היתה מסיבת סוף שנה? אמא, קחי יום חופש

bbh200

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
גילוי נאות: מורה לשעבר, עזבתי את עבודתי למרות שאני אוהבת חופש עד עמקי נשמתי. וזאת בגלל הטרוף האיום בו חייתי שאיים למוטט אותי, חבורה בע"ר בבית שתובעת את שלה מאמא טרודה שצריכה להספיק להכין אוכל, שיעורים, לנקות, לטלפן וכו

משה2013

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מסופקני אם היו מנכים לה מהמשכורת את השעות האלו אם היתה שולחת את הילדים
למשל אצלינו עובדות הצהרון לא הסכימו עם החופשה הכפויה שמנכה להם מהמשכורת והודיעו שמקבלים את הילדות חזרה ב1 וחצי

גלינג

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י הספירים;n4958505:
ממש ככה!! תקשיבו זה לא אמיתי....

מה קרה? אז יום אחד תקחי את הילדה ליום כיף? אני לא יודעת מה אתן חושבות, אבל הכל מתחיל מזה שיש אמהות שבאות "לצאת ידי חובה" ומרגישים את זה מהתחלה עד הסוף.
גם אני עוזבת עבודה , אבל תבואו רגועות בשביל הבת שלכן!!

אנחנו עושים את זה. אבל למה ביום שנוח לגננת ??

ינשופי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י גלינג;n4959284:
אנחנו עושים את זה. אבל למה ביום שנוח לגננת ??

לא הבנתי. את רוצה שהגננת תשאל כל אמא באיזה יום נוח לה???
ואגב מסיבות- תבואו בזמן!!! במסיבה של ביתי אחת האמהות לא הגיעה אחרי שההופעה התחילה, הילדה עמדה במקהלה ומיררה בבכי עד שאמה הגיעה, בכיתי ביחד איתה!

אסתי וויס

משתמש צעיר
אני מודה שאני לא מורה ולא מקנאה בכלל במורות וגננות בגלל החופשים שלהם, אני לא מקנאה בכלל בסוג כזה של העבודה וכמה שיש לי קשיים במקום העבודה שלי (עבודה משרדית בלי חופשים, בינתיים 2 ילדים במעון אז אולי עדין אין לי עול ובכל אופן...) אני עדין מעדיפה עבודה כזו ולא הוראה,
זה נשמע שיש פה כאלו שמקנאות במורות וגננות בצורה כזו נואשת-שאם כ"כ קשה לכן לפרגן את החופשים שלהן-לכו תעבדו גם אתם בהוראה
וחוץ מזה אני בת של עובדת הוראה עם כל החופשים ועדין רואה את המעלות במקום עבודה אצלי יותר מבעבודה של אמא שלי

אך

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני אמא. אני סבתא. ואני עצמאית. תמיד אהבתי אסיפות הורים(למה לא לשמוע את הנחת מהמורה?). תמיד אהבתי את המסיבות של בגנים ובביה"ס. הקטנים שבבית בנים ובפרוש חסר לי המפגש עם המקום שהם מעבירים בו כמעט את כל שעות העירות שלהם... ועד היום אני נהנית ללכת למסיבות של הנכדות! למרות שבתור עצמאית כל שעה משעות היום זה על חשבון העבודה. כל הכבוד לגננות ולסיעות על ההשקעה ומנסיון מצוין שלי החזרות ממש לא חייבות להיות מלחיצות והן בפרוש יכולות להיות חוויתיות. משהו שהבנות מחכות להן.
וסתם קרויוז:
השבוע היתה מסיבה של בנות 4. המסיבה היתה בבוקר ולכן היא נפתחה בתפילת שחרית מתוקה מדבש של הבנות. לאחר התפילה הגננת שואלת בחגיגיות: בנות, התפללתן מאד יפה, ומה אנחנו עושות עכשיו? אז אחת החמודות ענתה בלי להתבלבל: חזרות! :)

גלינג

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י ינשופי;n4959297:
לא הבנתי. את רוצה שהגננת תשאל כל אמא באיזה יום נוח לה???
ואגב מסיבות- תבואו בזמן!!! במסיבה של ביתי אחת האמהות לא הגיעה אחרי שההופעה התחילה, הילדה עמדה במקהלה ומיררה בבכי עד שאמה הגיעה, בכיתי ביחד איתה!

לא דיברתי על עצם המסיבה.
אלא על אלו המטיפים ליום כיף לילדה..

אסתי

משתמש צעיר
מתחברת לגמרי לחלק מהדברים שנכתבו כאן.
המפגן ראווה שהגננות דואגות לספק לנו במסיבות, מגוחך ומיותר לחלוטין.
במקום זה, תראו לנו מה הם עשו השנה בגן, איזה שירים למדתם, איזה מיומנויות הבנות רכשו. זה הרבה יותר מעניין אותי, ומן הסתם גם יותר יעצים את הבת שלי - מחודשיים מלחיצים של חזרות, ומסיבה מלאת פלייבקים ותפאורה.

עוד עניין שהתפלאתי שלא עלה כאן - מקובל לגבות כסף עבור המסיבה (בנוסף לקופת גן בתחילת שנה)?
אנחנו התבקשנו לשלם 35 ש"ח עבור מתנה לבנות (כך היה רשום בפתק...) בנוסף ל700 ש"ח קופת גן.

אניתי

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא קראתי את כל האשכול..
אצלינו באותו שבוע אמורה להיות לנו חתונה+מצוה טאנץ, כך יצא שערב החתונה אני צריכה להישאר בבית (אני עובדת בת"א ונוסעת לשם כל יום מירושלים) ואעבוד מעט מהבית. ויום אחר כך אהיה עייפה (אני כל יום כבר ב5:30 בבוקר יוצאת מהבית...) כך שאגיע מאוד מאוחר עם כל הפקקים ואעבוד ממש קצת שעות. אז הובהר ש-3 ימים בשבוע לא להגיע זה ממש מוגזם לדעת המעסיק. אי לכך החלטתי ביום המסיבה לא להגיע ובמקום לשלוח את גיסתי שבחופשת לידה. ביתי ממש התלהבה מהעניין , היא מאוד אוהבת את הדודה הזאת ותשמח שתראה אותה במסיבה....
היינו בטוחים שהכל נפלא!! עד שהגננת שראתה את הדודה ממש התעצבנה , מאוד לא מצא חן בעיניה וטענה שהמסיבה יותר חשובה מהחתונה,.....אז גיסתי התחילה להסביר ולהתנצל...
הרגשתי כ"כ רע... מה צריך את כל זה?? יש אמהות שפשוט לא יכולות להגיע... בשבילן זה הפסד של יום עבודה מלא (ולא כמה שעות אם הייתי עובדת באזור, כן??) ויש לעיתים עוד היעדרויות סמוכות...

מיסי

משתמש פעיל
נכתב ע"י אסתי;n4959423:
במקום זה, תראו לנו מה הם עשו השנה בגן, איזה שירים למדתם, איזה מיומנויות הבנות רכשו. זה הרבה יותר מעניין אותי, ומן הסתם גם יותר יעצים את הבת שלי - מחודשיים מלחיצים של חזרות, ומסיבה מלאת פלייבקים ותפאורה.

עוד עניין שהתפלאתי שלא עלה כאן - מקובל לגבות כסף עבור המסיבה (בנוסף לקופת גן בתחילת שנה)?
אנחנו התבקשנו לשלם 35 ש"ח עבור מתנה לבנות (כך היה רשום בפתק...) בנוסף ל700 ש"ח קופת גן.

יש חוק בענין תשלומי הורים.
אצלנו גבו השנה 203 ש"ח קופת גן והבנתי שזה לפי החוק.

טרוצער

משתמש סופר מקצוען
הגננות באמת עובדות קשה מאד, אבל זו לא סיבה להכריח 36 אמהות לקחת חופש מהעבודה, אפשר להביא טרמפולינה ובחורות שישמרו, והילדות יהיו מאושרות.
אני עבדתי בעבודה שאי אפשר לקחת חופש, רק אם חולים, (לא מענין אותם החוק) אז מי שלא רוצה לשקר ולהביא אישור מחלה סתם- צריכה לעבוד אחה"צ, יצא שלקחתי את הילדה מהגן אחרי המסיבה, אבל ב-12 כבר הייתי צריכה לצאת לעבודה ולחזור רק בערב, לא היה לילדה שום יום כיף עם אמא, וגם את הילדים האחרים לא ראיתי יום שלם.
אפשר למצוא פתרונות אחרים שהגננות ה"מסכנות" לא יעבדו כ"כ קשה בשביל המסיבה, ואז הן יוכלו להשאר עד סוף הגן כי זו העבודה שלהן.
(אני מאד מאד מעריכה את הגננות ומודה להן, אבל לפעמים יש להן דרישות לא הגיוניות)

124578

משתמש פעיל
נכתב ע"י אסתי וויס;n4959326:
אני מודה שאני לא מורה ולא מקנאה בכלל במורות וגננות בגלל החופשים שלהם, אני לא מקנאה בכלל בסוג כזה של העבודה וכמה שיש לי קשיים במקום העבודה שלי (עבודה משרדית בלי חופשים, בינתיים 2 ילדים במעון אז אולי עדין אין לי עול ובכל אופן...) אני עדין מעדיפה עבודה כזו ולא הוראה,
זה נשמע שיש פה כאלו שמקנאות במורות וגננות בצורה כזו נואשת-שאם כ"כ קשה לכן לפרגן את החופשים שלהן-לכו תעבדו גם אתם בהוראה
וחוץ מזה אני בת של עובדת הוראה עם כל החופשים ועדין רואה את המעלות במקום עבודה אצלי יותר מבעבודה של אמא שלי

כל מילה נכונה ומדוייקת. כל אחד בוחר מה לעשות ואיפה לעבוד.

קריצה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש דבר שמסקרן אותי שנים ועדיין לא מצאתי תשובה מספקת
למה שמדברים על גננות הרוב בעד הגננות המסכנות והעשוקות
ותרחמו עליהם ותתנו להם עוד ימי חופש על חשבונכם (כן כן תיקחי יום חופש שיורידו לך מהמשכורת כדי שהגננת תוכל לנוח אחרי המסיבה ותעשי יום כיף לילדה בבית :rolleyes: כאילו לא מספיק הנקיפות מצפון שאני עובדת כל יום בלי חופש בכלל כולל פורים וערבע חג וחול המועד וחוזרת מאוחר ומשתדלת לפנק את הילדים בלי סוף אחרי צהריים)
אבל כשזה מגיע למעון אוי ואבוי ותפנו לתמ"ת ,למפקחת ,תתלוננו ואל תשתקו והמטפלות החצופות האלה מה הם חושבות שמגיע להם חצי יום חופש כדי שהם יוכלו לצאת לטיול כל הצוות ע"ח ההורים והילדים, חוצפה שכזאת,
כאילו בגנים העירוניים לא היה חופש בערב שבועות ובאיסרו חג!!! (למה זה צריך להיות בכלל יום חופש ביום הזה?)
והמעונות באותם ימים עבדו, מה במעון יש רובוטים, מלאכים?

פרפר

משתמש מקצוען
קצת סדר בענינים:
קבוצה א': ● אמהות שלא עובדות, ● אלו שמצליחות לסדר יום חופשי, ● עצמאיות שישלימו את שעות העבודה שלהן בערב/ ביום אחר, ● אלו שיכולות לקחת את הילדה איתן לעבודה ● אלו שהבוס מאשר להן חופשה בכיף (או שלא בכיף).
קבוצה ב': אמהות שלא יכולות-לא יכולות-לא יכולות לקחת לעצמן חופשה לבוקר שלם. ● כי הבוס לא מאשר ● כי יש להן עוד ילדים בגנים והן כבר באובר של ימי חופשה. ● סיבות אחרות
קבוצה א' החליטה להכנע לנורמה מסוימת, שלא ברור מי הכניס אותה, שאחרי מסיבה – לוקחים את הילדה הביתה. כי מגיע לה יום כיף/ כי אם ממילא בזבזנו בוקר אז בואו נטייל / כי הגננת עבדה קשה ומגיע לה לנוח. קבוצה זו לא מסוגלת להבין, איך קבוצה ב' מסוגלת ככה להזניח את הילדה ולהשאיר אותה לעוד כמה שעות (נוראיות, ככה זה נשמע) במקום זר ומנוכר (הגן שלה), בלי להתחשב בגננת האומללה, שהשעות האלו יכולות למוטט אותה סופית. מנקודת מבטן המצומצם, יום הפינוק הזה, הוא ואין בלתו, הוא המדד להיותך אם מפנקת ומשקיענית. הן רק לא קולטות, שבזה שהן לוקחות את הילדות שלהן, הן גורמות בדרך עוול לילדות אחרות. אלו שאמא שלהן לא יכולה עכשיו להשאר אתן בבית, לא בגלל שהיא לא אוהבת אותן (או רוצה למסור אותן לאימוץ), אלא כי היא לא יכולה. והיא גם לא אמורה למסור דו"ח לאף אחד, כי היום הזה הוא יום רגיל. ואם לא כל הילדות שהלכו הביתה ורוקנו את הגן, היו ילדות אלו נשארות בגן ומבלות בטוב ובנעימים עד הצהריים. וכעת הן צריכות ללכת לבית של חברה או לשכנה (אצל הבת שלי המסיבה המהממת והמושקעת הסתיימה בבכי תמרורים, כשהתברר לה שהיא אמורה ללכת לבית של חברה עד הצהריים. כי אמא חייבת לצאת ואין לה אפשרות לקחת אותה איתה. יום כיף זה כבר לא היה, לא לה ולא לי).
אה. ותנאי העבודה של הגננת או המסיבות שהיא מפיקה לא קשורים לכאן, לחלוטין.

Malki.A

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י אסתי;n4959423:

באילו גנים אתם נמצאים?
לא שמעתי דבר כזה
תשלום בגן חובה 450 ש"ח, וזהו!

קריאייטיבית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לא גננת
אבל יש כאן תגובות כל כך מתנשאות ומזלזלות
פשוט עושה רע לקרא את האשכול הזה.
נכון שזכותו של כל אדם היא לבחור את העבודה שלו
אבל גננות הוא מקצוע שמצריך הרבה מאד סבלנות, לב, ונשמה!!
גננות מתעסקות עם בני אנוש בניגוד לרובנו שעסוק במסך
הם מגדלות את אנשי העתיד
ומה שאנו עושים משרת מטרות קצת פחות נעלות
אם לא הרבה פחות..
להם זו עבודה קצרה יותר בשעות אבל קשה יותר במאמץ

תפרגנו להן! תעריכו את עבודתן!
תחזרו לאמות מידה נורמאליות של בן אנוש
לא הכל זה כסף.

ציבי פרקל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י מנגנת;n4956133:
אחותי גננת. פעם אחת היא שיתפה אותי: "גיליתי, מה הדבר שהכי חשוב לאמהות בגן.
למה הן מצפות מהגננת?
את יודעת מה??
חינוך?
פיתוח מיומנויות?
הקניית הרגלים?
אהבה לילדים?
בטחון עצמי?

לא ולא. הדבר החשוב ביותר שהגננת מצופה לתת, הוא-
ביביסיטר".

[לא אסגיר כאן את מידת הסכמתי... מטעמים מובנים :cool:]

תכל'ס- היא צודקת.
אני חושבת שערכים, ביטחון עצמי וכו' וכו'- הבית אמור לספק.
היום הורים חושבים שהם מספקים כסף ואוכל ומוסדות החינוך יעשו את כל השאר.
אז לא...
אני שולחת את הבת שלי למעון משתי מסיבה אחת:
בייביסטר! ברור! אם לא הייתי עובדת הייתי משאירה אצלי את הילדה עד גיל 3 בבית...

ומגיל שלוש והלאה הם צריכות גם חברה בתוספת לבייביסיטר.
כל השאר- הבית אמור לספק.
וה גם מה שאני מצפה מהגננות-
שידאגו שלבת שלי יהיה כיף בגן.
לא צריכה יצירות מפוצצות, לא דפי קשר מושקעים ולא מסיבות פאר.
גדלתי מצוין גם בלי כל אלה.
רק תנו חום ואהבה ותשמרו טוב על הילדות.

וכל הדיון על היום החופשי די מיותר.
מי שיכולה לקחת חופש לוקחת.
אבל יש המון אמהות שלא יכולות נקודה. וזה לא עושה אותם אמהות פחות טובות!

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י Tperkal;n4960174:
תכל'ס- היא צודקת.
אני חושבת שערכים, ביטחון עצמי וכו' וכו'- הבית אמור לספק.
היום הורים חושבים שהם מספקים כסף ואוכל ומוסדות החינוך יעשו את כל השאר.
אז לא...
אני שולחת את הבת שלי למעון משתי מסיבה אחת:
בייביסטר! ברור! אם לא הייתי עובדת הייתי משאירה אצלי את הילדה עד גיל 3 בבית...

ומגיל שלוש והלאה הם צריכות גם חברה בתוספת לבייביסיטר.
כל השאר- הבית אמור לספק.
וה גם מה שאני מצפה מהגננות-
שידאגו שלבת שלי יהיה כיף בגן.
לא צריכה יצירות מפוצצות, לא דפי קשר מושקעים ולא מסיבות פאר.
גדלתי מצוין גם בלי כל אלה.
רק תנו חום ואהבה ותשמרו טוב על הילדות.

וכל הדיון על היום החופשי די מיותר.
מי שיכולה לקחת חופש לוקחת.
אבל יש המון אמהות שלא יכולות נקודה. וזה לא עושה אותם אמהות פחות טובות!

לדעתי אינך צודקת
יש המון דרך, הנהגה וחינוך
שאפשר ללמד רק במסגרת המסודרת
וקשה הרבה יותר ללמד בבית

הרגלי אכילה מסודרים, ויתור, עמידה בתור, משחקי חברה,
התמודדות עם השונה, התמדדות עם דמויות אחרות ועוד

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י קריאייטיבית;n4960157:
לא גננת
אבל יש כאן תגובות כל כך מתנשאות ומזלזלות
פשוט עושה רע לקרא את האשכול הזה.
נכון שזכותו של כל אדם היא לבחור את העבודה שלו

נכון מאד.
יש כאן תגובות פוגעניות כל כך מתנשאות ומזלזלות,
שהופכות אמהות מסורות ואכפתיות,
שאת כל נשמתן מוסרות עבור ילדיהן.
למכשושות שלא אכפת להן מהילדים שלהן.
שרוצות להשאיר את הילדות בגן לאחר המסיבה ואולי בכלל למסור אותן לאימוץ.

ממש עושה רע לקרוא את האשכול.

efigraf

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לכל אלו שלא מצליחות להבין אז: זה לא העניין האם להשאיר אחרי המסיבה או לא, ממש לא!!!! העניין הוא, שהתלונות כאן (ולאו דווקא באשכול הנוכחי) זה הגננת חייבת.... הגננת צריכה.... איך היא בכלל מעיזה..... דרישות הזויות של הגננת.... לא צריכים מסיבות!!! לא רוצים השקעה!!!! אז מה כן????
צריך להבין שגם אם זה בלתי אפשרי בשבילנו כל החגיגות האלו זה אילוץ שצריך להתמודד איתו ולא להיות כפויי טובה ומלאי תלונות כלפי מי שמטפח ודואג חצי יום לילדינו ומשקיע בהם בכל ליבו, מרצו וכוחו. (בכל אופן, אלו הגננות שאני נפגשתי בהם עד היום)
ובלי קשר, קצת פירגון, קצת עיין טובה, בכל אופן, הם אלו שמשקיעות ומשביחות את ילדינו שלנו!!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה