חדשות בעולם הפלישה הרוסית לאוקראינה - היום ה- 48 למלחמה

מצב
הנושא נעול.

שלמה הצדיק

משתמש פעיל
21 אלף הרוגים במריופול מתחילת המלחמה- כך טוען ראש העיר, לדבריו, המספר חושב לפי "הערכות". מנגד הוסיף ראש העיר כי היה קשה לחשב את המספר המדויק של הנפגעים מאז החלו קרבות הרחוב בעיר. במערב לא מכירים את המידע על כמות ההרוגים שנמסרה
 

lolypop

משתמש רשום
'חדשות JDN' פורס בפניכם את אירועי היום החולף, היום ה-48 למלחמת רוסיה-אוקראינה – כפי שאירע דקה אחרי דקה.

00:05 – התקשורת האוקראינית פרסמה דיווח לא-מאומת לפיו הכוחות הרוסיים השתמשו בתקיפות במריופול ב"חומר רעיל". על פי הדיווח, החומר רוסס באמצעות כלי טיס בלתי מאויש, וכתוצאה מכך נפגעים סובלים מקשיי נשימה.

01:19 – נשיא אוקראינה וולדימיר זלנסקי הזהיר כי כוחות רוסיה יכולים להשתמש בנשק כימי במדינה, אך לא אישר שכבר נעשה שימוש בנשק מסוג זה.

02:31 – מפקד צבא אוקראינה ולרי זלוז'ני אמר כי ההגנה על מריופול נמשכת. "אנחנו עושים את האפשרי והבלתי אפשרי כדי לנצח ולהציל את חייהם של האזרחים", מסר.

03:58 – לאחר שהתקשורת האוקראינית פרסמה דיווח לא-מאומת ולפיו הכוחות הרוסיים השתמשו בתקיפות במריופול ב"חומר רעיל", דובר הפנטגון ג'ון קירבי אמר כי "איננו יכולים לאשר בשלב זה את הדיווחים, ונמשיך לעקוב מקרוב אחר המצב". לדבריו, "הדיווחים הללו, אם הם נכונים, מדאיגים מאוד ומשקפים את החששות שלנו לגבי הפוטנציאל של רוסיה להשתמש בגז מדמיע מעורבב בחומרים כימיים באוקראינה".

04:27 – מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן אמר כי ארצות הברית תמשיך לתמוך באוקראינה. עוד הוסיף כי "אנחנו קוראים לאומות אחרות לעשות אותו הדבר ואף לגנות את הפעולות האכזריות של הרוסים".

@30-3.jpg


צילום: משמר הלאומי האוקראיני

07:48 – נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי הזהיר כי מלחמת רוסיה-אוקראינה עלולה להיכנס ל"שלב חדש של טרור", זאת על רקע דיווחים לא מאומתים שכוחותיו של ולדימיר פוטין השתמשו בנשק כימי בעיר הנצורה של מריופול.

08:25 – משרד ההגנה של בריטניה עדכן שהלחימה במזרח אוקראינה תתגבר במהלך השבועות הקרובים, כשרוסיה תמשיך למקד את מאמציה שם. בציוץ היומי בטוויטר של המודיעין הבריטי נכתב כי התקיפות הרוסיות עדיין מתמקדות בעמדות אוקראיניות ליד דונייצק ולוהנסק כשקרבות נוספים מתרחשים סביב חרסון ומיקולאייב. בדיווח נאמר גם כי הצבא הרוסי ממשיך לסגת מבלארוס על מנת להתפרס מחדש לתגבור הכוחות במזרח אוקראינה.

10:37 – כל האופציות יהיו על השולחן אם רוסיה השתמשה בנשק כימי באוקראינה, אמר רמטכ"ל בריטניה ג'יימס היפיי ל"סקיי ניוז".

11:38 – כלכלת רוסיה נמצאת בדרכה להתכווץ ביותר מ-10% ב-2022, ההאטה החדה ביותר בתמ"ג מאז השנים שאחרי נפילת ברית המוצעות, אמר שר האוצר לשעבר אלכסיי קודרין.

12:00 – נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, אמר כי "לא נוכל לסבול יותר רצח עם בחבל דונבאס, ובאמצעות ביצוע פעולה צבאית באוקראינה, אנחנו מגנים על רוסיה. לא הייתה לנו ברירה אחרת, אין ספק שמבצע צבאי באוקראינה יגיע ליעדים שלו".

12:40 – לפי אנשי מיליציה עיראקים שמגובים על ידי איראן, ולפי סוכנויות מודיעין מקומיות, רוסיה מקבלת תחמושת וציוד צבאי מעיראק באמצעות שרשראות אספקה איראניות – במסגרת סיוע במלחמה נגד אוקראינה.

13:30 – לפי דיווח ב-CNN, שיירה רוסית צבאית גדולה נצפתה עושה את דרכה לאזור דונבאס. בשיירה נצפו מספר לא ידוע של כלי רכב צבאיים שנוסעים לכיוון צופן – בדרך לדונבאס.

14:19 – נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הצדיק את הפלישה לאוקראינה באומרו כי הוא "קיבל את ההחלטה הנכונה". הנשיא הרוסי אמר את הדברים במהלך ביקור ב- Vostochny Cosmodrome במזרח רוסיה. "היעד של המבצע ברור ונאצל. מצד אחד, אנחנו עוזרים ומצילים אנשים, מצד שני, אנחנו בסך הכל נוקטים באמצעים להבטיח את הביטחון של רוסיה עצמה. ברור שלא היתה לנו ברירה. זאת היתה ההחלטה הנכונה", הוא אמר.

15:15 – הבנק העולמי מכין חבילת סיוע לאוקראינה בשווי 1.5 מיליארד דולר, כולל מיליארד דולרמהקרן של הבנק שמיועדת למדינות העניות ביותר בעולם, אמר נשיא הבנק דיוויד מלפאס. מלפאס, שדיבר בוורשה, אמר כי יבקש אישור גם לסיוע בסך 100 מיליון דולר למולדובה השכנה.

@29-4.jpg


צילום: משמר הלאומי האוקראיני

15:25 – נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נפגש עם נשיא בלארוס אלכסנדר לוקשנקו ואמר כי חשוב להעמיק את האינטגרציה בין רוסיה לבלארוס, לאור הסנקציות המערביות. הוא הוסיף כי יתנגד לניסיונות לבודד את מוסקבה ומינסק, דיווחה סוכנות הידיעות RIA.

16:12 – נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמר כי השיחות עם אוקראינה הגיעו למבוי סתום. "הם חרגו מההסכמות שהושגו בשיחות שהתקיימו באיסטנבול", הוסיף, "ההחלטה לפתוח ב'מבצע' באוקראינה היתה נכונה". הדברים צוטטו בתקשורת הרשמית במדינה.

18:35 – ראש עיריית מריופול: על פי ההערכות, כ-21 אלף אזרחים אוקראינים נהרגו מאז תחילת המלחמה.

@26-1024x683.jpg


צילום: משמר הלאומי האוקראיני

20:00 – נשיא בלארוס אלכסנדר לוקשנקו הגן על הפלישה הרוסית לאוקראינה, וטען כי מדובר במתקפת מנע נגד המערב, כך דווח בסוכנות הידיעות הבלארוסית הממשלתית.

20:13 – גורם ביטחוני בכיר בארצות הברית אמר כי וושינגטון אינה יכולה לאשר שימוש בנשק כימי בעיר הנמל מריופול, לאחר שגדוד "אזוב" של צבא אוקראינה דיווח כי שלושה חיילים נפצעו מ"חומר רעיל" במתקפה אתמול. עם זאת, לא סופקו ראיות נוספות, ודווח כי בבריטניה וארה"ב בוחנים את הטענה.

20:38 – בריטניה הודיעה כי תשלח סיוע צבאי נוסף לאוקראינה בימים הקרובים.

20:51 – ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון ונשיא ארצות הברית ג'ו ביידן שוחחו והדגישו את מחויבותם להמשיך במתן סיוע ביטחוני והומניטרי לאוקראינה – כך מסרה דוברת ראש הממשלה הבריטי. עוד נמסר כי "המנהיגים דנו בצורך להאיץ את הסיוע לאוקראינה, כולל חיזוק התמיכה הצבאית והכלכלית, והסכימו להמשיך להגביר את הלחץ הכלכלי על פוטין".

21:00 – ממשמר הגבולות האוקראיני נמסר הערב כי יותר מ-870 אלף אזרחים שנמלטו מהמדינה מאז שפרצה המלחמה – חזרו לאוקראינה. לפי דובר משמר הגבולות, אנדריי דמצ'נקו, מדי יום חוזרים לאוקראינה בין 25 ל-30 אלף אזרחים.

21:51 – נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי פרסם את תמונתו של חבר בפרלמנט האוקראיני, הפוליטיקאי הפרו-רוסי ויקטור מדבדצ'וק באזיקים, לאחר מה שלדבריו היה מבצע של כוחות הביטחון. דובר הקרמלין הגיב להפצת התמונה ואמר כי הוא לא יכול לומר אם היא אמיתית.
 

בטחון

משתמש פעיל

הגרדיאן: איראן מבריחה נשק לרוסיה הדרוש למלחמה באוקראינה​



העיתון הבריטי "גרדיאן" ציטט "גורמים הנתמכים על ידי איראן בעיראק ומקורות מודיעין מקומיים" שאמרו כי רוסיה מקבלת חלק מהתחמושת והציוד הצבאי ,הדרושים לה למלחמה באוקראינה, באמצעות "רשתות הברחת הנשק של עיראק ואיראן".
ה"גרדיאן" מדווח כי לאחר היחלשות הפעולות הצבאיות הרוסי בחודש שעבר, נשלחו לרוסיה מעיראק ,דרך איראן, מטוסים עמוסי נשק כמו מטולי- RPG וטילים נגד טנקים, כמו גם משגרי רקטות שיוצרו בידע ברזילאי.
לפי הדיווח, "מקור המעורב בסיוע בהעברת הנשק" אמר ל"גרדיאן" כי איראן תרמה לאחרונה לא רק את טילי הנ"מ , הבוואר 373 שלה, לרוסיה, אלא שלחה לה גם סוללות טילי S-300 שהוטס למוסקבה על ידי מטוס רוסי .
על פי דיווח זה, ב-26 באפריל הועברו במטוסים מטולי RPG וטילי נ"ט שהיו ברשות מיליציית חשד א-שעבי מגבול שלמח'ה לאיראן, שם התקבלו על ידי הצבא האיראני והועברו לרוסיה בדרך הים.
לפי חשד א-שעבי, הקבוצה גם "פירקה" שני משגרי טילים מסוג Astros Do שיוצרו מידע ברזילאי, הידועים בעיראק כגרסה המורשית Sajil 60, ולאחר מכן פיצלה אותם לשלוש ספינות משא – שתיים עם דגל רוסיה וספינה עם הדגל האיראני – והועברו מנמל אנזאלי האיראני לנמל אסטרחאן הרוסי.
רוסיה תמיד הייתה אחת המעצמות הצבאיות הגדולות בעולם, וה"צורך" של מוסקבה בנשק כזה הנמצא בידי בעלות בריתה היה חסר תקדים, אם המקורות של הגרדיאן היו נכונים.
ה"גרדיאן" מסביר כי השימוש של רוסיה ברשת להברחת נשק מעיד על "שינוי משמעותי" באסטרטגיה של מוסקבה ולא רק שיש לו השפעה גדולה על "הכיוון והנפח" של הסחר הבינלאומי בהברחת נשק, אלא גם מראה כמה רוסיה יכולה לסמוך על איראן, בעלת בריתה הצבאית בסוריה, בגלל הסנקציות המערביות שבאו בעקבות תוקפנותה הצבאית של רוסיה נגד אוקראינה.
עיראק אירחה כוחות אמריקאים ומערביים מאז הפלת סדאם חוסיין ב-2003, וארצות הברית אימנה והכינה יחידות שונות של הצבא העיראקי וכוחות מיוחדים כדי להגן על ממשלת בגדאד מפני מורדים.
רוב כלי הנשק שבהם ציידו האמריקאים את כוחות הביטחון העיראקים נפלו לידיהם של מיליציות שיעיות הנתמכות על ידי איראן שמתנגדות לנוכחות ארה"ב במדינה.
קבוצות אלו, הידועים ביעילותן בפירוק "הח'ליפות" של דאעש וביחס האכזרי שלה לאזרחים סונים, הפכו כעת לשחקנים רבי עוצמה במערכת הביטחון העיראקית.
"לא אכפת לנו לאן הנשק הכבד הולך, כי אנחנו לא צריכים אותם עכשיו", אמר ל"גרדיאן" חבר בכוח אלחשאד א-שעבי, קבוצה הנתמכת על ידי איראן בעיראק. "כל מה שהוא אנטי אמריקאי משמח אותנו".
"מה שהרוסים צריכים באוקראינה כרגע זה טילים", אמר יורוק אישיק, מומחה ימי מאיסטנבול, ל"גרדיאן". "קשה לטלטל את הטילים הללו בגלל שבריריותם ונפיצותם, אבל אם אתה מחויב לעשות זאת, זה אפשרי".
מוהנאד חאק עלי, עמית במרכז קרנגי למזרח התיכון, אמר כי נשק ה-RPG עושה שינוי גדול במלחמה באוקראינה, וכי "העובדה שמיליציית חשד א-שעבי שולטת באזורי גבול רבים עם איראן הופכת את העסקה הזו לקלה יותר".
על פי הדיווחים, יצרנים רוסים "הושפעו" קשות מסנקציות מערביות חדשות נגד מוסקבה, ולפי גורמים רשמיים אוקראינים, המפעל הראשי של כלי רכב משוריינים רוסיים, כמו גם מפעל לטרקטורים, סובלים ממחסור בחלקים הדרושים לבנייה ולתיקון טנקים.
בנוסף, על פי גורמים רוסיים, מוסקבה איבדה מספר לא מבוטל מכוחותיה במהלך הפלישה לאוקראינה וכעת נטשה את ניסיונה להשתלט על קייב, בירת אוקראינה.
החדשות על קבלת נשק באמצעות רשת הברחות הנשק האיראנית מגיעות בתקופה שבה מדינות כמו סין חייבות להיזהר מאוד בייצוא נשק לרוסיה, לאור הסנקציות החדשות נגד מוסקבה.
יציבות משטרו של ולדימיר פוטין היא בעלת חשיבות מיוחדת לרפובליקה האסלאמית, שכן עליונותם של כוחות פרו-אסד בסוריה, תלויה בסיוע אווירי של מוסקבה.
 

בטחון

משתמש פעיל

סיפור גבורה אוקראיני​


לוחם אוקראיני, שנחשב למת אחרי שהטנק שלו התפוצץ בדרום המדינה, הצליח לשרוד אחרי שזחל לאורך שישה ק"מ עם רגליים שבורות לפני שחיילים אוקראינים אחרים חילצו אותו.
סרחיי, נהג טנק מדגם T-64 שמשתייך לחטיבה הממונעת ה-28, נכנס לאחד הכפרים בדרום המדינה שנהרס על ידי הכוחות הרוסיים. לפתע, הטנק עלה על מוקש והתפוצץ, וכתוצאה מכך איבד סרחיי את ההכרה.
כאשר הוא התעורר, הוא הבין שהרגליים שלו שבורות, אולם הצליח לצאת מתוך הטנק ההרוס ולהגיע לצד הדרך, שם חפר בור וכיסה את עצמו בעלים כדי להסתתר מהרוסים. הוא סיפר כי בשלב מסוים, התקרב למקום טנק רוסי והוא חשש שהחיילים יבדקו את הטנק ויגלו שהוא ריק ויחפשו אחריו. למרבה המזל, הטנק הרוסי עזב במהירות את המקום כדי להצטרף לקרב חדש שהתלקח באזור.
במשך כמעט יום שלם המשיך סרחיי להסתתר בבור, ללא כל תקשורת סלולרית ובלי מים לשתייה, אולם הוא החליט לא לוותר ולהמשיך את מסע ההישרדות על אף הכאבים העצומים. הוא הצליח לגרור את עצמו לאורך שישה ק"מ עד שטיפס על גבעה קטנה, וכאשר הצליח להתחבר מחדש לרשת הסלולרית, הוא הזעיק חיילים שכבר חשבו שהוא מת.
"האחים הגיעו בזמן ולקחו את סרחיי, שלא יכול היה לדבר אפילו מילה, שלא לדבר על לזוז", ציינה ההודעה מטעם החטיבה הממונעת. הוא פונה לטיפול בבית החולים והחל להתאושש בהדרגה, כאשר הודה כי "הדבר היחיד שמעציב אותי הוא שהרופא מעריך שאני לא אוכל ללכת עוד שישה חודשים ושהחלאות הרוסים עדיין פה". "אבל הטנקיסט סרחיי משוכנע שאחיו לצבא האוקראיני יוכלו להרוס את האויב ולהשיב את כל האדמות שלנו הרבה לפני שהרופא ירשה לו ללכת שוב על רגליו", סיכמה ההודעה.
 

בטחון

משתמש פעיל

"פוטין מחפש בוגדים": מעצרים ופיטורים של יותר מ-100 סוכני ביון​

בעקבות הכישלון של רוסיה לאחר הפלישה לאוקראינה: נשיא רוסיה פוטין פיטר 100 סוכני ביון, השליך את ראש המודיעין לכלא. כמו"כ, סרגיי בסדה, בכיר סוכנות הריגול, לקח על עצמו את האשמה לכישלון הרוסי וכעת הוא כלוא בלפורטובו, בית הסוהר ששיכן את קורבנות הטיהורים של סטלין בשנות ה-30​

חיים שמואלי | חדשות בעולם12.4.2022 | 22:40

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הורה לפטר יותר מ-100 סוכנים חשאיים מהארגון החשאי ברוסיה - ה-FSB, זאת בעקבות הכישלון הצורם של הפלישה לאוקראינה, שלא השיגה את יעדיה - כיבוש קייב והחלפת השלטון במדינה.
חושף המידע, תחקירן בשם כריסטו גרוזב, שחשף גם בעבר מידע על שירותי הביון הרוסיים, דווח כי פוטין גם הורה להכניס לכלא את ראש המודיעין לכלא. לפי הדיווח של גרוזב, מזה מספר שבועות עולה מידע לפיו המנהיג הרוסי זועם על לשכת הביטחון הפדרלית בשל איכות המידע שסיפקה לקראת המלחמה.
גרוזב אמר לערוץ היוטיוב בשפה הרוסית Popular Politics: "אני יכול לומר שלמרות שחלק ניכר מהם לא נעצרו, הם לא יעבדו יותר עבור ה-FSB".
דווח גם כי סרגיי בסדה, בכיר סוכנות הריגול שהופקד על איסוף מידע במדינות ברית המועצות לשעבר, לקח על עצמו את האשמה לכישלון הרוסי. הוא הוכנס למעצר בית בחודש שעבר כאשר היקף המחדל המודיעיני החל להתברר לראשונה, וכעת הוא כלוא בלפורטובו, בית הסוהר ששיכן את קורבנות הטיהורים של סטלין בשנות ה-30.
אנדריי סולדטוב, עיתונאי חוקר רוסי, אמר כי הוא חושב שזה אפשרי שפוטין חושד שראש סוכנות הריגול שלו מסר מודיעין למערב. לדבריו, הכעס של פוטין על מבצע המודיעין הכושל והכישלון במימון סמוי של אופוזיציה פוליטית פרו-רוסית באוקראינה אינם מרחיקים לכת כדי להסביר מדוע הוא נכלא.
"ההסבר הסביר ביותר הוא שהשירות החשאי של בסדה היה גם אחראי על שמירת המגעים הרשמיים עם ה-CIA", אמר סולדטוב ל-Moscow Times שמתפרסם באמסטרדם. "אנשים רבים במוסקבה ובקרמלין שאלו את עצמם מדוע המודיעין האמריקאי לפני המלחמה היה כל כך מדויק. זה עשוי היה להחריף את האקלים הקיים של הפרנויה. כשפוטין נהיה פרנואידי, הוא מתחיל לחפש בוגדים במקומות ובמוסדות שידוע שיש להם מגעים רשמיים עם המודיעין האמריקאי".
בחדרי חרדים
 

בטחון

משתמש פעיל

האם ובתה הרופאה נפגשו בבית החולים הישראלי​

בבית החולים הישראלי "כוכב מאיר" שהוקם באוקראינה, התרחש איחוד מרגש בין רופאה לבין אמה שחולצה מאזור קרב באוקראינה. "מבצע מורכב, עם סיוע של גורמים רבים"​

ארי קרויזר | חדשות בעולם12.4.2022 | 22:10

הבוקר (שלישי) התרחש איחוד מרגש בבית החולים הישראלי 'כוכב מאיר' שהוקם באוקראינה. בין ד"ר אנה לוין, רופאת ילדים מקופת חולים מאוחדת, לבין אמה, נטליה, שחולצה מאזור הקרב בעיר מליוטופול שבדרום מזרח המדינה.
בנוכחות כלל חברי המשלחת, ד"ר לוין ואמה התבשרו שהאם תצטרף לחזרת הסבב הנוכחי לישראל בסוף השבוע הקרוב. הרופאה ואמא התאחדו לאחר שלא נפגשו מזה כשנה.
ד"ר לוין שהתרגשה רבות מהאירוע אמרה כי "כשקיבלתי את האפשרות להצטרף למשלחת ידעתי שזה המינימום שאני יכולה לעשות ולכן, הצטרפתי בלב פתוח. אני כל כך גאה להיות ישראלית. אתם המשפחה שלי". אמה של אנה המשיכה וסיפרה כי "כשסיפרתי לסביבה על הבית חולים שדה, הרגשתי נציגה שלכם. אני רוצה להגיד תודה ענקית למדינת ישראל ולעם ישראל על כל הסיוע".
המפגש וחילוץ האם התרחשו בעקבות דאגתה של ד"ר לוין על כך שלא הצליחה ליצור קשר עם אמה במשך שלושה ימים. מבצע החילוץ של האם התנהל בהובלת גורמים בישראל ובחו"ל ובסיוע משרד החוץ וגופים נוספים.
מנהל בית החולים שדה "כוכב מאיר", מר דני מושיוב אמר: "בית החולים שדה מממש הלכה למעשה את הציווי לאנשי הצוות הרפואי להושיט יד עוזרת לכל אדם באשר הוא אדם. כאשר נחשפנו למקרה האנושי של ד"ר לוין ואמה, מייד נרתמנו לאתגר והפכנו את הבלתי אפשרי לאפשרי".
סגן מנהל משלחת הסיוע ומנהל אשפוז ילדים בבית החולים שדה, פרופ' אסף ויונטה אמר כי הסיפור האישי של אנה נגע מאוד לליבו, "בשלב מוקדם של המשלחת, היה ברור שאחת המשימות שלנו היא להביא את אמא של אנה ולחלץ אותה מאזורי הקרבות ולהחזירה יחד איתנו ארצה. בזכות סיוע של גורמים רבים, הצלחנו לעשות זאת במבצע מורכב".
 

בטחון

משתמש פעיל

פוטין מודה: "השיחות במבוי סתום"​

נשיא רוסיה מודה כי השיחות עם אוקראינה שנועדו לסיים את המלחמה הגיעו למבוי סתום והוא מאשים בכך את האוקראינים: "הם חרגו מההסכמות שהושגו עד כה באיסטנבול". הוא תקף את המערב: "לא מבין שתנאים קשים מאחדים את העם הרוסי"​

מאיר שלם | חדשות בעולם12.4.2022 | 17:51

ולדימיר פוטין, נשיא רוסיה, אומר היום (שלישי) כי השיחות בין אוקראינה לרוסיה הגיעו למבוי סתום ומטיל את האשמה על האוקראינים.
פוטין אמר כי, "השיחות עם אוקראינה הגיעו למבוי סתום". הוא האשים את האוקראינים בכך: "הם חרגו מההסכמות שהושגו בשיחות שהתקיימו באיסטנבול. אוקראינה מביימת את האירוע הקשה, כדי לפגוע בשיחות השלום, ולהוביל להטלת סנקציות נוספות על רוסיה".
הוא הבטיח כי "לא יוסתר מידע על המבצע הצבאי", והודיע: "אף מדינה אחת לא תוכל לשלוט בעולם כולו. העולם כיום ומרכב יותר משהיה בימי המלחמה הקרה".
"המערב לא מבין שתנאים קשים מאחדים את העם הרוסי. המערכת הפיננסית של רוסיה פועלת היטב, והמתקפה הכלכלית הקשה של המערב - נכשלה, אם כי ישנו סיכוי לפגיעה בטווח הבינוני והארוך כתוצאה מהסנקציות".
בחדרי חרדים
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

פקיד אפגאני לשעבר נעצר באיראן בגין גיוס לוחמים לאוקראינה​

אתר אינטרנט המקורב לחוגי המודיעין של איראן אישר דיווחים לפיהם כוחות הביטחון עצרו בכיר מאפגניסטן לשעבר באשמת גיוס לוחמים לאוקראינה. בכליו נמצאו 300,000 דולרים​


fe1cc8a4e8dd2718b1a6.jpg

מוחמד האשים רייס | צילום: Iran International
במאמר שפורסם באתר חדשות מקורב למשטר האיראני, נכתב כי מוחמד האשים רייס, המושל לשעבר של מחוז ג'וז'אן באפגניסטן, נעצר ב-19 במרץ במהלך ביקור באיראן בעקבות פגישה עם כמה פליטים אפגנים. אתר Mashregh News דיווח, כי רייס היה חבר קרוב של עבדול ראשיד דוסטום, מרשל לשעבר בצבא האפגני הלאומי, שהיה אויב של הטליבאן.
לטענת האיראנים, הוא גייס אפגנים באיראן מבלי לעדכן על כך מראש את הרשויות. הוא מונה למושל ג'וז'אן ונלחם נגד הטליבאן עד היום האחרון של נפילת ג'וז'אן לידי הטליבאן באוגוסט האחרון.
עם זאת, האתר הפרסי של ה'אינדיפנדנט' ציטט מקור אלמוני, לפיו רייס נעצר בטהרן משום שרצה לגייס לוחמים אפגנים המתגוררים באיראן ולשלוח אותם לאוקראינה כיחידה כדי להילחם נגד הרוסים. בדיווח נטען כי כוחות הביטחון האיראניים החרימו מרייס גם יותר מ-300,000 דולר, וציינו כי לא ברור אם הכסף הזה הוא כספו האישי או נועד לשמש למטרות אחרות. כך דווח ערוץ הטלוויזיה Iran International.
f7788428c0009e283a00.jpg

צילום: Iran International
לפי ה'אינדיפנדנט', רייס הבטיח לגולים האפגנים שהם יקבלו אזרחות אוקראינית בתום המלחמה, יחד עם סכום כסף נאה. "פגשתי אותו באיסטנבול לפני כמה ימים", אמר בעילום שם חברו של רייס, ל'אינדפנדנט' "הוא קנה כאן בית ורצה להישאר כאן, אבל אני לא יודע למה הוא נסע לאיראן".
עוד דווח, כי לאחר שנסע לטהרן מטורקיה עם כ-300,000 דולר, הוא נפגש עם מספר מהגרים אפגנים המתגוררים באיראן, במיוחד אלה מצפון אפגניסטן, והזמין אותם בתמורה לכסף לנסוע לאוקראינה כחלק מיחידה צבאית ולהילחם בהגנה על אוקראינה לצד כוחות זרים אחרים.
 

הללוהו ב ו

משתמש מקצוען
זלנסקי הגיב להצהרה של פוטין היום כי "הכל מתנהל לפי התוכנית".

'20,000 חיילים רוסים נהרגו תוך פחות מחודש. מה הלאה? 30 אלף הרוגים? 40 אלף? "הוא אומר שהמבצע המיוחד מתנהל לפי התוכנית. אבל בואו נודה בזה... אף אחד בעולם לא מבין איך תוכנית כזו יכולה הייתה להגיע מלכתחילה".
 

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית

אחד מכל חמישה חיילים רוסים שנהרגו, קצין​

אחד מכל חמישה חיילים רוסים שנהרגו באוקראינה, קצין. כך על פי בדיקה שנערכה. מתוך 1,083 חיילים רוסיים שנהרגו שזהותם אומתה, יותר מ-20% היו קצינים. ה-BBC בשפה הרוסית דיווח על 31 רבי-סרנים ו-155 קצינים המדורגים בין קפטן לסגן שני, שנמצאים בין ההרוגים. גופותיהם הוחזרו למולדתם עד חודש לאחר מותם, מה שמעיד על כך שיכולים להיות נפגעים רבים נוספים באוקראינה.

מספר ההרוגים הגבוה בקרב קצינים, נגרם בשל שליחתם לעומק הקרבות, כדי לקבל החלטות טקטיות, מה שמעמיד אותם בסכנה. וזאת לאחר שצבא רוסיה נכשל בכיבוש אוקראינה.

15 אחוז נוספים מההרוגים שזוהו היו צנחנים מיחידות מובחרות ו-25 אחוזים היו אנשי כוחות מיוחדים נוספים. הם נהרגו ככל הנראה בקרב על נמל התעופה הוסטומל ליד קייב, שם נפרסו צנחנים רוסים ביום הראשון של הפלישה. כך דווח ה'דיילי מייל'.

הם נשלחו עם כלי רכב קלים לא ממוגנים וכאשר כוחות רגלים נעצרו בשיירה לכיוון קייב, הגיעו צנחנים נוספים. אולקסי מלניק, קולונל רוסי בדימוס, אמר ל'טיימס', "החיילים היו מצוידים רק בכלי רכב קלים - אין להם שריון כבד. זו עוד אחת מהטעויות המטופשות האלה להשתמש בכוחות המיוחדים שלך כדי להשלים משימות חי"ר פשוטות". משרד ההגנה של אוקראינה מעריך שרוסיה שלחה יותר מ-19,500 חיילים אל מותם.

בתוך ההרוגים ישנם תשעה קולונלים ושבעה גנרלים שנהרגו על ידי כוחות אוקראינים. על פי דיווחים באוקראינה. פוטין תכנן פלישה קצרה וחדה שתימשך ימים ספורים בלבד, ומטרתה היתה 'עריפת ראשים' של הממשלה והתקנת משטר בובות. במקום זאת הוא מצא את עצמו נשאב למלחמת התשה תובענית ביותר.

פוטין חי בעיר תת קרקעית מוגנת מפני תקיפה גרעינית​

פרופסור ולרי סולובי, 61, טוען כי לא סביר שהדיקטטור הרוסי, ולדימיר פוטין יישאר בפוליטיקה מעבר לסוף השנה הנוכחית וזאת בגלל בריאות לקויה. הוא גם טען בראיון בטלוויזיה לערוץ בלטביה, כי מקורביו שלגביהם נטען שהם בשוויץ, נמצאים ב"מקום מאובטח" ברוסיה. תנועותיו של פוטין ברחבי רוסיה הן כעת סוד שמור היטב.

פוטין ביקר ביום שני בבלגוובשצ'נסק, סמוך לגבול הסיני, אך עזיבתו והמסלולים שלו לא נחשפו. יום קודם לכן הוא היה במוסקבה לפגישה מתוחה עם קנצלר אוסטריה, קרל נהאמר.

פרופסור ולרי סולובי מאמין שהנשיא ושר ההגנה הרוסי נסוגו לתוך בונקר גרעיני עצום ממזרח שיכול "לאכלס 100,000 איש". סולובי שטוען שיש לו מקורות פנימיים בקרמלין, טוען כבר זמן רב שפוטין סובל מסרטן וממצבים רפואיים אחרים, תיאוריה שלא סיפק לה ראיות מוצקות. אך בחודש שעבר נראה פוטין בכל מקום עם צוות רפואי עצום, כולל מומחים לאונקולוגיה.

הוא אמר ל'דיילי מירור', כי פוטין ושר ההגנה סרגיי שויגו "נעלמים לעתים קרובות במקלטים מזרחית לאורל, שם ישנם מקלטים גרעיניים", אמר סולובי. "פוטין מבלה שם את רוב זמנו, כשהמקום שבו שוהה פוטין, מסוגל להכיל עד 100,000 איש". המתקן מיועד לאכלס ניצולים רוסים במקרה של התקפה גרעינית.

לדבריו, ישנה מדינה ידידותית אחת, שלא ציין את שמה, שאליה עשוי פוטין לשלוח את משפחתו אם הם ייחשבו בסיכון בתוך רוסיה. בפברואר השנה, סולובי שהה בחקירה שארכה שבע שעות, לאחר שפרסם פרטים על מצבו הרפואי והנפשי לכאורה של פוטין. סולובי היה פרופסור במכון הממלכתי של מוסקבה ליחסים בינלאומיים.

"פוטין מחפש בוגדים": מעצרים ופיטורים של יותר מ-100 סוכני ביון​

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הורה לפטר יותר מ-100 סוכנים חשאיים מהארגון החשאי ברוסיה - ה-FSB, זאת בעקבות הכישלון הצורם של הפלישה לאוקראינה, שלא השיגה את יעדיה - כיבוש קייב והחלפת השלטון במדינה.

חושף המידע, תחקירן בשם כריסטו גרוזב, שחשף גם בעבר מידע על שירותי הביון הרוסיים, דווח כי פוטין גם הורה להכניס לכלא את ראש המודיעין לכלא. לפי הדיווח של גרוזב, מזה מספר שבועות עולה מידע לפיו המנהיג הרוסי זועם על לשכת הביטחון הפדרלית בשל איכות המידע שסיפקה לקראת המלחמה.

גרוזב אמר לערוץ היוטיוב בשפה הרוסית Popular Politics: "אני יכול לומר שלמרות שחלק ניכר מהם לא נעצרו, הם לא יעבדו יותר עבור ה-FSB".

דווח גם כי סרגיי בסדה, בכיר סוכנות הריגול שהופקד על איסוף מידע במדינות ברית המועצות לשעבר, לקח על עצמו את האשמה לכישלון הרוסי. הוא הוכנס למעצר בית בחודש שעבר כאשר היקף המחדל המודיעיני החל להתברר לראשונה, וכעת הוא כלוא בלפורטובו, בית הסוהר ששיכן את קורבנות הטיהורים של סטלין בשנות ה-30.

אנדריי סולדטוב, עיתונאי חוקר רוסי, אמר כי הוא חושב שזה אפשרי שפוטין חושד שראש סוכנות הריגול שלו מסר מודיעין למערב. לדבריו, הכעס של פוטין על מבצע המודיעין הכושל והכישלון במימון סמוי של אופוזיציה פוליטית פרו-רוסית באוקראינה אינם מרחיקים לכת כדי להסביר מדוע הוא נכלא.

"ההסבר הסביר ביותר הוא שהשירות החשאי של בסדה היה גם אחראי על שמירת המגעים הרשמיים עם ה-CIA", אמר סולדטוב ל-Moscow Times שמתפרסם באמסטרדם. "אנשים רבים במוסקבה ובקרמלין שאלו את עצמם מדוע המודיעין האמריקאי לפני המלחמה היה כל כך מדויק. זה עשוי היה להחריף את האקלים הקיים של הפרנויה. כשפוטין נהיה פרנואידי, הוא מתחיל לחפש בוגדים במקומות ובמוסדות שידוע שיש להם מגעים רשמיים עם המודיעין האמריקאי".

פוטין מכנה את הפלישה לאוקראינה "טרגדיה"​

בשיחה עם עיתונאים לאחר פגישה במזרח רוסיה עם נשיא בלארוס אלכסנדר לוקשנקו, אמר נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אתמול: "מה שקורה באוקראינה הוא טרגדיה, אין ספק בכך. אבל לא הייתה לנו ברירה. זה היה רק עניין של זמן למתקפה מצד אוקראינה על רוסיה".

פוטין נסע למזרח הרחוק של רוסיה כדי להיפגש עם לוקשנקו, בעל ברית נאמן שתמך בנשיא רוסיה ובמלחמתו באוקראינה. שני המנהיגים דנו במלחמה במהלך הפגישה, כך דיווחה סוכנות הידיעות הרוסית טאס. סנקציות כלכליות שהוטלו על ארצו נכשלו, טען פוטין, וטען כי הכלכלה הרוסית יציבה למרות המהלומות.

פוטין אמר: "הסנקציות ומלחמת הבזק נגד רוסיה נכשלו, התעשייה והמערכות הפיננסיות של המדינה פועלות, אבל כמובן שיש כמה בעיות", אמר פוטין. "ברור שהכלכלה הרוסית יציבה. אבל בטווח הבינוני והארוך, הסיכונים עלולים לגדול. היריבים שלנו מתכננים להכפיל את פעילותם". לוקשנקו כינה את המלחמה "רגע מסוכן" עם המערב, והאשים את בריטניה וארצות הברית במיוחד. פוטין הודה לו על שעזר במשא ומתן עם אוקראינה אך אמר שהם הגיעו למבוי סתום, שבגללו הוא האשים את האוקראינים.

"קייב התרחקה מהסכמי איסטנבול, אז חזרנו למבוי סתום", אמר בהתייחסו למשא ומתן בעיר הטורקית בסוף החודש שעבר. "אתמול נאמר לי שהצד האוקראיני שינה משהו בעמדת המשא ומתן שלו. אני עדיין לא יודע את הפרטים", הוסיף.

פוטין גם אמר שלא ברור מתי תסתיים המלחמה. "המבצע הצבאי המיוחד" באוקראינה מתנהל כמתוכנן ויימשך עד להגשמת מטרותיו, אמר. "נפעל ברוגע, על פי התוכנית שהוצעה במקור על ידי המטה הכללי", אמר פוטין.

הצבא של בלארוס לא הצטרף למאבק באוקראינה, אבל חיילים רוסים התבססו בבלארוס עוד לפני תחילת המלחמה ופתחו במתקפה הקרקעית העיקרית שלהם לצפון אוקראינה ולכיוון קייב משטח בלארוס.

עם זאת, מאות פעילים פרו-דמוקרטיים מבלארוס הצטרפו למאבק באוקראינה נגד רוסיה - בהשראת ההצלחות של אוקראינה בשדה הקרב, הם נחושים לשאת את המומנטום הזה בחזרה לבלארוס כדי לסיים את שלטונו בן 28 השנים של לוקשנקו. מנהיגת האופוזיציה הבלארוסית הגולה, סבטלנה טיקאנובסקאיה, הייתה מתנגדת קולנית לפלישה ותייגה את ממשלתו של לוקשנקו כ"תוקפן שותף" במלחמת רוסיה.

רוסיה משתמשת בנשק שהוברח מעיראק על ידי איראן​

רוסיה מקבלת אמצעי לחימה שמקורם בעיראק ומשתמשת בהם באוקראינה בעזרת רשתות הברחת נשק איראניות, כך לדברי חברי מיליציות עיראקיות בגיבוי איראן ושירותי ביון אזוריים. טילי RPG וטילים נגד טנקים, כמו גם מערכות שיגור רקטות נשלחו לרוסיה מעיראק מכיוון שמצבה של מוסקבה מדשדש בחודש האחרון, כך דיווח ה'גארדיאן'.

מערכת טילי בוואר 373 מתוצרת איראן, בדומה ל-S-300 הרוסי, ניתנה למוסקבה גם היא על ידי השלטונות בטהרן, לפי מקור שסייע בארגון ההובלה. מוסקבה נאלצת להישען על איראן, בעלת בריתה הצבאית בסוריה, בעקבות סנקציות חדשות שהופעלו על רוסיה בגין הפלישה לאוקראינה. להתפתחויות יש גם השלכות עצומות על כיוון והיקף הסחר בעסקי הסחר הבינלאומי בנשק.

ה'גארדיאן' מדווח, כי עיראק אירחה חיילים אמריקאים ומערביים מאז הפלת סדאם חוסיין ב-2003, וארה"ב אימנה וסיפקה יחידות שונות של צבא עיראק וכוחות מיוחדים כדי להגן על ממשלת בגדאד מפני התקוממויות. לאחר שני עשורים של מלחמה, המדינה עמוסה בנשק. חלק גדול ממנו עבר לידי מיליציות שיעיות הנתמכות על ידי איראן, שמתנגדות לנוכחות ארה"ב במדינה, אך מאז 2016 שולבו רשמית בכוחות המזוינים העיראקים כחלק מהמאבק במדינה האסלאמית.

טילי RPG וטילים נגד טנקים שהיו ברשות של חשד א-שעבי, ארגון מיליציה שיעי חזק ביותר, הועברו לאיראן דרך מעבר הגבול סלמג'ה ב-26 במרץ, שם התקבלו על ידי הצבא האיראני. ונלקחו לרוסיה דרך הים, כך אמר מפקד זרוע המיליציה השולטת במעבר. "לא אכפת לנו לאן הנשק הכבד הולך כי אנחנו לא צריכים אותם כרגע", אמר גורם אחד בחאשד א-שעבי. "כל מה שהוא אנטי ארה"ב משמח אותנו".
 

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית

הערכת הקמפיין ההתקפי הרוסי, 12 באפריל​

מתורגם על ידי גוגל, כך שהתרגום לא מספיק ברור, אבל הכיוון מאד ברור ומרתק.

פרדריק וו. קגן, קתרינה סטפננקו, קרולינה הירד וג'ורג' בארוס

12 באפריל, 17:30 שעון החוף המזרחי
רוסיה המשיכה בפעולות התקפיות במזרח אוקראינה על בסיס מצומצם כאשר היא פעלה לשיקום כוחות שנסוגו מקרב קייב ולהקמת בסיסים לוגיסטיים הכרחיים להגברת פעולות התקפיות באזור דונבאס. כוחות רוסים שנסוגו מאזור קייב טרם הוכנסו מחדש לאוקראינה כדי להילחם. הצבא הרוסי המשיך לבצע פעולות התקפיות מוגבלות בקנה מידה קטן בצירי איזיום וסברודוניצק ועדיין לא עבר למערכה התקפית בעלת משאבים טובים יותר או רחבה יותר. הקרב על מריופול נמשך גם כאשר גורמים רשמיים אוקראינים מאשימים את רוסיה בשימוש בנשק כימי על מגיני מריופול.

טייק אווי מפתח

  • הצבא הרוסי ממשיך בפעולות התקפיות בדונבאס ואינו נמצא בשלב בנייה מחדש טהור. היא לא ביצעה הפסקה מבצעית חוצת הלוח בזמן שהמתינה להגעת תגבורת. באופן חלקי, כתוצאה מכך, היא השיגה רווחים מוגבלים תוך שהיא ממשיכה לספוג הפסדים משמעותיים.
  • מריופול עדיין לא נפל.


הצבא הרוסי ממשיך במאמצים להקים מחדש כוחות שנפגעו במתקפה הכושלת על קייב באזור בלגורוד ווורונז', אך טרם שלח את הכוחות הללו חזרה לאוקראינה כדי לחדש את הלחימה. דיווחים אוקראינים מראים שהמורל והרצון להילחם נותרו נמוכים בחלק מהיחידות והאזורים הרוסיים. המטה הכללי האוקראיני דיווח ב-12 באפריל כי גורמים מארמיית הנשק המשולב הרוסית ה-41 ודיוויזיית הטנקים ה-90 עוברים למחוזות בלגורוד ולמחוז וורונז'. [1]

המודיעין ההגנה האוקראיני טען גם ב-12 באפריל כי החיילים הרוסים המשיכו להיאבק במורל נמוך וכי תמריצים כספיים שהובטחו להשתתף בלחימה באוקראינה לא סופקו לחלק מהיחידות כפי שהובטח. [2] הדו"ח קבע כי משרתים של דיוויזיית הטנקים של המשמר ה-47 של ארמיית הטנקים הראשונה לא הצליחו לקבל תשלום נוסף שהובטח עבור השתתפות במבצעים באוקראינה וכי ההנהגה הצבאית התעלמה מפניות לתשלומים. [3] ה-GUR האוקראיני טוען כי חיילים רוסים מסרבים להשתתף בלחימה עקב מספר הגופות שחוזרות לרוסיה מאוקראינה וכי הצבא הרוסי שולח גופות במנות קטנות יותר כדי להימנע מגרימת פאניקה בקהילות המקומיות.

איננו מדווחים בפירוט על פשעי מלחמה רוסים מכיוון שפעילויות אלו מכוסות היטב בתקשורת המערבית ואינן משפיעות ישירות על המבצעים הצבאיים שאנו מעריכים וחוזים. נמשיך להעריך ולדווח על ההשפעות של פעילויות פליליות אלו על הצבא והאוכלוסייה האוקראינית ובמיוחד על הלחימה באזורים עירוניים אוקראינים. אנו מגנים מכל וכל את ההפרות הרוסיים הללו של חוקי הסכסוך המזוין, אמנות ז'נבה והאנושות למרות שאיננו מתארים אותן בדוחות אלו.

ISW עדכנה את הערכתה לגבי ארבעת המאמצים העיקריים שבהם עוסקים הכוחות הרוסיים בשלב זה:


  • מאמץ עיקרי - מזרח אוקראינה (המורכב משני מאמצי תמיכה כפופים);
  • מאמץ תמיכה 1-חרקוב ואיזיום;
  • מאמץ תומך 2-ציר דרום;
  • תמיכה במאמץ 3-סומי וצפון מזרח אוקראינה.
מאמץ עיקרי - מזרח אוקראינה

מאמץ עיקרי כפוף - מריופול (מטרה רוסית: ללכוד את מריופול ולצמצם את המגינים האוקראינים)


מקורות אוקראינים טענו כי חיילים רוסים השתמשו בנשק כימי לא מוגדר עם השפעות מחנק על מגינים ואזרחים אוקראינים במריופול ב-11 באפריל. [4] ISW לא הצליחה לאמת את ההאשמות הספציפיות הללו באופן עצמאי, אך הזהירה שוב ושוב שכוחות רוסים עלולים להשתמש בנשק כימי. [5] מריופול הוא מיקום אופטימלי בו כוחות רוסים עשויים להשתמש בנשק כימי כדי להפגין את נכונותם להסלים תוך צמצום הסיכון שהקהילה הבינלאומית תוכל להשיג הוכחה בלתי ניתנת לערעור להפרתם את ההתחייבויות המשפטיות הבינלאומיות של רוסיה להימנע משימוש בנשק כזה. כיתור מריופול על ידי רוסיה מאפשר למוסקבה למנוע מגורמים חיצוניים להשיג ראיות פיזיות או לראיין או לבדוק ניצולים, והשליטה של רוסיה במידע שיוצא ממריופול מקשה על הניצולים להציג עדויות ברורות לתסמינים שלהם לעולם.

ההגנה האוקראינית על מריופול נמשכה ב-12 באפריל למרות הדיווחים על הידלדלות המשאבים האוקראינים וכוחות אוקראינים שנכנעו. [6] בשל סביבת המידע המוגבלת סביב מריופול, ISW אינו יכול לאשר הצהרות סותרות של גורמים אוקראינים ומקורות רוסים בנוגע למצב השליטה הרוסית בנמל מריופול. [7]



מאמץ עיקרי כפוף - מחוזות דונייצק ולוהנסק (מטרה רוסית: לכבוש את כל מחוזות דונייצק ולוחנסק, השטח הנטען של שלוחות רוסיה בדונבאס)

הכוחות הרוסיים המשיכו בפעולות התקפיות לא מוצלחות בסוורודונצק, ליסיצ'נסק ופופאסנה, בעיקר בהסתמכות על התקפות ארטילריה, למרות שהם עסקו בקרב עירוני ברוביז'נה ב-12 באפריל. [8] המטה הכללי האוקראיני דיווח על לחימה מוגבלת בחלקים אחרים של דונייצק ב-12 באפריל. [ 9] משתמשי מדיה חברתית איתרו קטעים גיאוגרפיים שפורסמו על ידי כוחות צ'צ'נים ב-11 באפריל לרוביז'נה, המאשרים את נוכחותן של יחידות רוסגווארדיה הצ'צ'ניות בשכונה הצפון-מזרחית של ההתנחלות. [10] על פי הדיווחים, היחידות הצ'צ'ניות מתבצרות בסביבת רוביז'נה, מה שמרמז כי הן מתכוונות לעבור למגננה לפחות בחלקים מסוימים של מרחב הקרב. [11] עדיין לא ברור מדוע הצ'צ'נים יאמצו עמדה הגנתית במקום זה בזמן זה.

הכוחות הרוסיים ממשיכים לפרוס יחידות אד-הוק לדונבאס, כאשר משתמשי מדיה חברתית צופים בגדוד הקוזקים השני עוזב את אורנבורג ב-7 באפריל, אך הפיקוד הרוסי עדיין לא ביצע יחידות חדשות או יחידות שנסוגו בעבר מצירים אחרים למתקפה. [12]



תמיכה במאמץ מס' 1 - חרקוב ואיזיום: (מטרה רוסית: להתקדם לדרום מזרח כדי לתמוך בפעולות רוסיות במחוז לוהנסק, ולתקן את הכוחות האוקראינים סביב חרקוב במקום)

כוחות רוסים המשיכו להתארגן מחדש בחרקוב ולחזק את הפעולות ההתקפיות שלהם בציר איזיום ב-12 באפריל. יחידות לא מוגדרות של ארמיית הטנקים ה-1 וארמיית הזרועות המשולבות ה-20 נפרסו בסביבת איזיום כדי לבצע פעולות התקפיות. [13] הכוחות הרוסיים המשיכו במאמצים לתקן את הכוחות האוקראינים בסביבות העיר חרקוב. [14]

מאמץ תמיכה מס' 2 - ציר דרומי: (מטרה: להגן על חרסון מפני התקפות נגד אוקראיניות)

הכוחות הרוסיים לא ביצעו התקדמות טריטוריאלית משמעותית במחוז חרסון, אלא התמקדו בשיפור עמדות ההגנה וביצוע סיור אווירי ב-12 באפריל. [15] המטה הכללי האוקראיני דיווח כי הכוחות הרוסיים הראו סימנים לשיפור ההגנה האווירית במליטופול ב-12 באפריל . 16]



תמיכה במאמץ מס' 3 - סומי וצפון מזרח אוקראינה: (מטרה רוסית: הסגת כוח הקרב בסדר תקין לצורך פריסה מחדש למזרח אוקראינה)

לא דווח על פעילות משמעותית בציר זה ב-24 השעות האחרונות.

פריטים מיידיים לצפייה

  • ככל הנראה הכוחות הרוסיים ימשיכו בפעולות התקפיות מתמשכות באזור דונבאס, ויכניסו תגבורת לקרב כשהם יהיו זמינים במקום לאסוף תגבורת ומחליפים למתקפה מתואמת וקוהרנטית יותר.
  • המגינים האוקראינים של מריופול לא יוכלו להחזיק מעמד ללא הגבלת זמן, אך עדיין לא ברור באיזו מהירות רוסיה תוכל לאבטח את העיר.
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

ראש העיר: "הרוסים הביאו משרפות ניידות למריופול כדי להיפטר מגופות"​

גופות רבות מכוסות בשקים ברחובות של מריופול לאחר שחיילים רוסים הרגו יותר מ-10,000 אזרחים במהלך ששת השבועות האחרונים במאבקם הלא מוצלח לכבוש את עיר הנמל הדרומית האסטרטגית; "הרוסים הביאו משרפות"​


4e4b66fbf0d77a36dd1f.jpg
מריופול מהאוויר | צילום: צילום מסך
משרד ההגנה הבריטי מסר כי הכוחות הרוסיים ממשיכים לצאת מבלארוס כדי לתמוך בפעולות במזרח אוקראינה, המתמקדות באזור דונבאס, שבו בדלנים רוסיים טוענים לעצמאות.
"הלחימה במזרח אוקראינה תתגבר במהלך השבועיים-שלושה הקרובים כאשר רוסיה תמשיך למקד מחדש את מאמציה שם", נמסר מטעם משרד ההגנה הבריטי. "ההתקפות הרוסיות עדיין מתמקדות בעמדות אוקראיניות ליד דונייצק ולוהנסק עם לחימה נוספת סביב חרסון ומיקולייב, עם נסיון להגיע לכיוון קרמטורסק".
עיר הנמל מריופול בדרום-מזרח המדינה, סבלה מתקיפות וסבל אזרחי נוראי, במלחמה שנמשכת ששה שבועות, ההתקפות היבשתיות, הים והאוויריות של כוחות רוסים שנלחמים כדי לכבוש אותה, הגבילו יותר ויותר את המידע על המצב בתוך העיר.
בשיחה טלפונית ביום שני עם סוכנות הידיעות AP, ראש עיריית מריופול, ואדים בויצ'נקו, האשים את הכוחות הרוסיים בכך שחסמו במשך שבועות ניסיונות שיירות הומניטריות מלהיכנס לתוך העיר, בין השאר כדי להסתיר את הקטל. בויצ'נקו אמר כי מניין ההרוגים במריופול לבדו עלול לעלות על 20,000.
בויצ'נקו גם מסר פרטים חדשים על האשמות של גורמים רשמיים אוקראינים לפיהם כוחות רוסים הביאו ציוד שריפת גופות נייד למריופול כדי להיפטר מגופות קורבנות המצור. כוחות רוסים לקחו גופות רבות למרכז קניות ענק שבו יש מתקני אחסון ומקררים, אמר בויצ'נקו. "משרפות ניידות הגיעו בצורה של משאיות, יש צינור בפנים והגופות האלה נשרפות", אמר.
אסטרטגים צבאיים אמרו ל-AP כי מנהיגים רוסים מקווים לתמיכה מקומית, בעיקר לוגיסטיקית בשטח דונבאס לטובת הצבא הגדול והחמוש יותר של רוסיה, מה שעשוי לאפשר לכוחות הרוסים להשיג שטחים נוספים ולהחליש את הכוחות הלוחמים של אוקראינה.
הרשויות האוקראיניות מאשימות את הכוחות הרוסיים בביצוע זוועות, כולל טבח בעיירה בוצ'ה, מחוץ לקייב, תקיפות אוויריות על בתי חולים ותקיפת טילים שבה נהרגו לפחות 57 בני אדם בשבוע שעבר בתחנת רכבת.
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
pjimage-30.jpg

50 ימי מלחמה: 7 שבועות של לחימה, טבח, פשעי מלחמה, ומגעים להפסקת אש​

כשמצד אחד רוסיה ממשיכה לנהל מו"מ, היא טובחת בצורה חסרת רחמים בחפים מפשע בבוצ'ה, מריופול, דונייצק ועוד • אחרי שהאוקראינים הצליחו להסיג את הצבא האדום מהבירה, בעולם עברו לעסוק בשלהם • ומה קרה לתיווך של בנט?


50 ימים לתוך הפלישה של צבא רוסיה לתוככי אוקראינה, והקרב רחוק מהכרעה. מול הערכות שפוטין יכבוש את קייב תוך 3 ימים, הצבא האוקראיני השיב מלחמה, גרם לאבדות רבות לצבא האדום, והצליח לעכב אותו פעם אחר פעם מלהתקדם ביעדיו. מוקדם עדיין לסכם, אבל בסיכום ביניים, בתוך 7 שבועות, ניתן לקבוע שפוטין נכשל במשימות להשתלט על אוקראינה ונראה שכעת הוא מנסה לסיים את הסיטואציה בלי לצאת מושפל ועם איזה-שהם הישגים בכל זאת.
בינתיים, כשהמבט הבינלאומי על הנעשה באוקראינה נחלש וכל אחד חוזר אט-אט לענייניו (בצרפת בחירות, בארה"ב יריות, בישראל אולי שוב בחירות), פוטין מוציא את תסכלו על אזרחי אוקראינה החפים מפשע בשלל פשעי מלחמה מזוויעים. זה מסביר את התמונות המחרידות מהטבח בבוצ'ה, את הדיווחים על שימוש בנשק כימי במריופול, את פצצות המצרר ועוד ועוד.

קייב שוחררה

שום דבר כמובן לא סופי, אבל נכון לעכשיו הכוחות הרוסיים נסוגו מקייב. למעשה, אפילו הרוסים הודו בכך. סגן שר ההגנה הרוסי טען לפני כמה ימים שהוחלט על הפחתה "דרסטית" של הפעילות הצבאית ליד קייב וצ'רניהיב. לתנועת הכוחות כנסיגה לא הוגדרה כנסיגה אלא כניסיון רוסי לחדש את מלאי האספקה ו"לארגן מחדש" את הכוחות – ושלא היתה כוונה להחזיר את החיילים לרוסיה. לפי הפנטגון, חלק מהכוחות הרוסיים שהיו באזור קייב התקדמו צפונה – וחלקם אף חצו את הגבול לבלארוס. משרד ההגנה של אוקראינה טען בתחילת החודש הלועזי הנוכחי כי הושגה שליטה על מחוז קייב כולו והצבא הרוסי לא כבש או כיתר את הבירה קייב.
בתחילת סבב הלחימה, קייב הייתה היעד המרכזי. כוחות רוסיים החלו לנוע מצפון ומצפון-מזרח לגבול האוקראיני לעבר קייב במטרה לכבוש אותה. ההנהגה האוקראינית, כולל ראש הממשלה והנשיא, נותרו בבירה וסירבו להתפנות ממנה. במסגרת המתקפה נערכו סדרת קרבות מסביב לעיר ולמחוז קייב, בהם הקרב על נמל התעופה אנטונוב, קרב צ'רנוביל, קרב איוונקיב, קרב קייב על העיר עצמה וקרב ואסילקיב.
בתחילה כבשו כוחות רוסים אזורים מצפון וממערב לקייב, מה שהוביל לספקולציות בינלאומיות לגבי נפילתה הקרובה של העיר. עם זאת, התנגדות אוקראינית עזה אילצה את המומנטום של הרוסים לעצור. לוגיסטיקה והחלטות טקטיות רוסיות לקויות סייעו למגינים לסכל מאמצי כיתור, ולאחר חודש של לחימה ממושכת, החלו הכוחות האוקראינים לבצע מתקפות נגד מוצלחות.

פשעי המלחמה

במהלך המלחמה נחשפו בשלל אמצעים מעשים הנחשדים לפשעי מלחמה, שביצע הצבא הרוסי באזורים שהיו בשליטתו באוקראינה מאז פתיחת המבצע. לפי העדויות, המעשים כוללים הרג רנדומלי של חפים מפשע שניסו לברוח מהקרבות, כולל נשים וילדים, הוצאות להורג ברחוב של גברים בחשד שהם מרגלים או חיילים, מעצר ועינויים של חשודים בריגול שהסתיימו ברצח. כמו כן, הם כוללים גם מקרים של ביזה בקנה־מידה נרחב, כולל פריצה שיטתית לדירות ולחנויות.
האירועים, שארגוני זכויות אדם וממשלות במערב מגדירים כ"פשעי מלחמה", התנהלו לפי העדויות כבר מימיה הראשונים של המלחמה באוקראינה. עם נסיגת חיילי הצבא הרוסי במהירות מאזורים בצפון ובצפון־מזרח המדינה, כדי להתארגן מחדש על אדמת רוסיה ובלארוס, נחשפו מעשים רבים הנחשדים לפשעי מלחמה.
בנוסף, עדויות של אזרחים אוקראינים מעלות כי רוסיה מפעילה "מחנות סינון" אליהם נלקחים אזרחים אוקראינים בערים שנכבשו על ידי צבא רוסיה. לאחר הסינון הראשוני, מועברים חלק גדול מהאזרחים האוקראינים לאוטובוסים המעבירים אותם לשטחי רוסיה ללא שניתנה להם אפשרות להתנגד.
War_damages_in_Mariupol_12_March_2022_01-1-1024x682.jpg
רחוב במריופול במהלך המצור על העיר. צילום: המשטרה הלאומית של אוקראינה
ב-BBC דווח כי כוחות הצבא הרוסי השתמשו בתושבי כפר בצפון אוקראינה כמגינים אנושיים במהלך מתקפות נגד של הכוחות האוקראינים. עוד נטען על ידי אוקראינה שצבא רוסיה הפציץ תחנת רכבת בשעה שהייתה עמוסה באלפי אזרחים. מושל מחוז דונייצק שבחבל דונבאס מסר כי לפחות 50 בני אדם, בהם חמישה ילדים, נהרגו במתקפה על תחנת רכבת, שהייתה עמוסה באזרחים שביקשו להימלט משם למערב אוקראינה. בנוסף דיווחה אוקראינה על 132 גופות שנמצאו בעיירה מקריב סמוך לבירה קייב, וטענה שהתבצע שם טבח נוסף מלבד טבח בו'צה.
טבח בוצ'ה היה סדרה נוסת של פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות שעל פי החשד בוצעו על ידי הכוחות המזוינים של הפדרציה הרוסית בעיר בוצ'ה שבאוקראינה במהלך קרב בוצ'ה. שלטונות אוקראינה אמרו כי יותר מ-300 תושבי העיירה נהרגו. זלנסקי אף אמר שרוסיה עושה רצח עם במדינתו. ברוסיה הכחישו את הטענות וטענו כי "כל התמונות והתצלומים הללו מבוימים כחלק ממערך התעמולה של אוקראינה".
יום לאחר תחילת הפלישה הרוסית לאוקראינה, הצהיר תובע בית הדין הפלילי הבין-לאומי, כרים קאן, כי בית הדין הבין-לאומי יכול "להפעיל את סמכות השיפוט שלו ולחקור כל מעשה של רצח עם, פשע נגד האנושות או פשע מלחמה שבוצעו בתוך אוקראינה". חאן הצהיר כי בכוונתו לפתוח בחקירה מלאה וכי הוא ביקש מהצוות שלו "לפעול לשימור ראיות".

משבר הפליטים

לפי הערכת נציבות האו"ם לפליטים, ביום הלחימה הראשון אלפי אוקראינים חצו את הגבול לארצות השכנות – בעיקר למולדובה ולרומניה, וכ-100,000 תושבים אוקראינים ברחו מבתיהם בגלל הלחימה. לפני כשבוע האו"ם הודיע שלמעלה מ-4.4 מיליון בני אדם עזבו את המדינה. ארגון ההגירה הבינלאומי של האו"ם העריך כי כ-6.5 מיליון אוקראינים נעקרו מבתיהם.
Refugees_from_Ukraine_at_border_posts_in_the_west_of_the_country.jpg
הפליטים שעוזבים. צילום: משמר הגבול האוקראיני
ארצות הברית ומדינות באירופה התגייסו למען הפליטים. אוקראינים, בהיותם תושבי אירופה, לא נדרשו לוויזה על מנת להיכנס לתחומי האיחוד האירופי, כך שמדינות לא יוכלו לגרשם ליעדים אחרים. החוק איפשר להם להישאר בתחומי האיחוד למשך 90 יום. מדינות אחרות, כמו ישראל, קלטו פליטים. לפי משמר הגבולות האוקראיני, יותר מ-870 אלף אזרחים שנמלטו מהמדינה מאז שפרצה המלחמה חזרו לאוקראינה.
כמעט 2.6 מיליון פליטים אוקראינים נכנסו לפולין. פולין צמצמה מאוד את מגבלות הכניסה לגבול ואמרה כי מסמכי זהות שונים יתקבלו. נקודות כינוס לפליטים נפתחו בכל מחוז בפולין. הרשויות המקומיות מספקות לינה בחינם, מזון ואספקה נחוצה אחרת. מלבד זאת, מספר עצום של אזרחים וארגונים הציעו מרצון סיוע, מגורים בחינם ועזרה אחרת. אתרים עם מידע לפליטים הוצגו גם באוקראינית. הממשלה הכינה שינויים משפטיים שיפשטו את העסקתם של אוקראינים בפולין, מכיוון שנדרשה אשרת עבודה שכן אוקראינה לא חלק מהאיחוד האירופי.

המגעים להפסקת אש

כבר ביום השני ללחימה קרא נשיא אוקראינה לנשיא רוסיה למשא ומתן. במוסקבה טענו כי הם מסכימים לשיחות "בדרג גבוה" מול אוקראינה, כשפירוקה מנשקה הוא תנאי מרכזי בשיחות. בהמשך סוכם לקיים משא ומתן בין הצדדים בגבול אוקראינה-בלארוס, אך השיחות הסתיימו ללא פריצת דרך, למעט הסכם זמני להקמת נתיבים לפינוי אזרחים ומתן סיוע הומניטרי. המשא ומתן בין קייב למוסקבה הועבר בהמשך לטורקיה.
ישראל ניסתה להלך בין הטיפות בסכסוך האוקראיני-רוסי. מחד היא בעלת ברית איתנה של ארצות הברית והאיחוד האירופי, אשר תומכים באוקראינה. מאידך, ניסתה לשמר את מנגנון תיאום התנועה האווירית בסוריה מול צבא רוסיה, וכן נזקקת לתמיכה רוסית בהסכם הגרעין מול איראן. לאורך הלחימה, אוקראינה ביקשה את עזרת ישראל בתיווך. זלנסקי אף הציע לבנט לקיים את המשא ומתן בירושלים.
בעקבות זאת, לאורך הלחימה קיים בנט שיחות טלפוניות רבות עם נשיאי אוקראינה ורוסיה. במהלך השיחות טס בנט בחשאי לקרמלין ונפגש עם פוטין. לאחר הפגישה טס לגרמניה ושוחח עם הקאנצלר שולץ. הוא עדכן טלפונית את זלנסקי ומקרון בפרטי השיחה עם פוטין. שגריר ישראל בארה"ב מייק הרצוג אמר לאחרונה כי בנט כרגע לא בקשר עם פוטין וישראל לא מובילה יותר את המגעים בין רוסיה לאוקראינה.
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

ביידן מחריף את הטון נגד פוטין: "דיקטטור שמבצע רצח עם באוקראינה"​

"אמרתי שזה רצח עם מכיוון שזה נהיה ברור יותר ויותר שפוטין מנסה למחוק את הרעיון של 'להיות אוקראיני'", אמר נשיא ארצות הברית בהצהרה חריגה נגד נשיא רוסיה • נשיא אוקראינה זלנסקי: "מילים אמיתיות של מנהיג אמיתי"
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן אמר הלילה כי יכולתם של אמריקנים לשלם עבור גז לא צריכה להיות תלויה בשאלה אם "דיקטטור מכריז מלחמה ומבצע רצח עם בצד השני של העולם".
מאוחר יותר הסביר ביידן את ההאשמה הקשה שהטיח באגביות כלפי ביידן, והבהיר כי הוא עומד מאחורי הדברים. "אמרתי שזה רצח עם מכיוון שזה נהיה ברור יותר ויותר שפוטין מנסה למחוק את הרעיון של 'להיות אוקראיני'".
"הראיות מצטברות לגבי הדברים הנוראיים שרוסיה מבצעת באוקראינה. ניתן למשפטנים הבינלאומיים אם זה נחשב לרצח עם או לא, אבל זה בהחלט נראה ככה לי", אמר הנשיא.
מדובר בשינוי עמדה של ביידן אשר בעבר הצהיר כי הוא לא מאמין שמעשיה של רוסיה הם "רצח עם", כפי שטענו בקייב, אך כן כינה את פעולותיה באוקראינה "פשעי מלחמה".
נשיא אוקראינה זלנסקי הגיב במהירות לאמירותיו החריפות של ביידן, ושיבח אותו על עמדתו התקיפה: "מילים אמיתיות של מנהיג אמיתי. לקרוא לדברים בשמם זה חיוני להתמודדות עם הרוע. אנחנו אסירי תודה לסיוע שארה"ב סיפקה עד כה ואנחנו צריכים בדחיפות עוד נשק כדי למנוע את הזוועות שהרוסים מבצעים".
 

יוסף שטיין

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
לאחר שהאוקראינים הפציצו את אוניית הדגל הרוסית (מכילה כ 500 מלחים) העונה לשם מוסקווה
ברוסיה מאיימים להפציץ מרכזי פיקוד ואת הארמון הנשיאותי בקייב באם אוקראינה תמשיך להפציץ בשטחי רוסיה.

נפגעה ישירות על ידי שני טילים ואין אפשרות לכבות את השריפה עקב סערה בים.
 

lolypop

משתמש רשום
לאחר שהאוקראינים הפציצו את אוניית הדגל הרוסית (מכילה כ 500 מלחים) העונה לשם מוסקווה
ברוסיה מאיימים להפציץ מרכזי פיקוד ואת הארמון הנשיאותי בקייב באם אוקראינה תמשיך להפציץ בשטחי רוסיה.

נפגעה ישירות על ידי שני טילים ואין אפשרות לכבות את השריפה עקב סערה בים.
מתי?
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה