הסלט הכי טוב שלך לשבת!

סלט פלפלים
פלפלים (בכל הצבעים)
שום
שמן זית
מלח
פטרוזליה


אופים את הפלפלים עד לריכוך וקצת חריכה
מקלפים וחותכים לרצועות/ קוביות
מוסיפים שום כתוש/ חתוך
מטבלים במלח, שמן זית, פטרוזיליה קצוצה ומעט מיץ לימון.

טעים וקל.
 

ססתם

משתמש פעיל
ימי שישי של החורף הקצרים והעמוסים גרמו לי כמעט לוותר על הסלט הכי האהוב בשולחן עד שמצאתי את הפתרון האולטימטיבי מטבוחה מעגבניות בשימורים בלי מאמץ וכמובן בלי לוותר על הטעם והאיכות !!!
תתכוננו להתפנק עם סלט מטבוחה שמעורר את התיאבון במינימום מאמץ ומקסימום טעם

צפה בקובץ המצורף 1500702

רכיבים​

1 פח קוביות עגבניות בשימורים
3 פלפלים חריפים
1 גמבה
10 שיני שום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית מלאה מלח
1 כפית סוכר
4\3 כוס שמן קנולה (150 מ"ל)


אופן ההכנה​

שופכים קצת מהרוטב של העגבניות לכיור

שופכים את העגבניות והרוטב שנשאר לתוך סיר קטן ומבשלים עד להרתחה

ברגע שרותח מעבירים את הסיר לאש הכי נמוכה ומנמיכים את הלהבה

נותנים לעגבניות להתבשל עם מכסה פתוח כשעתיים

כל 15 דקות מערבבים כדי שלא ידבק לסיר

את הפלפלים החריפים והגמבה אני אוהבת לטגן (פלפלים מטוגנים) ואז לחתוך לקוביות ולהוסיף למטבוחה לקראת הסוף אבל למטבוחה ממש מהירה ולא פחות טעימה אפשר לחתוך את הפלפלים לקוביות כשהם טריים ולהוסיף לסיר המטבוחה כבר בהתחלה והם יתבשלו ביחד עם העגבניות

לאחר שעתיים שהעגבניות כבר התבשלו והצטמקו והמים ממש כבר כמעט נגמרו
מגבירים להבה ומוסיפים את השמן שום כתוש פפריקה סוכר ומלח תוך כדי ערבוב

מערבבים עוד 2-3 דקות על הלהבה הגבוהה

וזהו המטבוחה מוכנה ..

בתאבון !!

קרדיט: FoodFromStart סלט מטבוחה גורמה בקלי קלות ובלי מאמץ
 

r36330

משתמש מקצוען
יש לי מלא סלטים,
ודווקא המוצלח ביותר הוא לא באמת 'סלט'
אבל מה לעשות? הוא האהוב ביותר...
חותכת בצלים לריבואים קטנים , אני עושה עם מנדולינה, דווקא הגדול יותר. יחסית לחיתוך ביד זב פצפון
מטגנת בשמן עמוק עד לקבל צבע חום חלש- מוציאה מהר למסננת לפני שישרף
כשמתקרר מעביר לקופסא אטומה עם קורט מלח גס
מגישה ככה
כל אחד שם את זה לעצמו על מה שאוהב-
סלט ביצים, אבוקדו, ירקות ועוד, וגם לבד...
 

דפה

משתמש מקצוען
יש לי מלא סלטים,
ודווקא המוצלח ביותר הוא לא באמת 'סלט'
אבל מה לעשות? הוא האהוב ביותר...
חותכת בצלים לריבואים קטנים , אני עושה עם מנדולינה, דווקא הגדול יותר. יחסית לחיתוך ביד זב פצפון
מטגנת בשמן עמוק עד לקבל צבע חום חלש- מוציאה מהר למסננת לפני שישרף
כשמתקרר מעביר לקופסא אטומה עם קורט מלח גס
מגישה ככה
כל אחד שם את זה לעצמו על מה שאוהב-
סלט ביצים, אבוקדו, ירקות ועוד, וגם לבד...
גם לי יש אחד כזה, אבל ביותר קל: קונה במכולת קופסא שבתוכו יש גרגרים לבנים שנקראים מלח,
מאחסנת בארון
מגישה ככה
כל אחד שם את זה לעצמו על מה שאוהב-
סלט ביצים, אבוקדו, ירקות ועוד
 

שרה UI/UX

משתמש מקצוען
יוצרי ai
ה-סלט אצלנו זה חומוס ביתי:
מבשלת חומוס גדול במים עם כפית אבקת סודה לשתיה ומלח
אח"כ מעבירה לקערה 3-4 כוסות חומוס מבושל + בערך כוס מים מהבישול
2 כפות מיץ לימון
2-3 שום כתוש
חצי כוס טחינה גולמית
כמון, פלפל שחור, מלח
מתחילה לטחון בלנדר מקל ומוסיפה מים לפי הצורך
(המתכון המקורי של אושרית אברג'ל, אני טיפה משנה)

- בהגשה אני מורחת בצלחת שטוחה ובמרכז מזלפת שמנז ומפזרת ארבעס שלמים
- כשבא לי להשקיע אני מטגנת מראש בצל ופטריות ומתבלת בחוויג', מלח, פלפל ופפריקה ומערבבת עם ארבעס לטופינג
- בארוחות בשריות (ללא דגים בהתחלה כמו בשבת) אני שמה בשר טחון מטוגן עם פטרוזיליה/כוסברה, חרדל וסילאן
 

אגוז מלך

משתמש פעיל
סלט בטטות מהמם:
אופים בתנור קוביות בטטה מ 3 בטטה,
בתבנית נפרדת קוביות בצל מ2 בצל גדול,
כשזה רך על סף הקריספיות מוציאים מהתנור,
מערבבים את הבטטה עם הבצל בעדינות - של תתפרק הבטטה,
מוסיפים:
5 כפות סילאן
2 כפות דבש
כפית שום גבישי
מלח ופלפל
מערבבים את התיבול,
מקררים ואוכלים בתאבון רב!!!!!
 

נבראתי בצלם

משתמש פעיל
הכי טעים וקל!!! -
סלט חצילים ומיונז
שמים בתנור חציל גדול
על 230 מעלות
לפחות שלושת רבעי שעה
מוציאים מהתנור
שמים בקערה
מוסיפים חצי כוס מיונז
5 שיני שום כתושות
קצת מלח
וטוחנים בבלנדר
נטרף!!!
 

ש. אור

משתמש רשום
סלט פטריות
סלסלת פטריות טריות
רוטב צ'ילי

לפרוס את הפטריות ולאפות בתנור עם מעט שמן,
לקרר ולערבב עם רוטב צ'ילי.
מעדן!
 

ש. אור

משתמש רשום
סלט גזר עם תירס גמדי
1 קופסת שימורים של תירס גמדי
1 פלפל אדום גדול
2 גזרים
1 בצל בינוני
- לחתוך הכל לקוביות קטנות, את התירס לפרוס לפרוסות (יוצא כמו פרח)
לתיבול:
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס חומץ
1/4 כוס שמן
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור טחון
ניתן לשנות לפי הטעם
 

פיץ

משתמש מקצוען
סלט חצילים:
1 חציל
1 בצל
1 פלפל אדום
2 מלפפון חמוץ
1 שן שום
חותכים לקוביות חציל ובצל, אופים בתנור עד השחמה.
חותכים לקוביות את הפלפל והמלפפון חמוץ וכן שן שום.
לרוטב:
שליש כוס מים
רבע כוס חומץ
2 כפות סוכר
מעט פלפל שחור
כשהחציל מוכן ומתקרר מעט מערבבים הכל ביחד.
בהצלחה ובתיאבון

טעים יותר אחרי יום-יומיים...
 

פיץ

משתמש מקצוען
חסה עם מנצ'ס

חסה

מנצ'ס קטנים

לרוטב:

1 בצל קצוץ דק

1 כפית חרדל

1/3 כוס סוכר

3/4 כף פלפל שחור

מעט מלח

מעט פפריקה

מעט אבקת שום

1/2 כוס שמן

הכנה:

מערבבים הכל בקופסא ושופכים על החסה החתוכה.

מוסיפים מנצ'ס ומערבבים.

בתיאבון !!!
 

קבצים מצורפים

  • חסה.PNG
    חסה.PNG
    1.8 MB · צפיות: 41

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה