.

ב.אם כבר דיברנו על "ובסופו של חשבון המדינה יוצאת מורווחת."?
אם ככה, אפשר לסגור את הבימה, שעם כל התקציבים, מגיעה לחוב של 72 מליון. וזה אחרי ויתור על חוב ישן אני חושב.
זה לא "מורווחת" זה כבר מופסדת ! ובגדול כן? לא כסף קטן.
אפשר גם לסגור את נבחרת ישראל בכדורגל שלא מגיעה לאולימפיאדה אף פעם, ובכלל את הליגה באופן כללי.
גם ענפי ספורט אחרים שלא "מרוויחים למדינה"
אולי המדינה צריכה לעשות שיערוך מחדש ולקחת את הכספים למי שלא מציג שורת רווחת בשורה התחתונה.
אבל ברור לך שזה לא יהיה המצב.

בקשר לאוניברסיטה.
גם אני עבדתי לפני הלימודים, ולא לקחתי שקל מההורים.
אבל הנה סקר קצר.
40% מהאקדמאים שסיימו את לימודיהם ב-3 השנים האחרונות מעידים כי הם אינם עובדים בתחום אותו למדו, ו-57% מהם טוענים שהתואר לא סייע להם כלל במציאת עבודה.
כלומר, חצי מתקציב האוניברסיטה מבוזבז לחלוטין.
מושקע בסטודנטים, ולא חוזר למדינה.
ז"א הסטודנטים שיוצאים לעבוד מפתחים את המשק באופן כללי. אבל לא בזכות ההשקעה שהמדינה השקיעה בהם!
אז על מה בזבזנו את המיסים?
רק לשם השוואה.
לפני 3 שנים (סיוע לסטודנטים, קרנות מחקר, מכינות קדם אקדמיות וכדומה): 25 מיליארד ₪.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען

אגב המקור הוא פה
זה ממש עושה סדר למי שמתעניין בנושא

ברכה וישועה

משתמש פעיל
אני עונה באופן כללי ולא על מישהו מסויים.
את הקיטלוג הם גורמים לעצמם.
אין נידון שקשור ליחס של הציבור החרדי מול החברה הכללית שהם בצד של החרדים.
יש כמה ניקים שממחזרים טענות גם אחרי שענו להם יופי הום הודו באשכולות אחרים. יש בזה משהו מגמתי ורצון להשפיע על אחרים שלא ביושר.
הכי כדאי להקים דיון עניני ולא לתת סטיגמות כך הדברים נשמעים בצורה טובה. לגבי המגמתי כל אחד שכותב כאן הוא נהנה שיסכימו אתו
הפער הוא עצום.
יש ע"ז מחקרים. זה כתוב בספר של בניזרי בתחילת האשכול ומדובר בתקצוב של מעל 10 מליארד.
לגבי הכלא. אין לי מושג מה בניזרי כתב אבל צריך לזכור שחלק גדול מהכסף לבית סוהר הולך למחבלים שזה קשור לכולם יש לדאבונינו הרבה חרדיים בבית סוהר ואמנם זה פחות אבל זה מעניין בכמה
עוד פעם אותה דמגוגיה???????????????????????????????
די!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
למה עושים חשבון לפי משפחה.
ולא על נפש מאז שהגיעה לעולם עד שיצאה ממנו?
דבר ראשון היות שאת אותה נפש המדינה אמורה לממן מהכספים של המבוגרים לכן זה תמיד יהווה בעיה להחזיק את הרבה נפשות כמו כן צריך להוריד את המע"מ שכולם מדברים עליו שמשלמים לחלק אותו לפי מספר נפשות
דבר שני גם לפי נפשות אנחנו מקבלים הרבה יותר ממה שאנו נותנים מקבלים במשך החיים [למעלה מחצי מליון ש"ח !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה כולל בית ספר ממוצע לשנה כ18,000 ש"ח סה"כ כמאתיים חמישים אלף שח מעונות כ45,000 ש"ח קצבאות ילדים, למעלה מ60,000 קצבת זקנה למעלה מ2000 שח לחודש .ביטוח בריאות ועוד ועוד וזה לא כולל ביטחון וכו
מדובר על עשרות אחוזים מכלל הסטודנטים.
מה זה יעזור לה בעולם?
אותו דיין לא משלם מס הכנסה?
לומדי מדעי הרח ממש לא מדובר על עשרות אחוזים מדובר על אחוזים בודדים וגם להם הם מחזירים את כספם וודאי שגם הדיינים מחזירים את כספם השאלה כמה נהיים דיינים וגם שם כל לומדי המכללות לא מקבלים כלום להפך החרדים שלומדים מקצעות מקבלים יותר מהחילונים

.אדם יכול להחליט שהוא רוצה להשתכר ולהרוויח קצת ועל זו גאוותנו אבל השאלה אם הוא יכול להכריח אחרים שיממנו אותו כי הוא רוצה להרוויח קצת
שקרררררר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לא הבנתי מה השקר ?????????????????????????
די כבר עם משפחה!!! הבדיקה לפי נפש מהלידה עד הפטירה.
חוץ מזה שהכל בובקס.
כמה אחוזים מהציבור החרדי נמצא במעונות וכמה מהציבור הכללי. בדקת את זה?
שהציבור החרדי יותר בריאים שמעת פעם?
שהם מוציאים יותר על רפואה פרטית ומורידים מעמסה מהציבורית שמעת פעם?
מעניין למה אין ע"ז מחקר.
כנראה זה לא משרת את האינטרסים
לגבי משפחה כבר נכתב הציבור הכללי שנמצא במעונות לא מקבל בדרך כלל הנחה כי מכתחילה הוא מרוויח יותר והוא לא זכאי להנחה
לא שמעתי שהציבור החרדי יותר בריא להפך התפרסם שיש להם יותר סכרת ויותר קטיעת גפים כן שמעתי שיש להם תוחלת חיים קצת יותר ארוכה מתושבי הפריפריה
מוצאים יותר על רפואה פרטית????????????
ש כאן בלבול ענק!
ויש כאן כמה חרדים שמתאמנים יום יום שעה שעה על ריקודי מה יפית.
איזה עוה"ב יהיה להם אם יצליחו להוציא עוד יהודי מבית המדרש?
מה האינטרס שלהם?
רמז: לא גילוי האמת.
חס ושלום אף אחד לא יצא בגלל זה מהכולל זה דיון מרתק מאוד אבל אף אחד לא יצא מהכולל בגלל שהחילונים ממנים אותו

ברכה וישועה

משתמש פעיל
א.ברור שצריך לעשות הסברה גם בציבור החרדי.
ב.הנושא הוא כללי לדעת האם הטיעון שהחרדים שודדים את הקופה הציבורית הוא נכון
אתה מתעקש לומר שכן,ובעצם
מה שאתה אומר לחילוני זה
"תשמע אני מאמין בדרך שלי ,יש לי את התורה שאני מאמין שהיא מגנה ומצילה הרבה יותר מכל הכסף שאתה נותן לי"

אם זה הגישה שלך -אז שים לב שהיא לא עולה בקנה אחד עם הרב נוייגרשל עם הרב זמיר כהן והרב שלמה בניזרי
בקיצור אתה דעת יחיד בעניין(אני לא מדבר על האם הנתונים שהביאו הם נכונים או לא
אני מדבר על הרעיון של איך לדבר עם החילוני בעניין
הם כן מנסים להיכנס למספרים ולהראות עד כמה שניתן שהחרדים מקבלים פחות)
אדרבה אם הם בעניין שיוציאו מחקר רציני הרי יש לכל האירגונים האלו מלא כסף (שב"ה אני זוכה לתרום להם) ושנוכל לבדוק את המחקר

זמר

משתמש מקצוען
קצת נוסטלגיה ;)
מותר לשאול איך התפרנסו היהודים בזמן מלכות בית דוד? בזמן החשמונאים?
איך קופת המדינה אז לא קרסה?

עכשיו אש :sne:
א"ל רבא לרבנן במטותא מינייכו ביומי ניסן וביומי תשרי לא תתחזו קמאי כי היכי דלא תטרדו במזונייכו כולא שתא [ברכות]
והיתה תקנה שבזמן שת"ח מביא סחורה לשוק רק הוא יכול למכור
אבל זה כבר בגלות בלי קופת המדינה
אגב שתי הדברים האלה רלוונטיים ואפשריים גם בימינו
אם רק היו רוצים לתכנן את הכלכלה במידות שמתאימות לציבור החרדי
ולא שהם חייבים להתאים את עצמם אלינו אנחנו המיעוט
אבל מהרגע שיש אופציה לחרדים לחיות איך שהם רוצים
האחריות לעוני החרדי מוטלת על הבחירה הן של החרדים והן של החילוניים

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
חייב להראות עוד תגובה יפה שקראתי בבלוג שם שקיבלה שם הרבה לייקים מחרדית דווקא
ולדעתי דרך יפה חביבה שכזאת תתקבל

"קראתי בעיון את כל התגובות, הדיון היה מרתק אם כי היפוטטי והלך רחוק מאד מתחילת האשכול עד הנה.
התלבטתי אם להעלות גם את הצד שלי כמשפחת אברך קלאסית.
נעים להכיר, שירה.
שייכת למגזר החרדי על קו התפר בין ליטאים לחסידים.
בעלי אברך כולל, ולכאורה ימשיך בכך עד ועד בכלל, ואני עובדת כעצמאית ומרוויחה בחודש לא רע.
אנחנו גרים בדירה משלנו בפריפריה הרחוקה.
בעלי וגם אני מגיעים ממשפחות אברכיות שיכולתן הכלכלית אינה גבוהה, לחתונה קיבלנו מכל זוג הורים סכום של 50K שנלקחו בהלוואות מידידים, גמח"ים וכד' בפירעון לטווח ארוך.
בכסף שקיבלנו+חסכונות נוספים והלוואות קנינו דירה בפריפריה רחוקה שעלותה אז, לפני כעשור, עמדה על 210K ש"ח. לאחר כ-7 שנים מכרנו אותה ב- 450K ועברנו להתגורר בפריפריה קצת יותר סמוכה.
אני חייבת לציין שחלק מבני משפחתי, אחים ואחיות, מתגוררים בירושלים, עוד מהזמנים בהם אפשר היה בעזרת 100K + משכנתא סבירה, לקנות בה דירה, כלומר לפני 20 שנה ומעלה.

כיום, מכיוון שבנות רבות יודעות שהן עתידות להיות מפרנסות עיקריות בביתן, רבות מהן לומדות מקצוע איכותי ומפרנס. אחוז הבנות שלומדות הוראה יורד משנה לשנה.
כמו כן, נדיר למצוא משפחות שקונות דירה או נותנות סכומי עתק לילד שמתחתן, כן משתדלים לתת ככל היותר, נאנקים בחובות ונותנים ממה שיש.
אגב, בחלק מהקהילות החסידיות נכנסו תקנות המגבילות את הסכום שמשלמים הורי בני הזוג על יום החתונה.
זו ההקדמה. אם נחזור לראש האשכול, אני חייבת לציין שעפ"י הנתונים ההיתכנות להצלחת תכניתו של דוד שואפת לאפס.
נתון ראשון - מתוך 100 מכרות בנות גילי שיכולות להוות מדגם מיצג, רק אחוזים מזעריים קיבלו סכומי עתק כמו שהוא מפרגן שם כסטנדרט לכל הזוגות שמתחתנים, ואלו שקיבלו חצי מלש"ח יותר או פחות, ברובם הגדול לא הגיעו ממשפחה אברכית, אלא ממשפחות בעלות אמצעים.
נתון שני - הריבית מוגזמת ומופרעת לכל הדיעות, אין לי עניין להאריך כי רבים וטובים כתבו ע"כ לפני.
נתון שלישי - ל-80% מהאברכים אין דירה שניה, בהערכה זהירה, כי רוב הסיכויים שהאחוזים גבוהים יותר. ובטח ובטח אין להם 3 דירות להשקעה.

לעניין הציבור החרדי ש'חיים על חשבון החילוניים וסוחטים כסף מהמדינה' (האמת היא שכשאני מצטטת את זה, אני מרגישה שנכנסתי למרתף אפל מימי הביניים...), לדברי כמה מכם.
לא ניכנס לנתונים סטטיסטיים, למרות שחלק גדול מהנתונים הוצאו מהקשרם, ולחלקם מצאתי בגיגול קצר נתונים סותרים.
רציתי רק להאיר זווית נוספת:
דיברתם הרבה כמה החרדים לוקחים מהמדינה, סוחטים אותה, חיים על חשבון משלם המיסים החילוני, אולי ניתן הבזק קטן על 'במה החרדים תורמים למדינה'?
ובכן, יד שרה, עמותה חרדית בראשות אורי לופוליאנסקי חוסכת למדינת ישראל מידי שנה סכום של 350M ש"ח, ותורמת למערכת הבריאות מאות אלפי ימי אישפוז. (ויקיפדיה)
עזר מציון, עמותה חרדית אף היא, המסייעת לכלל הציבור במגוון תחומים, בפרט לחולי סרטן סייעה השנה לכ- 400K חולים ללא כל תמורה.
איחוד הצלה, עמותה חרדית, שחוסכת למשלם המיסים מליוני שקלים בשנה, הצילה חייהם של רבבות בלי הבדלי דת מין וגזע, ללא בקשת תמורה.
כל זה עוד לפני שנגענו בזק"א, עזרה למרפא של הרב פירר, מתנת חיים, ועוד היריעה ארוכה.
קל מאד לטקבק 'חרדים סחטנים', פשוט עוד יותר לפקוח עיניים ולהתבונן מזוית נוספת.
אחרי הכל, כולנו אחים."

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לגבי הכלא. אין לי מושג מה בניזרי כתב אבל צריך לזכור שחלק גדול מהכסף לבית סוהר הולך למחבלים שזה קשור לכולם יש לדאבונינו הרבה חרדיים בבית סוהר ואמנם זה פחות אבל זה מעניין בכמה
יש נתונים בספר של בניזרי בתחילת האשכול.
וזה ביחס לציבור החילוני.
דבר ראשון היות שאת אותה נפש המדינה אמורה לממן מהכספים של המבוגרים לכן זה תמיד יהווה בעיה להחזיק את הרבה נפשות כמו כן צריך להוריד את המע"מ שכולם מדברים עליו שמשלמים לחלק אותו לפי מספר נפשות
לא.
אותה נפש בתחילת החיים המדינה מסבסדת.
ובהמשך החיים היא בעצמה מחזירה על ידי כל המיסים הקיימים, כולל מע"מ קניית דירה ומס הכנסה.
ממש לא נכון לעשות חשבון לפי תא משפחתי.
דבר שני גם לפי נפשות אנחנו מקבלים הרבה יותר ממה שאנו נותנים מקבלים במשך החיים [למעלה מחצי מליון ש"ח !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה כולל בית ספר ממוצע לשנה כ18,000 ש"ח סה"כ כמאתיים חמישים אלף שח מעונות כ45,000 ש"ח קצבאות ילדים, למעלה מ60,000 קצבת זקנה למעלה מ2000 שח לחודש .ביטוח בריאות ועוד ועוד וזה לא כולל ביטחון וכו
אולי כדאי להתמקד בדבר אחד מכאן?
אין פה אפי' נתון אחד נכון.
הכי בולט זה איזה חיידר מסובסד ב1500 ש"ח לחודש לילד?

אולי התכוונת לבנות שאח"כ עובדות כמו הציבור הכללי?
לומדי מדעי הרח ממש לא מדובר על עשרות אחוזים מדובר על אחוזים בודדים וגם להם הם מחזירים את כספם וודאי שגם הדיינים מחזירים את כספם השאלה כמה נהיים דיינים וגם שם כל לומדי המכללות לא מקבלים כלום להפך החרדים שלומדים מקצעות מקבלים יותר מהחילונים
כן?
כמה אחוזים יש לדעתך?
מכללות לא מקבלים כלום?
שקרררררר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לא הבנתי מה השקר ?????????????????????????
הכל מבוסס על הנחה שיקרית.
ולא נכונה.
מומלץ לעבור על הספר של בניזרי. אם באמת מעניין אותך.

אגב גם המס הכנסה מתומחר במחיר המוצרים שקונים בארץ כי את העובד מעניין הנטו ולא הברוטו. ומי שמממן את זה זה הצרכנים.
לא שמעתי שהציבור החרדי יותר בריא להפך התפרסם שיש להם יותר סכרת ויותר קטיעת גפים כן שמעתי שיש להם תוחלת חיים קצת יותר ארוכה מתושבי הפריפריה
לא שמעת כי לא בדקת.
הבאתי את זה כבר בכמה אשכולות.
קל לחפש ברשת.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
עכשיו התלונה היא שהחרדים לא מספיק צורכים?
איש לא טען שהם לא מפרנסים את המדינה יותר ממני, רק הצגתי כי הם לא מפרנסים אותי, אדרבה, הם מתפרנסים ממני.

שקר מוחלט. איש הייטק מתחמחר את עצמו לפי הנטו, לא מעניין אותו כמה יורד למס, וחברת ההייטק מתמחרת את הוצאת המשכורות במוצר הסופי. אין מס ביקום שלא מגיע לצרכן, תכניס את זה לראש.
ובעברית: גם המס שיורד ממשכורתו התפוחה של אחראי סייבר בבנק הפועלים, מתומחר היטב בעמלות כאלו ואחרות.
אל תטרלל את האינטלגנציה.
אני עובדת בהייטק ומענין אותי מאוד כמה כסף יורד לי למס כל חודש :)
כל ההוצאות שלנו ביחד לא מגיעות לסכום של המס שאנחנו משלמים:( ב"ה

שיילה

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
אני עובדת בהייטק ומענין אותי מאוד כמה כסף יורד לי למס כל חודש :)
כל ההוצאות שלנו ביחד לא מגיעות לסכום של המס שאנחנו משלמים:( ב"ה
אם יעלה המס ל70%, תדרשי מיד העלאת שכר כנגד זה או שאת מתומחרת לפי הברוטו?

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
לא מחזיק אפי' מים.
מי אמר שהם גרו פה בעבר הרחוק?
ההיסטוריה.
לא אבל לא יהיה לי מה לעשות
זה בדיוק העיקרון שעומד מאחורי חוקים שהם מחיבים גם את מי שלא רוצה
ברור. אבל כשהחילונים זועמים על עצם חקיקת החוק - איזו מין תשובה זו "כך אומר החוק?"

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אתה צודק שהרבה יותר כסף מגיע מחבר'ה שמרויחים יותר
לדעתי יש כאן נקודה שנעלמת מעיניך אין כאן כלכלה אחת שבה באופן קבוע החרדים עניים והחילונים עשירים
יש כאן שתי מערכות כלכליות שונות שצריכות תכנון משק שונה ומכיון שהמערכת החילונית היא גדולה ומבוססת יותר
ממילא היא תופסת את החשיבות המרבית של התכנון הכלכלי של המדינה תוך כדי נסיון לדחוף את הציבור החרדי לתוך אותו בגד בין אם יתאים ובין אם לא
מה שקורה בפועל זה שהציבור החרדי סובל בגלל שלא קיימת מערכת כלכלית מותאמת
נגזר מזה זה המון תמיכות שהם בעצם מענקי איזון לכלכלה שעצם מציאותה או יותר נכון אי הימצאותה היא העושק הכי גדול
יש במדינה הזאת כלכלה אחת, שעובדת באותה צורה כמו בכל העולם, וזה שהחרדים החליטו שלא לפעול על פי כללי הכלכלה בכל מקום זה לא מייצר איזושהי "מערכת כלכלית שונה שמצריכה תכנון משק שונה.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
שקר מוחלט. איש הייטק מתחמחר את עצמו לפי הנטו, לא מעניין אותו כמה יורד למס, וחברת ההייטק מתמחרת את הוצאת המשכורות במוצר הסופי. אין מס ביקום שלא מגיע לצרכן, תכניס את זה לראש.
ובעברית: גם המס שיורד ממשכורתו התפוחה של אחראי סייבר בבנק הפועלים, מתומחר היטב בעמלות כאלו ואחרות.
אל תטרלל את האינטלגנציה.
סופסוף יש לי תשובה למי ששואל אותי למה אני לא נותן "מעשר כספים", זה פשוט! הרי כשאני קונה ב"אושר עד" אני בעצם מממן את ה"מעשר כספים" של הבעלים של אושר עד, אז למה בעצם שאצטרך לתת מעשר כספים?

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
בדיור לדוגמה מי שקונה דירה מקבל תאכלס יוצא שהמדינה מקבלת לפחות 50 אחוז מהערך
זה רווח עצום למדינה
ממש לא בהכרח. מי שקונה דירה ראשונה מיד שניה לא משלם שקל אחד למדינה.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
יש במדינה הזאת כלכלה אחת, שעובדת באותה צורה כמו בכל העולם, וזה שהחרדים החליטו שלא לפעול על פי כללי הכלכלה בכל מקום זה לא מייצר איזושהי "מערכת כלכלית שונה שמצריכה תכנון משק שונה.
בטח שכן אני עובד כדי שיהיה לי כסף ולא כדאגה למדינה
ואני לא מכיר אף אחד שעובד כדי שלמדינה יהיה כסף
וכל עוד יש כאן דמוקרטיה ולא קומוניזם זכותו של כל אדם במדינה היא להחליט לא לעבוד ולא לקבל משכורת

112123

משתמש מקצוען
ממש לא בהכרח. מי שקונה דירה ראשונה מיד שניה לא משלם שקל אחד למדינה.
זה גם לא לא נכון
כי בזכות שאני קונה דירה יד שניה, המוכר יקנה דירה יד ראשונה
כלומר בזכות שאני הגדלתי את הביקוש לדירות יש לקבלן סיבה להגדיל את ההיצע ולבנות עוד דירה וממילא עוד מיסים למדינה

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
בטח שכן אני עובד כדי שיהיה לי כסף ולא כדאגה למדינה
ואני לא מכיר אף אחד שעובד כדי שלמדינה יהיה כסף
וכל עוד יש כאן דמוקרטיה ולא קומוניזם זכותו של כל אדם במדינה היא להחליט לא לעבוד ולא לקבל משכורת
ברור שזכותו.
אבל אין שום סיבה לתקצב אותו על זה מכספי המדינה, כשזה רק גורם לפגיעה במדינה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה