היתה מסיבת סוף שנה? אמא, קחי יום חופש

פלאפון

משתמש רשום
צודקות. זה מעצבן מאוד.
אבל אפשר לחשוב גם על הצד השני, הגננת עובדת ומשקיעה את כל הנשמה במסיבה הזאת.
היה לי השבוע מסיבה לבת שלי, ופגשתי את הגננת כמה ימים לפני המסיבה בשעה 11 בלילה בתחנה מחכה לאוטובוס בשביל לחזור הביתה...
האמת? ריחמתי עליה.
למרות שהייתי צריכה להפסיד יום עבודה בשביל להישאר בבית עם הבת שלי אחרי המסיבה, הייתי מרגישה מאוד לא בנוח להשאיר את הבת שלי בגן אחרי המסיבה. למרות שנשארו 3 ילדות.
הגננת שהשקיעה כל כך במסיבה מגיע לה קצת לנשום, קצת מחשבה. מה היה קורה אם 3 הילדות היו הולכות לחברות לכמה שעות?

מנגנת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י לבן;n4963284:
החלטת.
לצערי אני לגמרי שם. נאלצתי לקחתי גם חל"ת. אין לי כרגע אפשרות לשום חופש משום סיבה. ובכל מקרה לגננת אין שום זכות חוקית ומוסרית לקחת חופש על חשבוני גם אם יש לי ימי חופשה כחול אשר על שפת הים. והשיפוטיות הזאת כאילו אמא שלא לוקחת חופש היא מזניחה או משהו דומה- זה דבר מכוער מאין כמוהו.

קיוויתי בשבילך.
משתתפת.
והטענה שלך צודקת גם בלי זה.

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
אכן גם חל"ת אי אפשר לקחת ללא גבול
ולא בכל עבודה אפשר לקחת חל"ת מתי שרק נח לך (או לגננת)
ואל תשכחו שיש עוד הרבה ימים שכאלו בשנה - אסרו חג, חנוכה, לג בעומר, דרוג תחילת שנה...

ואם הגננת כל כך התעייפה מההכנות למסיבה
ה3 שעות בגן לא יתישו אותה לגמרי
ובעוד שבוע היא יוצאת ל60 ימי חופשה!!

Rachel Greenstein

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מנגנת;n4963236:
יש דבר כזה חל"ת.

אצלנו למשל, בטלו את זה. או שתקחי מחלה, או חופשה בתשלום. אם אין לך מחלה (או אם את מקפידה לא לשקר, ולא לקחת חופשת מחלה ללא מחלה) ואין לך ימי חופשה מיותרים, את פשוט חייבת להגיע לעבודה.

ולעניין המסיבות - החלטתי שאין ברירה ואני לוקחת יום חופשה בשביל המסיבה שהיתה היום. אין לי איפה לשים את הילדה אחרי המסיבה, אז נספוג את יום החופשה, בינתיים יש לי רק ילדה אחת בגן, וב"ה יש לי כמה ימי חופשה שאני עדיין יכולה לנצל לשנה זו.
וראו נא הפתעה!
נגמרה המסיבה, שהיתה יפה ומושקעת מאד מאד, והגננת מכריזה: הילדות נשארות פה, יש לנו יום כיף :)
אין עליה. גננת מיוחדת (לא רק ולא בעיקר בגלל זה)
הלכתי הביתה והכנתי שניצלים, איזה כיף היה לכולם שפתאום אמא בבית ויש ארוחה חמה :)

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י rachelgreen;n4964115:
אצלנו למשל, בטלו את זה. או שתקחי מחלה, או חופשה בתשלום. אם אין לך מחלה (או אם את מקפידה לא לשקר, ולא לקחת חופשת מחלה ללא מחלה) ואין לך ימי חופשה מיותרים, את פשוט חייבת להגיע לעבודה.

ולעניין המסיבות - החלטתי שאין ברירה ואני לוקחת יום חופשה בשביל המסיבה שהיתה היום. אין לי איפה לשים את הילדה אחרי המסיבה, אז נספוג את יום החופשה, בינתיים יש לי רק ילדה אחת בגן, וב"ה יש לי כמה ימי חופשה שאני עדיין יכולה לנצל לשנה זו.
וראו נא הפתעה!
נגמרה המסיבה, שהיתה יפה ומושקעת מאד מאד, והגננת מכריזה: הילדות נשארות פה, יש לנו יום כיף :)
אין עליה. גננת מיוחדת (לא רק ולא בעיקר בגלל זה)
הלכתי הביתה והכנתי שניצלים, איזה כיף היה לכולם שפתאום אמא בבית ויש ארוחה חמה :)

אמא מזניחה.
במקום לעשות יום כיף עם הילדה, מכינה שניצלים;)

Rachel Greenstein

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י efrat1;n4964132:
אמא מזניחה.
במקום לעשות יום כיף עם הילדה, מכינה שניצלים;)

פשוט גועל נפש של אמא !
חחח
מה שיצא, זה שהילדה היתה ביום כיף עם הגננת, לי היה יום כיף עם השניצלים, ולכל המשפחה היה יום כיף כיף עם אמא בארוחת צהריים! (במיוחד לאבא שאני פשוט לא יודעת איך הוא מסתדר איתם לבד כל יום)
איזה שווה זה... בא לי להיות עקרת בית...

mirier

משתמש מקצוען
הערת סוגריים....
מה יש לכן עם ילדות בגיל 4?
הבת שלי בת 4 ואני רואה אותה ואת חברותיה ושכנותיה(בגילאים חופפים, צעירים ובוגרים מעט יותר)
משחקות שעות רבות ביחד,

מנגנת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י rachelgreen;n4964115:

אני חושבת שזה לא אנושי. יוצר הרגשה של עבדות.
יש הרבה אילוצים במקומות עבודה, אבל אני חושבת שעם זה לא הייתי משלימה.
טוב, NEVER SAY NEVER כמו שאומרים,
ואולי אני רגישה יותר מכן בנושא הזה,
אבל בעיני זה נורא.

(אף פעם לא לקחתי חל"ת, וישתבח שמו- גם ימי המחלה שלי ביתרה, ימי חופשה אף פעם לא מספיקים אבל אני מצליחה להסתדר עם מה שיש,
אבל אם המעסיק שלי היה כזה שלא מאפשר העדרות כשיש צורך אמיתי, והצבירה בתלוש משמעותית לו יותר ממינימום של יחס אנושי- אני לא רוצה לעבוד אצלו)

Rachel Greenstein

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מנגנת;n4964440:
אבל בעיני זה נורא.

(אף פעם לא לקחתי חל"ת, וישתבח שמו- גם ימי המחלה שלי ביתרה, ימי חופשה אף פעם לא מספיקים אבל אני מצליחה להסתדר עם מה שיש,
אבל אם המעסיק שלי היה כזה שלא מאפשר העדרות כשיש צורך אמיתי, והצבירה בתלוש משמעותית לו יותר ממינימום של יחס אנושי- אני לא רוצה לעבוד אצלו)
זה נורא גם בעיני. אבל מה שמעצבן הוא שחיפשתי בחוק, וזה חוקי. אין למעסיק שום חיוב לאפשר לעובד לקחת חל"ת

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
מצטרפת למנגנת
ויש לי שאלה
אם יום אחד יבוא עובד שניצל כבר הכל ולא יגיע מסיבה מאד מוצדקת (לטעמי, חום זה מוצדק לגמריי.)
המעביד הנ"ל יפטר אותה???????????????????
עם כל הכבוד לא נראה לי

(ואין בזה כדי לדון על תוכן האשכול רק שאלה ל rachelgreen ולכל אלה שכתבו שאין להן אפשרות לקחת ימי חופש בשופו"א בגלל המעסיק)

קריצה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מנגנת;n4964440:
אבל בעיני זה נורא.

לא הצלחתי להבין מה לא אנושי?
לבן אדם יש עסק והוא מעסיק אותך, את לא יכולה לקחת כל פעם חופש (לפי החופשות של הגנים)
במיוחד עם עובדים בעבודה שאין אפשרות למחליפה ואז הבוס יוצא מופסד
חוץ מזה שעל היום הראשון לא משלמים ימי מחלה ככה שיום אחד שאת לוקחת חופש תמיד יצא ללא תשלום.

Rachel Greenstein

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שקדיה;n4964501:
מצטרפת למנגנת
ויש לי שאלה
אם יום אחד יבוא עובד שניצל כבר הכל ולא יגיע מסיבה מאד מוצדקת (לטעמי, חום זה מוצדק לגמריי.)
המעביד הנ"ל יפטר אותה???????????????????
עם כל הכבוד לא נראה לי

(ואין בזה כדי לדון על תוכן האשכול רק שאלה ל rachelgreen ולכל אלה שכתבו שאין להן אפשרות לקחת ימי חופש בשופו"א בגלל המעסיק)

אני לא חושבת שיפטרו. אבל זה לא יעבור בשתיקה, נגדיר ככה.
מקסימום, אפשר לעבוד עם חום, לא? מה הבעיה? לוקחים אופטלגין.. עובדים מהבית.. משלימים שעות בשאר החודש.. נו באמת, ככה כולם חיים היום.

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
זה לא אנושי להודיע כך בצורה גורפת
וכותב לך זאת מי שפיטרה עובדים שלקחו חופשים על ימין ועל שמאל בלי אחריות
(לא הודיעו שהם מאחרים/לא מגיעים או יצאו לכל מני סידורים ושמחות קטנות ולא הבינו מה הבעיה שהם תוקעים אותנו)
אז אחרי שהודענו להם מראש שזה לא מקובל עלינו יותר
והם המשיכו פשוט פיטרנו

אבל לפעמים רואים על עובד שהוא משתדל ובסה"כ בסדר
אבל קורה שהוא ניצל כבר את כל הימים או היתה לו תקופה סוערת
אז יפה להתחשב בעובד חזרה

בד"כ יחסי עובד ומעביד המורים להיות הוגנים אחד מול השני
ולא ללכת ראש בראש
זה אף פעם לא הוכיח את עצמו
(גם עובדים שכל הזמן מחפשים לסחוט את המעביד ומתלוננים לא מתקדמים לשומקום מלבד רצון לראות אותם מחוץ למערכת)

מנגנת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י קריצה;n4964508:
לא הצלחתי להבין מה לא אנושי?
לבן אדם יש עסק והוא מעסיק אותך, את לא יכולה לקחת כל פעם חופש (לפי החופשות של הגנים)
במיוחד עם עובדים בעבודה שאין אפשרות למחליפה ואז הבוס יוצא מופסד
חוץ מזה שעל היום הראשון לא משלמים ימי מחלה ככה שיום אחד שאת לוקחת חופש תמיד יצא ללא תשלום.

לא אמרתי לא הוגן. לא אמרתי לא חוקי. אמרתי לא אנושי.
ודאי שבעל העסק רשאי להחזיק אצלו שליטה במתרחש בעסק, וכחלק מזה- בנוכחות העובדים שלו.
אבל המצב שתואר כאן עובר את הגבול ממחויבות מתבקשת של העובד, לשעבוד שלו.
ניתן לדון האם מסיבת סוף שנה בגן מצדיקה העדרות, בעיני המעסיק. ניתן לקחת בחשבון את תדירות בקשות החל"ת של העובד. ניתן לצפות מהעובד להשלים את העבודה באופן כלשהו. כל זה בתחום מחויבות נורמלית של עובד.
אבל להודיע מראש שאין חל"ת זה להתיחס לעובד כמשאב יבש בעסק, להפוך את העובד לנכס של המעסיק. מעסיק שיוצר דרישה להגיע לעבודה עם חום הוא אדם שמרגיש שהעובד וחייו שייכים לו. זה- לא אנושי.
המעסיק יכול להחליט מה לעשות עם העסק שלו, ובכלל זה לפטר עובד שהמחויבות שלו לעבודה אינה מספקת. הוא לא יכול להחליט במקום העובד, ולאלץ אותו להתנהל בניגוד לצרכיו. זה לא ניהול עובד, זה ניהול מכונה. השפלה ורוע.
עובד ומעביד נורמליים יוצרים מערכת יחסים הוגנת, שבה העובד נמנע מהעדרות עד כמה שניתן והמעסיק אינו קשוח מידי אם באפשרותו להתגמש. אם אחד הצדדים חורג מההוגנות הזאת, על הצד השני לסיים את ההתקשרות.

קריצה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מנגנת;n4964828:
עובד ומעביד נורמליים יוצרים מערכת יחסים הוגנת, שבה העובד נמנע מהעדרות עד כמה שניתן והמעסיק אינו קשוח מידי אם באפשרותו להתגמש. אם אחד הצדדים חורג מההוגנות הזאת, על הצד השני לסיים את ההתקשרות.

בחלק הראשון מסכימה איתך,
הבעיה שלא לכל העובדות זה ברור יש מושג שנקרא מוסר עבודה ולא כולם מכירות אותו
ברור שאם עובדת לוקחת חופש כל יום שילד חולה או שיש חופש בגנים ולאר מנסה למצוא סידור אחר המעסיק ידרוש ממנה להגיע לעבודה עם חום, כמות הימי חופש שיש בגנים יכולה להקריס עסק שלם ובודאי שזה יסתיים בפיטורים...

במבי.

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
בגן שלי הקטנה שלי
יש ילדה שהתיתמה מאמא לאחרונה
למסיב ת סוף השנה הוזמנו אחיות גדולות / דודות צעירות
אולי תציעו את זה לגננות ,

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מנגנת;n4964828:
לא אמרתי לא הוגן. לא אמרתי לא חוקי. אמרתי לא אנושי.
ודאי שבעל העסק רשאי להחזיק אצלו שליטה במתרחש בעסק, וכחלק מזה- בנוכחות העובדים שלו.
אבל המצב שתואר כאן עובר את הגבול ממחויבות מתבקשת של העובד, לשעבוד שלו.
ניתן לדון האם מסיבת סוף שנה בגן מצדיקה העדרות, בעיני המעסיק. ניתן לקחת בחשבון את תדירות בקשות החל"ת של העובד. ניתן לצפות מהעובד להשלים את העבודה באופן כלשהו. כל זה בתחום מחויבות נורמלית של עובד.
אבל להודיע מראש שאין חל"ת זה להתיחס לעובד כמשאב יבש בעסק, להפוך את העובד לנכס של המעסיק. מעסיק שיוצר דרישה להגיע לעבודה עם חום הוא אדם שמרגיש שהעובד וחייו שייכים לו. זה- לא אנושי.
המעסיק יכול להחליט מה לעשות עם העסק שלו, ובכלל זה לפטר עובד שהמחויבות שלו לעבודה אינה מספקת. הוא לא יכול להחליט במקום העובד, ולאלץ אותו להתנהל בניגוד לצרכיו. זה לא ניהול עובד, זה ניהול מכונה. השפלה ורוע.

מנגנת,
לצערי נוכחתי כמה וכמה פעמים שכשבוס מגיע למצב שהוא צריך להיות כל כך קשוח ולא לאפשר שעה של העדרות זה בדרך כלל בגלל עובדות שמנצלות כל סיבה להעדר מהעבודה. ברית של אחיין? שעתיים שלוש חופש, מסיבת סופשנה? יום שלם בשביל להרגיש אמא למופת! אחותי מתחתנת היום? יומיים העדרות!
יש מקומות עבודה שמוכרחים להיות מאוישיים רוב הזמן, וכשהבוס קולט שהעובדות מנצלות את החל"ת ופוגעות לו בעסק במקום להתאמץ ולהגיע גם בזמנים קשים- אז הוא הופך לקשוח וגם עובדות מסורות סובלות מזה.

אסתי וויס

משתמש צעיר
נכתב ע"י מנגנת;n4964828:

לכי לשרות לקוחות של ויזה כאל ותראי מה זו עבדות ועדין נשארות שם הרבה נשים לעבוד (עבדתי שם בעבר וכל יום מחלה או חופשה היתה אחרי מאבקים ועשתה את המוות)

מנגנת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י לבן;n4965978:
מנגנת,
לצערי נוכחתי כמה וכמה פעמים שכשבוס מגיע למצב שהוא צריך להיות כל כך קשוח ולא לאפשר שעה של העדרות זה בדרך כלל בגלל עובדות שמנצלות כל סיבה להעדר מהעבודה. ברית של אחיין? שעתיים שלוש חופש, מסיבת סופשנה? יום שלם בשביל להרגיש אמא למופת! אחותי מתחתנת היום? יומיים העדרות!
יש מקומות עבודה שמוכרחים להיות מאוישיים רוב הזמן, וכשהבוס קולט שהעובדות מנצלות את החל"ת ופוגעות לו בעסק במקום להתאמץ ולהגיע גם בזמנים קשים- אז הוא הופך לקשוח וגם עובדות מסורות סובלות מזה.

עובדות שמנצלות- מגיע להן.
הייתי מצפה ממעסיק ליצור בידול לטובת עובדות מסורות. זה ישתלם לו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה