חיסכון לכל ילד הכל על חיסכון לכל ילד, האם כדאי להוסיף 50 ש"ח לכל ילד? ועוד...

שוהם307

משתמש מקצוען
רוב החברות יש להם מסלול הלכה אבל אין שם אופציות לבחירת סיכונים,
באינפיטיני יש מסלול כשר ברמת סיכון הכי גבוהה, ולא של העדה החרדית או גלאט הון.
בחברת 'מור' יש לבחירה נמוך, בינוני, גבוה, ושל העדה החרדית.

ניק 9970

משתמש פעיל
אין דמי ניהול (ע"ח המדינה), אז תבדוק איזה מסלול עשה את התשואה הגבוהה ביותר (מה שלא מעיד על העתיד כמובן), תבדוק את הסיבות ותעשה את השיקולים שלך.
יש אתרים של המדינה להשוואת תשאות עבר.
יש הרבה אשכולות בפורום בענין.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני מעוניין להעביר את התוכניות חיסכון של הילדים שלי למסלולים "בסיכון גבוה"
איך אני יכול לדעת איזה מסלול כשר
כמו שכבר כתבו יש שני מסלולים בלבד שעונים על ההגדרה הזאת.
בחברת אינפיניטי -מסלול השקעה "הלכה" [100% מנייתי]
בחברת מור -מסלול השקעה "סיכון מוגבר" [כ70% מנייתי]

פיר

משתמש סופר מקצוען
איך אני מוסיפה 50שח לחסכון לילד איך טכנית אני עושה?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

אשמורת

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
@מקצועי בלבד -יש לבת שלי תכנית חסכון בבנק לאומי, עשיתי נקודת יציאה כל 5 שנים ובעוד יומיים יש לי נקודת יציאה,
איך אני מעבירה לקופ"ג? (ב5 שנים הללו הרווחתי בבנק לאומי רק 200 שקל, עלוב.)
ועל הדרך, נכון לעכשיו, איפה את ממליצה? (עדיפות להלכה)

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
@מקצועי בלבד -יש לבת שלי תכנית חסכון בבנק לאומי, עשיתי נקודת יציאה כל 5 שנים ובעוד יומיים יש לי נקודת יציאה,
לא תוכלי להעביר לקופת גמל.
מי שבחר בבנק ישאר באותו בנק עד הסוף.

מה שתוכלי לעשות בעוד יומיים, זה לשנות את מסלול הריבית בתוך בנק לאומי.

ביזנס מן

משתמש מקצוען
זה באמת אחד מהבעיות שא"א לצאת מהבנק
נדמה לי שזה בטיפול אצל חברי הכנסת הנושא הזה
מקווה שיעשו אם זה משהו

ברכיק

משתמש פעיל
כדאי להיכנס עכשיו לאינפיטי? דבר ראשון ראיתי שהתשואות שלהם ב3 שנים האחרונות עמדו על משהו כמו 19.4 זה נקרא יפה?
וגם בתקופה זאת של ירידות לא כדאי להשאיר בתכנית בסיכון נמוך שהירידות שלהם יותר מתונות
ורק שיתחיל לעלות לעבור לסיכון גבוה?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
כדאי להיכנס עכשיו לאינפיטי? דבר ראשון ראיתי שהתשואות שלהם ב3 שנים האחרונות עמדו על משהו כמו 19.4 זה נקרא יפה?
וגם בתקופה זאת של ירידות לא כדאי להשאיר בתכנית בסיכון נמוך שהירידות שלהם יותר מתונות
ורק שיתחיל לעלות לעבור לסיכון גבוה?
אני לא יועצת ולא ממליצה, ובכ"א אני ממליצה מאד להבין את הנושא של השקעות בשוק ההון איך הן עובדות באופן כללי, ובפרט המסלול השקעה שבחרתם .

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אם כן מה עלי לעשות איך אוכל ללמוד על מסלול ההשקעה?
תתחילו במאמרים האלו.

yudb

משתמש סופר מקצוען
תתחילו במאמרים האלו.
אמנם כאן מדברים על חיסכון לכל ילד,
אבל יש לי שאלה על קרן השתלמות.
לפני כמה שנים עבדתי במקום שקיבלתי בו קרן השתלמות מטעם הראל, דמי ניהול 0.7% - סיימתי לעבוד שם כבר לפני כמה שנים.
כעת עובדת במשרד החינוך. שם יש לי קרן השתלמות באלטשולר שחם, דמי ניהול 1%.
גיליתי את זה היום ורציתי לאחד אותם.
התקשרתי לאלטשולר והבנתי שאפשר לנהל משא ומתן על הדמי ניהול.
לכמה הכי קצת ניתן להגיע?
דיברתי עם הראל והם הסבירו לי שאני יכולה להעביר לאלטשולר שחם, אבל אין כזה דבר לאחד קרנות השתלמות ואני יכולה להוציא את זה רק בעוד כמה שנים, נראה לי באוקטובר 2024 אם אני זוכרת נכון.
אם אוציא קודם, ירד לי 47% מס.
תכלס,
איך נכון להתנהל? האם זה שזה בשני מקומות גורם לי לשלם יותר ולכן כדאי לאחד כבר עכשיו? במה האיחוד יתרום לי?
האם נכון להוציא את הכסף ברגע שיתאפשר או שנכון לעשות עם זה משהו אחר? (לא עבדתי שם הרבה זמן, כך שלא מאמינה שיש שם הרבה, אני יכולה לשאול)
אם לא, מה כן נכון?
(אני יודעת שכשההורים שלי קנו את הדירה שלהם, הם הוציאו בשביל זה כסף שפגע לאמא שלי בפנסיה, זה היה גם מחוסר מודעות וגם ממצב שנקלעו אליו, תכלס, מפחדת לעשות לעצמי נזקים, לכן אשמח לשמוע מה את אומרת)

נערך לאחרונה ב:

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אמנם כאן מדברים על חיסכון לכל ילד,
אבל יש לי שאלה על קרן השתלמות.
לפני כמה שנים עבדתי במקום שקיבלתי בו קרן השתלמות מטעם הראל, דמי ניהול 0.7% - סיימתי לעבוד שם כבר לפני כמה שנים.
כעת עובדת במשרד החינוך. שם יש לי קרן השתלמות באלטשולר שחם, דמי ניהול 1%.
גיליתי את זה היום ורציתי לאחד אותם.
התקשרתי לאלטשולר והבנתי שאפשר לנהל משא ומתן על הדמי ניהול.
לכמה הכי קצת ניתן להגיע?
דיברתי עם הראל והם הסבירו לי שאני יכולה להעביר לאלטשולר שחם, אבל אין כזה דבר לאחד קרנות השתלמות ואני יכולה להוציא את זה רק בעוד כמה שנים, נראה לי באוקטובר 2024 אם אני זוכרת נכון.
אם אוציא קודם, ירד לי 47% מס.
תכלס,
איך נכון להתנהל? האם זה שזה בשני מקומות גורם לי לשלם יותר ולכן כדאי לאחד כבר עכשיו? במה האיחוד יתרום לי?
האם נכון להוציא את הכסף ברגע שיתאפשר או שנכון לעשות עם זה משהו אחר? (לא עבדתי שם הרבה זמן, כך שלא מאמינה שיש שם הרבה, אני יכולה לשאול)
אם לא, מה כן נכון?
(אני יודעת שכשההורים שלי קנו את הדירה שלהם, הם הוציאו בשביל זה כסף שפגע לאמא שלי בפנסיה, זה היה גם מחוסר מודעות וגם ממצב שנקלעו אליו, תכלס, מפחדת לעשות לעצמי נזקים, לכן אשמח לשמוע מה את אומרת)
אם את רוצה עזרה פרטנית מסודרת את יכולה לפנות בפרטי, או במייל. mikzhoibilvad @ gmail.com
ואם את רוצה לשאול שאלות בכללות על קרנות ההשתלמות, את יכולה לעשות זאת באשכול של קרנות ההשתלמות.

אחד שתיים

משתמש פעיל
אם יש כאן מי שיוכל להחכים איך בוחרים בחיסכון לכל ילד את מסלול האינפניטי שעוקב אחרי מדד S&P 500?
באתר האישי זה נותן רק אופציה לבחירה של מסלול בסיכון גבוה והלכה בלי ציון מס' הקרן

משה ביק

משתמש מקצוען
אם יש כאן מי שיוכל להחכים איך בוחרים בחיסכון לכל ילד את מסלול האינפניטי שעוקב אחרי מדד S&P 500?
באתר האישי זה נותן רק אופציה לבחירה של מסלול בסיכון גבוה והלכה בלי ציון מס' הקרן

לבחור שם מסלול הלכה (המסלול הלכה של אינפינטי הוא מסלול הלכה בסיכון מוגבר)

המענין

משתמש פעיל
בלת"ק
ממש אשמח לדעת, כי לא הצלחתי בדיוק להבין.
א. כשמגיע הילד, אוטומטית נפתח לי חסכון לכל ילדד?
ב. איך ומתי אני מוסיף עוד כסף משל עצמי לקופת חסכון?
ג. איפה נפתח החיסכון? בבנק?
ד. מה אני צריך לעשות כדי להעביר את זה לקופת גמל? ומה ההבדל בין קופת חסכון לקופת גמל? ולאיפה הכי כדאי להעביר מבחינה הלכתית?
תודה רבה לכל מי שעונה!!!!! זה ממש יעזור לי, פשוט לא הצלחתי ממש לתפוס מה בדיוק צריך לעשות.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה