זו כבר טענה חדשה, ובהמשך ישיר לה, גם כמה חבילות טישו שתקנה או לא תקנה מחוגלה לא יעשו את ההבדל.ובגלל כמה מניות לפה ולשם - זה לא מה שיעשה את ההבדל.
א. לטווח כזה ארוך [מינימום 18 שנה] זה סיכון מאד מאד נמוך.ואם אני בן אדם שלא אוהב סיכונים?
לא צריך לבדוק כלל.וגם אם כן, לטווח קצר ולא להרבה שנים? - אני לא יודעת כמה זמן יהיה לי להשקיע בזה לבדוק שוב מה המצב בעוד כמה שנים.
זו כבר טענה חדשה, ובהמשך ישיר לה, גם כמה חבילות טישו שתקנה או לא תקנה מחוגלה לא יעשו את ההבדל.
אם לא סיכון גבוה או בינוני, ייתכן שעדיף כבר בנק.טוב, תודה!
אפשר עוד? ---
לא אלטשולר שחם, לא סיכון גבוה, מה כדאי מבין כל הקופות?
זה היה פעם, ולא קיים היום.(יש במניות מסחר שנקרא תעודת סל שאתה קונה מניות בכאילו.
מיטב, פסגות, הראל, וכו' מסלול הלכה.לא אלטשולר שחם, לא סיכון גבוה, מה כדאי מבין כל הקופות?
ממש ממש לא!!אם לא סיכון גבוה או בינוני, ייתכן שעדיף כבר בנק.
כי השקעה בסיכון נמוך רק תשמר את ערך הכסף ותו לא.... (אינני יועץ!)
אם לא סיכון גבוה או בינוני, ייתכן שעדיף כבר בנק.
כי השקעה בסיכון נמוך רק תשמר את ערך הכסף ותו לא.... (אינני יועץ!)
ממש לא!!למה? הרווח מהראל או מיטב דש הוא כמו רווח מבנק?
גם זה לא מדויק.כי אין שום ריווח לעובדים במפעל אם המניה שלהם גבוהה או נמוכה.
המפעל = העובדים במפעל?!אבל רכישת מניה לא משפיעה על המפעל עצמו. כי אין שום ריווח לעובדים במפעל אם המניה שלהם גבוהה או נמוכה.
ברוך השם אני מהמבינים קצת הרבה יותר, ובלי להיכנס להרצאות, ההשפעה של חרם על מניה מסוימת היא אקוטית עבור כל חברה שהיא. כמובן תוכל לטעון שהחרם מצומצם מאד (בין השאר בזכותך), אבל להכריז על נתק בין החברה למניה זו בורות. לא משהו אחר.ולמבינים קצת יותר, יש 4 גישות איך להתייחס לקשר שבין ביצועי המפעל לבין ביצועי המניה, וזה לא המקום להרצאה בנושא מסחר מניות בבורסה והשפעתן על השוק).
אדוני שוכח טענות שהעלה בעצמו. אתה העלית למשוואה את המוצרים שיוצרו במפעל.ב. אין חובה לקנות ממפעל שומר שבת, אלא עניין, שקשה להשתמש בשבת במוצר שיוצר בשבת. אנחנו עדיין משתמשים במוצרים שיוצרו בשבת, כי עדיין אנחנו אפילו לא רוב במדינה, כ"ש לא בעולם.
אז מה? העובדים שם גויים, ואין בכך שום בעיה הלכתית.ג. לעולם לא תדע אם מפעל לייצור שרוכי נעלי שבת בסין שייך בחלקו ליהודי שאינו שומר תומ"צ. ואם כן אין לדבר סוף.
ההשוואה למפעל היא לשיטתך ולא לשיטתי.גם זה לא מדויק.
המפעל = העובדים במפעל?!
ברוך השם אני מהמבינים קצת הרבה יותר, ובלי להיכנס להרצאות, ההשפעה של חרם על מניה מסוימת היא אקוטית עבור כל חברה שהיא. כמובן תוכל לטעון שהחרם מצומצם מאד (בין השאר בזכותך), אבל להכריז על נתק בין החברה למניה זו בורות. לא משהו אחר.
אדוני שוכח טענות שהעלה בעצמו. אתה העלית למשוואה את המוצרים שיוצרו במפעל.
אז מה? העובדים שם גויים, ואין בכך שום בעיה הלכתית.
בכל מקרה, אותו אחד מן הסתם אינו בעל השליטה, וההבדל גדול.
הבנת נכון.@מקצועי בלבד
את מבינה בהשקעות, בורסאיות וכדו' ?
מומלץ לסחור בבורסה, או ללכת יותר על השקעות נדל"ן (שהן ענקיות בהיקפן, אבל הן מסוג ההשקעות של שגר ושכח, והתנודות בשוק יציבות יותר ) ?הבנת נכון.
תראה פהבעיקר הפריע לי שהשיח ההלכתי היה מאוד חד צדדי, וטענו שרק פוסקים בודדים מתירים, בעוד שאחד מגדולי הפוסקים - האגרות משה - מתיר הלוואה בריבית ללא היתר עיסקה לחברה בע"מ.
וראיתי בספר ברית פנחס של הרב וינד שליט"א שלדעת הרב אלישיב אף אם המלווה הוא חברה בע"מ אין בעיה.
ויתרה מכך - כשמציגים בעיה הלכתית, ובצדה פיתרון שיש מי שגוזר קופון שמן - זה אומר דרשני.
לא קשור לאשכול.מומלץ לסחור בבורסה, או ללכת יותר על השקעות נדל"ן (שהן ענקיות בהיקפן, אבל הן מסוג ההשקעות של שגר ושכח, והתנודות בשוק יציבות יותר ) ?
איזה עוד השקעות יש, שהסיכון בהם נמוך והריווח בהן משמעותי ?
תראה פה
ואני לא הולכת להתווכח פה על נושאי הכשרות.
ושכל אחד ישאל את רבותיו.
עברה כמעט שנה...אם שמת בבנק אי אפשר להעביר לקופת גמל.
אם שמת בקופת גמל - אפשר להעביר למה שרוצים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: