נכתב ע"י דובר צדק;256484:לא יודע מי זה הרב אבל הוא לא כ"כ מבין בניקוד.
לכתחילה - כ' בפתח
לישנא ש' דגושה (אם כי בניקוד הארמי אני לא כ"כ מבין ואולי אפשר גם בלי? ייתכן
עקר - בעקרון עם קמץ, אבל במקרה דנן "עיקר הטעם" - ק' בפתח בגלל הסמיכות.
פינחס שקינא לשם ה' - עם י'
פנחס אח של חפני מבני עלי - בלי י'
נכתב ע"י געוואלדיג;256501:לשנא אין השי"ן דגושה לא בארמית וגם לא אם היתה זו מלה עברית, (מלבד אם יוכח אחרת).
פינחס בנו של עלי מלא, ורק במקום אחד הוא חסר ש"א א ג.
ואם כבר ניקוד שמות, מי יודע איך מנקדים את השמות הבאים: אפרים, נחום, זלמן, יחזקאל, טוביה, עמוס, חגי, בתיה.
מסכתות הש"ס: יומא, עדויות, כריתות, כתובות, ערכין.
נכתב ע"י מאן דאמר;256510:איך מנקדים דניאל?
אני חושב שרוב הציבור משתבש בזה.
נכתב ע"י אהרן2;256517:דָּנִיֵּאל
נכתב ע"י געוואלדיג;256501:פינחס בנו של עלי מלא, ורק במקום אחד הוא חסר ש"א א ג.
נכתב ע"י מאן דאמר;256512:בִתְיָה (לא נפלתי, אה...)
נכתב ע"י דובר צדק;256533:אֶפְרַיִם (אם בהפסק אזי הרי"ש קמוצה), נַחוּם (בדברי הימים יש גם נְחום), זַלְמָן, יְחֶזְקֵאל, טוּבְיָּה (במקרא רק טוֹבִיָּה), עָמוֹס, חַגַּי (יש גם חגִי), בִּתְיָה.
מסכתות:
יש גורסים יוֹמָא ויש גורסים יוּמָא, הרוב חושבים שעֵדֻיּוֹת אבל התפארת ישראל כתב בשם אביו עִדִּיּוֹת ואני הקטן נוטה לדעתו כפי שביאר שם בטוב טעם ודעת, כְּרֵתוֹת, כְּתֻבּוֹת, עֲרָכִין.
דניֵאל הצירי באות י' ולא בא'
נכתב ע"י דובר צדק;256562:הוריות והוראות - ריבוי של הוראה
הודיות - ריבוי של הודיה
הודאות - ריבוי של הודאה
לפי זה אין סיבה שעדוּת יהפך לעדיות, אלא שיישאר עדוֹת כמו במקרא.
אבל אכן בשום מקום בחז"ל לא מצאתי שכתוב עדויות אלא תמיד עדיות בלא ו' ובכתיב לא מנוקד צריך להיות ו' שרוקה במקום קובוץ.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: