דרוש מידע הפרעת קשב - שידוכים, לספר או לא?

מצב
הנושא נעול.

עט להשכיר

משתמש מקצוען
גם שנוא עליך שהצעה יורדת רק בגלל שהצד השני לא מספיק מכיר מקרוב כזה דבר וזה נשמע לו מאוד מפחיד, ולך תספר שזה דבר נפוץ מאוד ולא בעיה גדולה כל כך אלא יותר ריכוז ממוקד של עודף כישורים...
כל פעם כזאת היא שברון לב גדול מאוד :cry:

כל פעם כזו עגמת נפש.

בע"ה תתארס בעתו ובזמנו ותראו ממנה רק נחת!

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אבל למה היא צריכה, מסכנה, להפגש עם מישהו שלוש פעמים רק בשביל לגלות שזה מפריע לו?
או - איך אפשר לוודא את זה מראש שהוא בראש בריא? (או אולי אפילו כזה בעצמו...)
תבררו כמה הוא פעיל בישיבה, מה עוד הוא עושה בחיים חוץ מללמוד (מתנדב בX,Y,Z, מארגן את הקעמפים בישיבה וכו'), מה הסגנון לימוד שלו, האם הוא מתוכנן מראש ומסודר או זורם עם המציאות ועם מה שעולה לו לראש לאותו רגע,
ככה תוכלו דעת כמה סיכוי שיש לו קשב וריכוז. יש גם את הצד השני של השקטים יותר מידי ורחפנים בעולם משלהם, תנסו לחשוב איך לברר את הנושא.
בפגישות עצמם היא יכולה לדבר על הנושא של הריטלין ולשאול אותו מה דעתו על ריטלין ועל זה שהיום כל ילד שני בכיתה לוקח ריטלין, ולספר על עצמה שהיא ראתה שזה מאוד עוזר לה ומידי פעם היא לוקחת לפני דברים חשובים שהיא רוצה למקסם את היכולות שלה וכו', כלומר לספר את זה אבל לא בדרך של- תקשיב, אני לוקחת ריטלין/קונצרטה/וואטאבר כי יש לי בעית קשב וריכוז ואני לא מסוגלת לתפקד בלי לקחת את זה.
היא גם יכולה לפי התגובה להחליט אם היא משתפת אותו על עצמה או שרק מדברת על זה מבחוץ ואז להתייעץ ספציפית על הבחור הנוכחי האם ואיך לומר לו.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
וכבר הספקנו להכוות, היא נפגשה ממש רציני וזה ירד, חד משמעי על זה...)
מצוין. אפילו שזה כואב, זה אומר שאין להם כלים לקלוט שהפרעת קש"ר זה לא חיסרון ולעתים מעלה גדולה.
תלוי כמובן איך מתנהלים אתה.
למעשה הפרעת קש"ר זה ספקטרום רחב מאוד.
באופן אישי, מסתכלת על זה כתכונה, לא כ"בעיה".
יש תכונות נוחות יותר או פחות לכל בנאדם.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
שאלתם רב.
קיבלתם תשובה.
לא הבנתי מה הספיקות אם כך
בשביל מה שאלתם רב?
באמת רוצה להבין

גם אם מבינים מהסביבה שלא מספרים
אחרי ששאלתם לדעת תורה ונעניתם בכן לספר, אז לא לנהוג לפי דעת תורה? יתכן שיהיה מזה טוב?
אני חושבת שברגע ששואלים ומקבלים תשובה והולכים על פי דעת תורה אז זה המפתח לברכה הצלחה בשידוך. בכל מצב. בין אם התשובה היא כן לספר ובין אם לא

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מכירה מישו באופן אישי מאד עם בעיה רפואית הרבה יותר רצינית מזה שהרב זילברשטיין פסק לאמר אחרי פגישה שלישית
ובבוא היום- הבחורה סיפרה לבחור מכיוון שהבחור כבר הציע נישואין בפגישה שלישית והיא לא ידעה מה לעשות עם המידע שלכתחילה תוכנן לעבור דרך שדכן, החליטה פשוט לספר בעצמה.
הבחור התענין מאד על ההשלכות (שלא היו כאלה) ואפילו לא טרח לספר להוריו
והם נשואים באושר כבר כמה שנים עם כמה ילדים.

בקיצור- כשזה השידוך שלה זה לא ירד על זה.
והיא לא התפשרה בכלום.
ואני מכירה סיפור הפוך.
יש כל מיני.

לדעתי,
עדיף לספר ולא להכניס בחור או בחורה לסיטואציה של התרסקות כאשר פתאום אחרי 3 פגישות צריך לספר ואז זה יורד והכאב גדול הרבה יותר.

אבל זו כמובן דעתי האישית.
לא מניסיון אישי.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
גם שנוא עליך שהצעה יורדת רק בגלל שהצד השני לא מספיק מכיר מקרוב כזה דבר וזה נשמע לו מאוד מפחיד, ולך תספר שזה דבר נפוץ מאוד ולא בעיה גדולה כל כך אלא יותר ריכוז ממוקד של עודף כישורים...
כל פעם כזאת היא שברון לב גדול מאוד :cry:
בהחלט כאב לב.

מחזיק מפתחות

משתמש מקצוען
אני נפגשתי (לפני שנים רבות.....) עם בחור עם בעיה רפואית הרבה יותר רצינית עם השלכות ליום יום.
ולא, הם לא סיפרו עד פגישה רביעית!!
עוגמת נפש אמיתית! לא מצופה מבחורה טובה בריאה, צעירה שתקח מלכתחילה מישהו עם בעיה רפואית.
ואת העוגמת נפש הזו אני עברתי ובטוחה שעוד הרבה.
ההרגשה שעבדו עלינו, בזבתי ימי עבודה, הלבטים והספקות ובסוף- על כלום.
כאן, הסיפור שונה, כי זו לא בעיה רפואית רצינית, אבל בכל זאת, שיהיה לכם נקודה למחשבה.
לא תמיד זה בגלל שאין לבחור ולמשפחתו ראש בריא.
ותחשבי שלבן שלך, המצוין, היו מציעים בחורה עם הפרעת קשב , היית לוקחת בשמחה? בקלות?צאו שהיית מעדיפה את ההצעה השניה?
לא באתי לומר שום דבר מעשי, רק נקודות למחשבה.

אני הקטנה

משתמש צעיר
הבת שלי כרגע בשידוכים
והלכנו לשאול (את הרב דיאמנט והרב זילברשטיין)
והם אמרו שצריך לספר
תכל'ס מהסביבה שלי שמעתי שיש כאלה שלא מספרים, ולא מזיק להם כלום לחיי הנישואין אחר כך (ההסתרה והכל...)
מצד שני כשמספרים - (וכבר הספקנו להכוות, היא נפגשה ממש רציני וזה ירד, חד משמעי על זה...) אז גם ההורים (שלו) שותפים לזה ואין אפס שזה רק יכול להוריד ולא להעלות
או שאולי פשוט לחפש הצעות פחות נוצצות? כי אם בכל מקרה מספרים, אז עדיף ללכת על מישהו שיהיה מוכן להתפשר
השאלה היא עד כמה זה באמת בעיה רצינית עד כדי כך שיהיה צריך לדבר על זה..
כי למה בעצם מגיע לה משהו שהוא 'פחות' בזמן שהיא בחורה מעולה בכל קנה מידה שהוא?
והבעיה הזאת היא באמת דבר מינורי לכאלה שמאוזנים, מי שמכיר מקרוב יודע.
בלת"ק
יכולה להגיד רק דבר אחד, בעצם שנים:
הראשון, וזה הכי חשוב: שאלתם רב- מובטח לכם ס"ד.
השני, אין כמו האמון בהתחלה. אם תסתירו- זה הרי יתגלה אח"כ וזה מתכון בטוח לצרות, לכעס ויכול להתגלגל הלאה. שהבת תבוא ותדבר בפתיחות, בהבעת אמון הדדי, המועמד יקלוט את הכנות ומי שיזכה בה- ישיב לה כנות ואמון חזרה.
זה בדוק. (על דברים אחרים בשידוכים... לחיובי ולשלילה...)
ומרפרוף קל אני רואה דעות חלוקות בענין מתי לספר- אז לעניות דעתי בפגישה שלישית. לא קודם. וכן, אם משמיים זה צריך לרדת- שזה ירד על זה. עדיף מאשר לחיות כל הזמן עם חוסר הבנה ל"לקות" שלך.
רק בשמחות!!

ככר השוק

משתמש מקצוען
הטרימינולוגיה כאן זה הדבר הכי חשוב. איך משווקים את זה, איך בוחרים מילים מדויקות. אם לא מצליחים לבד, אפשר להעזר. את אותו הדבר אפשר להציג באופן מפחיד או בצורה פשוטה ולא מאיימת.
ואחרי בחירת המילים- לספר מראש, בצורה לא כבדה. זה מוכיח שזה לא "בעיה" אלא מצב רגיל ונתון. ברגע שזה הופך לגילוי שמגלים רק אחרי פגישות- הבעיה מתעצמת.

ברבור באגם

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הטרימינולוגיה כאן זה הדבר הכי חשוב. איך משווקים את זה, איך בוחרים מילים מדויקות. אם לא מצליחים לבד, אפשר להעזר. את אותו הדבר אפשר להציג באופן מפחיד או בצורה פשוטה ולא מאיימת.
ואחרי בחירת המילים- לספר מראש, בצורה לא כבדה. זה מוכיח שזה לא "בעיה" אלא מצב רגיל ונתון. ברגע שזה הופך לגילוי שמגלים רק אחרי פגישות- הבעיה מתעצמת.
נכון מאוד! אבל כשאדם מרגיש נחות מזה בלי מילים זה משדר לשני רע, צריך הרבה לפני לשווק את בעית הקשב לילד בצורה יפה וכך הוא ימשיך לשדר לשני את הדבר כמשהוא שלא משתלת על חיי היום יום.

רחלה 123

משתמש מקצוען
הייתי מציעה לא ללכת על ההצעות הכי נוצצות שקיימות
כי בחור שטובע בהצעות צריכה להיות סיבה מאד טובה כדי שיסכים (לא שאני אישית חושבת שזה בעיה, אבל יש כאן משהו לא חלק, מציאות שהלכתם לשאול)
וכל הסיפורים המקסימים והמיוחדים על הבחור שבפגישה שלישית כ"כ התלהב עד שלא היה אכפת לו כלום , נדירים מאד,
רב הפעמים בכלל לא מתלהבים כ"כ , יש הרבה התלבטויות, מכירה הרבה שידוכים שירדו ברגע שלפני האחרון רק כי צד אחד חשב עוד קצת....
אז לסמוך על ההתלהבות לא כ"כ כדאי
מה שכן לקחת בחור רציני, בוגר שלא כל העולם רודף אחריו ויש סיכוי שידע להסתכל על העניין ממבט מפוכח .

עיצוב גרפי מקצועי

משתמש מקצוען
D I G I T A L
הפרעת קשב להבדיל מהפרעות נפשיות מטופלות בכדורים אי אפשר להסתיר והבעיה היא לא כזאת גדולה אז לא הבנתי מה השאלה

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
למרות שזה נכתב פה כמה וכמה פעמים, אני גם יחזור על זה:
נניח את הנידון ההלכתי בצד,
פרקטי: המקרים שגילוי כזה (אחרי החתונה) עובר חלק הם נדירים עד לא קיימים, גם אם מהצד נראה לכם כהורים או אחים שגילוי כזה (אחרי החתונה) עבר חלק כנראה שהצליחו להסתיר ממכם את האמת ובגדול, יכול להיות שעצם "אירוע הגילוי" עבר חלק ואפילו הבן זוג הצהיר "שזה לא מפריע לו בכלל" אבל זה רק ברגע הראשון, אבל אח"כ רוב מוחלט של האנשים חווים הרגשה שעבדו עליהם והם נדפקו, וזה מחריף ומעצים כל קושי שגרתי שכל זוג נתקל בהם, וגם אם מישהו כותב כאן שאצלו זה לא הפריע - אין מצוה להאמין בעיניים עצומות - כך הוא מציג שנים רבות בעייני משפחתו אז לכם הוא יגיד את האמת?
מי שמכיר את הצד של מדריכי החתנים ויועצי הנישואין יודע שאסור להסתיר שום דבר שההסתרה הייתה מכוונת, כי אדרבה עצם העובדה שהיו צריכים להסתיר את זה ממנו (גם בהוראה של רב) זה "מוכיח" שמדובר בפגם - שאם לא כן למה צריך להסתיר (כך הראש עובד).

תיזהרו זה לשחק באש
זה סודק באמון, גורם פגיעה, מטילים על זוג צעיר התמודדות קשה כדי לתקן, ולא תמיד הכל מתאחה.

שנית כבר הזכירו כאן את העוול שעושים אלו שמספרים אחרי פגישה מתקדמת מאוד (גם בהוראת רב שלפעמים עושה רק את החשבון ההלכתי של "מקח טעות"), כי אם זה בסוף יורד שהרב יקח את האחריות על העוול, אבל אם הם מחליטים להמשיך - אל תהיו בטוחים שמנעתם משהו מכל מה שנזכר לעיל, לפעמים זו הסכמה שבכפיה יחד עם לחצים של הורים - אחרי שהתיזמורת של החתונה תפסיק לנגן המשקעים יצופו.

נערך לאחרונה ב:

GBSA

משתמש סופר מקצוען
הדיון התגלגל מהשידוכים - לעצם הקש"ר

כמאובחן (+ כמה שנים טובות עם קונצרטה) - שגאה בזה.
ומתוך היכרות קרובה עם עוד...

כמו בכל דבר, אבל במיוחד בנושא הזה. זה תלוי בבן אדם - א"א לעשות השוואה בין א' לשני.
א. זה תלוי מאד באופי הבעיה - א"א לדמות מקרה אחד לשני - כל אחד זה סיפור שונה לגמרי. (קש"ר, אימפולסיביות, קשיי תפקוד - לכל אחד זה בולט יותר בדברים אחרים)
ב. זה תלוי בחומרת הבעיה.
ג. - הכי חשוב - זה איך הוא מתמודד עם הבעיה. יש לזה הרבה היבטים. א' מהם זה התחום הרגשי - יכולות להיות לזה הרבה השפעות רגשיות נלוות - לפעמים ממש חמורות, שהם אמנם משניות לבעיה אבל הם קיימות כבר בזכות עצמן, ולפעמים הם אף הגורם שמתחזק את הבעיה.
בזה חייב להיות המיקוד!
בחור או בחורה שמתמודדים עם הפרעת קשב ואימפולסיביות אבל הגיעו למקום טוב מבחינה רגשית, עם מודעות גבוהה, ועם ניהול רגשי נכון - הם אפי' עדיפים מבחור/בחורה רגילים.
(בנושא התפקודי - יש דרכים של אימון וכדו' שיכולות לסייע כחלק מהנ"ל)

כל מה שנכתב כאן על כאלו שמתמודדים עם מקרים קשים של בעיות - זה לא כל המקרים - יש הרבה יותר אנשים שהם מוצלחים מאד דווקא בגלל האנרגיות שיש להם. והמקרים הקשים הנ"ל הם או מקרים ממש קשים - או שלא טיפלו כראוי.

צריך גם להבדיל בין מתבגרים וצעירים שיש הרבה שהם ממש מופרעים, אבל עם הזמן רובם מתבגרים ומתאזנים יותר - נשאר קושי אבל זה כבר אחרת. וזה שמכירים צעירים מופרעים ובעייתים, זה לא בהכרח שבגיל שידוכים + הם ישארו כאלה.

אז בבקשה א. מי שיש לו ילד או תלמיד - שיהיה ער למכלול ולא רק ל ADHD, ריטלין לסוגיו זה לא הכל. בד"כ ההיבטים הריגשיים משפיעים לא פחות. (אולי הם תוצאה של הבעיה, ואולי הם חלק מהגורמים - כל מקרה לגופו), וכן החלק ההתנהגותי עם שיטות אימון שונות.
ב. אל תעשו השוואות - פשוט אין קשר בין מקרה אחד לחברו.

D

Deleted 66182

אורח
הדיון התגלגל מהשידוכים - לעצם הקש"ר

כמאובחן (+ כמה שנים טובות עם קונצרטה) - שגאה בזה.
ומתוך היכרות קרובה עם עוד...

כמו בכל דבר, אבל במיוחד בנושא הזה. זה תלוי בבן אדם - א"א לעשות השוואה בין א' לשני.
א. זה תלוי מאד באופי הבעיה - א"א לדמות מקרה אחד לשני - כל אחד זה סיפור שונה לגמרי. (קש"ר, אימפולסיביות, קשיי תפקוד - לכל אחד זה בולט יותר בדברים אחרים)
ב. זה תלוי בחומרת הבעיה.
ג. - הכי חשוב - זה איך הוא מתמודד עם הבעיה. יש לזה הרבה היבטים. א' מהם זה התחום הרגשי - יכולות להיות לזה הרבה השפעות רגשיות נלוות - לפעמים ממש חמורות, שהם אמנם משניות לבעיה אבל הם קיימות כבר בזכות עצמן, ולפעמים הם אף הגורם שמתחזק את הבעיה.
בזה חייב להיות המיקוד!
בחור או בחורה שמתמודדים עם הפרעת קשב ואימפולסיביות אבל הגיעו למקום טוב מבחינה רגשית, עם מודעות גבוהה, ועם ניהול רגשי נכון - הם אפי' עדיפים מבחור/בחורה רגילים.
(בנושא התפקודי - יש דרכים של אימון וכדו' שיכולות לסייע כחלק מהנ"ל)

כל מה שנכתב כאן על כאלו שמתמודדים עם מקרים קשים של בעיות - זה לא כל המקרים - יש הרבה יותר אנשים שהם מוצלחים מאד דווקא בגלל האנרגיות שיש להם. והמקרים הקשים הנ"ל הם או מקרים ממש קשים - או שלא טיפלו כראוי.

צריך גם להבדיל בין מתבגרים וצעירים שיש הרבה שהם ממש מופרעים, אבל עם הזמן רובם מתבגרים ומתאזנים יותר - נשאר קושי אבל זה כבר אחרת. וזה שמכירים צעירים מופרעים ובעייתים, זה לא בהכרח שבגיל שידוכים + הם ישארו כאלה.

אז בבקשה א. מי שיש לו ילד או תלמיד - שיהיה ער למכלול ולא רק ל ADHD, ריטלין לסוגיו זה לא הכל. בד"כ ההיבטים הריגשיים משפיעים לא פחות. (אולי הם תוצאה של הבעיה, ואולי הם חלק מהגורמים - כל מקרה לגופו), וכן החלק ההתנהגותי עם שיטות אימון שונות.
ב. אל תעשו השוואות - פשוט אין קשר בין מקרה אחד לחברו.
כל מילה ואין חכם כבעל הנסיון (תרתי משמע..) תודה

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני נפגשתי (לפני שנים רבות.....) עם בחור עם בעיה רפואית הרבה יותר רצינית עם השלכות ליום יום.
ולא, הם לא סיפרו עד פגישה רביעית!!
עוגמת נפש אמיתית! לא מצופה מבחורה טובה בריאה, צעירה שתקח מלכתחילה מישהו עם בעיה רפואית.
ואת העוגמת נפש הזו אני עברתי ובטוחה שעוד הרבה.
ההרגשה שעבדו עלינו, בזבתי ימי עבודה, הלבטים והספקות ובסוף- על כלום.
כאן, הסיפור שונה, כי זו לא בעיה רפואית רצינית, אבל בכל זאת, שיהיה לכם נקודה למחשבה.
לא תמיד זה בגלל שאין לבחור ולמשפחתו ראש בריא.
ותחשבי שלבן שלך, המצוין, היו מציעים בחורה עם הפרעת קשב , היית לוקחת בשמחה? בקלות?צאו שהיית מעדיפה את ההצעה השניה?
לא באתי לומר שום דבר מעשי, רק נקודות למחשבה.
הפרעת קשב זאת בכלל לא בעיה רפואית...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה