באיזה ריבית כן משתלם בתקופה זו לקחת צמודה? ברמת התאוריה גם ריבית לא אפשרית. נניח ריבית %0 רק צמוד מדד זה משתלם? 1%?
א. לפי השאלה אני רואה שמדובר במשתנה צמוד ולא ק"צ כי המסלולים החליפים הם במשתנות אז מסתבר שגם זה מ"צ.
וגם ככל הנראה זה נלקח בעוגן יותר נמוך מהיום אם מרווח גבוה ככה שבנקודת השינוי זה יזנק עוד.
ב. אני מעדיף למעט בצמודות כמה שיותר בעיקר מהפן הפסיכולוגי כי כשבן אדם מגלה אחרי שנתיים שהוא מחזיר משכנתא שכמות קרן ההלוואה לא פחתה הוא מאבד המון בכל המערכת גם במערכת הבנקאית ובעיקר ביועץ שעשה לו את המסלול ולא יעזור שום פלפול בנושא לנחם אותו, ולכן גם אם לפי הספר יתכן ויצא לו יותר משתלם צמוד אני יעדיף ללכת על הבטוח עבור הלקוח (כשהקלצים השתוללו מעל 5 עברתי בקבועות יותר לצמוד בגלל העמלות היוון) היה זמן קצר ששוק ההון תמחר את הפער בין צמוד ללא צמוד ב 2.7 לדעתי זה היה מוגזם ואז שילבתי קצת יותר בקלות צמודות אבל קיצרתי שנים בעד וכמובן שיקפתי ללקוחות את הסיכון במדד ונתתי להם לקבל את ההחלטה.
ג.בסוף הלוואה צמודה זה סוג של גישור או החזר חלקי כל שהוא כי יש כאן ריבית נסתרת שמגבירה את הקרן במקום להכביד בהחזר החודשי ואנשים שמסוגלים להחזיר את ההחזר החודשי המלא ולא לעשות פעולות קוסמטיות כשי להוריד את ההחזר ברור שזה עדיף.
ד.ועכשיו לנתונים במבט 20 שנה אחורה המדד עלה כל שנה ב 1.65.
יעדי בנק ישראל הם בין 1-3 אחוז מדד שנתי נלך על מיצוע זה 2 אחוז.
ועכשיו חידה.
במידה ואני ידע בוודאות שהמדד הולך להיות 2% מה עדיף לקחת הלוואה צמודה בריבית של 2% או הלוואה לא צמודה בריבית של 4%?