היתה מסיבת סוף שנה? אמא, קחי יום חופש

האיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
יש כאן תגובות שמעידות על צמצום אופקים...
גילוי נאות, אני ב"ה מסתדרת עם ענין המסיבות ויש לי אפשרות לעבוד מהבית, אבל...
"בתוך עמי אנוכי יושבת..." והתגובות כאן כלפי אמהות שבאמת לא יכולות להחסיר יוצאות מפורפורציות!
כן, כן, יש מקומות עבודה, שא"א להחסיר פעם בשבוע כפול 2 או 3 ילדים, משגע אותי למה אנשים בטוחים שאם להם זה מתאפשר אז בטוח כל השאר מתפנקות...
במיוחד ההצעה לאימוץ -מזלזלת, מתנשאת וממש לא יהודית!!!
ואגב, אצלינו היה כתוב מפורש בהזמנה שהילדות חוזרות עם אמא בסיום המסיבה...

רחלי טל

משתמש מקצוען
אני פתחתי את האשכול ואני מצטערת שעשיתי זאת.
חבר'ה בואו נרגיע.
למה זה צריך להפוך לכזו התנצחות?
הרי אין חולק על זה שכולן כולן כולן -
גננות ומורות,
פקידות ומזכירות,
רואות חשבון
ורועות צאן-
כולן לפני הכל ואחרי הכל אמהות מסורות ואוהבות שנותנות את הנשמה לילדים שלהן.
אנחנו נקרעות לתפקד בעבודה ובבית -רק בשביל הילדים.
אל תזלזלו באף אמא, אל תשפטו ובטח אל תשלחו את כולנו לרווחה.
המטרה היתה עניינית- לנסות לשנות נורמות שקיימות שנים ולא עברו רענון והתאמה לדור שלנו,
כי ראיתי אצלינו בגן אמהות רבות שלא יכולות להחסיר ונקרעות בין האי נעימות מהגננת לבין דרישות המעסיק.

Rachel Greenstein

משתמש סופר מקצוען
אני באמת חושבת שהאשמה כאן לא נעוצה בשום אופן בגננות.
זה לא חוקי , ואני כמעט בטוחה שהרעיון הזה לא הגיע מהן כי הן צריכות לנוח אחרי המסיבה או משהו
כנראה איכשהו המצב הזה נוצר בעקבות אמהות שחשבו לעצמן כמו שכתבו כאן, ממילא הלך הבוקר, בוא ניקח את הילדה הביתה
בקיצור אין מה לבוא בטענה לגננת. אלא לאותן אמהות.
שהן גם אלו שיתקיפו את האחרות שלא יכולות לקחת את הילדה, שהן לא אמהות טובות מספיק. אבסורד.

אביגיל 24

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אנו צריכות להראות לגננות שלא כל כך חשוב לנו ההשקע הרבה בתפאורה ובדברים שגורמיםל ה לעיפות
אלה למסיבה נורמלית ונחמדת
ושתשעיר לה כח ומרץ
להיות עוד 3 שעות ם הילדות

וזה יכול לעבור ע"י המפקחת
רוצם יותר כח לגננת פחות השקעה מיותרת בתפאורה שלוקחת את העיקר ,

ינשופי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פרפר;n4960053:
קצת סדר בענינים:
קבוצה א': ● אמהות שלא עובדות, ● אלו שמצליחות לסדר יום חופשי, ● עצמאיות שישלימו את שעות העבודה שלהן בערב/ ביום אחר, ● אלו שיכולות לקחת את הילדה איתן לעבודה ● אלו שהבוס מאשר להן חופשה בכיף (או שלא בכיף).
קבוצה ב': אמהות שלא יכולות-לא יכולות-לא יכולות לקחת לעצמן חופשה לבוקר שלם. ● כי הבוס לא מאשר ● כי יש להן עוד ילדים בגנים והן כבר באובר של ימי חופשה. ● סיבות אחרות
קבוצה א' החליטה להכנע לנורמה מסוימת, שלא ברור מי הכניס אותה, שאחרי מסיבה – לוקחים את הילדה הביתה. כי מגיע לה יום כיף/ כי אם ממילא בזבזנו בוקר אז בואו נטייל / כי הגננת עבדה קשה ומגיע לה לנוח. קבוצה זו לא מסוגלת להבין, איך קבוצה ב' מסוגלת ככה להזניח את הילדה ולהשאיר אותה לעוד כמה שעות (נוראיות, ככה זה נשמע) במקום זר ומנוכר (הגן שלה), בלי להתחשב בגננת האומללה, שהשעות האלו יכולות למוטט אותה סופית. מנקודת מבטן המצומצם, יום הפינוק הזה, הוא ואין בלתו, הוא המדד להיותך אם מפנקת ומשקיענית. הן רק לא קולטות, שבזה שהן לוקחות את הילדות שלהן, הן גורמות בדרך עוול לילדות אחרות. אלו שאמא שלהן לא יכולה עכשיו להשאר אתן בבית, לא בגלל שהיא לא אוהבת אותן (או רוצה למסור אותן לאימוץ), אלא כי היא לא יכולה. והיא גם לא אמורה למסור דו"ח לאף אחד, כי היום הזה הוא יום רגיל. ואם לא כל הילדות שהלכו הביתה ורוקנו את הגן, היו ילדות אלו נשארות בגן ומבלות בטוב ובנעימים עד הצהריים. וכעת הן צריכות ללכת לבית של חברה או לשכנה (אצל הבת שלי המסיבה המהממת והמושקעת הסתיימה בבכי תמרורים, כשהתברר לה שהיא אמורה ללכת לבית של חברה עד הצהריים. כי אמא חייבת לצאת ואין לה אפשרות לקחת אותה איתה. יום כיף זה כבר לא היה, לא לה ולא לי).
אה. ותנאי העבודה של הגננת או המסיבות שהיא מפיקה לא קשורים לכאן, לחלוטין.

שכחת את קבוצה ג'- אמהות שהולכות לעבודה אחרי המסיבה, ומסדרות לילדה מקום נעים לשהות בו לשביעות רצונה. אם הילדה יודעת מראש שהיא הולכת לחברה/דודה/סבתא, ושם תוכל לשחק ולאכול את הממתקים מהמסיבה, אין סיבה לבכיות. יש מקרים רבים בהם אנחנו משתמשות באופציה זו ללא התמרמרות, מה ההבדל???
גילוי נאות- אני נמנית על קבוצה זו...

שישיה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י ינשופי;n4961200:
שכחת את קבוצה ג'- אמהות שהולכות לעבודה אחרי המסיבה, ומסדרות לילדה מקום נעים לשהות בו לשביעות רצונה. אם הילדה יודעת מראש שהיא הולכת לחברה/דודה/סבתא, ושם תוכל לשחק ולאכול את הממתקים מהמסיבה, אין סיבה לבכיות. יש מקרים רבים בהם אנחנו משתמשות באופציה זו ללא התמרמרות, מה ההבדל???

לא תמיד יש את האופציה הזו, את יכולה לשמוח בחלקך שהיא כל כך זמינה ונוחה לך.
על החתום אמא לילדה שאין לה את האפשרויות הנ"ל.

ינשופי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שישיה;n4961218:
לא תמיד יש את האופציה הזו, את יכולה לשמוח בחלקך שהיא כל כך זמינה ונוחה לך.
על החתום אמא לילדה שאין לה את האפשרויות הנ"ל.

את רצינית? אין לה שום חברה שהיא יכולה להשאר אצלה? או שכנה? אם כן, את שייכת לקבוצה ב'... מעניין איזו קבוצה יותר גדולה...

טרוצער

משתמש סופר מקצוען
יש אמהות ששולחות את הילדה עם אמא של חברה שהולכת הביתה אחרי המסיבה. כך 2 הילדות משחקות והאמא יכולה להמשיך לבשל/ לנקות/ לסדר/ כל מה שתכננה.
מי שרוצה- יכולה להשאיר אצלי (ברצינות...)

מקופלת

משתמש מקצוען

לשביעות רצון הילדה, השאלה אם זה גם לשביעות רצון הבייביסיטר התורנית.

זה כבר ממש לא הוגן לתת לגננת לנוח על חשבון הסבתא/ דודה / שכנה.
אפילו שהן נחמדות..

מקופלת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י טרוצער;n4961239:
יש אמהות ששולחות את הילדה עם אמא של חברה שהולכת הביתה אחרי המסיבה. כך 2 הילדות משחקות והאמא יכולה להמשיך לבשל/ לנקות/ לסדר/ כל מה שתכננה.
מי שרוצה- יכולה להשאיר אצלי (ברצינות...)

תלוי בגיל הילדות.
ילדות בגיל 4 לדוג' לא תמיד מסתדרות בלי לערב את האמא כל דקותיים, ולהתלבט שעה איזה משחק מתאים למצב רוח של שתיהן כרגע.

ינשופי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מקופלת;n4961258:
לשביעות רצון הילדה, השאלה אם זה גם לשביעות רצון הבייביסיטר התורנית.

זה כבר ממש לא הוגן לתת לגננת לנוח על חשבון הסבתא/ דודה / שכנה.
אפילו שהן נחמדות..

על זה אומרים- שמור לי ואשמור לך- ככה נהוג במקומותינו, אם האמא צריכה לצאת לסידור כלשהו אחה"צ היא בהחלט יכולה לבקש מאמא של חברה שתשמור עליה לשעה- שעתים, למחרת כשהיא תצטרך לצאת יוכלו להחזיר לה טובה בכיף! גם ללא סיבה זו חברות מבלות אצלנו/ביתי מבלה אצל חברותיה, והסידור מתאים ל-2 הצדדים! לא מדובר בתינוק שצריך השגחה מיוחדת, מקסימום להוריד להם את הקליקס/ פאזל/ לורדים, ולעמוד עליהן שיאספו בסוף. סתם מעניין, זה לא כך בכל המקומות?
שנה שעברה אני שמרתי על ילדה שאמה (שעובדת בהוראה...) נאלצה לחזור לעבודה- 2 הילדות (בנות ה-4) נהנו מאוד!!! וגם לי זה לא זכור בתור טראומה...

מקופלת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י ינשופי;n4961303:
על זה אומרים- שמור לי ואשמור לך- ככה נהוג במקומותינו

אצלי זה לא נהוג.
כשמתאפשר לי ,אני עוזרת בשמחה גם אם לא מבקשים ממני.
ומאוד לא אוהבת להעזר באחרים. מאוד מאוד לא.
​​​​​​​גם אם עזרתי לה במקרה לפני יומיים.

פרפר

משתמש מקצוען

האמהות האלו הן חלק מקבוצה ב'. כי הרי קבוצה ב' נאלצת בעל כורחה לסדר מקום נאות לילדה להעביר את השעות עד לצהריים. "לשביעות רצונה"? זו כבר שאלה אחרת. לא כל הילדות, במיוחד הקטנות, נהנות ללכת לחברה לכמה שעות. כשם שלא כל האמהות מרוצות מהשמרטפות הזו.
ועדיין לא הבנתי את הנקודה המרכזית כאן: בשביל מה כל הבלגן הזה? למה שלא תשארנה הילדות עוד כמה שעות בגן בלי לשגע חצי שכונה ואחיות/גיסות/סבתות (אגלה לך סוד מרעיש: לא לכולן יש כאלו במרחק סביר אם בכלל) בהסדרי שמרטפות? אל תגידו לי מנוחה לגננת. זה פשוט לא קביל. הגננת מחויבת לילדות מעצם תפקידה. והמערכת בנויה בצורה שגם אם הגננת בנבצרות זמנית (מצחיק אותי לכתוב את זה על מסיבה, אז בסדר, גם אם היא זקוקה למנוחה מסיבות אחרות), יש חלופות הולמות והוגנות יותר מאשר לשלוח ילדות הביתה בעיצומו של יום לימודים רגיל.

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י הספירים;n4958505:
ממש ככה!! תקשיבו זה לא אמיתי....

מה קרה? אז יום אחד תקחי את הילדה ליום כיף? אני לא יודעת מה אתן חושבות, אבל הכל מתחיל מזה שיש אמהות שבאות "לצאת ידי חובה" ומרגישים את זה מהתחלה עד הסוף.
גם אני עוזבת עבודה , אבל תבואו רגועות בשביל הבת שלכן!!

אצלנו יש כמה ילדות שנשארות עם הגננות והיא עושה להן יום ממש נחמד.

אבל אני- לא מוותרת עליה!

תחשבו מהן ה"אבנים" החשובות ביותר בחיים שלכן... למי שמכיר את הסיפור עם הצנצנת.

חייבת לציין שזו הייתה ההודעה שהכי העליבה אותי מכולן.

אישית יש לי 14 ימי מחלה בשנה ושבועיים חופשה שניצלתי את כולן בתחילת השנה הלועזית בגלל אשפוזים חוזרים ונשנים וממושכים של ילד.
נכון לעכשיו עד 2018 אין לי יום חופש אחד נוסף, לא בבין הזמנים ולא בחול המועד.
אני מגיעה לעבודה עם שפעת, משלמת ביבייסיטר לילד חולה ועורכת סידורים הכרחיים בערבים או בימי שישי.

וכן, אני מגיעה למסיבה על קוצים, כי את שעות העבודה החסרות שלי אני צריכה להשלים בערב בבית. נחמד לשמוע שאת לא מוותרת על הבת שלך, גם אני לא מוותרת עליה אבל לא מסוגלת להשאר איתה בשעות הללו, ולא יכולה לבקש עוד טובה אחת מהשכנים שניצלתי אותם בכל תקופת המחלה הממושכת.

החנוכיה שלי!

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ב"ה ברשת שאני שולחת את הבנות שלי, עושים את המסיבות אחה"צ.
כן יש חיה כזאת!!!

כל הכבוד להם, חוסכים הרבה בעיות.....

מתחשבים באימהות וסבתות שעובדות! מעריכה אותם!

מנגנת

משתמש מקצוען
מבינה אותך לגמרי, לבן, רק להזכירך,
יש דבר כזה חל"ת.
כמובן שכל מעסיק וההתיחסות שלו, אבל ניתן להניח שעד 2018 אם יש לך צורך אמיתי, תוכלי לקבל את האישור הזה.
לא אמרתי לבזבז את זה על מסיבת סוף שנה, כן? רק התיאור המצוקתי שלך איכשהו שידר מצב ללא בחירה, ואת ב"ה עוד לא במצב הזה.

yamb

משתמש צעיר
לגבי המסיבות-
כשאני חושבת על זה
כדאי לדבר עם הגננת מראש על זה
להבהיר לה ש-"וודאי יהיה המשך יום גן אח"כ-נכון?
ו--אולי תרשמי גם במחברת קשר כדי שאמהות יוכלו להמשיך את הסדר יום הרגיל שלהם בלי בעיות?"
(אולי אפילו לגשת אליה כמה אמהות יחד)
ואז אם היא מתנערת, אז אפשר בעדינות ובתקיפות להסביר לה את תפקידה בעולמה ואת מהות המקצוע שלה ולברר מה נכון ומה צודק
אבל הכל לפני
אפילו שבוע לפני
לא כשאת באה להגיד תודה על המסיבה המהממת, מתלקקת בעוגה מהבר, והילדה נותנת לך יד ומתכננת לחזור איתך.
פשוט להיות חכמות לפני.

גלידתי

משתמש צעיר
הבת שלי הלכה בלית ברירה לחברה אחרי המסיבה. קשה לומר שמישהו נהנה מההסדר הכפוי הזה. היא היתה הרבה יותר נהנית להשאר בגן, לא משנה מה היו עושים שם (מנסיוני, ילדה בת 4 לא יכולה לשרוד במשחק עם חברה יותר משעה, אבל אילו ברירות היו לי?). כשבעלי בא לקחת אותה בצהריים, הם פגשו בדרך את הגננת (זאת שצריכה לנוח, להזכירכם) יוצאת מהגן. היא גמרה אז לארגן את הגן והלכה בשמחה ונחת לביתה לקבל את ילדיה. זאת אומרת שכל הבלגן הזה שלנו ושל הורים נוספים, היה בשביל לחסוך להנהלת הגן עובדת נקיון. נחמד.

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מנגנת;n4963236:
מבינה אותך לגמרי, לבן, רק להזכירך,
יש דבר כזה חל"ת.
כמובן שכל מעסיק וההתיחסות שלו, אבל ניתן להניח שעד 2018 אם יש לך צורך אמיתי, תוכלי לקבל את האישור הזה.
לא אמרתי לבזבז את זה על מסיבת סוף שנה, כן? רק התיאור המצוקתי שלך איכשהו שידר מצב ללא בחירה, ואת ב"ה עוד לא במצב הזה.

החלטת.
לצערי אני לגמרי שם. נאלצתי לקחתי גם חל"ת. אין לי כרגע אפשרות לשום חופש משום סיבה. ובכל מקרה לגננת אין שום זכות חוקית ומוסרית לקחת חופש על חשבוני גם אם יש לי ימי חופשה כחול אשר על שפת הים. והשיפוטיות הזאת כאילו אמא שלא לוקחת חופש היא מזניחה או משהו דומה- זה דבר מכוער מאין כמוהו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה