התייעצות הפקחים של אגד

מצב
הנושא נעול.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
ומה תאמרי שהייתי עדה למקרה בו המכשיר לא עבד והפקח בדק אותו 6 פעמים ללא הצלחה ואז קרה לפקח נוסף באוטובוס ובנסיון ה-5 של הפקח השני הכרטיס נקלט
זה נקרא שהמכשיר עובד? -11 נסיונות תיקוף...
וכל הנוסעים שהיו באוטובוס וטענו שהמכשיר לא עבד - נקנסו. (כמדומני 5-6)
אני לפני 4 שנים עליתי לאוטובוס והנהג אמר לי שמכשיא לא עובד אז היתישבתי עלו פקחים ואז ראו שלא שילמתי אז אמרתי להם שהמכשיר לא עבד אמרתי שאני הולכת איתם לנהג והלכתי לנהג והנהג אמר שהמכשירים לא עבדו בקדימה אבל מאחורה כן עבדו בקיצור היתווכחתי שלא אמר לי ואז הפקח תוך כדי זה רשם לי דוח אמרתי שזה ממש חוצפה אותו פרח אמר לי שאני יסתום כי זה רק מגביר את הצורך לקנס בקיצור עברתי אוטובוס ביחד איתם(במקרה)והיה אחד דובר אנגלית שלא שילם אותם פרחים מה שענין אותם זה הקנס והם אמרו שיזימנו מישטרה אותו אחד לא היה לו דרכון עליו ואמר שיל להעביר אני עקבתי ישר אחרי המיתרחש ואותו פקח הרגיש לא נעים לבוותר לאותו בן אדם ואז אמר בקול שישאל אותי מה אני אומרת אמרתי שהוא אמרקאי ושחרר אותו ועל הדרך אמרתי לו שזה חוצפה שככה היתנהג אלי אני כמובן שלחתי עירעור ואגד כמובן ביטלו לי את הקנס ואמרו לי שראו תיקוף שלי......

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
לאחר קריאת רוב הפוסט (מתוך תסכול...):
א"א רק לדבר או לכתוב או להתרגז או להתעצבן,
צריך לעשות משהו-
מי שמקורב לעסקונא/ יודע לפנות לאנשים מתאימים/ יודע לקדם תהליכים וכו' שירים את הכפפה- וכולנו איתו, לא?
רק תגידו מה לעשות...
וכדאי להתאגד כל הציבור- אחד אחד לא יעבוד...

RL אראל

משתמש רשום
לאחר קריאת רוב הפוסט (מתוך תסכול...):
א"א רק לדבר או לכתוב או להתרגז או להתעצבן,
צריך לעשות משהו-
מי שמקורב לעסקונא/ יודע לפנות לאנשים מתאימים/ יודע לקדם תהליכים וכו' שירים את הכפפה- וכולנו איתו, לא?
רק תגידו מה לעשות...
וכדאי להתאגד כל הציבור- אחד אחד לא יעבוד...
בהחלט צריך להתלונן,
לפני כמה ימים העליתי פה קישור ומישהי (לא זוכרת מי)
אמרה שצריך להתלונן אצל אנשים אחרים.
באמת שאין לי כח לדפדף פה עכשיו שעות-
אנחנו בעמוד 18.....

אז ----מישהי יכולה להגיד- למי באמת אפשר לפנות....?

shani123

משתמש מקצוען
כשהפקח עולה לאוטובוס, הוא צריך לבדוק את תקינות מכשיר התיקוף, אם המכשיר לא עובד הוא לא יכול לתת דו"ח.
זה ממש מוזר שלא קיבלו את הערעור. (או שחסרים פרטים בסיפור)
סליחה,
לאורך כל האשכול את נשמעת תלושה מהמציאות העמוסה במרכז ירושלים...
עשרות אנשים כאן מעידים אחרת
ורק אצלך הכל סבבה, ובחיים לא צועקים, והפקחים תמיד צודקים, ודוחות שגויים מתבטלים....

וסליחה! אם אני נוהגת כשורה אני צריכה לרדוף אחריהם ולהוכיח בשביל לבטל את הדו"ח? אולי שהם יוכיחו את הגניבה?
לדוג' שיוכיחו במצלמות שהנוסע עלה 5 תחנות לפניהם ועדין לא תיקף, ולא שהנוסע יצטרך להוכיח שהוא עלה בתחנה יחד עם הפקח...
או - כמו שהציעו כאן פעם
כל פעם שנוסע יוכיח על דוח שגוי, יצטרכו לפצות אותו בפיצוי בשווי הקנס, ולא רק בביטול הקנס!
אז פתאום תראו שכמות הדוחות תרד ל10%.... והסקרים יתהפכו....

האיש והקלרינט

משתמש פעיל
בשיחה עם עסקן ידוע שעזר בנידון להמון אנשים ,
הוא הסביר לי שאין שום דבר שיעזור פה { ותשאלו כל אחד שפנה בנושא ל"סגן שר התחבורה הרב מקלב" },
מאד קשה לריב עם הפקידות במשרד התחבורה - שנצמדים לדו"ח שמולם אל מול החוק היבש ,

בטח כשאנשים לא מודעים ולא מוודאים מה הוא כותב בפנים בדו"ח (יש לזה השלכות ברורות במקרה של ערעורים וכו') ולא דורשים לראות לפני הנפקת הדו"ח מה כתב הפקח ב" תגובת המבקר,
ולדרוש מהפקח לכתוב את טענתכם בתגובת הנוסע .

ולכן חייבים לעמוד ע"כ שיהיה כתוב בתגובת הנוסע את הטענה שלכם על המקרה.

\\ חוץ מזה במקרה שהי'ה עוול מצד הפקחים נגדכם מומלץ להגיש תלונה לחברה המפעילה (אגד , קווים וכו' ),
אומר לנו אותו עסקן שבערך 1.5% מהמקרים ש"באמת" לא הי'ו מוצדקים מוגשים תלונות לחברה נגד הפקחים,
//// וזה מה שיכול להביא ואתם לנהוג בשיקול דעת, שפיות - ופחות רוע לב ואטימות.

{ יצויין שבכל דו"ח מופיע השם של המבקר }

shani123

משתמש מקצוען
הוא הסביר לי שאין שום דבר שיעזור פה { ותשאלו כל אחד שפנה בנושא ל"סגן שר התחבורה הרב מקלב" },

בטח כשאנשים לא מודעים ולא מוודאים מה הוא כותב בפנים בדו"ח (יש לזה השלכות ברורות במקרה של ערעורים וכו') ולא דורשים לראות לפני הנפקת הדו"ח מה כתב הפקח ב" תגובת המבקר,

\\ חוץ מזה במקרה שהי'ה עוול מצד הפקחים נגדכם מומלץ להגיש תלונה לחברה המפעילה (אגד , קווים וכו' ),
אומר לנו אותו עסקן שבערך 1.5% מהמקרים ש"באמת" לא הי'ו מוצדקים מוגשים תלונות לחברה נגד הפקחים,

חחחח
הפקח רושם מה שבא לו.... בלי להתייחס לדברי הנוסע...

ועוד, שאחרי מסע של צעקות, חסימות, עיכוב אוטובוס וכו' לך תנסה לקרוא ולהגיב...

פ.נ

משתמש סופר מקצוען

במקרה שהיה לי הלכתי להגיש תלונה במישטרה נגד פקח...
בהתחלה שאמרתי שמדובר בהטרדה כל השוטרות היתפנו וישר הריצו אותי למפקד(כי עדיין הייתי בטראומה ובאמת זה בהגדרתי כי הטרדה)
ניכנסתי למפקד וסיפרתי לו את הסיפור שלי אותו מפקד אמר לי בפה מלא לא יעשו לך כלום עם התלונה אז אמרתי לו בכל אופן מה אני כן יכולה לעשות אותו פקיד אמר לי תנסי לשלוח לאגד ולמישרד התחבורה אבל זה לא באמת יעזור לך חבל על על המאמץ מה יעשו לפקח אולי במקרה הטוב יקראו ואולי יגידו שפעם הבאה לא יעשה וזהו הם לא עושים כלום....(בסוגרים אומרת שפתחתי תלונה ב 12.30 ורשום לי שהתלונה ניגרה באותו יום כבר ב 14:00-לא משנה שהביאו לי מכתב אחרי שבוע וחצי)

ואני שואלת:
1.עם אותו מפקד במישטרה אמר לי בפה מלא שהם לא עושים כלום כלומר שהם מודעים למצב אז למה הם לא ניכנסים לתמונה? בשביל מה יש תלונות ציבור ?הרי בכל מצב לא מטפלים אז לפחות שלא יעבדו עלינו בעיניים.....
2.שפניתי למבקר המדינה חזר אלי עורך דין מטעמם בטענה שלא יכולים לעשות שום דבר כי המצלמות תקפות לשבועיים ולא מעבר.....
למה לא מעריכם את זמן המצלמות??לפחות לחצי שנה

מדוד ושקול

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
חחחח
הפקח רושם מה שבא לו.... בלי להתייחס לדברי הנוסע...

ועוד, שאחרי מסע של צעקות, חסימות, עיכוב אוטובוס וכו' לך תנסה לקרוא ולהגיב...
ראיתי כבר כמה מקרים של אנ"ש שמקבלים את הדוח בשתיקה מוחלטת ללא שוב דיבור או הצטדקות, רק אחרי שהולך הפקח מסבירים לסביבה את הסיבה שהדו"ח לא צודק, רק משום והייתם נקיים. ואיזהו חכם הרואה את הנולד, ובולם פיו בראותו פקח שאינו פיקח.

תמרוז

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איפה אפשר למצוא את זכויות/ חובות הנוסע ואת סמכויות הפקח?

האיש והקלרינט

משתמש פעיל
במקרה שהיה לי הלכתי להגיש תלונה במישטרה נגד פקח...
בהתחלה שאמרתי שמדובר בהטרדה כל השוטרות היתפנו וישר הריצו אותי למפקד(כי עדיין הייתי בטראומה ובאמת זה בהגדרתי כי הטרדה)
ניכנסתי למפקד וסיפרתי לו את הסיפור שלי אותו מפקד אמר לי בפה מלא לא יעשו לך כלום עם התלונה אז אמרתי לו בכל אופן מה אני כן יכולה לעשות אותו פקיד אמר לי תנסי לשלוח לאגד ולמישרד התחבורה אבל זה לא באמת יעזור לך חבל על על המאמץ מה יעשו לפקח אולי במקרה הטוב יקראו ואולי יגידו שפעם הבאה לא יעשה וזהו הם לא עושים כלום....(בסוגרים אומרת שפתחתי תלונה ב 12.30 ורשום לי שהתלונה ניגרה באותו יום כבר ב 14:00-לא משנה שהביאו לי מכתב אחרי שבוע וחצי)

ואני שואלת:
1.עם אותו מפקד במישטרה אמר לי בפה מלא שהם לא עושים כלום כלומר שהם מודעים למצב אז למה הם לא ניכנסים לתמונה? בשביל מה יש תלונות ציבור ?הרי בכל מצב לא מטפלים אז לפחות שלא יעבדו עלינו בעיניים.....
2.שפניתי למבקר המדינה חזר אלי עורך דין מטעמם בטענה שלא יכולים לעשות שום דבר כי המצלמות תקפות לשבועיים ולא מעבר.....
למה לא מעריכם את זמן המצלמות??לפחות לחצי שנה

// הגיע הזמן באמת להתאגד כל מי שהיה לו סיפור , מקרה , וכו'
לשלוח תלונה ייצוגית למבקר המדינה אולי ע"י איזה עסקן או מישהו שיסתכלו עליו קצת יותר ...
בטוחני שיהי'ה אפשר לעשות שינוי דרסטי בכל הנושא
כמו למשל אני חושב שגם אם מישהו לא שילם יש משהו שנקרא עונש על תנאי ,

כן זה לא לא רק לגנבים ועבריינים וכו' .
לא שילמת - תקבל 100 שקלים קנס על תנאי,
זה אומר שאם ב- 90 יום הקרובים למשל , קיבלת עוד פעם דו"ח -תשלם 200 שקלים.
אבל בן-אדם ששגה פעם אחת ככה להשית עליו קנס כספי _ובלי שום פיקוח ובקרה על הפקחים) זו לא דרך .

חבררר

משתמש צעיר
זה מטורף מה שקורה פה
לפי מה שיוצא פה באשכול זה שאנחנו כבולים בידיים של כמה פקחים
ששולטים בנו בהתעללות ללא רחמים
ואין מה לעשות ואין למי להתלונן
מה גם שפקח הוא בעצם כלום וכלום וכלום המקסימום זה שיזמין המשטרה
ומה שיוצא זה שהפיתרון זה לא לוותר להם לקבל אומץ ולא לתת להם מספר זהות וכמובן לצלם ולהתעקש על האמת(כמובן שאני מדבר על מי שיש לו מקרה של התעללות סתם. מי שלא שילם באמת לפי החוק מגיע לו דוח)
נכון זה מפחיד אנחנו כולנו מפחדים כאילו... אבל הם באמת כלום הם לא יכולים לעכב ואסור להם לגעת באף אחד
ונכון במגזר החרדי לא נעים לנו שיש משטרה וזה נשמע מאוד מאוד מפחיד אבל אם באמת לא מגיע הדוח אז אין מה לחשוש
כמובן שעם שוטר צריך לנהוג בזהירות ובכבוד כי הוא מיכול גם לעזור ולעכב

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
רעיון נוסף שעלה לי עכשיו במוחי הקודח והרותח...
כמו שביתת "אנגל" אפשר להכריז בציבור החרדי על שביתת "אגד" -
לא נותנים לפקחים את הרב קו - ויהי מה!
וגם לא מזדהים!- כולם כולם ללא יוצא מן הכלל!

שיזמינו משטרה לכל ציבור הנוסעים באוטובוס הזה ובכל האוטובוסים האחרים בארץ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כמובן שזה אמור להתחיל כמו באנג'ל- ע"י איזשהוא כתב לענייני... בתקשורת- החרדית כמובן!, ואחרי שהכל יוצף ו"השביתה" תהיה מדוברת ומופצת ומוכרזת לכולם וכו' יהיה הרבה יותר קל ליישם את הרעיון...
מה אומרים?
אה?

גרפיקאית מתנסה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לאחרונה נתקלתי במס' מקרים של התנהלות הפקחים של חברת "אגד" בירושלים.
ופשוט הייתי מזועזעת!! הם מגיעים בקבוצות של 3/4/5 עולים לאוטובוס בתנופה,
ואבוי למי שלא שילם, או שהם חשבו שהוא לא שילם!
הם לא נותנים לאנשים לרדת, וממש חוסמים בגופם את הדלתות.
אני לא אומרת , זה לגמרי מובן שמי שלא שילם צריך לקבל דו"ח, אבל לא צריך להתייחס אליו כאילו הוא אויב מדינה!
נתקלתי פעם אחת במקרה של אישה שירדה מהאוטובוס עם עגלה וכמה ילדים קטנים והפקחים פשוט הקיפו אותה, והיא לא מצאה את רב-קו,
ואחד מהם התקשר למשטרה, הילדים פשוט נצמדו לאמא בפחד והתחילו לבכות, הוצאתי מצלמה והעניין סודר...
ועוד פעם אישה אחת מסכנה, פשוט איבדה שליטה!
מעניין אותי אם זה קורה רק באוטובוסים יותר של חרדים, או גם בציבור הכללי?!
זה ממש נהיה סוג של אלימות!!
למה את לא פונה לחברה??????????? תתלונני עליהם לכל פקח מוצמד שם!! פשוט תדווחי עליהם!! נורא ואיום! באותו רגע שמשהו חריג ישר את יכולה להתלונן!

גרפיקאית מתנסה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי

שיזמינו משטרה לכל ציבור הנוסעים באוטובוס הזה ובכל האוטובוסים האחרים בארץ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כמובן שזה אמור להתחיל כמו באנג'ל- ע"י איזשהוא כתב לענייני... בתקשורת- החרדית כמובן!, ואחרי שהכל יוצף ו"השביתה" תהיה מדוברת ומופצת ומוכרזת לכולם וכו' יהיה הרבה יותר קל ליישם את הרעיון...
מה אומרים?
אה?
ממש לא! זה חילול ה'! שכל החרדים יתנהגו כך!

כאכא

משתמש פעיל
חייבת להגיב---
אציין שאני משלמת תמיד באוטובוס
בשונה מכאלה שלצעירנו חושבים שזה לא גזל ומותר לגזול את המדינה וכו
עליתי על האוטבוס נגמר לי הניקובים ברב קו
נסעתי תחנה אחת!! עליתי כדי לסוע שתי תחנות בלבד
עלו שלוש מבקרים
מיד קמתי לרדת (הייתי אמורה לרדת בתחנה הבאה).
הפקחית חסמה אותי ותפסה אותי ממש
היא צעקה לנהג סגור את הדלתות הרגע ואל תעצור!!
הנהג לא שמע לה ועצר לי.
היא דחפה אותי.... איכשהו אני מוצאת את עצמי שרועה על שפת המדרכה פצועה וחבולה
האוטובוס המשיך ליסוע עם הפקחים בתוכו בדהרה
פשוט קמתי מהרצפה לקח לי להתאושש שעה מהסיפור הזה!!!
שארע בשבע בבוקר.
נקרעו לי הגרבים ירד לי דם
והכף יד ממש נפצעה .
זה פשוט הזיהההההההההההההההההההה
לא עליתי על אוטבוס מאז!!!

Reizily

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
גם אני הייתי כמוך - לא נלחצת מעליית הפקחים כי יודעת שמתקפת כל פעם (ועדיין מתקפת...),
עד-
עד, שפעם אחת כשעליתי לאוטובוס ותיקפתי, ולצערי, התיקוף לא נראה במכשיר של הפקחים ונקנסתי (ויש לי עדות שתיקפתי)
ומאז אני נלחצת...
כדאי לך להתחיל להלחץ, כי זה קורה לפעמים...:(:(:(!
ומה היה עוזר לך להילחץ אם את בכל מקרה תקפת ולא ראו את זה?
אין לך באמת מה לעשות חוץ מאת ההשתדלות הבסיסית של התיקוף.
ולחץ אף פעם לא עוזר...

Reizily

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

מה אומרים?
אה?
זה כמו לומר שאת קונה לחם אנג'ל אבל לא משלמת עליו...
רעיון כזה קר יחריף את המצב.
צריך למצוא את הדרך איך לאיים על אגד שאם הם לא משפרים את המצב...

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
אולי להציף את העניין בתקשורת יעזור?
שיעשו על זה איזה סידרת כתבות?
יש מישהו בעניין?

קומקום חשמלי

משתמש פעיל

מה אומרים?
אה?
לא יעבוד
מבחינה חוקית זה אסור
אולי שביתה שלא נוסעים באגד גם יותר דומה לאנג'ל ואולי יכול לעבוד
לא ברצינות
רק כדי לקבל מימד איזה קטסטרופה ההתנהלות כאן

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה