מאפים הלחמניות הכי טריות בכיתה----

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
@ה. בקר
אני מכינה בשבועות האחרונים כל שבוע חלות ולחמניות
וזה מדהים איך על הפעם הראשונה זה יצא מצוין!!!
לא חשבתי שאי פעם אני אפה חלות
נסתי בעבר והתייאשתי
תודה ענקית על המתכון והטיפים המדויקים
בשם כולם פה..
אין מילים!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר תודה רבה! נראה מעולה!!!
אפשר להמיר את הקמח לקמח חיטה מלא? (ושיצא טעים כמובן :giggle:)
אפשר אבל לא לוקחת אחריות
אני מכינה גם מקמח מלא ולפעמים יוצא מעולה ולפעמים קצת פחות, גם עם אותה חברה של קמח
 

saralulu

משתמש מקצוען
מתכון-
הדיוק בכמויות ממש חשוב

1 כף מלח
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
550 מ"ל מים
3/4 כוס שמן

שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים.
מתחילים ללוש לבצק.
אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עד לקבל בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.

מעירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.

יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית.
מתפיחים 12 דקות, מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מה שרוצים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות

אופים להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה ולא יותר. בערך 15 דקות

מניחים לקירור על רשת. דווקא רשת כי כך משתחרר האוויר החם ולא מרטיב את הלחמניות והורס להן את המרקם.

להקפאה-
מקפיאים כשהלחמניות עדיין לא ממש קרות. לא חמות אבל עדיין נעימות למגע. לא מוציאות אדים.
בשקית קשורה היטב וסגורה בנוסף בקליפס על הקשר.
הקפאה עמוקה עדיפה
מה גודל הכוסות? וכן כמה לחמניות יוצאות מקילו, ממש אהבתי את הגודל שלהן :)
 

שוחר בינה

משתמש פעיל
באיזה שלב במתכון שמים את כף החומץ?
עשיתי את המתכון מהחוברת (חגים תשפד) וכיון שלא ראיתי בהוראת ההכנה את כף החומף, שערתי שזו טעות,
כעת אני מבינה שלא,
מתי שמים אותה?
@ה. בקר
תודה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
באיזה שלב במתכון שמים את כף החומץ?
עשיתי את המתכון מהחוברת (חגים תשפד) וכיון שלא ראיתי בהוראת ההכנה את כף החומף, שערתי שזו טעות,
כעת אני מבינה שלא,
מתי שמים אותה?
@ה. בקר
תודה
יחד עם המים
 

שפעל'ה - קייטרינג

קייטרינג בוטיק לאירועים ומוסדות
מנוי פרימיום
מחכה גם למתכון ..
ומצרפת לכם את המתכון שלי , קל ברמות להכנה, ללא מיקסר! ככה בקערה עם כף !
הוא מתכון בסיס ללחמניות , פוקאצות לחמניות ממולאות , פיצות ועוד... כל מי שקבלה את המתכון לא גומרת להודות ולהלל...
המתכון:
1 קג קמח מלא 80%/כוסמין 80%(תנסו - זה יוצא מושלם )
2 כפות שמרים יבשים
600 מ"ל מים פושרים - שזה בעצם 2 וחצי כוסות מים פושרים- שימו לב -אני מדברת על כוסות של איקאה הצבעוניות , זהה גם לכוס קרטון של 240 מ"ל .
2 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
1 כף מלח
הוראות הכנה:
שמה בקערה את השמרים והמים הפושרים , מערבבת להמסה
מוסיפה סוכר וקמח מערבבת חצי ומוסיפה את השמן ולקראת סוף הערבוב בוזקת את המלח (שלא יתערבב עם השמרים)
זהו!! הבצק יוצא רך ונעים למגע והקערה נשארת נקיה
מתפיחה 20 דקות - לא יותר!!-
יוצרת לחמניות , פוקאצ'ות ומפזרת מלמעלה- שומשום שחור או לבן/ זעתר/בצל מתובל/ בצל יבש עם מעט כורכום/קטשופ זיתים וגבנ"צ /פטריות/זיתים/עגבניות ועוד.. ועוד...

יוצא מושלם !! בלי להוציא מיקסר ובחצי שעה
ניתן להכין בו זמנית שלוש קערות נפרדות ולזכות בהפרשת חלה וליצור כמה סוגי לחמניות ולהקפיא נשמר מעולה ממש!
ספרו לי איך יצא...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה