האם יש ידיעה שאוכל לא בריא מקרב את המחלה וכיו''ב
בהחלט!
אלפי מחקרים,
והמון ספרים, בעיקר מחו"ל (לא של שרלטנים, של חוקרי רפואה, רופאים, מדענים ועוד)
כשהבן שלי חלה הייתי יושבת שעותתתת וקוראת,
החומר אינסופי.
רק מה?
לא נגיש לרוב הציבור.
ו...עדיין לא מיושם במערכת הבריאות,
מה לעשות?
מערכות ענקיות ומסורבלות זזות לאט.
אבל הם בהחלט שואפים לשינוי!
יש תכנית של ליצמן (מהתקופה שהיה במשרד הבריאות) -
החלפת התפריט בבתי"ח בכל הארץ לתזונה ים תיכונית בריאה.
המסמך הזה קיים והוא מפורט מאוד, עד לרמת תפריט יומי.
בואו נראה כמה שנים זה ייקח בפועל.
בעז"ה - מקווה שיצא לפועל מהר.
לטובת המאושפזים!
כשהיינו באשפוז הבאנו אוכל מהבית ולא גמרו לצחוק עלינו במחלקה.
שנתיים אח"כ גיליתי שיש תוכנית מגירה כזו.
בנוסף -
יש סקר שהוזמן ע"י המדינה, ותוצאותיו היו -
המלצה לסבסד מזון בריא
כמו - פירות, ירקות, לחם מלא (למה לסבסד רק לחם לבן?),
ומוצרי בריאות יבשים כמו קטניות ודגנים מלאים (גם עכשיו הם לא יקרים במיוחד).
בינתיים למרות ההמלצות אף אחד לא מזיז את זה בפועל.
זה כמובן לא סותר את הצורך להיות בביטחון ושמחה, ולקוות אך ורק להחלמה מלאה
(וזו עבודה יומיומית למי שגילו אצלו את 'המחלה')
אין פה סתירה, אלא -
מכלול של דברים,
שכל אחד מהם תורם לריפוי.
אם יש צמח מסוים שתורם לחיזוק מערכת החיסון - למה לא לקחת אותו?
משהו שממש רואים בבדיקות דם.
אם יש צמח שמסייע לכבד לא לקרוס מהכימותרפיה, למה לא לקחת אותו?
ועוד ועוד.
לא מדברת על שרלטנות,
כי גם בזה נתקלתי לצערי.
כולל אנשים תמימים ששילמו עשרות אלפי ש"ח על כמוסות 'פלא' שמרפאות גידולים, ועוד.
דברים באמת מצערים.
הדברים שאני מתכוונת אליהם הם לא מסובכים,
הם עובדים, ורואים את האפקטיביות שלהם.
מצד שני -
צריך (לדעתי) להבין איך עובד המנגנון הזה בגוף,
כדי להבין את החשיבות לכל חלק במכלול.
נ.ב.
הסיבה שאני כותבת ומשתפת היא בגלל שראיתי כמה המודעות נמוכה
(ב"ה זה הולך ומשתפר בכל שנה!!!!)
זו גם הסיבה שהתחלתי ללמד את הנושא הזה.