הפרוייקט הבא

הציירת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
סלט כרוב לבן
קבלתי משכינה גב. הלפרין
(תמונה אין לי עכשיו אני יעלה בהמשך אי"ה)
כרוב קצוץ
בצל ירוק
1 גבעול סלראי אמריקאי
2 כפות גרעוני דלעת
2 כפות בערך חמוציות או רימונים
רוטב:
1/3 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
6 כפות חומץ
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הסיבה שלא העליתי עד כה, כי ניסיתי בשבתות האחרונות סלטים מפה, יצאו טעימים אחד אחד.
המנצח- החצילים המוקרמים.
השבוע הכנתי סלט שלא מופיע כאן, טרחתי לצלם, והנה הוא:
2 פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות
קופסת פטריות שימורים
שמן/מלח/פלפל/מעט כמון
אפשר שומשום קלוי לקישוט.

משטחים את הפלפלים החתוכים והפטריות בתבנית,
מתבלים, שמן שיעטוף הכל ערבוב טוב,
אופים עד שהפלפלים קלויים יפה.
(בתנור שלי= 200 מעלות כארבעים דקות)
טעים וקל.
באחריות.

IMG_9066.JPG
IMG_9066.JPG
 

שפרינצלה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
סלט קינואה טעים בטרוף(וגם בריא!)
לא יודעת אם משהי כבר כתבה אותו

1.5 כוסות קינואה מבושלת לפי ההוראות (יוצא בערך 3-4 כוסות) מקוררת
1 חבילת חומוציות
רבע חבילת כוסברה
1בצל סגול גדול או 2 קטנים
אגוזים קצוצים גס (אני לא אוהבת ולכן אין בסלט שלי- לפעמים שמה שקדים או קשיו)

קוצצים בצל וכוסברה
מערבבים הכל ומוסיפים:
מיץ מחצי לימון
מעט מלח

קל, טעים ומזין.
IMG_1835.JPG
 

לאה דיין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
סלט חצילים וגמבה מושלם:
מניחים בתבנית קוביות חציל וגמבה פרוסה לתנור עד שקצת משחים
חותכים את הגמבה לקוביות/ רצועות
מערבבים יחד ומתבלים בשום, לימון, מעט חומץ, כוסברה, מלח ומעט פפריקה
IMG_3390 (2).JPG
 

טוביT

משתמש פעיל
יש קשר.
אנחנו לא משתמשים לא בשום קלוף ולא בגבישי ולא באבקת שום כנ"ל בצל אא"כ מעורב בעוד דברים כמו אבקת מרק בצל
הציטוט שהבאת הוא אמנם המקור אבל יש למקור עוד פרשנויות כמו למשל החומרה של לא להשתמש בשום גבישי ואבקת שום וכו'.
אבקת שום היא גם שום קלוף כנ"ל שום גבישי ובצל גבישי ללא תוספות [לפחות לפי חלק מהמפרשים לחומרא]
אני מכירה עוד שלא משתמשים
גם אצל ההורים שלי כך,
אף אחד לא משתמש בשום שהיה פתוח בלילה! כמו בצל...
הדיון הוא האם התהליך שעובר השום כדי לשמרו כאבקה או גבישי וכו' נקרא תוספת או בישול.
לפי הבד"ץ העדה החרדית כן ולכן הם נותנים לזה הכשר,
יש שסוברים שלא ולא אוכלים.
 

?!?!

משתמש פעיל
סלט תירס גמדי:
1בצל סגול
1/2 פלפל אדום
1/2 פלפל צהוב
3 גבעולים בצל ירוק
1 קופס' תירס גמדי
רוטב: (בלנדר)
4כפות שמן
כפית גדושה חרדל
כפית דבש
פלפל שחור גרוס
1-2 שיני שום
מלח
צפה בקובץ המצורף 940206
הסלט נראה מגרה וטעים במיוחד,
את הרוטב שמים סמוך להגשה או מראש?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מי אמר שסלטים זה רק ירקות?

קבלו, סלט פירות קייצי ומרענן!
IMG_4752 (1)_800x600.jpg

לא באמת צריך כאן מתכון.
אבל בכל זאת, מה שאני הכנסתי לסלט:


20 ענבים גדולים חצויים
2 אגסים - קוביות
1 תפוח גרנד- קוביות [החמיצות משדרגת]
1 תפוח אדום- קוביות
2 שזיפים אדומים
6 חצאי אפרסק משומר+1/2 כוס מנוזלי השימור
2 אפרסקים טריים - קוביות
3/4 כוס חמוציות ללא סוכר
1 מנגו- קוביות

[בד"כ אני שמה גם אננס משימורים וקיוי, אבל לא היה לי בבית. קוביות תפוז, בעונה]

שמים הכל בקערה, מערבבים עם נוזלי השימור של האפרסק.
וזהו.
אין כמו סלט כזה כשהוא קר קר אחרי סעודת שבת.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
סלט חצילים וגמבות חמוצות
IMG_4759_800x600.jpg


2 חצילים פרוסים לעיגולים בעובי של כ 1 ס"מ
שמן למשיחת החצילים
מלח
1/2 קופסא שימורי גמבה חמוצה [בהיעדר גמה חמוצה אפשר גם גמבה רגילה- מקלות]
6 שיני שום פרוסות
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס חומץ
2 כפות סוכר

מניחים את פרוסות החציל בתבנית מרופדת בניר אפיה. מושחים בשמן וזורים מלח
שולחים לתנור לצליה ב 300 מעלות עד לריכוך.

מעבירים לקערה. מחכים שיתקרר מעט ומוסיפים את יתר הרכיבים. מערבבים היטב
הסלט מוצלח יותר יום אחרי ההכנה כשהחצילים ספגו את טעמי השום, החומץ וכו'
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
סלטים חצילים וגמבות שרופים
IMG_4755 (1)_800x600.jpg

2 חצילים גדולים
2 גמבות
5 שיני שום כתושות
חופן כוסברה
2 כפות חומץ
מלח
פלפל שחור

שורפים את החצילים והגמבות על האש.
כשהירקות שרופים, מרוקנים את בשר החציל לקערה ומועכים מעט.
פורסים את הגמבות לקוביות ומוסיפים לחצילם.
מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
סלט מוקפצים וקשיו

טעים מאוד גם קר.
אפשר להגיש חם, כמובן
IMG_4754 (1)_800x600.jpg


2 בצלים- רבעי טבעות
3 גזר - גפרורים
1 כוס אפונה קפואה
1 כוס תירס
כ- 150 גרם שעושית ירוקה קפואה שלימה
4 שיני שום
מלח
פלפל שחור
2 כפות רוטב טריאקי [או סויה + 1 כף סוכר]
קשיו
שמן

מאדים בצל ושום בשמן לשקיפות
מוסיפים גזר ומאדים כ-2 דקות
מוסיפים את יתר הירקות ומאדים עוד 2 דקות [ולא יותר כדי שישארו פריכים]
מתבלים במלח, פלפל וטריאקי.
מערבבים היטב.

בהגשה מפזרים מעל לסלט קשיו קלוי
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
טחינה כתומה מתובלת
IMG_4761_800x600.jpg

2 כוסות טחינה גולמית
5 שיני שום
1.5 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח
1.5 כוסות מים קרים
1 עגבניה קטנה
1 פלפל אדום
צ'ילי גרוס לפי הטעם

טוחנים הכל בבלנדר
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
סלט כרוב וגזר
IMG_4762_800x600.jpg

1 שקית 400 גרם של כרוב וגזר קצוץ
או- חצי ראש כרוב קצוץ ו-2 גזר מגורדים גס
אני אוהבת לקצוץ לבד כי הסלט נשאר טרי יותר וטעים יותר
1/2 כוס מיונז
1/2 כפית מלח
4 כפות סוכר

מערבבים הכל יחד בקערה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
סלט כרוב וגזר מכסיקני
IMG_4764_800x600.jpg

1 שקית 400 גרם של כרוב וגזר קצוץ
או- חצי ראש כרוב קצוץ ו-2 גזר מגורדים גס
אני אוהבת לקצוץ לבד כי הסלט נשאר טרי יותר וטעים יותר
3/4 כוס תירס
1 פלפל אדום- קוביות קטנות
1 בצל גדול - רבעי טבעות. מומלץ בצל סגול [לא היה לי]
חופן כוסברה קצוצה
2 כפות שטוחות חמאת בוטנים [כן, זו לא טעות, זה לא ממש מורגש אבל נותן טעם מדהים]
3 כפות חומץ
2 כפות סוכר
2 כפות מיונז
1 שן שום
בוטנים קלויים או מנצ'ס
שמים בקערה כרוב, גזר, תירס, פלפל אדום, בצל, כוסברה

טוחנים במקל חמאת בוטנים, חומץ, סוכר, מיונז ושום. יוצקים על הסלט ומערבבים.

בהגשה מפזרים בוטנים קלויים או מנצ'ס
[בתמונה אין בוטנים. כי ההגשה תהיה בשבת...רק רציתי לצלם]
 

שירה ארליך

משתמש מקצוען
סלט סלק חי:

3 סלקים חיים!!!, לשים במעבד מזון עם סכין בצורת מקלות
בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
חופן אגוזי מלך שבורים

תיבול:
חצי כוס צ'ילי
מעט מלח ופלפל
2 כפות חומץ
3 כפות שמן זית
מערבבת טוב טוב
זה צריך לשבת ברוטב כמה שעות
 

קבצים מצורפים

  • IMG-20210826-WA0125.jpeg
    IMG-20210826-WA0125.jpeg
    KB 863.8 · צפיות: 101

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
סלט סלק חי:

3 סלקים חיים!!!, לשים במעבד מזון עם סכין בצורת מקלות
בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
חופן אגוזי מלך שבורים

תיבול:
חצי כוס צ'ילי
מעט מלח ופלפל
2 כפות חומץ
3 כפות שמן זית
מערבבת טוב טוב
זה צריך לשבת ברוטב כמה שעות
יואו איך אני אוהבת סלק.
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
בלת"ק
סלט סלמון מעושן
קחי סלמון קפוא
הפשיטי את עורו
פרסי לפרוסות הכי דקות שאת מצליחה (כשהוא קפוא זה קל)
קחי קופסא + תרסיס שמן זית + מלחיה
רססי על הקופסא שמן זית בזקי קורטים נדיבים של מלח עם מלחיה הניחי שכבה ראשונה של פרוסות. רססי מעל שמן זית עם קורטים נדיבים של מלח. ככה עוד ועוד עד לסיום .
הכניסי למקרר לכמה שעות טובות.

לא מוותרת על זה כל שבת.
בתאבון!
אסור לאכול דג קפוא שהופשר ללא חימום
זה מפתח סלמונלה
דג כזה מכינים רק טרי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה