מידע שימושי הקהילה החרדית בצפת

זעירא דחברייא

משתמש פעיל
לא קראתי את האשכול, אבל שיהיה ברור שמדובר בכתבת יח"ץ.
התובנות שלי לאחר מגורים של כמה שנים בצפת- זה נחמד לזו"צ בשנים הראשונות, אבל להשתקע שם ולגדל ילדים ממש ממש לא שייך. האווירה השאנטית, הפתיחות, וכל הטיפוסים המוזרים שיושבים עמוק בתוך הקהילות... חוץ מהנוף וקברי הצדיקים אין מה לחפש שם.
ואם למישהו קורץ המחיר הזול של הדיור שיבין שזה מתקזז עם יוקר המחיה. מדובר בעיר תיירותית לכל דבר. ואני לא מדברת על האבטלה שעומדת על אחוזים משמעותיים ביותר ביחס לכל עיר חרדית אחרת, על חוסר המלגות בכויללים, ועל המוסדות הלא מתוקצבים...
בקיצור- לא מומלץ! מבחינה רוחנית וגשמית כאחד.
כולם כותבים פה על הטיפוסים של צפת בתור גירעון,רבותי זה המעלה של צפת אנשים שמחים ומשמחים את עם ישראל ואפילו שוטים שבך מלאים מצוות, ומה לכם כי תלינו.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
ובקרוב עומד להיפתח קו טיסות מראש פינה ( 5 דקות נסיעה) לבן גוריון במחיר פחות מאוטובוס (70 ש" להלוך ושוב לתושבי האיזור) שיקל וינגיש יותר את האיזור
נפתח? ;););)

רוצה עוד

משתמש חדש
גרנו במאור חיים. יש יותר חרדי מזה?

הכולל מרקט באמת נחמד רק שהוא קטן מאוד, והמוצרים שם הם של חברות זולות מלכתחילה. מותגים כמעט ולא קיימים, ומכיוון שהוא באזור תעשייה אפשר להגיע רק עם רכב.

התיירות מהווה הכנסה רק לתושבים שהם כבר ממילא מחוץ למעגל העוני.

לגבי המוסדות- כמות לא מעידה על איכות. אבל מכיוון שהילדים שלי היו קטנים שגרנו שם אז אני לא יכולה להעיד באופן אישי, אלא רק ממה ששמעתי מסביב.

לגבי האוויר- בזה אתה צודק, רק חבל שזה בא על חשבון האווירה.
אין קשר בין העבר להיום
העבר שייך לעבר והיום הכל שונה ומתפתח
כולל מוסדות כוללים חנויות ועוד

טווינס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש סערט בצפת?
כן.
יש סערט
ולעלוב זה ממש כלל חסידי.
ויש גם הרבה ליטאים
חנויות, מכולות, כבר יש חנויות של בגדי ילדים וגברים,
נשים קצת פחות.
גנים בתי ספר חיידרים לכל הציבור.
צפת התפתחה מאדדדדדדדדדדד בשנים האחרונות
יעידו מחירי הדירות שעלו כאן בהמון.
אין השוואה בין לפני שנתיים לבין עכשיו

יונה יוסף

משתמש צעיר
טוב בתור תושב צפת אני חייב לכתוב כמה מילים על האשכול הזה
אקדים במקרה שקרה לי שניגשתי לאחד השכנים הליטאים שבבנין לי שהגיע לצפת לפני 16 שנה....
אמנם הוא הגיע ממשפחה מנתניה אבל עדיין ליטאי רגיל
שאלתי אותו מה הוא עשה פה, והוא צחק עלי שכולם שואלים אותו ולא קולטים דבר אחד
"יש חיים מחוץ לבני ברק"
אחלה משפט.
ועכשיו לענין
הבנין שלי עד לפני שנתיים היה 95 אחוז חילוני או דתי
כיום מתוך 20 דיירים נשארו 2 חילונים ו3 דתיים בשכירות בדרך לעזוב
כל החדשים אברכים צעירים רובם ליטאים חלקם חסידים
בשבת בצהריים אין אפשרות לישון יש למטה כמה מאות... ילדים ומה שהם עושים....
בלעה"ר...
המוסדות פה בפריחה שלא קיימת בשום מקום בארץ הכיתות מכפילות את עצמם כל שנה
ביאלא לדוגמא שהגיעה לפה לפני קרוב לעשור בנו מרכז קהילתי ענק ויש להם מוסדות שגודלים
כך גם הפלג שהתחילו לבא לפני 3 4 שנים מונים היום 150 משפחות שרובם צעירות 2 עד 4 ילדים מה שמבטיח פריחה ענקית של המוסדות
אני גדלתי בבני ברק וככה אשתי למדנו במוסדות הכי אותנטים (כדוג' פונוביז וולף) היינו היצורים הכי קאסים והכי מרכז שיש בעולם..
כיום אני לא מסוגל להגיע למרכז...
מה שנראה אצלכם כיאוש דיכאון וכל השטויות האלה אצלנו מתפר כאיכות חיים שלא נתפסת
לרדת מהבית ולראות כנרת.... במלואה לנשום אויר צח
אתמול לצורך הענין היה חם בכל הארץ כמו כל השבוע האחרון אבל בערב ירדנו עם הילד לגינה
והוא ירד עם סוודר....
חברה תצאו מהבועה שלכם אנחנו נהנים פה..
יש פה אחוה שלא קיימת בכל מקום אחר סעודות שבת עם חברים בלי סוף עזרה הדדית בין כל הקהילות ביחד
הכל ברוגע....
עכשיו לגבי מי שאמר שיקר פה...
קודם כל חברים שלי שמקבלים ממוצע 500 או 600 וקונים דירה בבני ברק בפרדס כץ טאבו משותף 3 חדרים במצב על הפנים ויש להם משכנתא של מינימום 3 וחצי בחודש גם אם הם מכניסים 7 בחודש או 10 וד 4 שנים יצטרכו לשפץ ומאיפה....
מנגד פה אנשים קנו וקונים דירות 5 חדרים 120 מטר ב900 ומשפצים במאה וכד' ויש להם משכנתא אולי של 1000 בחודש והם לא צריכים להרחיב או לשפץ זה עולם אחר...
ולא חסר חברה שקנו דירה פשוטה יותר של 3 חדרים ללא משכנתא בכלל ותוך שנתיים התקדמו לנכס השני...
ואתם אומרים יוקר המחיה....
לגבי המחירים יש פה יש חסד ומחסני השוק ובר כל ונטו חיסכון והמבצעים אותו דבר כמו המרכז
ולצורך הענין היה פה לפני תקופה חזה עוף טרי של הרב גרוס ב20 לקילו ומי יגיד לנו יוקר המחיה
וחוץ מזה שאין פה את תרבות הקניות של המרכז שכל היום קונים וקונים וקונים......
תאמינו לי שזה יותר מחצי ההוצאות החודשיות...
ועוד נקודה תבינו שכל שבת בקיץ שנוסעים להורים הדירה שלך מניבה רוח נקי של לפחות 1000 שקל......
על השכרות וכד'
בין הזמנים ממוצע דירת 5 חדרים לא פחות מ20000 ש"ח...
אתם יודים מה מדובר זה הכנסות מטורפות עם מאמץ קטן
בל"ג בעומר אנשים משלמים על מיטה אחת בצפת מחיר 3 מזרונים מינימום במרתף..........
איפה השכל שלכם.....
הרוגע כאן הוא דבר שאין בשום מקום
חיים ביחד ובלי חפירות ולחץ....
מעיינות מתחת לבית.....
מי שלא טעם לא יבין........
ואגב ברחוב שלנו יש באזור 600 דירות וב5 שנים האחרונות 300 עברו בעלות וכולם לחרדים......
תמשיכו לחיות בטאבו משותף כדי שתשמעו את הצפירות של האוטובוסים ב2 בלילה ותקראו לזה שמחה....

אבי2256

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
כך דווח בזמנו ע"י עיתון מקומי,
לאחר כמה חודשים ערכתי בדיקה והתברר כי הוא העתיק את הידיעה מעיתון אחר שפירסם את הידיעה ב1 באפריל בתור מתיחה...
לצערי זה לא היה אמיתי ואפילו לא קרוב

אבי2256

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
רק לציין, מוזרים יש בכל מקום! גם ברמת אלחנן וגם ברמת שלמה ובגבעת שאול, שכל אחד מכן ינסה להיזכר בבית כנסת שלו או בשכונה על אותם אחד שתיים שהיו המוזרים של השכונה או של הבית כנסת,
בנוסף הפריפריה מלאה באנשים משכבות יותר חלשות שבהם יש יותר טיפוסים,
אין בצפת יותר טיפוסים יותר מבעפולה חיפה או אופקים!
הבדל נוסף שרוב התיירים באים לעיר העתיקה פוגשים שם עוד תיירים כמוהם ובטוחים שכך נראים התושבים, זה כמו להגיע לעיר העתיקה בירושלים להסתכל על מי שמסתובב שם ולהגיד, אה ככה זה הירושלמים, לא! הם תיירים בדיוק כמוכם!
האברכים בצפת זה אברכים שבאו בגלל שחיפשו עיר חרדית במקום זול, אמנם קצת יותר רחוק ויקר משאר הפריפריה אבל זה עיר עם רוב חרדי (60% מחברי המועצה לדוגמא) אשר יש בה יותר אחוזים חרדיים מירושלים,
החרדים לא גרים בעיר העתיקה! זה יקר מאוד ולא נח!
תבואו לשכונות הדרום ותראו מה זה תושבי צפת (לא מאור חיים, זו שכונה ישנה של משפחות מבוגרות ולא מאפיין את צפת החדשה)

נ.ב. אנו התושבים סובלים מאוד ממכם תושבי בני ברק מודיעין עלית וירושלים שבאים ומסתובבים מתחת הבתים שלנו עם בגד ים וקרוקסים, זה פוגע בחינוך ואנו משתדלים להעיר על זה,כמו שלאיצקוביץ או לדרמן לא תגיעו להתפלל עם בגד ים וקרוקסים כך אצלינו, זה לא נעים ולא מכבד.

יענקל בעל עגלה

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
נ.ב. אנו התושבים סובלים מאוד ממכם תושבי בני ברק מודיעין עלית וירושלים שבאים ומסתובבים מתחת הבתים שלנו עם בגד ים וקרוקסים, זה פוגע בחינוך ואנו משתדלים להעיר על זה,כמו שלאיצקוביץ או לדרמן לא תגיעו להתפלל עם בגד ים וקרוקסים כך אצלינו, זה לא נעים ולא מכבד.
אל תכליל......
תנסו לתלות שלטים בכניסה לרחובות כמו בי-ם וב"ש
אנא אל תעברו בשכונתנו עם בגדי ים וקרוקסים וכ'ו....
רק שלא תקבלו קנס.

טווינס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אל תכליל......
תנסו לתלות שלטים בכניסה לרחובות כמו בי-ם וב"ש
אנא אל תעברו בשכונתנו עם בגדי ים וקרוקסים וכ'ו....
רק שלא תקבלו קנס.
לא חושבת שהכוונה היתה להכליל
אבל מה לעשות שזה המצב?
אנשים חושבים שאם הם נוסעים לנפוש אז אפשר ללכת עם גופיה וקרוקס ברחוב
סליחה, אבל תכבדו את עצמכם

Brachad

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אשמח למידע עדכני על בתי כנסת וכן על מוסדות לימוד לבנים ולבנות ליטאים בעיר צפת

תודה

חוי5

משתמש חדש
כ2500 משפחות
מוסדות:
כוללים: הרב קפלן, הרב פייבלזון, ביאלה, צאנז, סורוצקין, יתד התשובה, יערפו טל, קוטאב ועוד.
לימודים:
חסידי:
ביאלה - חיידר
ברסלב- הכל חוץ מסמינר
צאנז - בנים בנות כרגע שנת גן (נפתח השנה)
טאכובר -חיידר
מוסדות בת עין (בערל פריד) - בנים בנות וסמינר על טהרת היידיש
נ נח נחמ נחמן מאומן - חיידר
ליטאים: ישיבת צפת שהיא בעצם הקהילה הליטאית ברובה הגדול - הכל כלול (חיידר, בי"ע
סמינר סניף של הסניף . (הרב קפלן)
מוסדות ספרדים:
לימודים: ת"ת פרחי כהונה ותיכון כנפי יונה (של מוסדות יתד התשובה ר' רפאל כהן)
ת"ת הרב דאנה
ת"ת אלקבץ
הרב זמיר: בי"ע וסמינר
זה בגדול.
איפה החיידר הליטאי?
כמה תלמידים יש בו?
תודה רבה

העשיל פרידמאן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
חצי שנה סבלתי מהשיעמום והרוגע הצפתי המדכא.

עד שנרגעתי בעצמי מהסטרס הירושלמי (קפצתי ישירות ממאה שערים ההומה ב3 לפנות בוקר לצפת השקטה ב3 בצהריים...) והתחלתי להנות... הו הו...
היום כשאני נוסע להורים במרכז אני צריך כדורי הרגעה...
רק יורדים מהאוטובוס ועולים לרכבת הקלה מתחנה מרכזית לשבטי ישראל ליל שישי ב1:30 בלילה, מאות אנשים וקולי קולות...
אין חווית חיים במרכז!!
אבל כמובן שחייבים להתרגל.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה