ברור. זה ביד"צ (בית דין צדק) וזה בית הדין הרבני.כנראה שיש הבדל בין בית דין רבני לבית דין של הרב ניסים קרליץ
גם גט שנעשה בביד"צ צריך לעבור לאישור סופי בבית הדין הרבני, ובבית הדין הרבני זה מסתיים שם
ברור. זה ביד"צ (בית דין צדק) וזה בית הדין הרבני.כנראה שיש הבדל בין בית דין רבני לבית דין של הרב ניסים קרליץ
איך באישי?תוכלי לפנות אלי באישי?
חושבת שאוכל לעזור לך
מצטרפת לשאלהלמישהו יש מושג מה קורה במקרה שהדירה היתה רשומה מראש לפני החתונה על שם אישתי האם אז הפרוצדורה יותר קלה בהסכם ממון כי לכאורה זה יותר אמין
כןלמישהו יש מושג מה קורה במקרה שהדירה היתה רשומה מראש לפני החתונה על שם אישתי האם אז הפרוצדורה יותר קלה בהסכם ממון כי לכאורה זה יותר אמין
לפי מה שהבנתימצטרפת לשאלה
האם הסכם ממון פשוט עם עו"ד יספיק?
אם לא שילמתם משכנתא, במציאות הדירה היא לא שלך. כל עוד הכל בסדר אין לזה משמעות. במקרה של פרידה ( פטירה/גירושין) תבין בצורה שאינה משתמעת לשני פנים שהדירה לא שלךלמישהו יש מושג מה קורה במקרה שהדירה היתה רשומה מראש לפני החתונה על שם אישתי האם אז הפרוצדורה יותר קלה בהסכם ממון כי לכאורה זה יותר אמין
כן! בבוודאותלמישהו יש מושג מה קורה במקרה שהדירה היתה רשומה מראש לפני החתונה על שם אישתי האם אז הפרוצדורה יותר קלה בהסכם ממון כי לכאורה זה יותר אמין
מה הכוונה? הסכם ממון חייב להיות בבית דין רבני או בית משפט.מצטרפת לשאלה
האם הסכם ממון פשוט עם עו"ד יספיק?
מה הקשר?אם לא שילמתם משכנתא, במציאות הדירה היא לא שלך. כל עוד הכל בסדר אין לזה משמעות. במקרה של פרידה ( פטירה/גירושין) תבין בצורה שאינה משתמעת לשני פנים שהדירה לא שלך
אני לא עו"דמה הקשר?
אשה רכשה לפני נישואיה דירה. מה הקשר של המשכנתא לעניין?
הדירה על שמה ברישומים? זה קייס חזק.
חשוב לבצע את ההסכם פחות מעשור מהנישואין, כי אח"כ זה כבר יותר מורכב
כדאי לקחת עו"ד שמבין בתחום, כי אחרים יקשקשו מלא שטויות.
ראית שהוא כתב שיש משכנתא? שהיא רשומה על שניהם?אני לא עו"ד
אבל ממה שקראתי עד היום, עצם התשלום של המשכנתא מהחשבון המשותף, זה טענה לשותפות בדירה, לכל הפחות כחלק ששולם מהבעל, ואפילו שותפות מלאה.
לכן ברור שכדאי לקחת עו"ד שמבין.
תפני אותנו לעו"דראית שהוא כתב שיש משכנתא? שהיא רשומה על שניהם?
הוא שאל שאלה פשוטה. דירה שרשומה ע"ש האשה עוד לפני נישואיה. התשובה לזה, היא כפי שציינתי - אפשר לערוך הסכם ממון.
ואם אין משכנתא והם גרים בדירה הזו? זה גם שאלה לעו"ד. ואם יש חשבונות משותפים? כנ"ל.
בקיצור - יש הרבה תתי סעיפים. ברור שחייבים עו"ד מומחה בתחום.
ומכל הסיבות - הראשונה בהם היא ההלכתית - לגשת לבית דין רבני ולא לבית משפט (!)
ממליצה מאד על עו"ד חוי הלר מירושלים. מתמחה בעניין וערכה מספר הסכמי ממון מהסוג שצוין.
תפני אותנו לעו"ד
תודה
אלפנדרי 36 ירושלים 9435341ממליצה מאד על עו"ד חוי הלר מירושלים. מתמחה בעניין וערכה מספר הסכמי ממון מהסוג שצוין.
גם במקרה שההסכם ממון נעשה לפני החתונה רק בפני עוד?אלפנדרי 36 ירושלים 9435341
הבלין, משרד עורכי דין ונוטריון
הרב שמואל הבלין, עו"ד ונוטריון
טל. 02-5385097
חוה ולר, עו"ד 02-6737186
לא הבנתי את השאלה שלך.גם במקרה שההסכם ממון נעשה לפני החתונה רק בפני עוד?
הדירה כיום רשומה רק על האשה
גם לאחר קנייצ הדירה השניה?לא הבנתי את השאלה שלך.
אם הסכם ממון נערך לפני הנישואין בפני עו"ד - מהידוע לי אין שום בעיה עם דירה שניה ע"ש הבעל.
הבעיה מתחילה שלא נערך הסכם ממון לפני הנישואין. בזה ולר מתמחה - הפרדה רכושית לאחר הנישואין
זה אני לא יודעת.גם לאחר קנייצ הדירה השניה?
כל זוג חייב לחתום לבן זוגו על המשכנתא, גם במקרה של הפרדה רכושית (יש לזה סיבה. לא זוכרת בדיוק). השאלה מה היה בדיוק אצלכם.לא הבנתי
במקרה כמו שלי הדירה נקנתה על ידי אישתי לפני החתונה ועל שמה בלבד
אבל מישהו טען לי שבגלל שאנחנו חשבון משותף ומשלמים משכנתא ביחד אז זה בעיתי
האם יש למישהו מושג אם זה נכון
אלפנדרי 36 ירושלים 9435341
הבלין, משרד עורכי דין ונוטריון
חוה ולר, עו"ד 02-6737186
הכי טוב שתדבר עם עו"דלא הבנתי
במקרה כמו שלי הדירה נקנתה על ידי אישתי לפני החתונה ועל שמה בלבד
אבל מישהו טען לי שבגלל שאנחנו חשבון משותף ומשלמים משכנתא ביחד אז זה בעיתי
האם יש למישהו מושג אם זה נכון
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: