למה זה תשאל לשמי
משתמש פעיל
תמיד צריך לבחור בין האופציות, מה האופציה מול ה-15 שנה ובאיזה ריבית הציעו את זה. ואז הסימולציה משקללת גם את התחזיות.מה הריבית שכן ישתלם לקחת צמוד על סמך תחזית של עלית מדד ממוצעת ותקופה נניח של 15 שנה?
תמיד צריך לבחור בין האופציות, מה האופציה מול ה-15 שנה ובאיזה ריבית הציעו את זה. ואז הסימולציה משקללת גם את התחזיות.מה הריבית שכן ישתלם לקחת צמוד על סמך תחזית של עלית מדד ממוצעת ותקופה נניח של 15 שנה?
ברמה השיקלית עד 9 שנים נחזיר יותר במסלול הלא צמוד מעל 9 שנים נחזיר יותר בצמוד.אם מדובר על אותו מס' שנים, אזי עדיף הלוואה לא צמודה, משני סיבות:
1. בגלל שההצמדה היא על הקרן נוצר האפקט ההרסני של ריבית דריבית.
(וע"ז כבר אמר החכם שזה 1 מפלאי תבל מי שמבין זאת מרוויח מזה ומי שלא מבין משלם את זה.)
2. בגלל שבבחירה בין לשלם יותר אחוז בריביות בהתחלה לבין יותר בעתיד, נבחר בהתחלה כי אז הקרן יירד מהר יותר וממילא נחסוך. (זה כמובן רק מבחינת המשכנתא, ואילו מבחינת תשואה על ההון אם תעשה עם זה משהו אחר זה שיקול נפרד...)
לא ברור מה ההגיון בשתיהם.קיבלתי שתי הצעות על מיחזור (117000 שווי דירה: 2000000)
ואני לא יודע מה עדיף לי לקחת קל"צ 4.8 (במזרחי. החזר חודשי 6061.03)
או הצעה מלאומי שזולה במעט (6000.47 החזר חודשי) אבל יש בה 21.40% אג"ח צמודה(250,000) 45% במשתנה לא צמודה(530,000) ו33% בקל"צ (390,000)?
ומישהו ממליץ על איזה שהוא שמאי שעובד עם לאומי?
ברור שעדיף ללא צמוד וגם חסר מידע מה יש בנוסף לקלצאו הצעה מלאומי שזולה במעט (6000.47 החזר חודשי) אבל יש בה 21.40% אג"ח צמודה(250,000) 45% במשתנה לא צמודה(530,000) ו33% בקל"צ (390,000)?
כפי שכתבתי לפני שתיהם לא הכי טובים.כתבתי בטעות 117000, התכוונתי ל1,170,000
במזרחי הכל קל"צ
הדירה בירושלים
דבר ראשון תודה רבה, מצרף את שתי ההצעותכפי שכתבתי לפני שתיהם לא הכי טובים.
במזרחי יהיה לך עמלות היוון מטורפות.
ובלאומי יש הרבה הצמדה וגם לא כתבת מה הריביות.
עמלת היוון זה רק שאני אמחזר. לא?במזרחי יהיה לך עמלות היוון מטורפות.
אם תמחזר או תמכור אתה לא תרצה להישאר אם משכנתא יקרה במידה והשוק ירד (וזה מה שצופים שיקרא במוקדם או במאוחר.י
עמלת היוון זה רק שאני אמחזר. לא?
ובלי קשר, יש אפשרות לעשות פיתוי במחזור?
לא להעביר לקלצ זה בטוח. תבקש למלצ. כל שנתיים.שלום, אשמח לחות דעת,
משכנתא במזרחי טפחות,
224000 קלצ 2.85%
298000 - פריים 0.55%-
69000 דיור - 1.82 צמוד
53000 דיור - 2.2 צמוד
101000 משתנה צמוד - 3.53%
במזרחי הציעו לי למחזר את המשתנה צמוד לקלצ בריבית של 5.5%,
או לשנות גם את המשתנה צמוד וגם את הפריים לקלצ בריבית של 5.1%
אשמח לחוות דעת, האם ומה כדאי למחזר?
הם מציעים מלצ, כל שנתיים, בריבית של 5.63,לא להעביר לקלצ זה בטוח. תבקש למלצ. כל שנתיים.
ירידותהתפרסם עוגנים לחודש ספטמבר?
ומה הצפי?
לנסות פנימי אפשר, לא בטוח שתצליחו, במקרה הזה ממש אין צורך ביועץ,שלום אשמח לחוות דעתכם אם יש מה לנסות למחזר את הפריים
נלקחה לפני כשנתיים:
פריים -0.5 ל 30 שנה
קל"צ 2.8 ל 20 שנה
בערך 300 אל"ש כל מסלול
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: