הפרוייקט הבא

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כמה זמן בערך את הפלפל והקולורבי?
משהו כמו חצי שעה כל אחד?
פלפלים אני קולה ככה-
מחממת תנור לחום הכי גבוה על גריל, כשזה חם אני מכניסה את התבנית עם הפלפלים - חצויים ומונחים עם הקליפה כלפי מעלה,
לשלב העליון של התנור או מתחתיו- שהפלפלים קרוב לגריל אבל לא נוגעים בגוף חימום.
משאירה אותם שם 5-10 דק' ואז מעבירה לאמצע התנור על 170 מעלות לעוד איזה 15 דק'.
הם צריכים להיות רכים עם קצוות שרופים וכתמים שרופים על הפלפל.
(אח"כ אני מעבירה לשקית, קושרת ונותנת לזה להתקרר, ככה הכי קל לקלף אותם.)

הקולורבי זה פעם ראשונה שאני שמה בתנור, ולא זוכרת כמה מן זה היה, הייתי ממש צמודה לתנור ועקבתי מה קורה.
 

קפה קפה

משתמש מקצוען
סלט ערבי:
1 ראש חסה - חתוכה
1 קופסת פטריות טריות (שמפניון) - פרוסות
1 פלפל אדום - רצועות מטוגנות
1 פלפל צהוב - רצועות מטוגנות
1/3 כוס גרעיני חמניות
1 בצל סגול - חצאי פרוסות
2 מלפפונים - חצאי פרוסות
כ20 חצאי עגבניות שרי
הרכיבי את כל החומרים בקערת הסלט.
צקי שמן בסיבוב
מעט מלח
פלפל שחור מעט
מעט לימון טרי

אעלה תמונה כשאמצא חסה... חחח
 

M&MB

משתמש פעיל
יש למישהי מתכון לסלט גזר מרוקאי מבושל כמו הקנויים עם הרבה רוטב?
 

מאיר ומלי

משתמש מקצוען
סלט חצילים בצ'ילי מתוק

לחתוך 2 חצילים לקוביות ולהעביר לתבנית, להוסיף שמן ולערבב

לחמם תנור ל-200 מע', לאפות את החצילים במשך 40 דק', מידי פעם לערבב שלא ישרפו

בסיר קטן להרתיח כוס רוטב צ'ילי מתוק וכוס מים עד להסמכה
לערבב עם החצילים האפויים
להוסיף כף-2 של שומשום ולערבב
תודה!
יצא מוצלח!
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
סלט זיתים לעצלנים:
יש סלט זיתים מרוקאי (של ניקי) שאני מאוד אוהבת אבל זו חתיכת פרוצדורה.
וגם חצי שעה הכנה.
כשלא היה לי פנאי הכנתי סלט מהיר והקהל התלהב עד עמקי נשמתו:
הדבר היחיד שיש פה מבחינת עבודה זה לבשל את הזיתים במים ולסנן- פעמיים.
אבל אין ברירה, חייבים להפחית מליחות.
עוד יתרון לסלט- לא מכיל כרגע עניני שמיטה.

אז הנה, סלט הזיתים לעצלנים:
קופסת זיתים מגולענים (חרוזית) מסוננת מהנוזלים
2/3 שיני שום פרוסים
מספר יחידות של שיפקה/עדיף שיפקונים
קטשופ
מים בכמות של הקטשופ
כפית סוכר

מרתיחים בסיר אתץ הזיתים במים, אחר ההרתחה,מחליפים מים ומרתיחים שוב.
מסננים את הזיתים, מוסיפים פרוסות שום, השיפקונים, קטשופ (כמות משוערת: 2/3 כפות)
אפשר כמובן קופסה קטנה של רסק, אבל זו פעילות מתישה לפתוח אותה ולרוקן...
וסוכר.
מוסיפים מים,
מביאים לרתיחה, מערבבים היטב.
מכבים את האש.
זהו.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_9186.JPG
    IMG_9186.JPG
    1.3 MB · צפיות: 194

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
סלט נבטים
מה שנחמד בסלט הזה שהוא שומר על רעננות
הרבה יותר זמן מאשר העליים והכרוביים.

1/2 קופסת נבטים סיניים עבים
2/3 גזרים מגורדים די גס
3 גבעולי בצל ירוק

2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ
כף שמן
כף סוכר
כף מים
מעט מלח


IMG_9184.JPG
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
סלט נבטים
מה שנחמד בסלט הזה שהוא שומר על רעננות
הרבה יותר זמן מאשר העליים והכרוביים.

1/2 קופסת נבטים סיניים עבים
2/3 גזרים מגורדים די גס
3 גבעולי בצל ירוק

2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ
כף שמן
כף סוכר
כף מים
מעט מלח


צפה בקובץ המצורף 976081
תודה, נשמע טוב.
את הרוטב שמים בהגשה? או מראש?
 

מה שבטוח

משתמש מקצוען
סלט פטריות טעים מידי

סלסילת פטריות טריות פרוסות לפרוסות עבות או לרבעים
בצל גדול פרוס לרבעי טבעות

מאדים את הבל עד לשקיפות חלקית, מוסיפים את הפטריות וכף סוכר חום וממשיכים לאדות עד להזהבה
מתבלים בכפית כורכום, מלח ופלפל ומערבבים עוד שתי דקות
מגישים חם/בטמפ חדר, וזה בתנאי שנשאר מה להגיש...
תמונה בהמשך בעז"ה
 

מה שבטוח

משתמש מקצוען
סלט נבטים
מה שנחמד בסלט הזה שהוא שומר על רעננות
הרבה יותר זמן מאשר העליים והכרוביים.

1/2 קופסת נבטים סיניים עבים
2/3 גזרים מגורדים די גס
3 גבעולי בצל ירוק

2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ
כף שמן
כף סוכר
כף מים
מעט מלח


צפה בקובץ המצורף 976081
אני מוסיפה לזה גפרורי שקדים קלויים, טעים
 

מה שבטוח

משתמש מקצוען
סלט פטריות טעים מידי

סלסילת פטריות טריות פרוסות לפרוסות עבות או לרבעים
בצל גדול פרוס לרבעי טבעות

מאדים את הבל עד לשקיפות חלקית, מוסיפים את הפטריות וכף סוכר חום וממשיכים לאדות עד להזהבה
מתבלים בכפית כורכום, מלח ופלפל ומערבבים עוד שתי דקות
מגישים חם/בטמפ חדר, וזה בתנאי שנשאר מה להגיש...
תמונה בהמשך בעז"ה
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0135.JPG
    IMG_0135.JPG
    KB 693 · צפיות: 222

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
למשהי יש מתכון לסט חצילים מצופה בפירורי לחם???
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
למשהי יש מתכון לסט חצילים מצופה בפירורי לחם???
את מתכוונת לשניצל חצילים?

אני מכינה סלט כרוב לבן עם שניצלוני חצילים, אבל זה לא מתכון מיוחד במיוחד,
אם מעניין אותך- אכתוב, רק שאין לי תמונה אז זה בעייתי בשרשור הזה :)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
סלט פטריות וקישואים

סלט בטעם מעודן. מוצלח מאוד. מתאים להגשה חם או קר

2 קישואים מקולפים חתוכים לאורכם לרצועות דקות ממש
1 סלסלת פטריות
1 כף רוטב טריאקי או רוטב סויה + 1 כפית סוכר חום
3 שיני שום פרוסות דק
שמן להקפצה
מלח


וזהו.
לא תאמינו כמה טעים מכלום רכיבים.

מקפיצים את הקישואים במחבת עד שהם משחימים ונצרבים
מכבירים לקערה.
מקפיצים את הפטריות, חתוכות לפרוסות באותו שמן שבו הוקפצו הקישואים.
מעבירים את הקישואים לקערה ומוסיפים שום, רוטב טריאקי או סויה עם סוכר חום ואת המלח.
מערבבים בתנועות הקפצה

IMG_7315_800x600.jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
סלט כרובים ובטטות צלויות


1/4 ראש בינוני של כרוב לבן
1/4 ראש בינוני של כרוב סגול
1 בצל - חצאי טבעות
2 בטטות פרוסות דק
חופן גרעיני חמניה
1/2 סלסלה נבטים סיניים
מעט שמן לטיגון הבטטות

לרוטב:
4 שיני שום
1 כפית חרדל
1-2 כפות סוכר
1 כף חומץ
3 כפות מיונז
2 כפות דבש
מעט מלח
מעט פלפל שחור


מטגנים את הבטטות במחבת עד שהן נצרבות ונעשות פריכות.
מוציאים מהשמן ומניחים על ניר סופג

בינתיים שמים בקערה את הכרובים והבצל.

מכינים רוטב:
טוחנים במקל את כל רכיבי הרוטב.

בהגשה מוסיפים לכרובים את הנבטים, גרעיני החמניה והבטטות.
מוסיפים רוטב. מערבבים ומגישים

אפשר להשתמש בצ'יפס בטטה קנוי. פחות טעים לדעתי.
IMG_7319_800x600.jpg
 

מה שבטוח

משתמש מקצוען
למשהי יש מתכון לסט חצילים מצופה בפירורי לחם???
פורסים חצילים לפרוסות בעובי סמ וחצי
מפזרים על זה מלח ומניחים בצד לשעה-להפיג מרירות
מנגבים עם נייר סופג את הפרוסות
טובלים כל פרוסה ב
ביצה טרופה מעורבבת עם כפית צילי וכפית חרדל
פירורי לחם מתובלים בשום גבישי, מלח ופלפל
מטגנים, או מניחים בתבנית משומנת היטב, משמנים את החצילים מלמעלה (או מניחים בתבנית והופכים)
אופים עד שהחצילים קריספיים ורכים.
בתאבון
 

HOBBY

משתמש פעיל
משום מה הוא נעדר מהאשכול,
אז אכתוב אותו בשביל הפרוטוקול.

סלט תפוחי אדמה במיונז

>>מקלפים וחותכים 4 תפוחי אדמה בינוניים לקוביות
>>שולקים אותם בסיר עם בערך 2 כוסות גזר גמדי, עד להתרככות, מסננים ומצננים
>>מבשלים 5 ביצים
>>חותכים את הביצים לקוביות, פורסים את הגזר הגמדי
>>חותכים מספר מלפפונים חמוצים לקוביות קטנות
>>מכניסים לקערה: קוביות תפוחי אדמה, קוביות ביצים, גזר פרוס, מלפפונים חמוצים
>>מתבלים: שתי שיני שום כתושות, 2 כפות חומץ, מעט פטרוזיליה או שמיר, מלח, פלפל שחור, כמון, וכמובן מיונז.
>>מי שאוהב יכול להוסיף אפונה ירוקה
E2F9CB91-FCA9-483A-ABA2-AD592011D051.jpeg
FAD7A35C-691E-4910-A937-40E983A8A06A.jpeg
 

גמ"ח רק בס"ד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
את האמת, אני מתלבטת אם לגלות לכם את הסוד שלי
אילו הייתי אנונימית היה לי יותר קל ;)
בתפילה שמי שמכיר אותי , לא ייבהל ממני...


גם לכן נמאס להכין חצילים ואח"כ להתמודד עם הגז?
לא רוצות לוותר על הטעם המעושן?
נמצאות בקונפליקט??.

אחת לתקופה אני שורפת עד כמה שניתן חציל על האש, ככה שהקליפה ממש הופכת לפחם
ועם פנים החציל אני מכינה את מה שרציתי להכין.

מה הסוד?
את הקליפה שממש נשרפה והפכה לפחם אני שומרת בהקפאה! כתבלין!

אם התכוונתי להכין חציל במיונז, אני לוקחת חצילים, עוטפת היטב בנייר כסף ולתנור...
אח"כ
לוקחת חתיכות פחם (קרי קליפת החציל המדובר), מכניסה לכלי + מיונז + שום+ מלח+ פלפל+ טיפונת סוכר+ טיפונת לימון+ חלקי חציל שלא באו לי טוב בעין וטוחנת בבלנדר מוט וזה התיבול שלי לחציל בתנור.
והרי זה בשבילכן חציל בטעם מעושן.

ועוד אופציה...
אני לוקחת חציל / גמבות/ שום/ בצל/ עגבניה קולה בתנור מורידה קליפות, חותכת לרצועות דקות וכו'
בכלי: שמן רגיל/ שמן זית/ חומץ/ לימון/ נוזלים של העגבניה/ מלח/ פלפל ו... הפחם המדובר
בלנדר מוט
ערבוב
ו... סלט בטעם מעושן...

רק מה,
לכל הסלטים יש נקודות שחורות, אבל לאף אחד זה לא הפריע.
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
את האמת, אני מתלבטת אם לגלות לכם את הסוד שלי
אילו הייתי אנונימית היה לי יותר קל ;)
בתפילה שמי שמכיר אותי , לא ייבהל ממני...


גם לכן נמאס להכין חצילים ואח"כ להתמודד עם הגז?
לא רוצות לוותר על הטעם המעושן?
נמצאות בקונפליקט??.

אחת לתקופה אני שורפת עד כמה שניתן חציל על האש, ככה שהקליפה ממש הופכת לפחם
ועם פנים החציל אני מכינה את מה שרציתי להכין.

מה הסוד?
את הקליפה שממש נשרפה והפכה לפחם אני שומרת בהקפאה! כתבלין!

אם התכוונתי להכין חציל במיונז, אני לוקחת חצילים, עוטפת היטב בנייר כסף ולתנור...
אח"כ
לוקחת חתיכות פחם (קרי קליפת החציל המדובר), מכניסה לכלי + מיונז + שום+ מלח+ פלפל+ טיפונת סוכר+ טיפונת לימון+ חלקי חציל שלא באו לי טוב בעין וטוחנת בבלנדר מוט וזה התיבול שלי לחציל בתנור.
והרי זה בשבילכן חציל בטעם מעושן.

ועוד אופציה...
אני לוקחת חציל / גמבות/ שום/ בצל/ עגבניה קולה בתנור מורידה קליפות, חותכת לרצועות דקות וכו'
בכלי: שמן רגיל/ שמן זית/ חומץ/ לימון/ נוזלים של העגבניה/ מלח/ פלפל ו... הפחם המדובר
בלנדר מוט
ערבוב
ו... סלט בטעם מעושן...

רק מה,
לכל הסלטים יש נקודות שחורות, אבל לאף אחד זה לא הפריע.
הברקות ממש!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה