הערים החרדיות הם סמל ודוגמה או בושה וחרפה

האם אתה מעוניין שבעיר מגורים חדשה שתיבנה תהיה אכיפה בנושא תכנון ובניה או שיהיה כמו בערים בני ברק בח

• מעוניין באכיפה נוקשה

• מעוניין בחופשיות כמו בערים הקיימות

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
אני גרה בעיר מעורבת ויש פה כמה שכנים שמתנגדים לפינוי בינוי כי כרגע הם גרים בשטח ענקקקקקק בלי היתר
והם לא יקבלו את זה אחרי הפינוי בינוי.

באיזו עיר זה?

בכל מקרה, היזם יכול לתבוע את הדייר הסרבן בבית משפט
99% שהוא ינצח אותם ואז התוכנית תצא לדרך

MACHAK

משתמש מקצוען
השמאל החרדי לכו לפרדס חנה כרכור שם בונים יפה...
זוהי בדיוק דמגוגיה שלוקחת ערכים יהודיים ומזלזלת בהם בשם החרדיות.

יש אלפי אנשים שנגזלו בכסף (ערכי הדירות שלהם ירדו בעשרות ומאות אלפי שקלים), באיכות החיים שלהם ( פיצוצים בצנרת וסתימות, היזקי ראיה חמורים לתוך הבתים שלהם והזקי שמיעה - אין להם פרטיות בבית שלהם!!! זה גם גזל! וכו' וכו') והשכנים שעושים כסף על גבם קוראים להם צרי עין, ושמאל חרדי והם יגידו הכל בשם התורה וזוהי בושה וחרפה ואין לתת לעוול ולפשע הזה יד.
לכו לחשוב אחרי האשכול מהי דרך התורה ומהי חרדיות אמיתית לדבר ה'.
עולם הפוך ראיתי.

וייס

משתמש פעיל
הרבה יותר מדמגוגיה.... אוטוטו ביה"ז צאו וראו היכן הציבור החרדי מטייל והיכן לא ואת מי ועד כמה מעניין ה"יופי החיצוני הזה" סתם הצעה לאותם מעטים שתקפו כאן לאורך האשכול את עניין היופי אולי גם בביה"ז תתלו תמונה של צימר על הקיר בסלון ותתחילו להנות....
בסיכום בין אם אתה אוהב בין לא עניין היופי החיצוני וכל המסתעף ממנו הוא ערך ובעל עלות כספית בהחלט וכשעשקת אותו משכניך על לא עוול בכפם אתה בהחלט גזלן ומזיק במיוחד שיכולת בעוד מעט השקעה וחשיבה להגיע לאותה רווחה בלי שתהי' על חשבונם

שוב אחזור על הקריאה לייצר אמות מידה הלכתיות וחוקתיות במכלול ההיבטים שיחייבו כל בונה ובזה תהי' תלויה חתימת השכנים

וייס

משתמש פעיל
דרך אגב יש גם צד יפה בבניה המתפרצת החרדית כמה חסדים ניתן לעשות זה לזה בצורה הזו......
דוגמאות:
-תוכלי לכבות לי את הגז בעוד 10 דקות כי אני יוצאת
-כן שמעתי כבר, אבל איזו להבה הקרובה לחלון או שאני צריכה לבוא מהדלת....

-אפשר אש רגע
-קח לבד זה ליד החלון בחד"ש

-אבא
-כן
-סליחה רציתי את אבא שלי....

וכו' וכו' על זה הדרך

(חיה)

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
כמובן שלא מדובר על דברים שפוגעים בשכנים, מורידים את ערך הדירה, ובאמת מפריעים למגורים בדירה
אבל שקונים דירה, זה משנה את המחיר של הדירה אם הבניין יפה חיצונית? אתה חי בתוך הדירה, שהיא בטח הכי יפה בעולם, מה אכפת לך איך הקיר של הבניין שלך נראה מבחוץ? אתה לא רואה אותו אפילו מהחלון (רק את הקיר בבניין ממול)
על כמה היית מוכן לוותר אם אתה היית משפץ?
אז תוותר על 10% מזה כשהשכן משפץ
שכנים שלנו שיפצו, ואפילו לא הודיעו לנו מראש. והיה הצפה של מים,
אפילו לא ביקשנו מהם את הפיצוי על הנזק, כי הבנו שיש להם מספיק הוצאות מהשיפוץ.
וקנינו להם מתנה בסוף השיפוץ.

בייסי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוטומציה עסקית
כל אחד רוצה שהשכונה תראה יפה ומטופח.

הבעיה היא שאכיפה נוקשה במדינת ישראל פירושו:
שוחד ושחיתות ולא עיר עם תשתיות על, מבלי עבירות בנייה...

חרש עץ

מטבחים ונגרות יוקרה, מפעל cnc חדשני, עבודה עברית.
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
גנבתי מהשכן את האוטו כי מי צריך אוטו, זה סתם מותרות.
הוא צעק עלי ביקשתי ממנו לא להיות קטנוני, אני צריך את האוטו שלו כדי למכור כי אני מחתן ילדים.
רוב האנשים אצלנו בשכונה מסתדרים יפה מאד בלי רכב, אני לא מבין מה זאת הצרות עין הזאת מה אכפת לו שאני לוקח לו את האוטו, אם הוא רוצה רכב שילך לפרדס חנה כרכור שם לכולם יש רכב.
לכער לאנשים את הבניין / רחוב /עיר זה גזל גמור וכך נפסק בהלכה (של היהודים). מי שמאלץ את השכנים לסבול את העושק שלו ועוד בא אליהם בטענות זה גזל ומידת סדום.

תלמוד בבלי מסכת בבא בתרא דף כד עמוד ב
כל אילן סרק - חמשים אמה. ואם העיר קדמה - קוצץ ואינו נותן דמים, ואם אילן קדם - קוצץ ונותן דמים, ספק זה קדם וספק זה קדם - קוצץ ואינו נותן דמים.
גמ'. מאי טעמא? אמר עולא: משום נויי העיר.

שימו לב שלהלכה בכל מקרה קוצצים לו את האילן, ואם נעתיק לימינו העיריה שוברת לו את היח"ד בלי שום פיצויים.
וכל זה רק בגלל 'השמאל החרדי' שרוצה עיר יפה.

בייסי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוטומציה עסקית
גנבתי מהשכן את האוטו כי מי צריך אוטו, זה סתם מותרות.
הוא צעק עלי ביקשתי ממנו לא להיות קטנוני, אני צריך את האוטו שלו כדי למכור כי אני מחתן ילדים.
רוב האנשים אצלנו בשכונה מסתדרים יפה מאד בלי רכב, אני לא מבין מה זאת הצרות עין הזאת מה אכפת לו שאני לוקח לו את האוטו, אם הוא רוצה רכב שילך לפרדס חנה כרכור שם לכולם יש רכב.
לכער לאנשים את הבניין / רחוב /עיר זה גזל גמור וכך נפסק בהלכה (של היהודים). מי שמאלץ את השכנים לסבול את העושק שלו ועוד בא אליהם בטענות זה גזל ומידת סדום.

תלמוד בבלי מסכת בבא בתרא דף כד עמוד ב
כל אילן סרק - חמשים אמה. ואם העיר קדמה - קוצץ ואינו נותן דמים, ואם אילן קדם - קוצץ ונותן דמים, ספק זה קדם וספק זה קדם - קוצץ ואינו נותן דמים.
גמ'. מאי טעמא? אמר עולא: משום נויי העיר.

שימו לב שלהלכה בכל מקרה קוצצים לו את האילן, ואם נעתיק לימינו העיריה שוברת לו את היח"ד בלי שום פיצויים.
וכל זה רק בגלל 'השמאל החרדי' שרוצה עיר יפה.
קדימה: שהעירייה תעקור את כל העצים מהרחובות ומהפארקים.

C

משתמש מקצוען
אבל שקונים דירה, זה משנה את המחיר של הדירה אם הבניין יפה חיצונית? אתה חי בתוך הדירה, שהיא בטח הכי יפה בעולם, מה אכפת לך איך הקיר של הבניין שלך נראה מבחוץ? אתה לא רואה אותו אפילו מהחלון (רק את הקיר בבניין ממול)
אם הבניין נראה כמו עיי חרבות, והחלון של הדירה נושק לחלון הדירה ממול, אז כן, ערך הדירה יורד.
מה לעשות, אבל יותר נחמד לעלות במדרגות מסודרות, ולהכנס לבניין בלי לראות שחור בעיניים.

משתדלים

משתמש פעיל
כל אחד רוצה שהשכונה תראה יפה ומטופח.

הבעיה היא שאכיפה נוקשה במדינת ישראל פירושו:
שוחד ושחיתות ולא עיר עם תשתיות על, מבלי עבירות בנייה...
בתל אביב וברמת גן וכמעט בכל הארץ ששומרים באדיקות על חוקי הבנייה יש יותר שחיתות ?
אלא מה אתה חושש שבמקומות מסויימים שיש מקורבים זה יניב שחיתות
אז לכן הצעתי פחות לצמצם כמה שניתן סמכות של רשויות מקומיות מהסוג הזה ובנוסף לפקח עליהם בשבע עיניים על כל צעד שהם עושים.

שמעון גוטליב

משתמש מקצוען
מאוד מעניין שתוצאת הסקר היא שיותר מ50 רוצים אכיפה נוקשה.
אבל ברוב הבנינים שאני מכירה יותר מ50 אחוז בנו ויצאו לכל כיוון בלי לבדוק יפה/מזעזע/חדירה לרשות הפרט.
חייבים להגיד שחלק גדול של גולשים גרים בערים מעורבים ולכן מעדיפים הפיכה נוקשה

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
למה זה לא נכון
הבנין שלי די חדשה בבית שמש והיא רק בנויה 7 שנים עכשיו רוצים לעשות שינוי טאבו למשל חלק מהשכנים יקבלו 40 מטרים לבנות וחלק יקבלו "4" מטרים לבניה
זה נראה לכם שהשכנים הללו ישתקו אני מבין אותם לגמרי אם ירצו לבנות ולא יהיה לי כ"כ מה לטעון
אני לא מבין מי ומה תכננו אבל זה המצב
ועוד לדירות שיקבלו 40 מטרים בניה יקבלו גם 40 מטרים להוציא מרפסת בעוד שהשכנים למעלה כעת יש להם רק איזה 8 מטר מרפסת וכעת יקבלו עוד איזה 8 מטר
לא הבנתי את השאלה
לאן אתה חותר
במקרה אני זה שמקבל את ה40 ועדיין אני מבין את אלו שלא מקבלים למה קשה להם
בן אדם שקנה דירה בת 80 מטר ולא יכול להרחיב זה מאוד קשה לו להבליג
ואם אין להם כסף לקנות 4 חדרים, שישברו קיר ויקחו איזה חדר לשכן, יש לו 6 חדרים. מה אכפת לו?
זה באמת לא נעים כשלא ניתן להרחיב, או כשלא ניתן לרכוש דירה גדולה במקום שרוצים.
אבל זו ממש לא סיבה להפקרות!

סליחה? ממש לא הבנתי...
מאיפה את יכולה להחליט מה חשוב לי?
כן, אני אמכור דירה, ואקנה דירה ב200,000 ש"ח יותר, כי המראה החיצוני חשוב לי! כן!
כן, ובעיקר עיר יותר יפה, בהחלט משמעותי אצלי
חשוב להבין שבד"כ חזות חיצונית לא נשארת רק ביופי.
היא משליכה על עוד גורמים. (תאוריית החלון השבור)
כשאכפת מחזות חיצונית לא מציירים גרפיטי על הקירות.
לא משאירים אנדרטאות גרוטאות לנצח.
ובאופן כללי שמים לב למה שקורה מסביב.

איזה תיוג חגיגי.
וואו. אולי ששואפי ההפקרות יעברו כשכנים לאלו שאצלם אין אכיפה...

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
חייבים להגיד שחלק גדול של גולשים גרים בערים מעורבים ולכן מעדיפים הפיכה נוקשה
או להיפך, הם גרים בערים חרדיות למהדרין ואוכלים את תוצאות ההפקרות.
בעוד ששואפי ההפקרות גרים כנראה בערים מעורבות ולא מסוגלים להוציא מטר כמו שעשו מכריהם בשאר גלילות ישראל החרדית.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה