כולם כותבים פה על הטיפוסים של צפת בתור גירעון,רבותי זה המעלה של צפת אנשים שמחים ומשמחים את עם ישראל ואפילו שוטים שבך מלאים מצוות, ומה לכם כי תלינו.לא קראתי את האשכול, אבל שיהיה ברור שמדובר בכתבת יח"ץ.
התובנות שלי לאחר מגורים של כמה שנים בצפת- זה נחמד לזו"צ בשנים הראשונות, אבל להשתקע שם ולגדל ילדים ממש ממש לא שייך. האווירה השאנטית, הפתיחות, וכל הטיפוסים המוזרים שיושבים עמוק בתוך הקהילות... חוץ מהנוף וקברי הצדיקים אין מה לחפש שם.
ואם למישהו קורץ המחיר הזול של הדיור שיבין שזה מתקזז עם יוקר המחיה. מדובר בעיר תיירותית לכל דבר. ואני לא מדברת על האבטלה שעומדת על אחוזים משמעותיים ביותר ביחס לכל עיר חרדית אחרת, על חוסר המלגות בכויללים, ועל המוסדות הלא מתוקצבים...
בקיצור- לא מומלץ! מבחינה רוחנית וגשמית כאחד.
נפתח?ובקרוב עומד להיפתח קו טיסות מראש פינה ( 5 דקות נסיעה) לבן גוריון במחיר פחות מאוטובוס (70 ש" להלוך ושוב לתושבי האיזור) שיקל וינגיש יותר את האיזור
יש סערט בצפת?החסידים הגיעו סערט
בוודאי.יש סערט בצפת?
אני יודע על
לעלוב
צאנז
אליכסנדר
טשערנוביל
ברסלב קעניג
כלל חסידי
אין קשר בין העבר להיוםגרנו במאור חיים. יש יותר חרדי מזה?
הכולל מרקט באמת נחמד רק שהוא קטן מאוד, והמוצרים שם הם של חברות זולות מלכתחילה. מותגים כמעט ולא קיימים, ומכיוון שהוא באזור תעשייה אפשר להגיע רק עם רכב.
התיירות מהווה הכנסה רק לתושבים שהם כבר ממילא מחוץ למעגל העוני.
לגבי המוסדות- כמות לא מעידה על איכות. אבל מכיוון שהילדים שלי היו קטנים שגרנו שם אז אני לא יכולה להעיד באופן אישי, אלא רק ממה ששמעתי מסביב.
לגבי האוויר- בזה אתה צודק, רק חבל שזה בא על חשבון האווירה.
ממש לאמהשורה האחרונה שלך אפשר להבין שאתה בדיוק הטיפוסים שיושבים עמוק בתוך הקהילות שהיא כיוונה אליהם.
ואני מסכימה איתה בכל מילה!
כן.יש סערט בצפת?
זה לא ראיה כי בכל מקום בארץ הקטנה שלנו המחיריעידו מחירי הדירות שעלו כאן בהמון.
אין השוואה בין לפני שנתיים לבין עכשיו
כך דווח בזמנו ע"י עיתון מקומי,נפתח?
אל תכליל......נ.ב. אנו התושבים סובלים מאוד ממכם תושבי בני ברק מודיעין עלית וירושלים שבאים ומסתובבים מתחת הבתים שלנו עם בגד ים וקרוקסים, זה פוגע בחינוך ואנו משתדלים להעיר על זה,כמו שלאיצקוביץ או לדרמן לא תגיעו להתפלל עם בגד ים וקרוקסים כך אצלינו, זה לא נעים ולא מכבד.
לא חושבת שהכוונה היתה להכלילאל תכליל......
תנסו לתלות שלטים בכניסה לרחובות כמו בי-ם וב"ש
אנא אל תעברו בשכונתנו עם בגדי ים וקרוקסים וכ'ו....
רק שלא תקבלו קנס.
מקפיצה לבוקראשמח למידע עדכני על בתי כנסת וכן על מוסדות לימוד לבנים ולבנות ליטאים בעיר צפת
תודה
איפה החיידר הליטאי?כ2500 משפחות
מוסדות:
כוללים: הרב קפלן, הרב פייבלזון, ביאלה, צאנז, סורוצקין, יתד התשובה, יערפו טל, קוטאב ועוד.
לימודים:
חסידי:
ביאלה - חיידר
ברסלב- הכל חוץ מסמינר
צאנז - בנים בנות כרגע שנת גן (נפתח השנה)
טאכובר -חיידר
מוסדות בת עין (בערל פריד) - בנים בנות וסמינר על טהרת היידיש
נ נח נחמ נחמן מאומן - חיידר
ליטאים: ישיבת צפת שהיא בעצם הקהילה הליטאית ברובה הגדול - הכל כלול (חיידר, בי"ע
סמינר סניף של הסניף . (הרב קפלן)
מוסדות ספרדים:
לימודים: ת"ת פרחי כהונה ותיכון כנפי יונה (של מוסדות יתד התשובה ר' רפאל כהן)
ת"ת הרב דאנה
ת"ת אלקבץ
הרב זמיר: בי"ע וסמינר
זה בגדול.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: