הפרוייקט הבא

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
סלט חצילים בצ'ילי מתוק

לחתוך 2 חצילים לקוביות ולהעביר לתבנית, להוסיף שמן ולערבב

לחמם תנור ל-200 מע', לאפות את החצילים במשך 40 דק', מידי פעם לערבב שלא ישרפו

בסיר קטן להרתיח כוס רוטב צ'ילי מתוק וכוס מים עד להסמכה
לערבב עם החצילים האפויים
להוסיף כף-2 של שומשום ולערבב
IMG_1022.JPG
 

HOBBY

משתמש פעיל
סלט זיתים ופטריות

>>מטגנים שני בצלים קצוצים דק עד לשקיפות (מקסימום להזהבה)
>> מוסיפים לבצל המטוגן 3 שיני שום כתושות ומטגנים כחצי דקה
>>מוסיפים קופסת זיתים שהושרו פעמיים במים רותחים (להוסיף לאחר סינון)
>>מוסיפים קופסה וחצי פטריות משומרות
>> מוסיפים כחצי כוס רצועות גמבה מוחמצות, חתוכות לקוביות
>> יוצקים כחצי כוס מנוזלי הגמבה המוחמצת
>> מערבבים הכל היטב ומוסיפים כוס וחצי מים רותחים
>> מתבלים: מלח, פלפל, כוסברה מיובשת, אבקת מרק עוף, אבקת מרק פטריות, כורכום
>>ממשיכים לבשל כ5 דקות עד שהרוטב מצטמצם

ניתן להגיש חם כתוספת על אורז, או קר כסלט

4ED881FD-42AA-4040-B023-498F5B4ACB40.jpeg
1513D5BD-5950-4DD4-A5C6-0C01937BECCF.jpeg
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
סלט כרוב סגול

סלט שנולד ביום חמישי אחד שבו גיליתי שקניתי בטעות קילו של כרוב סגול קצוץ במקום 400 גרם.
מאז הוא כבר אורח קבע כל שבוע [טוב, כמעט]

1 שקית כרוב סגול קצוץ 400 גרם [שקית קטנה]
1 שימורי תירס
1.5 כוסות טבעות בצל ירוק
3 כפות מיונז
2 כפות חומץ
1/3 כוס סוכר [או יותר לפי הטעם]
חופן גרעיני חמניה [לא שמתי השבוע כי נגמר לי, לא חובה]

מערבבים יחד את כל הרכיבים.
הסלט משתבח אחרי שהוא נח במקרר במשך כמה שעות.

צפה בקובץ המצורף 952759
העני הסלט מעולה!!!!

דבר אחד הפריע לי שאחרי שהסלט יושב, התירס מקבל את הצבע הסגול של הכרוב. וזה פחות מזמין.
בפעם הבאה אני מתכוונת להוסיף את התירס בהגשה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
העני הסלט מעולה!!!!

דבר אחד הפריע לי שאחרי שהסלט יושב, התירס מקבל את הצבע הסגול של הכרוב. וזה פחות מזמין.
בפעם הבאה אני מתכוונת להוסיף את התירס בהגשה.
מעניין
כי לא קרה לי.
אולי הכרוב שלי מיוחד :)
או שהוא מפחד ממני ולא עושה בעיות
אבל כמו שכתבת, תמיד אפשר להוסיף בהגשה
 

חוי חרצית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
סלט חצילים בצ'ילי מתוק

לחתוך 2 חצילים לקוביות ולהעביר לתבנית, להוסיף שמן ולערבב

לחמם תנור ל-200 מע', לאפות את החצילים במשך 40 דק', מידי פעם לערבב שלא ישרפו

בסיר קטן להרתיח כוס רוטב צ'ילי מתוק וכוס מים עד להסמכה
לערבב עם החצילים האפויים
להוסיף כף-2 של שומשום ולערבבצפה בקובץ המצורף 969269
הכנתי ויצא מממ...טעים
 

רינה דיצה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
סלט זיתים ופטריות

>>מטגנים שני בצלים קצוצים דק עד לשקיפות (מקסימום להזהבה)
>> מוסיפים לבצל המטוגן 3 שיני שום כתושות ומטגנים כחצי דקה
>>מוסיפים קופסת זיתים שהושרו פעמיים במים רותחים (להוסיף לאחר סינון)
>>מוסיפים קופסה וחצי פטריות משומרות
>> מוסיפים כחצי כוס רצועות גמבה מוחמצות, חתוכות לקוביות
>> יוצקים כחצי כוס מנוזלי הגמבה המוחמצת
>> מערבבים הכל היטב ומוסיפים כוס וחצי מים רותחים
>> מתבלים: מלח, פלפל, כוסברה מיובשת, אבקת מרק עוף, אבקת מרק פטריות, כורכום
>>ממשיכים לבשל כ5 דקות עד שהרוטב מצטמצם

ניתן להגיש חם כתוספת על אורז, או קר כסלט

צפה בקובץ המצורף 969622צפה בקובץ המצורף 969623
אהבתי, נשמע טוב!
מה אפשר לשים במקום הפלפלים המוחמצים? רגילים גם טוב? וכוסברה חייב?
 

HOBBY

משתמש פעיל
אהבתי, נשמע טוב!
מה אפשר לשים במקום הפלפלים המוחמצים? רגילים גם טוב? וכוסברה חייב?
הפלפלים המוחמצים והנוזלים שלהם מעניקים לסלט טעם חמצמץ משהו.
אם את מכינה את זה כתוספת לאורז- אפשר לוותר עליהם.
אם את מכינה את זה כסלט- לא הייתי מציעה להשמיט.
ובכולופן מניחה שיתקבל סלט טעים אבל שונה.
(אגב ניתן להחמיץ גמבות אינסטנט: 2 פלפלים חתוכים+ כוס וחצי מים רותחים+4 כפות חומץ+כפית סוכר+כפית מלח+פלפל אנגלי: מרתיחים ומצמצמים נוזלים.)

לגבי הכוסברה המיובשת: אפשר לוותר או להמיר לפטרוזיליה/שמיר מיובשים.
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
לרוטב פטרוזיליה: (אצלי בא לשימוש בעוד הרבה חוץ מהסלט הזה, רוטב ממש מוצלח)
3/4 כוס מיונז
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
2 שיני שום
כפית מלח
2 כפיות חרדל
חצי חבילה פטרוזיליה
---בבנלדר..
חצי חבילת פטרוזיליה הכוונה רק את העלים?
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
סלט ברוקולי מעולה

1 שקית ברוקולי קפוא, מופשר ללא בישול.
1 פלפל אדום פרוס לרבעי טבעות [או פלפל אדום ארוך- טבעות]
2 גזרים פרוסים לטבעות
1 בצל סגול קצוץ
כוס קשיו חצוי

לרוטב:
2 כפות דבש
1 כף חרדל
2 כפות חומץ
1 כף מיונז
מלח
פלפל שחור
2 כפות סוכר חום
מעט טימין

מערבבים את רכיבי הרוטב לרוטב אחיד וחלק.
מניחים את כל הרכיבים בקערה, יוצקם רוטב ומערבבים

תמונה [מהשאריות...]
צפה בקובץ המצורף 968660
את הרוטב שופכים מראש או סמוך להגשה ?
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עדיין אפשר להעלות מתכונים?
 
סלט חסה עגבניות שרי וצ'יפס בטטה
ברוטב טעים!
כמובן להכפיל ולהוריד כמויות לפי צורך:

40 עלי חסה גדולים קצוצים ושטופים
40 עגבניות שרי עגולות ואדומות חתוכות לרוחבן לחצי
חב' צ'יפס בטטה של "מיה" במליחות מעודנת

לרוטב:
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס חומץ / מיץ לימון
1/2 כוס מים
4 כפות סוכר חום
כף רוטב סויה
כפית חרדל
כפית שום כתוש
חצי כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
כף מיונז
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
השבוע המצאתי סלט, בזכות השרשור הזה כתבתי כל מה ששמתי :)
יצא ממש טעים!

סלט קולורבי תחליטו אתם איזה סגנון זה, תילאנדי/סיני/משהו אחר...

לסלט:
1 קולורבי די גדול / 2 קטנים פרוס לרצועות דקות.
1 פלפל אדום קלוי ומקולף חתוך לרצועות דקות
2 תירס גמדי חתוך לפרוסות דקות- בערך עובי של 3 שורות בתירס.
לרוטב:
1 בצל חתוך לרצועות דקות (חצאי עיגולים)
1 כף סוכר חום
2 כפות חומץ
1 כף סויה
1/2 כפית חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
1/3 כוס מים
1 כפית צילי גרוס

לאפות את הקולורבי בתנור. מתחילה בלי שמן, כשנהיה חום בקצוות מוסיפה שמן זית.
לאפות את תירס כמה דק' שהקצוות משחימים.
לטגן את הבצל בשמן זית עד להזהבה ולהוסיף את שאר המרכיבים של הרוטב, להביא לרתיחה.
לשפוך על הקולורבי הפלפל והתירס, לערבב ולהכניס למקרר.

*הכנתי את זה כמה שעות לפני הסעודה, היה טעים אבל למחרת היה הרבה יותר טוב.

IMG_6027.JPG
 

טכנאית רפואית

משתמש מקצוען
השבוע המצאתי סלט, בזכות השרשור הזה כתבתי כל מה ששמתי :)
יצא ממש טעים!

סלט קולורבי תחליטו אתם איזה סגנון זה, תילאנדי/סיני/משהו אחר...

לסלט:
1 קולורבי די גדול / 2 קטנים פרוס לרצועות דקות.
1 פלפל אדום קלוי ומקולף חתוך לרצועות דקות
2 תירס גמדי חתוך לפרוסות דקות- בערך עובי של 3 שורות בתירס.
לרוטב:
1 בצל חתוך לרצועות דקות (חצאי עיגולים)
1 כף סוכר חום
2 כפות חומץ
1 כף סויה
1/2 כפית חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
1/3 כוס מים
1 כפית צילי גרוס

לאפות את הקולורבי בתנור. מתחילה בלי שמן, כשנהיה חום בקצוות מוסיפה שמן זית.
לאפות את תירס כמה דק' שהקצוות משחימים.
לטגן את הבצל בשמן זית עד להזהבה ולהוסיף את שאר המרכיבים של הרוטב, להביא לרתיחה.
לשפוך על הקולורבי הפלפל והתירס, לערבב ולהכניס למקרר.

*הכנתי את זה כמה שעות לפני הסעודה, היה טעים אבל למחרת היה הרבה יותר טוב.

צפה בקובץ המצורף 971292
את אופה לחוד את הקולורבי והתירס?
ומה עם הפלפל? לא אופים או מבדלים?
ושאלה אחרונה:
אפשר להשתמש בחמאת בוטנים מתוקה רגילה?
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
את אופה לחוד את הקולורבי והתירס?
ומה עם הפלפל? לא אופים או מבדלים?
ושאלה אחרונה:
אפשר להשתמש בחמאת בוטנים מתוקה רגילה?
אני שמה בתבנית קטנה את התירס, כי זה צריך ממש כמה דקות, ואז מוציאה וממשיכה רק עם הקולורבי.
הפלפל אפשר לאפות, ספציפית השבוע קליתי על האש, אבל מאמינה ששבוע אחר אני אקח פלפלים ממה שקלוי בתנור.
(אני כל שבוע קולה איזה 6-8 פלפלים ופלפלים אני קולה בנפרד מירקות אחרים כי זה נותר ריח וטעם לוואי לשאר הירקות)
ובקשר לחמאת בוטנים- של B&D נראה לי דליל מידי, אבל חמאת בוטנים במרקם של סקיפי או מעולה או טעמן אז הייתי משתמשת גם בלי השברי בוטנים.
 

טכנאית רפואית

משתמש מקצוען
אני שמה בתבנית קטנה את התירס, כי זה צריך ממש כמה דקות, ואז מוציאה וממשיכה רק עם הקולורבי.
הפלפל אפשר לאפות, ספציפית השבוע קליתי על האש, אבל מאמינה ששבוע אחר אני אקח פלפלים ממה שקלוי בתנור.
(אני כל שבוע קולה איזה 6-8 פלפלים ופלפלים אני קולה בנפרד מירקות אחרים כי זה נותר ריח וטעם לוואי לשאר הירקות)
ובקשר לחמאת בוטנים- של B&D נראה לי דליל מידי, אבל חמאת בוטנים במרקם של סקיפי או מעולה או טעמן אז הייתי משתמשת גם בלי השברי בוטנים.
כמה זמן בערך את הפלפל והקולורבי?
משהו כמו חצי שעה כל אחד?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה