הצילו!! המשכנתא שלי מאד התייקרה, מה עושים??? יש מה..

אבא1234

משתמש פעיל
ברור למחזר, (כמה מס היוון יש?)
לאיזה מסלול: עדיף שהמומחים כאן יענו.

(לי אישית נראה שעדיף למשתנה,
אבל סתם הייתי מציע לבקש גם נגיד מבנק לאומי הצעה על החלק הצמוד, ואז להביא לפועלים ולראות אם יורידו עוד או הפוך.
אבל עדיין נראה לי שריבית 4.8 טובה מאוד,
אבל עדיין הייתי אומר לרוץ אם זה כמה שיותר מהר שלא יעלה עוד המדד)

אבא1234

משתמש פעיל
100 אל"ש . לאומי.

לפי החישוב שלי ההחזר יעלה ב120 ש"ח ~ (אם הבנתי נכון את המסלול) ,
שזה כמובן עצוב מאד אבל לא ברור כאמור אם שווה בלאגן לתקופה לא ארוכה
איזה ריבית הציעו?

נערך לאחרונה ב:

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
100 אל"ש . לאומי.

לפי החישוב שלי ההחזר יעלה ב120 ש"ח ~ (אם הבנתי נכון את המסלול) ,
שזה כמובן עצוב מאד אבל לא ברור כאמור אם שווה בלאגן לתקופה לא ארוכה
לא ברור לי. מי הציע לך כל שנה וחצי.. לאומי?? אין להם כזה דבר.
אולי התכוונת 2.5

סליחה טעיתי הצמוד מדד הוא2.9
האם כדאי להחליף למשתנה לא צמודה 4.85
או פרים מינוס6 בבנק הפועלים
תודה לכל המשיבים

בלדה

משתמש פעיל
איזה ריבית ומסלול הציעו?

לאומי קבעו תור לפגישה טלפונית למיחזור לעוד כמעט חודש... אמרו שיש עכשיו עומס.

שאלה אחרת באותו נושא, אם רוצים לפרוע חלק מהסכום במסלול ספציפי , מה הכללים בלאומי? יש מינימום?

ראובן 23

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
סליחה טעיתי הצמוד מדד הוא2.9
האם כדאי להחליף למשתנה לא צמודה 4.85
או פרים מינוס6 בבנק הפועלים
תודה לכל המשיבים
משתנה כל 18 או 36.
לעניות דעתי למשתנה לא צמודה 4.85
בלי עניות בכלל.
גם אני הייתי הולך על זה בכל גם אם זה כל 18 וגם אם זה כל 36.

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
גם אני הייתי הולך על זה בכל גם אם זה כל 18 וגם אם זה כל 36.
באיזה ריבית כן משתלם בתקופה זו לקחת צמודה? ברמת התאוריה גם ריבית לא אפשרית. נניח ריבית %0 רק צמוד מדד זה משתלם? 1%?

נערך לאחרונה ב:

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
באיזה ריבית כן משתלם בתקופה זו לקחת צמודה? ברמת התאוריה גם ריבית לא אפשרית. נניח ריבית %0 רק צמוד מדד זה משתלם? 1%?
מקצועית?? קצ 2.7 ל20 שנה מול קלצ 4.8 ל30 שנה. תעשי בסמארט תראי מה עדיף.
יש כאלה שזה לא מתאים ללב שלהם

ראובן 23

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
א. לפי השאלה אני רואה שמדובר במשתנה צמוד ולא ק"צ כי המסלולים החליפים הם במשתנות אז מסתבר שגם זה מ"צ.
וגם ככל הנראה זה נלקח בעוגן יותר נמוך מהיום אם מרווח גבוה ככה שבנקודת השינוי זה יזנק עוד.
ב. אני מעדיף למעט בצמודות כמה שיותר בעיקר מהפן הפסיכולוגי כי כשבן אדם מגלה אחרי שנתיים שהוא מחזיר משכנתא שכמות קרן ההלוואה לא פחתה הוא מאבד המון בכל המערכת גם במערכת הבנקאית ובעיקר ביועץ שעשה לו את המסלול ולא יעזור שום פלפול בנושא לנחם אותו, ולכן גם אם לפי הספר יתכן ויצא לו יותר משתלם צמוד אני יעדיף ללכת על הבטוח עבור הלקוח (כשהקלצים השתוללו מעל 5 עברתי בקבועות יותר לצמוד בגלל העמלות היוון) היה זמן קצר ששוק ההון תמחר את הפער בין צמוד ללא צמוד ב 2.7 לדעתי זה היה מוגזם ואז שילבתי קצת יותר בקלות צמודות אבל קיצרתי שנים בעד וכמובן שיקפתי ללקוחות את הסיכון במדד ונתתי להם לקבל את ההחלטה.
ג.בסוף הלוואה צמודה זה סוג של גישור או החזר חלקי כל שהוא כי יש כאן ריבית נסתרת שמגבירה את הקרן במקום להכביד בהחזר החודשי ואנשים שמסוגלים להחזיר את ההחזר החודשי המלא ולא לעשות פעולות קוסמטיות כשי להוריד את ההחזר ברור שזה עדיף.
ד.ועכשיו לנתונים במבט 20 שנה אחורה המדד עלה כל שנה ב 1.65.
יעדי בנק ישראל הם בין 1-3 אחוז מדד שנתי נלך על מיצוע זה 2 אחוז.
ועכשיו חידה.
במידה ואני ידע בוודאות שהמדד הולך להיות 2% מה עדיף לקחת הלוואה צמודה בריבית של 2% או הלוואה לא צמודה בריבית של 4%?

נערך לאחרונה ב:
ועכשיו חידה.
במידה ואני ידע בוודאות שהמדד הולך להיות 2% מה עדיף לקחת הלוואה צמודה בריבית של 2% או הלוואה לא צמודה בריבית של 4%?
אם מדובר על אותו מס' שנים, אזי עדיף הלוואה לא צמודה, משני סיבות:
1. בגלל שההצמדה היא על הקרן נוצר האפקט ההרסני של ריבית דריבית.
(וע"ז כבר אמר החכם שזה 1 מפלאי תבל מי שמבין זאת מרוויח מזה ומי שלא מבין משלם את זה.)
2. בגלל שבבחירה בין לשלם יותר אחוז בריביות בהתחלה לבין יותר בעתיד, נבחר בהתחלה כי אז הקרן יירד מהר יותר וממילא נחסוך. (זה כמובן רק מבחינת המשכנתא, ואילו מבחינת תשואה על ההון אם תעשה עם זה משהו אחר זה שיקול נפרד...)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה