דרוש מידע הפרעת קשב - שידוכים, לספר או לא?

מצב
הנושא נעול.

GBSA

משתמש סופר מקצוען
זה נראה שרוב הכותבים כאן מסכימים שאין כאן בעיה אמיתית - (ברוב המקרים) השאלה היא איך אנשים מתייחסים לזה.
כמו שאפשר לראות פה..
מצד שני כשמספרים - (וכבר הספקנו להכוות, היא נפגשה ממש רציני וזה ירד, חד משמעי על זה...) אז גם ההורים (שלו) שותפים לזה ואין אפס שזה רק יכול להוריד ולא להעלות
ואולי לכן הרבנים הנ"ל הורו לספר כי הם יודעים מה עמא דבר.
וזה לא סתירה לכך שאין כאן בעיה אמיתית.

כמה שננסה לשנות את הסטיגמא הלא צודקת (ברוב מוחלט של המקרים), כנראה שלא יעזור לנו. תמיד יהיו אנשים שלא יהיה ראוי להם להשתדך עם מישהו שהוא לא מושלם (וד"א לפעמים בעלי הבעיות קשב יותר ממושלמים)
אבל..
נחמתינו היא שרוב העולם מכיר מקרוב מישהו עם בעיית קשב, ולכן גם רוב העולם לא יוריד שידוכים ברוב המקרים, ולכן לא תהיה בעיה לספר.
זה באמת סיפור יפה, לא מזלזלת. אבל בואי תשמעי סיפור פחות יפה - לנו אמרו לספר בפגישה שלישית או רביעית, וזה כבר היה ממש רציני ועמד לפני סגירה, הבחור עצמו לא מאוד התרגש מהמידע - כמובן התעניין מה ההשלכות וכו', אבל מכיוון שהוא בחור שקול - הוא כן סיפר להוריו, ושם היה סוף הסיפור וגם כאב לב גדול... (לא דנה אותם, מניחה שהם לא מכירים מקרוב ואולי חשבו שזה רציני יותר ממה שזה באמת.)

זה רק מוכיח עד כמה זה סטיגמא שחשוב להורים שהבן שלהם יתחתן עם מישהי שח"ו לא נפל בה רבב (ושוב - זה לא רבב - אבל לשיטתם...)

והאמת - אני הייתי אומר - מי שלא רוצה שלא יתחתן איתי - בעיה שלו. (ממליץ בחום לכולם..)

רק אושר!

משתמש מקצוען
לדעתי, לא כדאי להסתיר,
הרי
אם זה בחור שזה מפריע לו או במשפחה שלו והוא היה מוריד על זה אז תדמייני מה יקרה כשהוא יגלה שעבדו עליו...
ואם זה בחור שזה לא מפריע לו ומשפחה עם ראש בריא ולא מקובעים אז הוא גם לא יוריד על זה בפגישות.
וחוץ מזה לבנות זוגיות על חוסר אמון...

cv

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לידיעתך, יש הפרעות קשב שמצוינות לזוגיות ועושות רק טוב לקשר, לא כל מה שלא מתקבל טוב בכיתת לימוד בהכרח רע לחיים.
גם את זה באמת כדאי לספר מראש.
ובשביל שזה יתקבל אפשר להראות מסמכים רפואיים.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
א. אם שאלתם דעת תורה אז הדבר הנכון עכשיו לעשות זה ללכת שוב עם הנקודת מבט שלכם כרגע ולשאול.
(לספר שיורד בגלל זה וכו') ולשמוע מה הרב אומר עכשיו.
ב. תבדקו באיזה צורה אתם אומרים את זה, והאם יש דרך להעביר את זה שנשמע פחות מפחיד. (לפעמים בלי כוונה יוצא שאומרים דברים בצורה מבהילה ויותר ממה שהיא במציאות.)
ג. תתחזקו ותחזקו אותה ששידוך לא יורד בגלל איקס או וואי, אלא כי זה לא באמת מתאים וגם אם בעיניים שלכם כרגע זה נראה שהוא היה השידוך המושלם עבורה (הוא = כל בחור שיצאה איתו והוריד על סיבות כאלה או אחרות) באמת זה לא וזה עוד דרך סינון של ה'. (מדברת עם נסיון עשיר במסלול הזה)
ד. לספר או לא לספר תלוי גם בסגנון המשפחות שאתם מתעסקים איתם, בסביבה שלי זה לא משהו שהיו מספרים לפני אבל ברור היה עולה תוך כדי ולא 'כנושא' שצריך לדון עליו אלא כדרך אגב בתוך השיחה ברור לי שהיה יוצא איכשהו :)
אבל יודעת על משפחות ששם הכל נהיר וברור ומסופר לפני ואז גם מצפים שקשב וריכוז שדורש ריטלין יאמרו.
ה. רק למקרה שאתם לא יודעים- אז בזמן הריון והנקה (או לפני הריון) לא לוקחים ריטלין, אז זה כבר לבד משנה את התמונה.

מדוד ושקול

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
אם קוראים את האשכול ביסודיות - אפשר להבחין באיזה מן זלזול ברבנים אלה שהם יותר חכמים ממני וממך.
צרם לי.
אני רק כתבתי מידיעה על הוראה שונה של רבנים גדולי עולם, וכל הנדון כאן הוא להבחין מה גרם להוראה השונה של הרבנים הנ"ל.
יותר מהרבנים ???
ממש לא, אבל כמי שמצוי בבית רבנים יש משקל עצום לאופן של השאלה - תשובה לעולם לא באה בחלל ריק.

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
ממש לא, אבל כמי שמצוי בבית רבנים יש משקל עצום לאופן של השאלה - תשובה לעולם לא באה בחלל ריק.
היה משתמע מהניסוח כך שאנשי פרוג רואים את כל מכלול ומורכבות השאלה והרבנים לא
קבל את התנצלותי אם אין הדברים כך באמת

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
א. אם שאלתם דעת תורה אז הדבר הנכון עכשיו לעשות זה ללכת שוב עם הנקודת מבט שלכם כרגע ולשאול.
(לספר שיורד בגלל זה וכו') ולשמוע מה הרב אומר עכשיו.
ב. תבדקו באיזה צורה אתם אומרים את זה, והאם יש דרך להעביר את זה שנשמע פחות מפחיד. (לפעמים בלי כוונה יוצא שאומרים דברים בצורה מבהילה ויותר ממה שהיא במציאות.)
ג. תתחזקו ותחזקו אותה ששידוך לא יורד בגלל איקס או וואי, אלא כי זה לא באמת מתאים וגם אם בעיניים שלכם כרגע זה נראה שהוא היה השידוך המושלם עבורה (הוא = כל בחור שיצאה איתו והוריד על סיבות כאלה או אחרות) באמת זה לא וזה עוד דרך סינון של ה'. (מדברת עם נסיון עשיר במסלול הזה)
ד. לספר או לא לספר תלוי גם בסגנון המשפחות שאתם מתעסקים איתם, בסביבה שלי זה לא משהו שהיו מספרים לפני אבל ברור היה עולה תוך כדי ולא 'כנושא' שצריך לדון עליו אלא כדרך אגב בתוך השיחה ברור לי שהיה יוצא איכשהו :)
אבל יודעת על משפחות ששם הכל נהיר וברור ומסופר לפני ואז גם מצפים שקשב וריכוז שדורש ריטלין יאמרו.
ה. רק למקרה שאתם לא יודעים- אז בזמן הריון והנקה (או לפני הריון) לא לוקחים ריטלין, אז זה כבר לבד משנה את התמונה.
כל מילה!!

פרוגיסטר

משתמש רשום
אם זה בחור שזה מפריע לו או במשפחה שלו והוא היה מוריד על זה אז תדמייני מה יקרה כשהוא יגלה שעבדו עליו...
ואם זה בחור שזה לא מפריע לו ומשפחה עם ראש בריא ולא מקובעים אז הוא גם לא יוריד על זה בפגישות
אבל למה היא צריכה, מסכנה, להפגש עם מישהו שלוש פעמים רק בשביל לגלות שזה מפריע לו?
או - איך אפשר לוודא את זה מראש שהוא בראש בריא? (או אולי אפילו כזה בעצמו...)

אלי7 א

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
זה באמת סיפור יפה, לא מזלזלת. אבל בואי תשמעי סיפור פחות יפה - לנו אמרו לספר בפגישה שלישית או רביעית, וזה כבר היה ממש רציני ועמד לפני סגירה, הבחור עצמו לא מאוד התרגש מהמידע - כמובן התעניין מה ההשלכות וכו', אבל מכיוון שהוא בחור שקול - הוא כן סיפר להוריו, ושם היה סוף הסיפור וגם כאב לב גדול... (לא דנה אותם, מניחה שהם לא מכירים מקרוב ואולי חשבו שזה רציני יותר ממה שזה באמת.)
לכן אני שוקלת די ברצינות את העניין - כי לא תמיד זה נגמר ככה, וכמה כאב לב היא צריכה לספוג עד אז?
לא באתי לאמר שמה שהיה בסיפור שאני היכרתי יהיה גם אצלכם ממש לא
לכל אחד המסלול שלו, זה ברור
וכמה כאב לב יהיה ? אינני יודעת, מי נביא וידע?
רק לאמר שבכל מקרה כשזה יהיה השידוך שלה בעז''ה זה יעבור חלק.

D

Deleted 66182

אורח
אכן, דילמה!!
בהפרעות קשב יש כל מיני רמות וכל מיני ביטויים.
א. אם זה משמעותי לתפקוד כך שנוטלים גם בגיל שידוכים כנראה שזה אכן מסייע, מפקס, מועיל ו...נצרך,
אז ממש חבל להסתיר, אפילו שזו אכן התמודדות אמונית בעיקר.
ב. להרבה משודכים יש כביכול סיבה טבעית למה מורידים אותם בעוד שזו המסננת שהקב"ה שם כדי להוריד מה שלא מתאים וכשזה זה-זה זה!!והכל בידו ית'!!!
לאחד חטוטרת לאחד גיבנת לאחד סבא כזה ולשני עו"ש כזה...זה חלק מהתהליך אבל השידוך האמיתי לא ירד בגלל זה!!!
ג. מהסתרת מידע עוד לא יצא משהו מועיל. לא בריא לשום צד!
ד. מי שמצוי בתחום יודע שיש המון מעלות קסם אישי כשרונות מצליחנות ועוד.
לצד זה יש לעיתים קשיים בתפקוד-ארגון, ניהול זמן וויסות רגשי. שוב, תלוי באיזו רמה.
תכלס בפגישה שלישית כשיש כיוון טוב לא אמור להפריע..כי יש הרבה נתונים אחרים שווים ממש..
ה. לא לגשת לשידוך עם נחיתות: וואי יש לי הפרעת קשב.. אלא יש לי מתנה שיש לה עוד צדדים.
במידה ויש אמון פתיחות והבנה הדדית זה לא יפריע לשידוך.
אם משוחחים על זה כהפרעה מי יודע מה- ככה זה גם יתקבל... ואם בצורה רגועה מחוייכת ושלימה-זה מתקבל אחרת לגמרי.
כדאי שהמשודכים יעברו תהליך של השלמה עם המתנה הזו...וזה מה שישדרו!!
ו. וכמובן ממילא הכל בידי שמיים
ויש המון צדדים שמורידים הצעה כי נראה להם אימפולסיבי/רחפן אף שלא אובחן מעולם ולא נוטל רטלין...
ז. אם הצד השני מנצנץ כולו ולא מעוניין בסרח עודף כלשהו (לדעתו) ויש לו תעודת ביטוח עד סוף הדורות שלא תהיה לאיש מצאצאיו שום הפרעה משום סוג, בפרט לא כאלה המתחילות בA...שישא ברכה והצלחה ועדיף לא לגשת, כי חיי הנוטל רטלין עלולים להיות קשים מאד במשפחה כזו וכל אדם באופן כללי (כי הרי אין בעוה"ז מושלמים...כן?)
ח. בהצלחה רבה ובעז"ה שתמצא את זיווגה ההגון לה משורש נשמתה בקלות בלי עגמת נפש ומתוך שמחה ומנוחת הנפש!

D

Deleted 66182

אורח
ובשביל שזה יתקבל אפשר להראות מסמכים רפואיים.
מיותר לטעמי.
סתם נראה יותר ממה שזה באמת:
שם, מ"ז, הנ"ל נוטלת קונצרטה 50 מ"ג בכל יום.
מי שלא מתמצא עלול להירתע ומי שבתחום-זה עלול לשעשע...

מדוד ושקול

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
אפשר לשאול על סמך מה נכתבה התגובה הזאת?
הכרות אישית עם יותר ממקרה מאובחן אחד, לדעתי יש עוד כמה בלתי מאובחנים שאני מכיר, אבל די במאובחנים שאני מכיר כדי לבסס הנחה זו, ולדעתי במקרה שהייתי מעורב אישית הסיבה שצלחו משברים קשים נעוצה דווקא בהפרעת קשב אמיתית, הכל לטובה כבר אמרו רבותינו.

D

Deleted 66182

אורח
הרב ישעיה פינק מספר על בעל שהסתיר מאשתו את כך שלוקח כדורי הרגעה ובליל הסדר אצל השווער הרגיש שהוא לקראת התקפה וקרא לה לחדר לספר לה והיא אמרה לו שגם היא לוקחת...
מסכנים. כמה אנרגיות מיותרות.

D

Deleted 66182

אורח
הכרות אישית עם יותר ממקרה מאובחן אחד, לדעתי יש עוד כמה בלתי מאובחנים שאני מכיר, אבל די במאובחנים שאני מכיר כדי לבסס הנחה זו, ולדעתי במקרה שהייתי מעורב אישית הסיבה שצלחו משברים קשים נעוצה דווקא בהפרעת קשב אמיתית, הכל לטובה כבר אמרו רבותינו.
יש גם הרבה אימפולסיביים לא מאובחנים ולא מטופלים שלא מצליחים לעבור את משוכת השידוכים
ומצער מאד שגם אם כן-הקשיים אח"כ רבים מאד.
עדיף לאבחן ולטפל ולהתמודד עם ההשלכות של הדבר הנכון מאשר של הזנחת הבעיה מרוב פחד/הכחשה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה