התייעצות הפקחים של אגד

מצב
הנושא נעול.

תמרוז

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
המנטליות שלנו שונה.
אני רואה את זה בתור גמ"ח (גם אם משלמים).
ואצלינו השכנים ממש שמחים לבקש מאיתנו, ואנחנו שמחים לעזור.
יכול להיות שלנו זה קל כי יש לנו 5 מחשבים עם רשת בל"ע. (נייח ונייד לכל הורה ואחד להנדסאית שבדרך).
אני לא דנה אף אחד, ולא כלום. אין לי כוח להתווכח.
לא צריך לגבות כסף משכנים, התשלום הוא דרך אשראי,
וכדי שלא יהיה בלבולי ראש את יכולה לסכם שיכניסו מעטפה לתיבת הדואר שלך עם רב קו וכרטיס אשראי עם פתק מפורט מה וכמה להטעין, ואת מחזירה הכל לתיבת הדואר של השכנים,

גם חסד מזערי שאין בו טירחה ואין בו הוצאת כסף היא גם כן דבר כזה קשה ?
רעיון יפה, אך יותר הגיוני שהם יבואו כשהאוטובוס עוד שתי דקות בתחנה... וממלאים להם מיד. יותר נוח גם.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
לא צריך לגבות כסף משכנים, התשלום הוא דרך אשראי,
וכדי שלא יהיה בלבולי ראש את יכולה לסכם שיכניסו מעטפה לתיבת הדואר שלך עם רב קו וכרטיס אשראי עם פתק מפורט מה וכמה להטעין, ואת מחזירה הכל לתיבת הדואר של השכנים,

לכם זה חסד מזערי. מי אמר שגם לאחרים?
תחשבו שיש כאן משפחות עם עשר רב קו ויותר. ואני אמורה לעבוד בפנקסנות.
אנשים ידפקו, כי זה דחוף. לא משנה מה המצב בבית ואם יש לי זמן או לא. ירצו רק לברר, לבדוק. היום חופשי יופי, מחר 30 ש"ח, מחר השכן ההוא.
אני עושה זאת בשמחה מפעם לפעם. אבל באופציה שמינה ומשהו קבוע? ממש לא!

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
המנטליות שלנו שונה.
יכול להיות שלנו זה קל כי יש לנו 5 מחשבים עם רשת בל"ע. (נייח ונייד לכל הורה ואחד להנדסאית שבדרך).

רעיון יפה, אך יותר הגיוני שהם יבואו כשהאוטובוס עוד שתי דקות בתחנה... וממלאים להם מיד. יותר נוח גם.
זה יפה שאת חושבת כך,
\אבל מניסיון זה ממש יכול להציק!
וזה ממש מעצבן ששכנים לא מכניסים אינטרנט הביתה בתור עקרון,
ואנחנו צריכים לשלם על העקרון הזה ולהיות חדר מחשבים של הבנין...

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
סליחה?????????????????????
זכותם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אותי לימדו שלא מזלזלים במי ששומר על עקרונות רוחניים!

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
המנטליות שלנו שונה.

יופי. תתחילו כולכם עם הגילוי הנאות לפני שאתם שופטים.
סליחה. אבל זה מכעיס.
אני מבינה שאת לא היחידה על השיבר, אם יש 5 מחשבים ניידים והנדסאים ולא יודעת מה עוד. יש לך כח עזר שפנוי לתפעל את מערך הגמ"ח.
אז כאן אני היחידה שיודעת איך נוגעים במחשב. והחסד שלי הוא עם בני הבית, לפני ילדי השכנים.
מתי את טיפלת בזה באופן אישי באמצע ארוחת ערב או אמבטיות של הקטנים? אז בואי נעצור כאן.
שיפוטיות נהדרת. אפשר גם גילוי נאות?

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
סליחה?????????????????????
זכותם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אותי לימדו שלא מזלזלים במי ששומר על עקרונות רוחניים!
ברור. מכבדת. מעריכה.
מכאן ועד לכפות על השכנים שלהם את הטיפול בצרכים - הדרך מאד מאד ארוכה...
מכירה את הצורך. ההורים שלי מתמודדים עם זה. מעולם הם לא פנו לאנשים מהרחוב שיטעינו להם את הרב קו.

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
מכאן ועד לכפות על השכנים שלהם את הטיפול בצרכים - הדרך מאד מאד ארוכה...
את לא רוצה- לא חייבת, אף אחד לא מכריח אותך,
אבל אם יהיה מישהו שיוכל לעזור לשכנים שלו, בלי לטרוח (לגרסתו)- שיערב לו ולשכניו.

ואל תרגישי לא נעים או מקומם אם החלטת שלך זה לא מתאים - זכותך!!!,
כל אחד פועל ע"פ מה שמתאים לו.

תמרוז

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אמרתי שאני לא דנה אף אחד. אני מאד מכבדת!
אני גם לא רוצה להכניס מחשבים עם רשת לבית שלי.
הבניין שלנו הוא נשהו מיוחד, יש לנו בבניין: יד שרה, ארגון של ביביסטיריות, שני גמ"חים של כלי עבודה, גמח סירים, גמח דירות לשבת, גמח מצברים, גמח כסאות, ועוד חלוקות שדיירי הבניין שלנו מארגנים ובטוחני שרובכם מקבלים מהם. ועוד היד נטויה. בכזה בניין כל שכן רוצה רק להיטיב ולחפש איזה גמח אפשר להמציא.
זה מנטליות וסביבה, ואני מבינה שלא כולם הם הבניין שלנו. ואני מכבדת מאד מי שלא רוצה את הכאב ראש של גמח.
ואני מעריכה אותך @תמי אחת שאת כן מטעינה לשכנים שלך לפעמים, אני מכירה כאלו שאפילו את זה לא עושים.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
הבניין שלנו הוא נשהו מיוחד, יש לנו בבניין: יד שרה, ארגון של ביביסטיריות, שני גמ"חים של כלי עבודה, גמח סירים, גמח דירות לשבת, גמח מצברים, גמח כסאות, ועוד חלוקות שדיירי הבניין שלנו מארגנים ובטוחני שרובכם מקבלים מהם. ועוד היד נטויה. בכזה בניין כל שכן רוצה רק להיטיב ולחפש איזה גמח אפשר להמציא.
זה מנטליות וסביבה, ואני מבינה שלא כולם הם הבניין שלנו. ואני מכבדת מאד מי שלא רוצה את הכאב ראש של גמח.
ואני מעריכה אותך @תמי אחת שאת כן מטעינה לשכנים שלך לפעמים, אני מכירה כאלו שאפילו את זה לא עושים.
זה לא הנושא, ולא את שאלת אם אי אפשר לעשות חסד שלא מפריע.
פשוט דיברת על זה כל כך בפשטות, שזה כזה הגיוני ומובן. ופתאום - אחרי כמה הודעות - את מציינת שיש לכם 5 'עמדות' מחשבים, וכמובן שגם מפעילים בגילאים רלוונטיים.
אז כן, זה מרגיז מאד.
כי ככל הנראה אם מישהו דופק בדלת ואת עסוקה - יהיה מישהו אחר שיטפל בבקשה ויטעין לשכן את הרב קו.
זה שונה מהותית ממשפחה עם כמה קטנטנים שאין מי שיתפעל מחשב בלעדיה, ואם רוצים להטעין היא צריכה לעזוב הכל (אמבטיות לילדים/ השכבה/ סיפור/ חביתות/ לא משנה מה) כדי לעזור לשכן שנתקע.
במילים אחרות - עצם ההשוואה היא מקוממת.
אני שמחה מאד להיות גמ"ח בנתונים ובכלים שמצבי המשפחתי מאפשר, כשיש לי אפשרות אני בהחלט זורמת עם בקשות. אבל ברגע שהפכת את זה לגמ"ח - מיקמת את עצמך בססטוס אחר, שלא בטוח שזה מה שד' מצפה ממך, במצבך הנוכחי.
אז גם אם לך יש את הנתונים והכלים (שני פרמטרים, כן?), אי אפשר להקיש מזה לעולם כולו ולומר: בכל בניין יש מחשב ואפשר להסתמך עליו. כי לא.

תמרוז

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
זה לא הנושא, ולא את שאלת אם אי אפשר לעשות חסד שלא מפריע.
פשוט דיברת על זה כל כך בפשטות, שזה כזה הגיוני ומובן. ופתאום - אחרי כמה הודעות - את מציינת שיש לכם 5 'עמדות' מחשבים, וכמובן שגם מפעילים בגילאים רלוונטיים.
אז כן, זה מרגיז מאד.
כי ככל הנראה אם מישהו דופק בדלת ואת עסוקה - יהיה מישהו אחר שיטפל בבקשה ויטעין לשכן את הרב קו.
זה שונה מהותית ממשפחה עם כמה קטנטנים שאין מי שיתפעל מחשב בלעדיה, ואם רוצים להטעין היא צריכה לעזוב הכל (אמבטיות לילדים/ השכבה/ סיפור/ חביתות/ לא משנה מה) כדי לעזור לשכן שנתקע.
במילים אחרות - עצם ההשוואה היא מקוממת.
אני שמחה מאד להיות גמ"ח בנתונים ובכלים שמצבי המשפחתי מאפשר, כשיש לי אפשרות אני בהחלט זורמת עם בקשות. אבל ברגע שהפכת את זה לגמ"ח - מיקמת את עצמך בססטוס אחר, שלא בטוח שזה מה שד' מצפה ממך, במצבך הנוכחי.
אז גם אם לך יש את הנתונים והכלים (שני פרמטרים, כן?), אי אפשר להקיש מזה לעולם כולו ולומר: בכל בניין יש מחשב ואפשר להסתמך עליו. כי לא.
את צודקת, ולא 100% אלא 200%.
אני מתנצלת.
סימנתי לך תודות על כול הוויכוח הזה, שלפחות יצא לך ממנו משהו:) חוץ מעוגמת נפש.

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אם היו רוצים כבר מזמן היה אפשרות של הטענה בטלפון!
כל ארגון יודע איך עושים קו טלפוני לשמוע יתרה בכרטיס שהם מחלקים להטעין דרכו וכו'...
ההבדל הוא שהמידע של הרב קו נשמר על הכרטיס ולא בשרתים של משרד התחבורה.
אולי יכולים לעשות הזמנת הטענה בטלפון אבל בסופו של דבר צריך מגע פיזי עם הכרטיס כדי להטעין אותו (והמכשיר באוטובוס כיום לא יכול להטעין)

H. Clin

משתמש מקצוען
לשכנים שלנו יש אינטרנט אבל אין להם מטען של רב קו. כל פעם שהם צריכים להטעין, הם באים אלינו ומבקשים את המטען.
אני שמחה לתת אבל הבעיה היא שהם לא זוכרים להחזיר אותו.
פעם אחת הבן שלי היה צריך לנסוע מחוץ לעיר והייתי צריכה לתת לו רב קו של מבוגר למרות שהוא ילד סתם בגלל שלא היה לו מספיק כסף ברב קו והמטען היה אצל השכנים והם לא היו בבית.
אני תמיד מבקשת מהם שיחזירו מיד אבל בפועל זה לא קורה.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
לשכנים שלנו יש אינטרנט אבל אין להם מטען של רב קו. כל פעם שהם צריכים להטעין, הם באים אלינו ומבקשים את המטען.
אני שמחה לתת אבל הבעיה היא שהם לא זוכרים להחזיר אותו.
פעם אחת הבן שלי היה צריך לנסוע מחוץ לעיר והייתי צריכה לתת לו רב קו של מבוגר למרות שהוא ילד סתם בגלל שלא היה לו מספיק כסף ברב קו והמטען היה אצל השכנים והם לא היו בבית.
אני תמיד מבקשת מהם שיחזירו מיד אבל בפועל זה לא קורה.
לא עדיף לך לקנות להם קורא ב-5 ש"ח?

H. Clin

משתמש מקצוען
לא עדיף לך לקנות להם קורא ב-5 ש"ח?
לגמרי. אני רק לא רוצה להעליב אותם.
אמרתי אותו דבר כשהם באו לבקש פטיש לפחות פעמיים בשבוע.
היינו קונים להם בשמחה אבל לא רצינו לפגוע. אותו דבר עם הסולם.
כנראה שהם קנו בסוף כי בחצי שנה האחרונה הם לא ביקשו לא פטיש ולא סולם.
רק מטען.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
הגזמתם!
לא, אין שום סיבה שהיא תקנה להם,
מי שלא יודע להחזיר- לא נותנים לו בפעם הבאה!
ברור. אבל בתכלס זה הם שנתקעים.
לגמרי. אני רק לא רוצה להעליב אותם.
אז תקני לך עוד אחד שיהיה בבית. אחד להשאלה, ואחד שאת לא מוציאה מהבית

גימפעל

משתמש מקצוען
זה יפה שאת חושבת כך,
\אבל מניסיון זה ממש יכול להציק!
ואנחנו צריכים לשלם על העקרון הזה ולהיות חדר מחשבים של הבנין...
הלוואי ולי לא היה מחשב בבית, (המחשב אצלי הוא לא עיקרון, אלא צורך פרנסה)
ואני שמח בזה שאני יכול לתמוך ולעודד משפחה שמתנזרת ממחשב ע"י הפעלת גמ"ח קטנצ'יק ללא הוצאות.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה