פרווה המתכון המנצח לקוגעל תפוחי אדמה של הקידושים, סכנת התמכרות!!!!!

גיל-הר

משתמש חדש
לאחר נסיונות רבים להגיע לטעם של הקוגעל המסורתי
הגעתי למתכון הדגל של הקוגעל תפוחי אדמה הטעים הזה
שמביאים בקידוש בשבת בבוקר

מצרכים:

6 תפוחי אדמה גדולים מגורדים דק
כוס מים רותחים
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 ביצים L
לערבב את הכל ולהוסיף
חצי כוס שמן רותח
להכניס לתנור 180 מעלות מכוסה בנייר כסף לשעה
לאחר שעה, להסיר את נייר הכסף ולאפות לשעה נוספת.

המלצה שלי תכינו כמות כפולה!
 

אני אני

משתמש פעיל
ולהרתיח את השמן זה הפואנטה של המתכון, ממליצה!
משתפת בחוויה איומה ומסוכנת! הרתחתי שמן למתכון הזה, ושכחתי על הכיריים כי הייתי עסוקה בעוד בישולים ולפתע-השמן התלקח!!! בלי לחשוב, לקחתי את הסיר הבוער לכיור ופתחתי את ברז המים לכבות את האש ,ואש-ענקית התפרצה לעבר פני, בנס קיבלתי כוויות קלות בפנים וכוויות כואבות יותר ביד. אנא היזהרו עם השמן ,אל תאמרו "לי זה לא יקרה" כולנו בנ"א שעסוקים במליון דברים. ולעולם לא לכבות שמן בוער במים!!! אלא לכסות את הסיר במכסה ולהתרחק.
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
משתפת בחוויה איומה ומסוכנת! הרתחתי שמן למתכון הזה, ושכחתי על הכיריים כי הייתי עסוקה בעוד בישולים ולפתע-השמן התלקח!!! בלי לחשוב, לקחתי את הסיר הבוער לכיור ופתחתי את ברז המים לכבות את האש ,ואש-ענקית התפרצה לעבר פני, בנס קיבלתי כוויות קלות בפנים וכוויות כואבות יותר ביד. אנא היזהרו עם השמן ,אל תאמרו "לי זה לא יקרה" כולנו בנ"א שעסוקים במליון דברים. ולעולם לא לכבות שמן בוער במים!!! אלא לכסות את הסיר במכסה ולהתרחק.
אמא שלי שמה את השמש בתבנית ומכינסה לתנור בזמן שהיא מכינה את שאר העיסה ואז שופכת מלמעלה
 

פלורה

משתמש מקצוען
משתפת בחוויה איומה ומסוכנת! הרתחתי שמן למתכון הזה, ושכחתי על הכיריים כי הייתי עסוקה בעוד בישולים ולפתע-השמן התלקח!!! בלי לחשוב, לקחתי את הסיר הבוער לכיור ופתחתי את ברז המים לכבות את האש ,ואש-ענקית התפרצה לעבר פני, בנס קיבלתי כוויות קלות בפנים וכוויות כואבות יותר ביד. אנא היזהרו עם השמן ,אל תאמרו "לי זה לא יקרה" כולנו בנ"א שעסוקים במליון דברים. ולעולם לא לכבות שמן בוער במים!!! אלא לכסות את הסיר במכסה ולהתרחק.
הסיפור הזה קרה לי כמעט אותו דבר לפני שנתיים בערב פסח!
(הבן שלי שלח לי קישור לאשכול עם שאלה - מכירה את הסיפור הזה??)
בעלי ישב שבעה והייתי לבד עם הילדים ובישלתי לחג. חיממתי שמן במחבת ובינתיים הרתחתי שמן בסיר ודיברתי עם בעלי בטלפון, ופתאום אחד הילדים צועק לי שהסיר מתלקח! ואכן בתוך הסיר רקדו שלהבות אש!
חטפתי את הסיר לברז ופתחתי קצת את ברז המים. תוך שניה הלהבות התפרצו לגובה עד מעל הארון!
זרקתי את הסיר מפחד והבן שלי הגדול פתח את הברז עד הסוף וקרה נס והאש פשוט דעכה.
ב"ה נכויתי טיפה רק ביד והארון קצת השחיר וזהו.
אבל מאז כולנו נזהרים מחימום יתר של שמן.
(אולי בגלל שזה היה שמן אגוזים??)
 

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
לאחר נסיונות רבים להגיע לטעם של הקוגעל המסורתי
הגעתי למתכון הדגל של הקוגעל תפוחי אדמה הטעים הזה
שמביאים בקידוש בשבת בבוקר

מצרכים:

6 תפוחי אדמה גדולים מגורדים דק
כוס מים רותחים
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 ביצים L
לערבב את הכל ולהוסיף
חצי כוס שמן רותח
להכניס לתנור 180 מעלות מכוסה בנייר כסף לשעה
לאחר שעה, להסיר את נייר הכסף ולאפות לשעה נוספת.

המלצה שלי תכינו כמות כפולה!
אין במתכון בצל?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה