הערים החרדיות הם סמל ודוגמה או בושה וחרפה

האם אתה מעוניין שבעיר מגורים חדשה שתיבנה תהיה אכיפה בנושא תכנון ובניה או שיהיה כמו בערים בני ברק בח

• מעוניין באכיפה נוקשה

• מעוניין בחופשיות כמו בערים הקיימות

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
מי חילק ציון? אני מבינה שקשה לקרוא את מה שכתבתי אך זאת המציאות! יש רבנים שלא יכולים להקרא רבנים
כי מתעלמים ממה שצריך, ועושים מה שנראה להם.
אני מסייגת מדובר ברב מאד מוכר שמנצל את מעמדו לפולישטיקים, חוץ ממנו אני לא מכירה עוד רבנים כאלה
ואני כמובן לא מחלקת ציונים עפר אני לרגליהם.
ובוא נראה אותך שותק שיבנו לך עד החלון אז תענה לי.
מעניין מה היית מגיב אם היה כותב נגד רב שהתיר איזה משהו שתמיד לא התירו
או התייחס בזלזול לחומרת הגיוס לצבא
או סגר בתי כנסת מפחד (לא מדבר על אף אחד).
גם אז היית כותב "זאת המציאות! יש רבנים שלא יכולים להקרא רבנים"
?
או שזה רק שהוא פסק שמותר לשכן שלך "לכער" את הבניין?
???

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
ראיתי את זה עכשיו אפילו באזורים החדשים של בית שמש ,
זוהי בית שמש.
בית שמש איננה ראיה לשום עיר אחרת.

אבל אם יהיו פתרונות (כמו שכל השכנים יוציאו רק בצד אחד של הבניין שהוא לא החזית), רוב השכנים ישתפו פעולה.

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
לכל המתעניינים:
ברמה ד' בבית שמש כבר היום סגורים חניונים, ויש הוספות בניה.
היו קבלנים שהביאו תוכניות לפיצול דירות במכירה.
היו קבלנים שלא, אבל גם אצלם יש פיצולים מכמה שבועות אחרי האיכלוס.
מרפסות נסגרו בשבוע של האיכלוס.
ואנשים שילמו 30,000 ש"ח על חניון, על מנת לסגור ולהרוויח פי כמה.
זו המציאות (לכל מי שבתגובותיו הזכיר ש"אפילו" ברמה ד' יש)

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
ולכל מי שחושש שערך הדירה תרד:
איפה עולה יותר זול? בבני ברק (שמהאשכול פה נראה שהמצב שם נורא ואיום וערך הדירות יורד בכל יום).
או בעיר עם אכיפה נוקשה?

בתוך ירושלים, איפה יותר זול?
במאה שערים - בית ישראל?
או ברמת אשכול?

חוחית

משתמש סופר מקצוען
לכל המתעניינים:
ברמה ד' בבית שמש כבר היום סגורים חניונים, ויש הוספות בניה.
היו קבלנים שהביאו תוכניות לפיצול דירות במכירה.
היו קבלנים שלא, אבל גם אצלם יש פיצולים מכמה שבועות אחרי האיכלוס.
מרפסות נסגרו בשבוע של האיכלוס.
ואנשים שילמו 30,000 ש"ח על חניון, על מנת לסגור ולהרוויח פי כמה.
זו המציאות (לכל מי שבתגובותיו הזכיר ש"אפילו" ברמה ד' יש)
פשוט נורא!
וכמה עולה שכירות בד עכשיו?
2700 לדירת 4 חדרים!
למה להתנהג בצורה כזאת?
התשובה ברורה:
"אילולא מוראה של מלכות"...

ברכון

משתמש מקצוען
ולכל מי שחושש שערך הדירה תרד:
איפה עולה יותר זול? בבני ברק (שמהאשכול פה נראה שהמצב שם נורא ואיום וערך הדירות יורד בכל יום).
או בעיר עם אכיפה נוקשה?

בתוך ירושלים, איפה יותר זול?
במאה שערים - בית ישראל?
או ברמת אשכול?
הסקת מסקנות שגויה,
איפה עולה יותר דירה ברמת גן?
או בבני ברק - במרחק של שתי רחובות מרמת גן??

אל ייאוש!!!

משתמש צעיר
יש מקרה בודד שראש ממשלה ישב בכלא עבור זה, יש עוד אלף מקרים שלא מגיעים לידיעת הציבור.

סתם דוגמא, ל"ג בעומר האחרון במירון, המדינה הגיעה עם אימון ציבורי מלא כמעט מקיר לקיר. שהיא תסדיר את מירון, וההתנהלות שלהם היתה מתחת לכל ביקורת.

המציאות היא שהרוב המוחלט של המקרים שמגיעים לבי"ד הציבור ציית דינא, והכל בסדר.
רק מה ישנם מקושרים כאלו ואחרים, שמצפצפים על בית הדין, והחברה האלה יודעים לשחד גם כשיש עירייה ש"מקפידה" מאד שהכל יהיה חוקי.

מה עוד יש, שהעיר נראית פחות יפה, ברור שברמה ד' בבי"ש בי"ד יתנו לך פחות אפשריות מבני ברק. וזה גם ברור שאם אתה רוצה לגור בדיוק כפי שהשכונה נבנתה מתחילה, אתה מוזמן לעבור לסביון.
ומה עם בניית בית בנט ברעננה?

MACHAK

משתמש מקצוען
לכל מי שחושש שערך הדירה תרד:
או בעיר עם אכיפה נוקשה?
זו לא השאלה.
השאלה היא: כמה עלתה הדירה לפני שהשכנים בנו וכמה אחרי.
לא ערך דירה עם חלון נורמלי שפונה לרחוב כערך דירה שהחלון שלה נושק לחלון השכנים, הנוף שלה זו ארוחת הערב שלהם והצלילים זה ויכוחי ההורים עם ילדיהם במקרה הטוב.

מטעמים

משתמש מקצוען
מקריאת האשכול כאן, ניתן לחשוב שהסיפורים ההזויים על המריבות הם המצויים והם הרוב...

בבניין של חמי וחמותי (בשכונה ובעיר שכולם מרחיבים ובונים מכל הבא ליד)
כמעט כל השכנים הרחיבו וחרגו המון מעבר למה שמותר.

בניין ענק עם עשרות משפחות,
מעולם לא היו מריבות בנושא הבנייה כלל וכלל.
כל אחד התחשב בשני במלוא מובן המילה,
אף אחד לא התחיל בנייה לפני שתלה קבל עם ועולם בכניסה לבניין את כל התוכניות.
הודיע לכולם על התקופה הקרובה ועל צפי התמשכותה, והבטיח להשתדל לענות באופן מיידי לכל קריאה של לכלוך ורעש.
וכל הבניין חיים בשלום ובאחווה.

אין לי מושג איך זה קורה, (זה מתמשך כבר כמה שנים)
אולי 2 השכנים הראשונים שבנו התנהגו כך - וכולם בעקבותיהם.

מקריאת האשכול כאן עולה טעם מאוד רע של סיפורים אמתיים של אנשים שהתנהגו באנוכיות,
אבל תדעו שהרוב הדומם בדרך כלל, ממש אינו כזה.

חסיד אמיתי

משתמש מקצוען
מקריאת האשכול כאן, ניתן לחשוב שהסיפורים ההזויים על המריבות הם המצויים והם הרוב...

בבניין של חמי וחמותי (בשכונה ובעיר שכולם מרחיבים ובונים מכל הבא ליד)
כמעט כל השכנים הרחיבו וחרגו המון מעבר למה שמותר.

בניין ענק עם עשרות משפחות,
מעולם לא היו מריבות בנושא הבנייה כלל וכלל.
כל אחד התחשב בשני במלוא מובן המילה,
אף אחד לא התחיל בנייה לפני שתלה קבל עם ועולם בכניסה לבניין את כל התוכניות.
הודיע לכולם על התקופה הקרובה ועל צפי התמשכותה, והבטיח להשתדל לענות באופן מיידי לכל קריאה של לכלוך ורעש.
וכל הבניין חיים בשלום ובאחווה.

אין לי מושג איך זה קורה, (זה מתמשך כבר כמה שנים)
אולי 2 השכנים הראשונים שבנו התנהגו כך - וכולם בעקבותיהם.

מקריאת האשכול כאן עולה טעם מאוד רע של סיפורים אמתיים של אנשים שהתנהגו באנוכיות,
אבל תדעו שהרוב הדומם בדרך כלל, ממש אינו כזה.
אבל רוב הצומח כן
יש הבדל בין שזה מפריע/מרגיז/מעצבן/מתסכל/וכו
לבין לא לאשר כשהוא בא לבקש אישור
כי בסוף בסוף יהודים רחמנים בני רחמנים
אבל זה מה שצריך להיות לא
העיקר שהם קיבלו אישור וזהו זה

זר פרחים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
חברה תפסיקו עם הצרות עין....
מותר לבנות וצריך את הסכמת השכנים, זה לא סותר..
צריך לפרגן, ומותר לבקש פיצוי במידה והיה לכם נזק גדול...
ותכל'ס תסתכלו על עצמכם במקוקמו של השני.....
בני ברק נראית כמו מתקן אימונים ללוחמה בשטח ערבי בנוי בצפיפות.
והכל בשם החמדנות !

אני מוכן לממן לך סיור בערים חילוניות, שתבין מה זו איכות חיים עם מרחב מחיה לעיניים.

מי שגר בניו יורק למשל, יודע שאין שום דרך לבצע עבירות בנייה, כי העירייה שם קשה כסלע,
ולכן הוא לא מדמיין על רווחים שהיה יכול להרוויח, כי הוא מבין שהוא לא יכול להרוויח.

שימו לב איך שלפני 15 שנה עד לפני כשנתיים כל בניין שהרחיב, היה עושה חזית יפה, וכדו', וכך איכשהו הנוף העירוני השתפר.
אבל היום - בבני ברק כולם בונים בבנייה קלה, וזה נראה זוועה. וגם מסוכן ולא בטיחותי כנראה.
כי במקום לבנות בנייה חדשה שתחזק את הבניין הישן במקרה של עומס ורעידות אדמה, עושים את ההיפך, ומוסיפים בנייה קלה שנשענת על הבנייה הישנה, ורק מוסיפה לעומס.

בייסי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוטומציה עסקית
קראתי שוב את ההודעות שלך, את בעצם קראת בהם לאנרכיה ולאין אמון במדינה מתוקנת. שאלתי למעלה, למה כשדיברו על גני עיריה כן רצית לפנות לעיריה שתסדר גן? שם כן צריך אותם?
לדעתי:
מדינה שהקריירה של חכיה, שריה, ראשיה, ונשיאיה, מסתיים לא אחת בכלא, לא יכולה לקבל את הציון 'מדינה מתוקנת'.

ברצינות?

עיריה שעושה את תפקידה חייבת לאכוף בניה לא חוקית. היא חייבת את זה מתוקף תפקידה וחייבת את זה לתושבים. עיריות כמו בביתר וקרית ספר מושחתות בעצם זה שהן לא אוכפות ולא עושות את מה שהן מחויבות לו. הן מושחתות כלפי אלפי תושבים נפגעים מכך ולא יכולים לעשות דבר. נפגעים באיכות החיים ונפגעים בכסף רב.
את טוענת שעיריה שאוכפת היא מושחתת? אפשר לדעת במה היא יותר מושחתת מכזו שלא אוכפת?
גופי האכיפה משתמשים בחוקים כפלסטלינה ברצותה אוכפת וברצותה מעלימה עין.

ואני אכתוב פה כמה מקרי קיצון, והכוונה היא כמובן לא לאלו המקרים דוקא אלא לצורת ההתנהלות של הגופים שממונים על האכיפה לטובת הציבור.
1. קובי ברמר ניהל מאבק חסרת פשרות נגד עיריית תל אביב על זה שהיא לא אוכפת את חוק השבתון תוך כדי רמיסת זכויות בעלי עסקים בעיר, לטובת הטייקונים. מאבק שהגיע לבג"ץ, והביאה להתפטרות גדעון סער ממשרד הפנים, ולחוק המרכולים של דרעי.
2. עיריית חריש אכפה את חוק ייעוד בנין בכדי לסגור בתי הכנסת של המתיישבים החרדים בעיר. לטובת החילונים הקולניים שמנהלים מאבק נגד ההתיישבות החרדית בעיר.
3. עיריית ירושלים בונה בצורה "חוקית" לחלוטין רכבת קלה ברחוב בר אילן למורת רוחם של רבני העיר, המינהל הקהילתי, ותשבי השכונה, לעודד את הסטונדטים החילוני ללמוד בבירה.
4. עיריית בני ברק מאפשרת בצורה "חוקית" לחלוטין בניית פרויקטים שלמים של מאות דירות + עסקים באזור קוקה קולה, מבלי לתת נתיב נוסף לרחוב כהנמן הפקוק בלאו הכי. על חשבון כלל תושבי העיר שמתמודדים עם פקקים בלתי נגמרים.
אפשר להרחיב בדוגמאות, אבל לא זה הנושא, הענין הוא שלצפות מעירייה לדאוג לאכיפה לטובת האזרח באמת הוא משאלת לב, ולא ריאלי.
ובשביל זה צריך בית דין, שהדעת תורה לא משתנית לפי הטרנד הפוליטי העכשווי.
מה שצריך להיות עפ"י התורה ארחיב בלי"נ בהודעה נפרדת.

נערך לאחרונה ב:

בייסי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוטומציה עסקית
יחסי שכנים על פי תורה
הלכות שכנים הם הלכות מורכבות מאד, ואני אסביר.
דברו פה על כיעור בנינים / עיירות.
ודברו על נזק.
דברו על גנים / חנויות בתוך בניינים ועוד ועוד.

דבר ראשון צריכים להבין שלפני שאנחנו מתחילים לדבר על נזק, צריכים לפרק את הנושא:

א. אם אני צובע את הבנין שלי שחור, ושם שמה קירות מבניה קלה, האם עשיתי נזק למישהו?
אם העיר נראית עכשיו מכוער לדעתך, האם העיר שייך אליך שאתה מתלונן ע"ז שזה מכוער?
אתה רוצה לקנות פה דירה ולגור פה זכותך, אתה רוצה לגור בעיר יותר יפה גם זכותך. איזה זכות יש לך להגיד לי מה לעשות בבנין שלי?

ב. יש 30 שכנים בבנין, אחד מהם נמצא בבית כל הזמן, אחד יש לו 16 ילדים שכל הזמן עולים ויורדים במעלית, אחד זוג + שני ילדים, אחד שבכלל לא נמצא פה רק משבת לשבת, ואחד שפתח פה גן, האם כולם משלמים את אותו סכום לועד הבית?

ג. יש פה שכן שגר בדירה 3 חדרים עם 10 ילדים, והם חלילה לא בונים עוד 2 חדרים בכדי לא לכער את הנוף, אבל הילדים משחקים כל הזמן בפרוזדור, במעלית, על הגג, בצמחייה ואיפה לא. האם זה נכון להתנהג ככה?

ד. אם אני סוגר את החנייה שלי ועושה שמה משרד, האם מישהו ניזוק מזה?
וכהנה וכהנה יש להרחיב בדוגמאות רבות.

בהלכות שכנים ישנם כללים שהם מאד ברורים. וישנם כללים שהם תלויים לפי המקום והזמן, מה שנקרא מנהג המדינה.

כשבן אדם קונה דירה, יש לו זכות שימוש בדירה שלו. כמו כן הוא קנה זכויות בשטח המשותף, שכולל בין היתר הפרוזדור, חדר המדרגות, הלובי, המעלית, הצמחייה, זכויות בנייה עתידיים, הרחוב הפרטי של הפרויקט.

א. אם בן אדם יהפוך את החנייה שלו למשרד, אף אחד לא יכול להתלונן שהוא עשה לו נזק, אבל אם הוא משכיר את המשרד שלו למישהו אחר, זה אומר שהביא פה עוד מישהו שמשתמש ברשות המשותף.
עכשיו בא נחשוב הפוך, אני משאיר את החנייה שלי כמות שהיא, אבל אני משכיר את זה למישהו אחר, מבחינת העירייה זה בסדר גמור, מבחינת השכנים יש פה עכשיו תושב חדש שמשתמש ברשות המשותף. אשמח לתגובות.

האם הבאת תושב חדש מותר או אסור זה שוב פעם לא שאלה של נזק, אלא שאלה של עד כמה יש לי זכויות שימוש בשטח המשותף, לפי שכל אחד מבין שאם יש לי בבית 16 ילדים מותר לכל ה16 ילדים להשתמש בשטח המשותף, אז אם יש לי רק 2 ילדים ואני משכיר את החנייה שלי בתור משרד, אני עדיין עושה פחות שימוש בשטח המשותף מהשכן שיש לו 16 ילדים. אשמח לתגובות.

ב. אם מישהו פותח גן ילדים בדירה שלו, יש פה גם נזק אם ממלאים את הפרוזדור בעגלות ואי אפשר לעבור (במידה וזה המציאות). וגם שהלקוחות שלו משתמשים במעלית ובשטח המשותף.
האם זה מותר או אסור, מבחינת השכנים יש להם טענה מוצדקת. אבל אם לשכנים עצמם יש צורך בגן שלי, למשל שאין מספיק שטחי ציבור באזור שיספקו לכל הילדים בשכונה, או שבשביל שכל גן יטפל בילדים כמו שצריך יש צורך בתחרות, נמצא שמצד אחד אכן הגן עושה שימוש יתר בשטח המשותף, אבל מצד שני הגן מספק שירות לבעלי השטח המשותף בזה שיש להם גן ילדים. זה חלק מהשיקולים שהבי"ד יחשבנו כשהם יבואו לפסוק בשאלה הזאת.

ג. אם מישהו קנה דירה בתל אביב עם נוף לים ושילם ע"ז עוד חצי מיליון, אח"כ באה העירייה בכבודה ובעצמה, ואישרה לאיזה טייקון לבנות שמה מגדל שחוסם לו את הנוף, האם מעבר להגשת התנגדות לועדה מחוזית יש מה לעשות?
על אותו משקל,
אם בן אדם מרחיב את הדירה שלו וסותם את האור של השכן [לפי המבואר בשו"ע ואני לא יכול להרחיב בפרט זה], ברור שיש בזה נזק, וזה אסור. אבל אם הוא מרחיב מבלי לפגוע באורו / באוירו של השכן, אבל השכונה תראה פחות יפה. האם יש בזה יותר נזק מלבעל הדירה בתל אביב שחוסמים לו את הנוף לים?
בזה נכנסים יותר למה שמוגדר כמנהג המדינה, וזה ברור שלא הרי הצורך של משפחה רמת גנית ממוצעת של זוג + ילד וכלב, כהרי הצרכים של משפחה ממוצעת בבני ברק, על כן אי אפשר להשוות בין מנהג המדינה ברמת גן שנובעת מצורת ורמת החיים של תושבי רמת גן. למנהג המדינה של בני ברק ששמה יש צורך אדיר בהרחבת דירות.

ד. אותו דבר, אם מישהו מתקין מצנרת של מזגן בחזית הבנין, אין בזה נזק לאף אחד. וצריכים לשקול את מנהג המדינה האם הציבור באותה שכונה מעדיף לשלם הרבה פחות כסף עבור התקנת מזגנים על אף שהבנין תראה פחות יפה, או שהציבור באותה שכונה מעדיף כן לשלם יותר כסף ולגור בשכונת יוקרה.
זה משהו שתלוי במנהג המדינה, וכל זמן ששכונה לא משווקת כשכונת יוקרה, לכן, לא ניתן להתלונן אם בעלי הדירה הם לא עשירים והם רוצים לחסוף כסף.
אם הם חתמו על התחייבות כזאת בחוזה זה שאלה נוספת שאין ענינה לאשכול זו.

למי שרוצה יותר הרחבה אתן כאן הקדמה, וניתן לקבל את כל הקונטרס במייל.

הל' שכנים נתחלק לד' סימנים בשולחן ערוך חו"מ.

סי' קנ"ג אודות תשמיש שאדם משתמש בתוך רשותו של שכינו, במה ואיך יהיה חזקתו.

סי' קנ"ד בתשמיש שהאדם משתמש בתוך שלו, אמנם כדי שיוכל להשתמש בתוך שלו הוא מוכרח להשתמש ברשותו של חבירו, כמו אויר וכדו'. מתי מותר להשתמש בשל חבירו, ומתי אסור ואיך יהיה חזקתו.

סי' קנ"ה בתשמיש שאדם משתמש בתוך שלו שאותו תשמיש מזיק לחבירו, מתי יוכל שכינו להרחיק ולעכב תשמישו שלא יזיקנו, ומתי יצטרך לסבול הנזק ולא יפגע בתשמישו של חבירו.

סי' קנ"ו בדיני חנות ומלאכה שאדם עושה בתוך שלו, מתי יש זכות לאחר לעכב עליו מחמת הפרעות שונות שנגרמים לו מכח מלאכת חבירו, או מכח פסיקת חיותו (השגת גבול).

גימפעל

משתמש מקצוען
אני הצבעתי בעד המשך הבנייה (וההפקרות) כי סוף סוף זו הדרך היחידה של החברה החרדית להתמודד עם מצוקת הדיור,

אבל הייתי חולם שיכנס לנורמה שכל שכן שרוצה לבנות שישליש כסף לבית דין,

שבמקרה של נזק לשכן אן לבניין לא יצטרכו לריב ולהוציא את הנשמה אלא הוא כבר ידאג מראש שמקרים כאלו לא יקרו.

-S-

משתמש פעיל
אני הצבעתי בעד המשך הבנייה (וההפקרות) כי סוף סוף זו הדרך היחידה של החברה החרדית להתמודד עם מצוקת הדיור,

אבל הייתי חולם שיכנס לנורמה שכל שכן שרוצה לבנות שישליש כסף לבית דין,

שבמקרה של נזק לשכן אן לבניין לא יצטרכו לריב ולהוציא את הנשמה אלא הוא כבר ידאג מראש שמקרים כאלו לא יקרו.
דבר אחד קשה להבין, השכנים הניזוקים מבלי לרצות ולכוון מקפידים בליבם על שכנים הללו,
האין בכם פחד? מי יודע כמה צרות באו רק בגלל זה.. נקודה למחשבה.

מי שיש לו ראיה יותר רחבה יגיע למסקנה שזה ממש לא הפתרון למצוקת הדיור להיפך, ואסביר,
הרי יש גבול עד כמה ניתן למתוח את גבולות של הדירות הקיימות. על הדרך העיר מתכערת בצורה בלתי הפיכה,
אי אפשר להסתיר, ראשי ערים חילוניות רואים זאת, ועושים כל מאמץ שה"חרדים" לא יבואו לחרד להם את העיר ועל הדרך להפוך אותה לג'נין 2, התוצאה=מצוקת דיור לדור הבא שלנו! אנחנו יורים לעצמינו ברגלים!
במקום שירוצו אחרינו בתור תושבים עם אפס אחוזי פשיעה!

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה