חיסכון לכל ילד הכל על חיסכון לכל ילד, האם כדאי להוסיף 50 ש"ח לכל ילד? ועוד...

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

תוכניות לבת מצווה

משתמש פעיל
יש שמה גם איזה אחוז קטן שלא מושקע בצורה מדויקת בהתאם למדיניות ההשקעה שהם דוגלים בה.
זה מה שהסביר לי מי שדיברתי איתו
אינני זוכרת מה היה השם של הרב שדיברתי איתו אבל זה פחות או יותר התשובה שקיבלתי.

בהנחה שאנחנו לא רוצים את המסלול המנייתי של אינפיניטי בגלל הסיבה הזו.
מה המסלול ההלכתי המומלץ ביותר שמתאים לטווח ארוך ולרמת סיכון גבוהה?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
בהנחה שאנחנו לא רוצים את המסלול המנייתי של אינפיניטי בגלל הסיבה הזו.
מה המסלול ההלכתי המומלץ ביותר שמתאים לטווח ארוך ולרמת סיכון גבוהה?
יש בחיסכון לכל ילד רק שני מסלולים שהם בהכשר של גלאט הון.
בחברת הראל מסלול "הלכה".
ובחברת מיטב דש מסלול "הלכה".
שניהם זה מסלולים בסיכון נמוך שרוב הכסף א מושקע במניות.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
אמנם בהכשר גלאט הון מתעקשים שיש שמה גם איזה אחוז קטן שלא מושקע בצורה מדויקת בהתאם למדיניות ההשקעה שהם דוגלים בה.
מתעקשים במובן החיובי של המילה.
כמובן.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
43%-46% חשיפה למניות זה סיכון בינוני
זה עכשיו בכיוון מטה.
בתקופה של ריביות אפס אז גם המסלולים בסיכון נמוך הגדילו את אחוזי החשיפה למניות, אבל עכשיו כשהריביות עלו אז לאט לאט החשיפה למניות יורדת.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
תוכלי לפרט במה מדובר?
תודה
אני לא יודעת למה גלאט הון מתכוונים.

גלאט הון לא מאשרים החזקה פיזית של מניות, וגם לא מאשרים קניית קרנות סל וכדו' שקונות מניות פיזיות, הם כן מאשרים קניה של אופציות וחוזים עתידיים על מניות, וכמובן גם קרנות שקונות אופציות וחוזים עתידיים.
במסלול הזה כדי שיהיה ברמת כשרות הכי גבוהה אז תשואה כהלכה ג"כ מפקחים ע"כ שהכל יהיה רק בהחזקה של קרנות סינטטיות שלא קונות את המניות בצורה פיזית.
ולכאורה זה גם המצב שכך הם עושים במסלול הזה, לפי הנתונים שהחברה מפרסמת. [ואין מצב שהפרסומים שלהם לא מדויקים]
ובכל אופן בגלאט הון טוענים שיש שם גם אחזקה קטנה של קרנות שעוקבות אחרי המדד בצורה פיזית של מניות ולא הכל בצורה סינטטית.

בשיחה שהייתה לי היום עם הג"ר יעקב לנדא הוא אמר לי שכל מה שחברת אינפיניטי צריכה לעשות כדי לקבל גם את כשרות גלאט הון זה לסדר עניין פעוט ופשוט (איזושהי חתימה - אין לי מושג על מה מדובר, אני לא מכיר את הפן ההלכתי) ושהם כוועד כשרות לא יכולים כמובן ללחוץ עליהם לעשות את זה וזה צריך להגיע מהציבור.
אולי יש למישהו רעיון איך אפשר לקדם את זה לטובת אלו שמעדיפים את כשרות גלאט הון?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
בשיחה שהייתה לי היום עם הג"ר יעקב לנדא הוא אמר לי שכל מה שחברת אינפיניטי צריכה לעשות כדי לקבל גם את כשרות גלאט הון זה לסדר עניין פעוט ופשוט (איזושהי חתימה - אין לי מושג על מה מדובר, אני לא מכיר את הפן ההלכתי) ושהם כוועד כשרות לא יכולים כמובן ללחוץ עליהם לעשות את זה וזה צריך להגיע מהציבור.
אולי יש למישהו רעיון איך אפשר לקדם את זה לטובת אלו שמעדיפים את כשרות גלאט הון?
זאת אומרת שגלאט הון כרגע הודו לכם שהמסלול עומד בכללים של גלאט הון, וכל הדרוש בשביל הכשר רשמי שלהם, זה רק חתימה של אינפיניטי שזה גם יישאר ככה?

SUS ZRJ

משתמש רשום
האם כדאי להוסיף עוד 50 ש"ח
כי מכניסים את זה לחשבון של הילד ואז ההורים לא הרויחו כלום לחתונה

בלונדי

משתמש פעיל
למה לא?
אתה יכול לבקש מהילד, וכמו"כ יש כאלו שאומרים למשל אני נותן 100 אלף או יותר לדירה ומתוכם כך וכך שהם מחסכון לכל ילד, שזה אומר שאם יש לילד 20 אלף ש"ח האבא מוסיף רק 80 אלף ש"ח
ונראה לי שפעם שמעתי שאפשר להוציא גם קודם גיל 18 ואז אתה יכול לקחת את הכסף לעצמך

B&B

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
בהחלט,
תוכלו לבשר לזוג הצעיר שיש להם קופה בצד שאתם הוספתם 50 ש"ח בכל חודש עבור הון עצמי לרכישת דיור.
וכן שבחרתם להם מסלול מניב.

אנוניnי

משתמש פעיל
לא הבנתי כ"כ (סליחה שלא קראתי את ה35 דפים כאן)
אבל בעצם אין מסלולי סיכון גבוה= מסלולים מניבים, במסלולים הכשרים?

זאת אומרת שגלאט הון כרגע הודו לכם שהמסלול עומד בכללים של גלאט הון, וכל הדרוש זה רק חתימה שזה גם יישאר ככה?
לא רק שהם לא הודו אלא אמרו מפורשות שכרגע להיכנס למסלול הנ"ל זה בעיה (לשיטתם כמובן) מעיקר הדין [ולא חיסרון בהידור או בחומרה כך דברי הרב לנדא], אלא שלדברי הרב בעיה זו יכולה להיפטר בקלות אם החברה תהיה מעוניינת בכך. ובכל אופן גם אם כיום זה עומד בכללים זה לא ממש עוזר למי שרוצה להכניס למסלול ולשכוח מזה ל 15 שנים הקרובות בלי צורך להיות עם יד על הדופק לוודא שאין שינויים ובפרט למי שבכלל לא מבין על איזה שינויים מדובר.
תכל'ס יש מה לעשות בענין? יש פה ציבור שמעוניין בזה?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
ובכל אופן גם אם כיום זה עומד בכללים זה לא ממש עוזר למי שרוצה להכניס למסלול ולשכוח מזה ל 15 שנים הקרובות בלי צורך להיות עם יד על הדופק לוודא שאין שינויים ובפרט למי שבכלל לא מבין על איזה שינויים מדובר.
מי שסומך על תשואה כהלכה שמתחייבים לפקח שזה לא ישתנה יכול להיות רגוע גם עכשיו שזה עומד בכללים הכי מחמירים.
למי שלא מאמין לתשואה כהלכה, זה נכון.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה