החתונות באנגליה שעושים במתכונת הזו לא בהכרח יקרות יותר-ככל שהחתונה ארוכה יותר זה מייקר מאוד את האירוע.
חבל על הכסף.
החתונות בחו"ל הרבה יותר יקרות.
רק לחשוב אם זה היה קורה בארץץץץ....הקהילה מבשלת למשפחה את האוכל לאולם
אבל לפעמיים זה מגיע למצב שכבר לא נעים!
זה היה אי אז לפני שנות אור, אבל זה השתנה יחד עם השינויים הנוספים שקרו בחיים...רק לחשוב אם זה היה קורה בארץץץץ....
הא מתי שהתחתנו בביהכ"נ?זה היה אי אז לפני שנות אור, אבל זה השתנה יחד עם השינויים הנוספים שקרו בחיים...
אני לא מתגעגעתהא מתי שהתחתנו בביהכ"נ?
אני גם מתגעעגע לזה...
לא הבנתי פשוט... כי יש גיסות / אחים וכו' שלא אוכלים אחד אצל השני...
שהקהילה מבשלת זה מתאים רק לקהילה קטנה ומשפחתית ובנוסף לכך שהנשים אינם עובדות ופנויות לשמחה.החתונות באנגליה שעושים במתכונת הזו לא בהכרח יקרות יותר-
הקהילה מבשלת למשפחה את האוכל לאולם (המשפחה משלמת רק את עלות החומרים)
החופה בחצר בית הכנסת
וכמו שאמרתישהקהילה מבשלת זה מתאים רק לקהילה קטנה ומשפחתית ובנוסף לכך שהנשים אינם עובדות ופנויות לשמחה.
כיום בישראל כמעט אף אחד לא מבשל לעצמו גם שמחות קטנות [ברית, בר מצוה וכו'] אז כיצד יבשלו חתונה ?
הנשים עובדות וכיצד הם ידחסו לסדר היום לבשל חתונה למישהו שהם בקושי מכירות ???
אניוואי זה כבר לא רלוונטי לארץ ומכל מיני סיבות
ועם כל השמרנות של אנגליה אני צופה שגם שם בעוד דור או שניים זה לא יהיה רלוונטי.
גם באנגליה כבר מתחילים לעשות חתונה כמו בשאר העולם- ערב אחד ארוך.אתם מכירים את זה שהחתן והכלה נמצאים בחדר יחוד המון זמן, הרבה מוזמנים כבר לא מחכים, וגם מי שכן מיד מתחילים ריקודים וקשה לגשת אליהם.
בפועל החתן והכלה בקושי חווים את החתונה שלהם שבחוץ, המוזמנים כמעט לא יכולים לגשת בצורה סבירה, והמשפחה נשארת ממש רחוק מכיוון שבזמן שרוקדים זה הזמן של החברים וזה רוב הזמן שהחתן והכלה בחוץ.
אני רוצה להציעה פיתרון לזה ולעוד כמה בעיות נוספות, אני מבין שזה לא הולך מחר להיות בגלל איזה כותב בפרוג אבל אולי כשנציף את זה ונגלגל את הרעיון זה בסוף יגיע לידיים נכונות.
בחתונה שהייתי באנגליה החופה הייתה בצהריים בחצר ביהכנ”ס בשכונה! אחרי החופה המשפחות הלכו לביתם והחתן והכלה הלכו לחדר יחוד, כל זה בזמן שלהם בלי שזב על חשבון החתונה, אחר כך ברוגע יכלה הכלה להתאפר נורמלי ולא בלחץ של החברים שדופקים כבר בדלת, והתמונות של המשפחה לפני החתונה הם של חתן וכלה יחד ולא בלי קשר תמונות רק עם החתן ורק עם הכלה, ובסוף החתונה כשכבר נשאר רק שאריות של תיסרוקות וכו’ תמונות משותפות,
והכי מדהים! החתן והכלה היו כל החתונה ברוגע ושמחה מהסעודה ועד הסוף!!!
נ.ב. זה גם מקל על הצום של החתן והכלה...
מה אתם אומרים על הרעיון?
וואו זה ממש לא מועדון.אוקי,
ואז למה מגיעים?
כאילו אם החופה בצהרים לשכנים ולמשפחה,
אז בערב זה רק לחברים כלומר באים לרקוד כמו באיזה מועדון (סליחה על הביטוי)...
לא מריח טוב השחרור הזה.
משום מה מרגיש לי שה גורר אחריו הרבה תופעות לוואי שלא מתאימות אפילו להכתב כאן.
ושוב, תכניסו לעצמכם לראש שהאנשים שיש שם זה לא מי שכאן ולא כל מה שמתאים ומרשים במקום אחד אפשר להעתיק למקום אחר.
זה רק בגייטסהד.החתונות באנגליה שעושים במתכונת הזו לא בהכרח יקרות יותר-
הקהילה מבשלת למשפחה את האוכל לאולם (המשפחה משלמת רק את עלות החומרים)
החופה בחצר בית הכנסת
רק הריקודים והסעודה נמצאים באולם שמשלמים רק על אולם והמלצרים
גם במנצ'סטר (וגם פגשתי במתכונת הזו בשתי חתונות לונדוניות לפני כמה שנים),זה רק בגייטסהד.
בלונדון לדוגמא עושים באולמות וקייטרינגים רגילים וכמובן יש שעושים במקומות מפוארים במיוחד.
זה לא שזה לא היה טוב, זה פשוט התאים לאורח חיים שהיה עד שלאט לאט אפילו באנגליה השמרנית אורח החיים השתנה וזה כבר לא כזה מתאים ומסתדר, והשינוי הגיע בדרך טבעית.
(זה עדיין תלוי איפה כי בלונדון זה כבר השתנה כמעט לחלוטין ובמננצסטר וגייטסהד זה עדיין יותר נפוץ יחד עם החלב בבקבוקי זכוכית מהחלבן)
ראית חתונות בלונדון שהקהילה בישלה? קהילה ליטאית או חסידית?גם במנצ'סטר (וגם פגשתי במתכונת הזו בשתי חתונות לונדוניות לפני כמה שנים),
ובהודעות לפני כבר אמרתי-
אני באמת לא נוגעת בברים של עוגות בשמחות לכי תדעי מי הכין... בבית של מי... ואיפה נאפה...אני רואה כאן הרבה התנגדות לאוכל שהקהילה מבשלת..
מה עם כל האירועים הקטנים של ארוסין\בר מצוה\אופרוף וכו
שכל השכונה שולחת עוגות וכולם אוכלים ואף אחד לא מתחיל להגיד מי הכין מה..
ההבדל שזה כן נכנס וזה מקובל...
בלת"קאתם מכירים את זה שהחתן והכלה נמצאים בחדר יחוד המון זמן, הרבה מוזמנים כבר לא מחכים, וגם מי שכן מיד מתחילים ריקודים וקשה לגשת אליהם.
בפועל החתן והכלה בקושי חווים את החתונה שלהם שבחוץ, המוזמנים כמעט לא יכולים לגשת בצורה סבירה, והמשפחה נשארת ממש רחוק מכיוון שבזמן שרוקדים זה הזמן של החברים וזה רוב הזמן שהחתן והכלה בחוץ.
אני רוצה להציעה פיתרון לזה ולעוד כמה בעיות נוספות, אני מבין שזה לא הולך מחר להיות בגלל איזה כותב בפרוג אבל אולי כשנציף את זה ונגלגל את הרעיון זה בסוף יגיע לידיים נכונות.
בחתונה שהייתי באנגליה החופה הייתה בצהריים בחצר ביהכנ”ס בשכונה! אחרי החופה המשפחות הלכו לביתם והחתן והכלה הלכו לחדר יחוד, כל זה בזמן שלהם בלי שזב על חשבון החתונה, אחר כך ברוגע יכלה הכלה להתאפר נורמלי ולא בלחץ של החברים שדופקים כבר בדלת, והתמונות של המשפחה לפני החתונה הם של חתן וכלה יחד ולא בלי קשר תמונות רק עם החתן ורק עם הכלה, ובסוף החתונה כשכבר נשאר רק שאריות של תיסרוקות וכו’ תמונות משותפות,
והכי מדהים! החתן והכלה היו כל החתונה ברוגע ושמחה מהסעודה ועד הסוף!!!
נ.ב. זה גם מקל על הצום של החתן והכלה...
מה אתם אומרים על הרעיון?
הלם!!אצלינו אבא שלי לפני החתונה אמר לי וכך גם לאחים שלי ,
יש אורחים שמגיעים וצריך לכבד אותם.
יהיה לכם בעז"ה הרבה שנים מאושרות ביחד .
שדופקים לכם אתם יוצאים .
וכך היה .
כל דבר צריך פורפורציות...אויש רעיון מצויין!!!
אנחנו יצאנו מחדר איחוד ישר לברכת המזון....
ישר רצתי לאכול כזית מהחלה הגדולה שכבר התייבשה כדי לברך שבע ברכות
ופתחנו אתהצום על כוס מיץ תפוזים ...הא והחלה היבשה....
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: