היתה מסיבת סוף שנה? אמא, קחי יום חופש

Rachel Greenstein

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פרפר;n4955595:
איזה יופי שיש גננות כאלו משקיעניות.
איזה יופי שיש אמהות פנויות שלוקחות את הילדות אחרי המסיבה ליום שכולו פינוק.
ואיזה יופי שיש מי שמחנך את האמהות העובדות, ומרסן אותן במרוץ המטורף שלהן אחרי הקריירה.
איזה יופי שיש מי שמחליט בשבילי באיזה יום ובאיזה מינון אתן את הפינוק ההכרחי לבתי האומללה, שכל השנה אני זורקת אותה בחוסר אחריות לידי גננות עשוקות, שקורעות את עצמן ומחכות כבר לחודשיים חופש העלובים שלהן.
איזה יופי. רק בבקשה תסבירו את זה לבוס.

אגב, בשנה אחת המסיבה היתה ביום החופשי שלי, רציתי לקחת את הילדה הביתה אחרי המסיבה, אבל היא לא רצתה. בגן היה הכי מעניין: נשארו קבוצה גדולה של ילדות, והיו המון שאריות מהמסיבה והחלפת חוויות. זה היה יום לא שגרתי לגמרי.

איזה יופי שיש עוד מי שמרגיש ככה

זהבי סגל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אצלינו היה יום שגרתי לגמרי,
על הבוקר מסיבה (8:30), וברבע לעשר האמהות התנדפו, וכולן השאירו את הילדות בגן.
לא היתה שאלה כזו בכלל.

פרפר

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שושי100;n4955557:
אצלנו המסיבות אחרי הצהרים

אוי ואבוי. הרבה יותר גרוע.

סליחה, לא התכוונתי. עוד רגע תקפוצנה כל האמהות המסורות והמשקיעניות (אלו מיום הפינוק) ותטפנה מוסר איך זה שאני לא מוכנה להשקיע בייביסיטר בשביל האושר והחוויה של הילדה, ואיך זה שאבי הילדה לא מוכן להשאר בבית אחה"צ בשביל הארוע ההיסטורי.

Rachel Greenstein

משתמש סופר מקצוען
הגיל הצעיר מסיבות אחרי צהריים פשוט לא כדאיות. הילדים קטנים ועייפים בשעה מוקדמת

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י פרפר;n4955638:
אוי ואבוי. הרבה יותר גרוע.

סליחה, לא התכוונתי. עוד רגע תקפוצנה כל האמהות המסורות והמשקיעניות (אלו מיום הפינוק) ותטפנה מוסר איך זה שאני לא מוכנה להשקיע בייביסיטר בשביל האושר והחוויה של הילדה, ואיך זה שאבי הילדה לא מוכן להשאר בבית אחה"צ בשביל הארוע ההיסטורי.

המסיבה שלנו השנה אחה"צ.
פרפר את שומרת לי על הילדים?

רחלי טל

משתמש מקצוען
מסקנות שלי ?
פעם פעם, כשהייתי ילדה קטנה, אחוז גדול מאד של האמהות לא עבד. ומי עבד ? המורות והגננות. וכולן ריחמו עליהן, ופירגנו להן חופשות קיץ וימי חופש ולמה לא. ואחרי מסיבה נתתי יד קטנה לאימי הגדולה שהלכה הביתה בנחת החליפה לחלוק והמשיכה את שגרת היום.
היום המצב קצת/הרבה השתנה, האחוז הגדול עובד , ועובד קשה לא פחות, והרבה יותר ימים מהמורות והגננות. ולכן גננות יקרות (כן!) ואהובות (כן!) אנחנו:
א) רוצים מסיבה, לא מוותרים , זה כיף לילדה ולאמא
ב)תתכוננו מראש, תשקיעו ותלהיבו את הילדות ותעשו חזרות אבל בצורה כיפית וסבירה ובלי להשתגע.
זו לא אמורה להיות הפקה מטורפת אלא מקהלה חמודה ואחריה הפעלה ספונטנית וחוויתית
ג) המסיבה אורכת לא יותר משעתיים, ואחריהן אמור להמשיך ולהיות גן. המתכונת ביום זה- לבחירת הגננת
ד)אמהות שבכל אופן רוצות יקחו את הילדות איתן ליום שכולו אמא

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
ביתי הודיעה לי ש"הגננת אמרה שמי שרוצה יכולה ללכת הביתה עם אמא אחרי המסיבה"
אהבתי את הניסוח..

חני 100

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
נכתב ע"י רותי קפלר;n4955376:
אל תעבדו על המסיבה!!!! בטח לא חודשיים!!!! מי ביקש זאת מידכם???
מי צריך מסיבות כאלו בגנים?!

אל תעבדו חודשיים. אל תעבדו אפילו יומיים.
שירו לנו שני שירים, תעשו הפעלה ספונטנית עם האמהות, תביאו אביזרים משנה שעברה (יש לי סדרת בנות וממש לא אכפת לי שיהיו להן אותם אביזרים במסיבות בגנים).

אל תתאמנו חודשיים. אפילו שבוע אל תתאמנו. עזבו את הילדות שלנו לשחק בחול במנוחה, תפנקו אותן, תנו להן אהבה וכיף ולקשקש בצבעי אצבעות על דפים מודפסים מהצד השני. ולהדביק חלקיקי גזירים ונוצצים וכפתורים על בריסטול. ולשחק עוד, אמרנו כבר?

במקביל ובלי קשר, אני בדרך כלל לוקחת את הילדה החוגגת איתי לעבודה להמשך היום, שתקשט לי בציורים את העמדה.

הוצאת לי את המילים מהפה!
גננות, מספיק עם כל הרושם המיותר!
להיכן נעלם האקורדיון הנחמד והשמח?
למה הקולות המתוקים של הילדות שלנו נבלעים מאחורי הפלייבק המרעיש?

למה צריך כל כך הרבה ת-נ-ו-ע-ו-ת למה???
כל המסיבות הפכו להיות מפגן ראווה של תנועות ופלייבקים. (כולל בת מצוה ומסיבת גמר)
פשוט איבדו כל טעם.

efigraf

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אולי שכל ההורים שיש להם בעיה עם הגננות והחופשים שלהן ישלחו את הילדים לאימוץ עד שהם יגדלו ויוכלו להסתדר בכוחות עצמם בלי להטריד אותם ולבזבז להם ימי עבודה.......
עצוב שזה רוח הדברים כאן, רק תגידו, בשביל מי אנחנו עובדים כ"כ קשה אם לא בשביל הילדים?!

yamb

משתמש צעיר
שבוע שעבר היתה לבת שלי מסיבה זו שמסיימת גן חובה (כנראה כן אעלה אותה לא')
מסיבה יפה ומושקעת, בנות שמחות וצוהלות
מסיבה מרגשת מהממת
הבת חיכתה למסיבה כמו ל...חתונה
ואני הייתי עם דמעות במסיבה כמו... בחופה

זה היה כזה לא שייך להשאיר אותה בגן
אחרי שחווינו כזו חויה
זה רק לבוא ולהיות עם אמא, נטו עם אמא, להמשיך את ה"ביחד הזה.

טוב תכלס זה לא היה כזה פסטורלי כי הייתי צריכה לשבת במחשב ולהשלים גם את השעות שחסרתי
אבל זה שהיא בבית איתי זה כבר עושה את זה.
והמסיבה היתה עם סבתות כך שאמא שצריכה לרוץ לעבודה יכלה למצוא אלטרנטיבה אחרת, או את הסבתא או אצל החברה, שזה שמעתי את אחת האמהות מסכמת עם משהי.

ופניה לגננת של הבת שלי
המסיבה שעשית בגן היתה חויה מדהימה
חזרתי ממנה עם כוחות כמו מאיזה נופש
תודה!
לא רוצה אקורדיון
לא רוצה ספונטני
לא רוצה מפעילה
רוצה מסיבה יפה מכובדת
עם שירים יפים ומרגשים
ותוכן כזה עשיר
וגרפיקה כזו מכבדת
בדיוק כמו שעשית.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י efigraf;n4955946:
אולי שכל ההורים שיש להם בעיה עם הגננות והחופשים שלהן ישלחו את הילדים לאימוץ עד שהם יגדלו ויוכלו להסתדר בכוחות עצמם בלי להטריד אותם ולבזבז להם ימי עבודה.......
עצוב שזה רוח הדברים כאן, רק תגידו, בשביל מי אנחנו עובדים כ"כ קשה אם לא בשביל הילדים?!

???

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
האמת.שכשזה בת אחת ובכורה.אז זה באמת מרגש פעם בשנה לפרגן לילדה כזה יום מקסים.ואם בעבןדה מסכימים להביא את הילדה אז זה בכלל מושלם
העניין הוא שיש כאלה אמהות שיש להן 2 בנות בגן עירייה ועוד ילד בגן שנתיים שגם לו עושים מסיבה.רק תחשבנה לעצמכן את ההפסד הכספי.וזה עוד מילא.אבל מה עם הבוס שכועס.
אני לא יודעת מה איתכן.אבל לא כולן עובדות בעבודות שמאפשרות להן להביא את הילדים/לחסר פעמיים בחודש/להפסיד כסף...
היתה שנה אחת.שנאלצתי לרוץ לעבודה הילדה נשארה עם הגננת ועוד 5 חברות ולא היתה מסכנה בככל...

banana

משתמש פעיל
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
זה מצחיק.
כל הודעה מושכת לכיוון שלה.

מנגנת

משתמש מקצוען
אחותי גננת. פעם אחת היא שיתפה אותי: "גיליתי, מה הדבר שהכי חשוב לאמהות בגן.
למה הן מצפות מהגננת?
את יודעת מה??
חינוך?
פיתוח מיומנויות?
הקניית הרגלים?
אהבה לילדים?
בטחון עצמי?

לא ולא. הדבר החשוב ביותר שהגננת מצופה לתת, הוא-
ביביסיטר".

[לא אסגיר כאן את מידת הסכמתי... מטעמים מובנים :cool:]

צופי

משתמש רשום
סליחה סליחה,
קרה כאן משהו מאד מוזר בעולם לענין הגננות והמורות, (חופשות וכו')
אין ספק שהילדים יקרים לנו, ובשביל זה כולנו נקרעות בעבודה, שיהיה כסף לחיות, הלא כן?!
אז מה הקשר על הילדים עכשיו? בשביל זה גם יש גן, מסגרת.
ומה זה החגיגה הזאת כל שנה שמקצרים יום אחד של מסיבה? מה זה?
(שכחתן שלפעמים הילדה בבית במשך השנה מעוד כל מיני סיבות?..)
וכמו שמישהי כתבה- יש להם ממוצע של 3 חודשים בשנה חופש!!!
אם לסכם את הנושא- הגננות אכן עובדות קשה, אך כל שאר הנשים והאמהות בישראל (תרתי משמע) עובדות מ א ו ד קשה.

124578

משתמש פעיל
נכתב ע"י efigraf;n4955946:

ממש ככה!! תקשיבו זה לא אמיתי....

מה קרה? אז יום אחד תקחי את הילדה ליום כיף? אני לא יודעת מה אתן חושבות, אבל הכל מתחיל מזה שיש אמהות שבאות "לצאת ידי חובה" ומרגישים את זה מהתחלה עד הסוף.
גם אני עוזבת עבודה , אבל תבואו רגועות בשביל הבת שלכן!!

אצלנו יש כמה ילדות שנשארות עם הגננות והיא עושה להן יום ממש נחמד.

אבל אני- לא מוותרת עליה!

תחשבו מהן ה"אבנים" החשובות ביותר בחיים שלכן... למי שמכיר את הסיפור עם הצנצנת.

124578

משתמש פעיל
גילוי נאות- אני מורה.

ואני לא מתלוננת,
למרות שכבר כמה פעמים ספגתי כסא, בשביל למנוע פגיעה של תלמיד,
למרות שכבר לא פעם אחת חטפתי השפלות וקללות מילדים "מאובחנים" עם תעודות למהדרין... אבל עדיין- זה לא פשוט.
למרות שהשכר שלנו- נמוך מאוד. מאוד! עם תואר וקורסים שונים ומשונים.
למרות שאנחנו נתונים לביקורות חוזרות ונשנות של הורים שחושבים שאני בעצם בייבי סיטר רק עם תואר ראשון. ותשתדלי כמה שפחות להפריע ולעדכן...
למרות שכל שבוע אני יושבת מעבר ל34 שעות שבועיות, עוד 3 שעות מוצ"ש+ שעה וחצי כל ערב על דוחות, סיכומים עדכונים ומיילים להורים/מטפלות/יועצת ומי לא...

אבל

כל יום אני קמה עם ברק בעיניים ומודה לד' שאני מורה.

ואם מישהי חושבת שהיום ה"מורות" (גם בבית יעקב אבל בעיקר בממ"ד וכד') נשארות בעבודה בגלל החופשים- טעות מרה בידו.
מי שנשאר זה רק כאלה עם אמונה ענקית בייעוד, משמעותיות ושליחות.

אה... נזכרתי....
ומי שמקנאה- מוזמנת, מחפשים מורות איכותיות וטובות...

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י הספירים;n4958526:
ואם מישהי חושבת שהיום ה"מורות" (גם בבית יעקב אבל בעיקר בממ"ד וכד') נשארות בעבודה בגלל החופשים- טעות מרה בידו.
מי שנשאר זה רק כאלה עם אמונה ענקית בייעוד, משמעותיות ושליחות.

הלוואי והיו דברייך אמת.
אבל נראה לי שכל אמא יכולה להצביע כל שנה על מורות הבאות רק להחתים כרטיס ולצאת... בלי שליחות ובלי תשומת לב...
בודדות המורות שעובדות באמת עם כל הלב, וזוכרות בכל רגע שהן עובדות עם נשמות ולא עם מספרים/מחשבים...

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
וכל אלו שכועסות על האמהות המתלוננות

כנראה שלא הייתן צריכות להתמודד עם עבודה תובענית / מעסיק שאינו נותן חופשות מתי שכל אחת רוצה.

לפי החוק יש כ12 ימי חופשה בשנה
ויש מעסיקים שאינם מאפשרים לקחת עוד ימי חופשה!,
ואז גם אם האמא מאד רוצה לפנק את ביתה, אין לה אפשרות!!
(או שתיקח את יום החופשה הזה, אבל תעבוד בחול המועד/ ערב חג ממש / תשעה באב/ פורים וכו')

124578

משתמש פעיל
נכתב ע"י שריתיש;n4958606:
הלוואי והיו דברייך אמת.
אבל נראה לי שכל אמא יכולה להצביע כל שנה על מורות הבאות רק להחתים כרטיס ולצאת... בלי שליחות ובלי תשומת לב...
בודדות המורות שעובדות באמת עם כל הלב, וזוכרות בכל רגע שהן עובדות עם נשמות ולא עם מספרים/מחשבים...

כל כך חבל לשמוע...

אני באמת לא מבינה מה /מי מחזיק אנשים בעבודה כל כך שוחקת , ושהן לא מרוצות ו"מחתימות כרטיס ויוצאות"...
אני אישית עם הבת שלי לא נתקלתי עדיין ברוך ד' בתופעה כזו...

צריך כל כך להתפלל על זה!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  1  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה