ישראל שווארץ - חזן
משתמש צעיר
אכן כן. יש בשפע. לא ברמה של מוניות שמחכות בבניני האומה... אבל ברמה סבירה שמי שרוצה ומוכן לעבוד ימצא את אשר ליבו חפץ,. וב"ה בסוף כולם מוצאים משהו.
נכתב ע"י פנס בערפל;n4970807:תודה לכל הכועסים/ נעלבים/ נסחפים/ מודאגים/ מציעים עזרה נפשית/ מתרעמים.
אני עומד מאחורי דבריי. מכיר את צפת היטב, ומכיר היטב את תושביה.
האווירה בעיר היא של ייאוש, ושל דיכאון, ושל אבטלה.
שאף אחד לא יספר לי סיפורים.
מספיק לראות את התושבים עורכים קניות ערב שבת, את העוני. אפשר תמיד לברר כמה תושבים מקבלים קצבת אבטלה, כמה מקבלים הנחה בארנונה. העיר מוזנחת, לא חסרות בה פינות אפלות עם ריח של-אתם-יודעים-מה, ובהחלט שוררת בעיר אווירה של דכדוך.
תעשו פעם סיבוב בעיריית צפת, וואלה תופתעו.
(אינני מבקר חלילה את תושבי העיר, רבים מהם ידידי ותומכיי ומצביעי הפוטנציאליים.... אני רק מציין בתור עובדה את מצב העיר נכון להיום)
אסייג בדבר אחד:
יש זן מאוד מסויים של אנשים שיכולים לחיות בצפת- בשמחה. אנשים שלא דרושה להם כ"כ חברה, אנשים עם הרבה תוכן פנימי, אנשים שטוב להם עם עצמם.
נכתב ע"י לבן;n4970869:לצערי נאלצת להסכים עם הרבה מהדברים שנכתבו כאן.
צפת עיר משמימה ולא מפותחת מבחינת תעסוקה ותרבות. יש בה עוני גדול והרבה מצוקה. בקהילה החרדית כמעט מול כל זוג שמגיע, זוג עוזב.
בסך הכל רוב החרדים שחיים בה לא מרוצים מצורת החיים ורוצים לעקור.
נכתב ע"י is4us1;n4968415:כ2500 משפחות
מוסדות:
כוללים: הרב קפלן, הרב פייבלזון, ביאלה, צאנז, סורוצקין, יתד התשובה, יערפו טל, קוטאב ועוד.
לימודים:
חסידי:
ביאלה - חיידר
ברסלב- הכל חוץ מסמינר
צאנז - בנים בנות כרגע שנת גן (נפתח השנה)
טאכובר -חיידר
מוסדות בת עין (בערל פריד) - בנים בנות וסמינר על טהרת היידיש
נ נח נחמ נחמן מאומן - חיידר
ליטאים: ישיבת צפת שהיא בעצם הקהילה הליטאית ברובה הגדול - הכל כלול (חיידר, בי"ע
סמינר סניף של הסניף . (הרב קפלן)
מוסדות ספרדים:
לימודים: ת"ת פרחי כהונה ותיכון כנפי יונה (של מוסדות יתד התשובה ר' רפאל כהן)
ת"ת הרב דאנה
ת"ת אלקבץ
הרב זמיר: בי"ע וסמינר
זה בגדול.
נכתב ע"י חיימיענקל;n4971245:(אני אישית מפני שאני חייב להיות קרוב לירושלים אני לא הולך לשם לולא זה הייתי קונה שם 15 דירות לכל הבנים והנכדים שלי
נכתב ע"י צפתית;n4971609:ואת כל אני אומרת בתור אחת שעברה מהמרכז ויודעת ומכירה קצת יותר...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכ
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה: