ולסיום אם הגרי"ס זצל או ר' משה שפירא זצל היה מציע לי טיפול
מה היית המלצתך?
לא ללכת, כמובן.
כי אשה לא הולכת לגבר לטיפול. גם אם הוא צדיק יסוד עולם.
נקודה.
מה היית המלצתך?
אז זהומה שמעצבן זה שאת קוראת לכל אחד שמתיימר לטפל רב
אז זהו
שאם ר' חיים למשל ייתן לי טיפול אני אסמוך עליו
כי כל מה שהוא עושה מבחינתי זה קודש
ונכון רוב הסיכויים שהוא לא ייתן
ומטפלים למיניהם שקוראים לעצמם רבנים אינם לא רבנים ולא מטפלים
מה היית המלצתך?
זה בדיוק מה שמעצבן לקחת מטפלים או מטפלים בשם עצמם לרוא להם רבנים ואז...את מוציאה את דברי מהקשרם
אני ציטטתי תגטובה ספציפית
ולה ורק לה הגבתי
תקראיאת התגובה ההיא היטב ואז את התשובה שלי
ואולי תביני
נו זה נקרא להוציא דברים מהקשרםכי אשה לא הולכת לגבר לטיפול. גם אם הוא צדיק יסוד עולם.
לא ניכנס לדמגוגיה, אבל מה הייתה המלצתך אם אחד הרבנים הכי חשובים ומקובלים היה מציע לערוך לך ניתוח? ולא נגיע עד לניתוח מוח, אלא ניתוח שקדים פשוט? אני לא הייתי ששה על המציאה. ולא חושבת שאסור לומר או לחשוב את זה. אמנם אני ליטאית פשוטה ולא מתייעצת הרבה עם רבנים מעבר לנושאים הלכתיים, אבל הם מורי דרכי. מורי דרך בענייני רוח וגשם, אבל לא מעבירים טיפול. אלא אם כן את מגדירה טיפול כמשהו אחר.ולסיום אם הגרי"ס זצל או ר' משה שפירא זצל היה מציע לי טיפול
מה היית המלצתך?
אני לא קראתי לשום מטפל רבזה בדיוק מה שמעצבן לקחת מטפלים או מטפלים בשם עצמם לרוא להם רבנים ואז...
נו זה נקרא להוציא דברים מהקשרם
אם זה היה הבן שלי?
כדי לא להרגיז אף אחד הנושא שעלי הגבת היהאני לא קראתי לשום מטפל רב
זה בדיוק נקרא להוציא דברים מהקשרם
זה היה כתוב בשורות נפרדות
ואני מבינה שלא קראת את התגובה שציטטתי, מה שאומר שאת ממילא לא מדיינת ברצינות
אז ביי ותהני
נו זה נקרא להוציא דברים מהקשרם
אם זה היה הבן שלי?
לרגע לא זלזלתי באף פסיכולוג בעיני רבים מהם עושים עבודת קודש ומצילים נפשותאמו של חיים, בלי להיכנס לדיון עצמו , אני רק יכולה להגיד שהרבה אנשים שדיברו דיבורים מסוימים נגד הפסיכולוגיה וכשהוצרכו להגיע לטיפול בבריאות הנפש ומטפלים למיניהם לא קידמו כלום, היו חייבים להיזדקק לפסיכולוגיה, נגדה זעקו בעבר.
טיפול פסיכולוגי לא מיועד רק לצרות.בברכה, שלא נדע ולא נצטרך אמן!
נושא כל כך רחב אולי כדאי לפתוח בשבילו אשכול חדשטיפול פסיכולוגי לא מיועד רק לצרות.
גם לאנשים שרוצים לשפר ולהיטיב את איכות חייהם.
למיטב ידיעתי, באשכול זה דנו על טיפול בנפש. תעדכני אותי אם זה השתנה...טיפול פסיכולוגי לא מיועד רק לצרות.
גם לאנשים שרוצים לשפר ולהיטיב את איכות חייהם.
זה מה אני מנסה להסבירלרגע לא זלזלתי באף פסיכולוג בעיני רבים מהם עושים עבודת קודש ומצילים נפשות
אציין את הכרותי למקרים כאלה
העליתי שתי נושאים
א הזהירות מקבלת דעות על נפש האדם מבעלי דעות חיצוניות
ב התפיסה שדעת גדולי הדור על נפש האדם היא לא פחות משמעותית בעיני מאף גורם אחר
ל"מגן" אין תרפיה באומנות?רק מזכירה שהאשכול בכלל התחיל בטיפולי תרפיה באומנות, איכשהו הוא גלש לפסיכולוגיה... יש בכלל מכון חרדי שמציע טיפולים כאלו?
הרבה פעמים מה שצריך זה כלים להתנהגות, ולא טיפול. איפה הסיכון הגדול, למשל, כשילד עם התקפי זעם הולך לתרפיה באומנות או במוזיקה וכו', ומקבל כלים שיעזרו לו לשלוט בעצמו?
הדטרמיניזם כבר פאסה.
ההתערבות שלי באשכול הזה היא בעיקר נגד הנסיון להשמיץ את כל אנשי המקצוע החרדיים בוגרי האקדמיה, כביכול הם 'כופרים' 'מדורדרים רוחנית' 'ספגו השקפות אסורות' או 'הלכו ללמוד למרות האיסור'.
ועל כולנה 'יש הורים שלא ירצו לשלוח אליהם, כי הם למדו באקדמיה'...
אז לבריאות, אלו שלא רוצים - שישלחו את ילדיהם למאבחנת בקליפות בננה ממכון ציפור הנפש.
אבל תנו לכלל הציבור ליהנות מהעו"סים המעולים, הפסיכולוגים האלופים והמטפלות באמנות המקצועיות שלנו, שהלכו בזהירות ובחרדת קודש במסלול הזה, תוך קבלת הדרכה והכוונה רוחנית, ועושים עבודה נהדרת, מלאת אמונה וערכים.
ועד שהוא נהיה פאסה? אנשים פשוט הלכו לטיפול ונפגעו?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: