אצלנו נהגו שאי אפשר לפסוק על פי רב עלום שם.לא מפורסם ברבים מטעמים מובנים
וברצינות, אם הוא באמת פסק כך, אז הוא אמור להיות חזק מספיק בשביל שיפרסמו את זה בלי בעיה.
להגיד שיש רב שמתיר ולא להביא מקור, זאת לא הוכחה.
אצלנו נהגו שאי אפשר לפסוק על פי רב עלום שם.לא מפורסם ברבים מטעמים מובנים
מה אתה רוצה ?לכתוב 'רבנים' זה בסדר?
הפורום פתוח לכל העולם, כפשוטו.
כל מי שרוצה יכול לקרוא כאן להנאתו את ההשמצות העצמיות שנכתבות בחלק מהאשכולות תוך הכללות שקריות.
מגיעים לפורמים האלה גם אם כלל לא התכוונו, רק חפשו משהו בגוגל, והגיעו דרך זה לפורום.
ומי שמפרסם שרבנים מתירים (אישית מעולם לא נתקלתי בהיתר כזה) - יש בזה חילול ד', וגם גורם לרדיפה על כל הציבור.
כאמור, מעולם לא שמעתי על היתר כזה.
ומעבר לעניין של דיני ממונות, אם יש מישהו שלא משלם בשיטה, אני מציעה לו לחשוב מה קורה לנפש היהודית שלו ולנפש ילדיו עם הרגל כזה של 'להצליח' ליטול בלי לתת.
זה בעיניי הרס פנימי הרבה מעבר לתשלום כזה או אחר.
מי ביקש ממך לנהוג כך?אצלנו נהגו שאי אפשר לפסוק על פי רב עלום שם.
וברצינות, אם הוא באמת פסק כך, אז הוא אמור להיות חזק מספיק בשביל שיפרסמו את זה בלי בעיה.
בסך הכל התכוונתי לומר שלא הגיוני להצהיר פה בקול רם שיש רבנים שמתירים, אבל לא לפרסם את השם של הרבנים האלו. לפחות האנשים שסומכים על הפסקים שלו ירוויחו...מה אתה רוצה ?
אתה לא נתקלת ברב כזה ואחרים כן
מי ביקש ממך לנהוג כך?
תגובות מוזרות
אני מציעה לעזוב את עניין הגזלומעבר לעניין של דיני ממונות, אם יש מישהו שלא משלם בשיטה, אני מציעה לו לחשוב מה קורה לנפש היהודית שלו ולנפש ילדיו עם הרגל כזה של 'להצליח' ליטול בלי לתת.
החברות לא מקבלות על תיקופים בכלל.שקר שחוזרים עליו אינו הופך לאמת.
אין שום רב שמתיר לא לשלם בתח"צ, מאחר והחברות (הפרטיות! לא קשור למדינה) מקבלות תשלום על כל תיקוף.
ואם בגלל כל אלו שלא משלמים הם לא מקבלים את הסכום הנ"ל?החברות לא מקבלות על תיקופים בכלל.
יש בחלק מההסכמים של משרד התחבורה מול החברות תמריץ לתיקוף - מכסה שנתית שאם החברה עוברת אותה היא מקבלת תוספת על כל תיקוף, עד אז היא לא מקבלת כלום מהתיקופים.
לי ידוע אחרת.החברות לא מקבלות על תיקופים בכלל.
יש בחלק מההסכמים של משרד התחבורה מול החברות תמריץ לתיקוף - מכסה שנתית שאם החברה עוברת אותה היא מקבלת תוספת על כל תיקוף, עד אז היא לא מקבלת כלום מהתיקופים.
לפי הידוע לי הרב וואזנר זצוק"ל טען שמותר לא לשלם רק הבעיה היא שזה מרגיל לגנוב (או לשקר)אצלנו נהגו שאי אפשר לפסוק על פי רב עלום שם.
זו באמת בעיה שכדאי לתת עליה את הדעתלפי הידוע לי הרב וואזנר זצוק"ל טען שמותר לא לשלם רק הבעיה היא שזה מרגיל לגנוב (או לשקר)
היה אבל ודאי שיש גם חילול ד' בזה שאנשים רואים שחרדים לא משלמים ואז הם חושבים החרדים הגנביםזו באמת בעיה שכדאי לתת עליה את הדעת
בנוסף יש כאן המון חילול ד'
מה שלא היה בזמן הרב וואזנר כי לא היו פקחים
מעניין לשמוע.לפי הידוע לי הרב וואזנר זצוק"ל טען שמותר לא לשלם רק הבעיה היא שזה מרגיל לגנוב (או לשקר)
ואגד חושבת שעם כאלו פקחים יהיו לה יותר תיקופים?מכסה שנתית שאם החברה עוברת אותה היא מקבלת תוספת על כל תיקוף,
עובדה שזה עובד ואנשים מקפידים יותר לשלם...ואגד חושבת שעם כאלו פקחים יהיו לה יותר תיקופים?
!
ציטוט מהמכלוללי ידוע אחרת.
ונגיד שאתם צודקים. ואז?
אתם מפסידים לחברה בידיים את התמריץ שמגיע לה.
לדעתי אינו נכון,עובדה שזה עובד ואנשים מקפידים יותר לשלם...
אחד המקורות הכי פחות אמינים.ציטוט מהמכלול
המימון הממשלתי
התשלומים של הנוסעים בעת הנסיעה באוטובוס מועברים על ידי חברות האוטובוסים למשרד התחבורה, ובמקביל משרד התחבורה מתקצב את חברות אוטובוסים ללא קשר למספר הנוסעים.[8]
המרכיב העיקרי בקביעת גובה התשלום שמשרד התחבורה מעביר לחברות האוטובוסים הוא מספר הקילומטרים. כתוצאה מכך לחברות האוטובוס יש אינטרס כלכלי להפעיל אוטובוסים שגומאים קילומטרים רבים עם מינימום עצירות, ולמשרד התחבורה שהוא הגוף שמאשר את מסלולי התחבורה הציבורית בסופו של דבר יש אינטרס לקצר קווים בשל כך.
לי?@תמי אחת,
יש לך מניות באגד?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: