פרווה המתכון המנצח לקוגעל תפוחי אדמה של הקידושים, סכנת התמכרות!!!!!

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

באתי לחלום

משתמש מקצוען
לאחר נסיונות רבים להגיע לטעם של הקוגעל המסורתי
הגעתי למתכון הדגל של הקוגעל תפוחי אדמה הטעים הזה
שמביאים בקידוש בשבת בבוקר

מצרכים:


6 תפוחי אדמה גדולים מגורדים דק
כוס מים רותחים
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 ביצים L
לערבב את הכל ולהוסיף
חצי כוס שמן רותח
להכניס לתנור 180 מעלות מכוסה בנייר כסף לשעה
לאחר שעה, להסיר את נייר הכסף ולאפות לשעה נוספת.

המלצה שלי תכינו כמות כפולה!
 

באתי לחלום

משתמש מקצוען
מה עושה המים הרותחים? לא יוצא נוזלי?
אני עושה אותו דבר בול בכמויות חוץ מהמים והשמן שלי פושר , ועוד משהו אני מוסיפה - חתיכה של קישוא, יוצא לי מעדן!
המרקם יוצא כמו של החנויות
לא נוזלי בכלל
אבל רך מאד
ולהרתיח את השמן זה הפואנטה של המתכון, ממליצה!
 

באתי לחלום

משתמש מקצוען
אף פעם לא חשבתי שהקוגל של החנויות טעים יותר מהבית...
בבית יוצא רך רך ועסיסיייייייי
בחנויות זה תמיד יציב יותר..יבש כזה ביחס לביתי
לא יוצא קשה
יוצא מעדן
התכוונתי כמו של השפים...
 

מה שבטוח

משתמש פעיל
לא יוצא קשה
יוצא מעדן
התכוונתי כמו של השפים...
בחניות הקוגל הוא יציב שאפשר לפרוס ולהחזיק ביד
בבית זה יוצא רך שאוכלים עם מזלג והרבההה יותר עסיסי
אבל טעם וריח... והמתכון הנל נראה מעולה
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
איך אתם מרתיחים את השמן?
מה שלמדתי מאמא שלי:
היא שופכת את השמן בתבנית שבתוכה יאפה הקוגל ומחממת אותו בתנור,
שמילא מתחמם לקראת האפיה.
 

בבושקלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
לאחר נסיונות רבים להגיע לטעם של הקוגעל המסורתי
הגעתי למתכון הדגל של הקוגעל תפוחי אדמה הטעים הזה
שמביאים בקידוש בשבת בבוקר

מצרכים:

6 תפוחי אדמה גדולים מגורדים דק
כוס מים רותחים
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 ביצים L
לערבב את הכל ולהוסיף
חצי כוס שמן רותח
להכניס לתנור 180 מעלות מכוסה בנייר כסף לשעה
לאחר שעה, להסיר את נייר הכסף ולאפות לשעה נוספת.

המלצה שלי תכינו כמות כפולה!
זה המתכון בה' הידיעה.
אנחנו מכינים את אותו רעיון בשינוי קל
לא ניסיתי את המתכון שלך כדי לומר מה יותר טוב אבל ב''ה יוצא לנו טעייים!!
השינויים -
8 תפו''א גדולים ולא 6
6 ביצים ולא 2
קצת יותר פלפל שחור.

לכל המתפלאות על פשר השמן החם-
אין שינוי בטעם בין חם לטמפרטורה רגילה מה שכן - החם גורם לבלילה להשאר בהירה.
 

בבושקלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
שופכים את השמן אחרי הוספת שאר החומרים ?
אמא שלי לימדה אותי לשפוך על התפו"א המגוררים ורק אח"כ להוסיף את שאר החומרים.
יש לי בעיה של אל תיטוש ?!
הסדר לא משנה.
אל תיטוש...
 

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
הסוד הגדול של החנויות הוא ההשהיה על הפלטה לאחר האפייה. בקצה הסקאלה הזו נמצא ה-'אוברנייט' המפורסם.
 

באתי לחלום

משתמש מקצוען
זה המתכון בה' הידיעה.
אנחנו מכינים את אותו רעיון בשינוי קל
לא ניסיתי את המתכון שלך כדי לומר מה יותר טוב אבל ב''ה יוצא לנו טעייים!!
השינויים -
8 תפו''א גדולים ולא 6
6 ביצים ולא 2
קצת יותר פלפל שחור.

לכל המתפלאות על פשר השמן החם-
אין שינוי בטעם בין חם לטמפרטורה רגילה מה שכן - החם גורם לבלילה להשאר בהירה.
כל הרעיון כאן לפי איך שאני מכינה זה השמן החם,
כך התפודים עוברים סוג של טיגון קל ומקבלים את הטעם המיוחד
ולגבי הביצים זה גם מה שנותן את המרקםם, הכמות הקטנה
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אמא שלי לימדה אותי לשפוך על התפו"א המגוררים ורק אח"כ להוסיף את שאר החומרים.
אולי אנחנו אחיות:p

יש היגיון בעיני בשיטה הזו כי אז השמן הרותח ׳סוגר׳ קצת את תפוחי האדמה והם יוצאים יותר מטוגנים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה