חיצי הצפון הנספח השבועי • שבוע 56

האם אתם מרוצים מהתקיפה באיראן?

• כן

• לא

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.

בן מיכאל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה תורנית
שגריר גרמניה עזב הבוקר את איראן והצהיר: ״נראה שהאיראנים נחושים להגיב לתקיפה הישראלית במדינתם גרמניה ניסתה לעצור את זה אך נראה שזה בלתי נמנע״.
לא הבנתי, גרמניה החזירה את שגרירה מאיראן כמחאה?

צור1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
אכן @פרוגמטי אולי למחוק את ההודעות ולהשאיר רק את הסיכום?
בעיקרון יש כלל שבנאומים מביאים רק את הסוף.
אתם באמת חושבים שזה מועיל לקרוא את מסרי האויב במדויק, במיוחד כשזה מה שהוא רוצה?
זה מפחיד אותך לרגע? הפחדן שברח לטהרן ושמה ממחבואו הוא מאיים ומקלל?
שקראתי הצצתי מהר לברר שאני בעדכונים בלבד ולא ברץ ברשת

מעט מן האור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
לא הבנתי, גרמניה החזירה את שגרירה מאיראן כמחאה?
גרמניה החזירה את השגריר כאות מחאה בשל הוצאתו להורג בתליה של גרמני-איראני ג'משיד שארמהד השבוע

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

פרסומניק

אסור לפספס!
פרוג-בוט
מנוי פרימיום גולד
הגיעה עת ההגרלה בין כלל המדרגים את הודעות האחרונות מאת @פרסומניק
והזוכה שלנו השבוע בהגרלה על מנוי פרימיום לחודש:
@באר היטב

אחרי החגים כבר כאן, בקרוב נחזור בעז"ה להודעות יומיות, המשיכו להצביע, ולתמוך בנו,
הירשמו להגרלות, הורידו מדריכים, היכנסו לוובינרים שווים ורכשו במבצעים המובאים פה.
הראו ללקוחות שלנו את הכוח של פרוג, ששווה לפרסם אצלנו!​

כזכור, בעז"ה מידי מוצ"ש (או לאחר 6 הודעות שיווקיות) נערוך הגרלה בין כל המשתמשים שידרגו ↑ חיובי את ההודעות במהלך השבוע, ויפנקו אותי בתודה צוחק או שכוייח! על מנוי פרימיום בפרוג במתנה!

גלילאי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
המרגל מפרסומיו של ח"כ אלמוג כהן שעשה ככל העולה על רוחו בימים של השבעה באוקטובר ואחריו.
2 מחברות הוא מילא כשאחד נעלם באורח פלא ולא ידוע מי הגורם ששלח אותו להגיע למקומות החסויים והשמורים ביותר ללא כל סיווג מתאים.
השאלה מה התחדש עכשיו, האם הוא כבר נשפט והאם הסירו את הצנזור על מעשיו ועל שמו?

צור1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
המרגל מפרסומיו של ח"כ אלמוג כהן שעשה ככל העולה על רוחו בימים של השבעה באוקטובר ואחריו.
2 מחברות הוא מילא כשאחד נעלם באורח פלא ולא ידוע מי הגורם ששלח אותו להגיע למקומות החסויים והשמורים ביותר ללא כל סיווג מתאים.
על השם כן (ראיתי את שמו לאחרונה)

AVITAL34

משתמש מקצוען
זה חוץ מההוא שהצטלם עם ראש הממשלה או משהו כזה?
אאל"ט קוראים לו רועי יפרח, הראו גם תמונה

הידיעה שפורסמה-
15 חודשי מאסר נגזרו על רועי יפרח, שהתחזה ללוחם והצטלם עם רה"מ נתניהו בעזה.

מצאתי עוד ידיעה-
‏הסדר מקל לרועי יפרח מתחת לרף המינימום, עקב התחשבות בקריסה הטוטלית של המדינה ב-7 באוקטובר, ומתוך הבנה שהנאשם לא ניסה להעביר את הנשקים לגורמים עבריינים.

‏הפרקליטות מבקשת לגזור 18 חודשי מאסר בפועל על רועי יפרח, שנאשם בריבוי עבירות נשק, כולל גניבת נשק וקבלת דבר במרמה.

‏זאת על רקע אירועי ה-7 באוקטובר, כאשר הציג את עצמו בכזב כלוחם ביחידות מיוחדות, כדי לקבל את הנשקים. באחת ההזדמנויות גם הצטלם לצד ראש הממשלה נתניהו.

‏כתב האישום תוקן וסעיף העבירה היחיד שנותר הוא עבירת החזקת נשק שלא כדין.

‏נציג הפרקליטות אמר בדיון:

‏״מדובר בתיק ייחודי שבגינו העונש נוטה לקולה, הוא לא מבטא לא את מדיניות הענישה הנוהגת בעבירות נשק שהמתחם שאציג סוטה ממנה בשל הייחוד של התיק הזה, הוא גם חורג מעונש המינימום שנקבע בתיקון 140 לחוק העונשין, סעיף 144 (ז) שקובע עונש מזערי של 21 חודשי מאסר״.

‏לדברי התובע עו״ד אורי גולדשטיין, ״אלמלא השיקולים הייחודים בתיק זה, עתירת המדינה… היתה חמורה יותר באופן משמעותי ולכן אבקש שבית המשפט יציין שאין להקיש מהמקרה הייחודי הזה, שארע במסגרת תקופה חריגה ביותר, ובנסיבות חריגות לכל תיק אחר. התיק הזה שונה מתיקים אחרים ולא מהווה תקדים״.

‏לדבריו, ״הנסיבות הייחודיות מובנות למקרא עובדות כתב האישום שבהסדר, כשתחילת ההחזקה היא על רקע ארועי ע- 7.10.23, שהנאשם הגיע אף הוא לאזור הקרבות עם אקדחו האישי וסייע לכוחות ההצלה והבטחון בפינוי פצועים, ומספר ימים לאחר ה- 7.10.23״.

‏סנגורו של יפרח אמר בדיון:

‏״מבחינת עובדות כתב האישום, מצויין שהנאשם עד ממש סמוך ליום מעצרו, נכנס ויצא לאזור הקרבות.
‏ הוא עשה זאת ברכבו האישי, כשהוא נכנס לאזור הלחימה ויוצא, נכנס ויוצא. בית המשפט מוזמן וגם חברי להסיק ולחשוב אם הם מכירים עבריינים שמחזיקים נשק באזור קרבות, ונכנסים ויוצאים עם הנשק.
‏סבורני שכל הקשור למתחמים ולעונש הולם הם רלבנטים להליכים הולמים, אין עונש הולם לנאשם זה, איני יודע אם אפשר בנסיבות אלה להטיל את החומרה והדופי שיש בעבירה פלילית בדרך כלל, בנאשם זה לצורך קביעת העונש״.

‏יפרח עצמו בכה בסוף הדיון ואמר: ״כל מה שקרה הייתי מעורב במאה אחוז, יש הרבה נסתר על הגלוי, היו צריכים להתנהג בתיק הזה בצורה עדינה, לא רק שהציגו אותי לאורך כל הדרך כנוכל, גנב, שקרן, הביאו אותי עצור כמחבל בתיק רצח של נוחבה. אני מתבייש שהייתי שם בשביל המדינה, והיא לא היתה פה בשבילי״.

‏אני באמת לא יכול להתחרט על מה שעשיתי, כן לוקח אחריות מלאה על העבירה. אני מבקש מבית המשפט לתת לי את המינימום ולעשות איתי צדק עד כמה שאפשר״.

‏יפרח חשוד גם ברצח מחבל ב-7 באוקטובר לאחר שהתגלה סרטון המתעד אותו מכה מחבל כפוּת, שבסופו של דבר נמצא מת.

‏התיק נגד כל המעורבים בפרשת החשד לרצח מחבלים ב-7 באוקטובר צפוי להיסגר, כולל נגד יפרח עצמו, בשל קשיים ראייתיים ובשל הבנה של ייחודיות וחריגוּת קיצונית של

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה