התייעצות החתן והכלה כמעט לא בחתונה, הצעה לפיתרון

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אויש רעיון מצויין!!!
אנחנו יצאנו מחדר איחוד ישר לברכת המזון....:eek:
ישר רצתי לאכול כזית מהחלה הגדולה שכבר התייבשה כדי לברך שבע ברכות
ופתחנו אתהצום על כוס מיץ תפוזים ...הא והחלה היבשה....
למה בשם כל הרוחות לא נטלתם ידיים בחדר ייחוד?

A052

משתמש סופר מקצוען
בלי קשר לנושא האשכול
בין המנות והריקודים יש דרשות של המחותנים או רבנים. דרשות ממש שכולם יושבים ושותקים ומקשיבים. לא יכול לקרות בארץ...
זה בהחלט יכול להיות, והיה נהוג בארץ עד לפני כ20 שנה.
חלק גדול מדרשות המגידים זצ"ל היו בחתונות.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ראית חתונות בלונדון שהקהילה בישלה? קהילה ליטאית או חסידית?
חסידית
בלת"ק
בעיה הרבה יותר גדולה זה כשהחתן והכלה נמצאים בחדר ייחוד 10 דקות רבע שעה בחתונות בקיץ.
אני לא יודעת אם את ספרדיה או אשכנזית, אבל חדר ייחוד זה אחד מהחלקים הכי חשובים של החתונה (חופה, חדר ייחוד שבע ברכות ומצווה טאנץ.) וכל השאר- הם רק תוספת.
מה הבעיה להיות בקיץ בחדר ייחוד רבע שעה?

shali

משתמש מקצוען
אני יכולה להגיד דבר אחד, שחשוב מאד מאד להתחשב באורחים שמגיעים לשמח, הייתי פעם בחתונה של חברה קרובה וכמעט הלכתי הביתה לפני שהם יצאו מהחדר ייחוד מרב שכולם ניסו להוציא אותם ואף אחד לא הצליח, במחילה זה היה פשוט מבייש!!
מסכימה איתך
רק שלצערינו יש זוגות שמאבדים פורפורציה בפנים
ואולי חושבים שיש איזה עינין להישאר כמה שיותר בפנים
וכמה שיותר זמן דופקים להם בדלת...

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מה הבעיה להיות בקיץ בחדר ייחוד רבע שעה?
בעיקרון אין בעיה, אבל את לא תחפשי להוריד נגיד את הגראמען בחופה בגלל זה, נכון? כי החופה היא זמן קדוש. צריך או לא צריך גראמען זה שאלה אחת, אבל את תורידי אותו משיקול כלכלי, או משיקול של לא נהוג אצלכם, לא משיקול של לקצר את הזמן של החופה מ25 דקות ל10 דקות.

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הייתי בחתונות שמשום מה החליטו לעשות את כל הסעודה ברצף וריקודים ראשונים ושניים היו במחובר בסוף.
החתן והכלה היו שעתיים בחדר ייחוד וזה ממש היה עוול גדול למוזמנים.
לזה התכוונתם?
בחתונות חסידיות אפשר לאכול 2 מנות בסעודה + לצאת לשופינג בכיף + לחזור ולראות שהם עדיין לא יצאו.
אולי לזה התכוון פותח האשכול?

ארמון חול

משתמש מקצוען
מסכימה איתך
רק שלצערינו יש זוגות שמאבדים פורפורציה בפנים
ואולי חושבים שיש איזה עינין להישאר כמה שיותר בפנים
וכמה שיותר זמן דופקים להם בדלת...
מה הכוונה מאבדים פורפורציה
הרבה זוגות לא שמים לב שעובר ככ הרבה זמן....
הם מרגישים שזה 5 דקות, בציבור מרגיש שזה 5 שעות
ובפועל זה היה שעה קצרה שלא הספיקו בה הכל

מטוס נייר

משתמש צעיר
הייתי בחתונות שמשום מה החליטו לעשות את כל הסעודה ברצף וריקודים ראשונים ושניים היו במחובר בסוף.
החתן והכלה היו שעתיים בחדר ייחוד וזה ממש היה עוול גדול למוזמנים.
לזה התכוונתם?

בחתונה סטנדרטית החתן והכלה נמצאים בערך שעה בחדר ייחוד וחווים את החתונה שלהם מצויין. ריקודים ראשונים זה בעיקר המשפחה ורק בהמשך החברים. לא חושבת שמישהו יוצא מקופח.
כנראה היית בחתונה חסידית, לא?!
אבל זה ממש לא עוול למזומנים
בחתונה כזאת אורחים שרוצים לבוא רק להגיד מזל טוב מגיעים בערך בסוף הבעודה ובריקודים אומרים מזל"ט
מה הבעיה?
ומי שצריך להיות בכל החתונה גם לא עוול, אז יושבים בנחת ואוכלים בסעודה ואח"כ יש רצף של ריקודים מה רע?

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בעיקרון אין בעיה, אבל את לא תחפשי להוריד נגיד את הגראמען בחופה בגלל זה, נכון? כי החופה היא זמן קדוש. צריך או לא צריך גראמען זה שאלה אחת, אבל את תורידי אותו משיקול כלכלי, או משיקול של לא נהוג אצלכם, לא משיקול של לקצר את הזמן של החופה מ25 דקות ל10 דקות.
אם הגרעמן היה על חשבון האורחים אז בהחלט הייתי מורידה את זה.
לדעתי חתן וכלה אמורים לכבד את האורחים שמגיעים לשמוח איתם בחתונה ולכן לקצר את השהות בחדר ייחוד.
(ככה גם עשיתי בפועל)
אין שום דבר קדוש בלהיות בחדר ייחוד כמה שיותר זמן.

תותים בלבן

משתמש פעיל
בלת"ק

תגידו ברצינות,
לא קרה לכם שהגעתם לחתונה ויצאתם מבלי שמזלטתם בפועל את החתן או הכלה?
לי אישית זה קרה מלא. לא תמיד יש דרך להדחף לאמצע המעגל המסחרר של החברות
ולשאוב משם את הכלה לשבריר שניה.
הרי פוגשים כ"כ הרבה ידידים, בני משפחה ומכרים ולא תמיד מגיעים אל החתן/הכלה בעצמם...
מספיק להגיד שהיינו (יראו בוידאו ובתמונות כהוכחה:)

תותים בלבן

משתמש פעיל
אם הגרעמן היה על חשבון האורחים אז בהחלט הייתי מורידה את זה.
לדעתי חתן וכלה אמורים לכבד את האורחים שמגיעים לשמוח איתם בחתונה ולכן לקצר את השהות בחדר ייחוד.
(ככה גם עשיתי בפועל)
אין שום דבר קדוש בלהיות בחדר ייחוד כמה שיותר זמן.
חברה חסידית אמרה לי שהגרמען שבסוף החתונה, במצווה טאנץ הוא יותר לסבים ולסבתות...
על חשבון הזוג נטו.
הזוג העייף מזמן היה מת לחזור כבר הביתה...

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
חברה חסידית אמרה לי שהגרמען שבסוף החתונה, במצווה טאנץ הוא יותר לסבים ולסבתות...
על חשבון הזוג נטו.
הזוג העייף מזמן היה מת לחזור כבר הביתה...
של המצווה טאנץ כן, דיברתי על של החופה, לא של המצווה טאנץ.

ילילי

משתמש מקצוען
כנראה היית בחתונה חסידית, לא?!
אבל זה ממש לא עוול למזומנים
בחתונה כזאת אורחים שרוצים לבוא רק להגיד מזל טוב מגיעים בערך בסוף הבעודה ובריקודים אומרים מזל"ט
מה הבעיה?
ומי שצריך להיות בכל החתונה גם לא עוול, אז יושבים בנחת ואוכלים בסעודה ואח"כ יש רצף של ריקודים מה רע?
חתונות ליטאיות. יצא לי להיות בשתיים כאלה.

בחתונות ליטאיות בקובל שהזוג בערך שעה בחדר ייחוד ויש ריקודים ראשוניים ושניים בנפרד.
אם אתם ליטאים ופתאום החלטתם לעשות חתונה "חסידית" זה עוול למוזמנים.
אנשים מתאמצים לבוא ולהגיד מזל טוב וחוזרים ריקם כי החתן והכלה נמצאים שעתיים ולא תמיד האורחים יכולים להמתין שהם יצאו.

הפולניה

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
יוצרי ai
בחתונה שהייתי באנגליה החופה הייתה בצהריים בחצר ביהכנ”ס בשכונה! אחרי החופה המשפחות הלכו לביתם והחתן והכלה הלכו לחדר יחוד, כל זה בזמן שלהם בלי שזב על חשבון החתונה, אחר כך ברוגע יכלה הכלה להתאפר נורמלי ולא בלחץ של החברים שדופקים כבר בדלת, והתמונות של המשפחה לפני החתונה הם של חתן וכלה יחד ולא בלי קשר תמונות רק עם החתן ורק עם הכלה, ובסוף החתונה כשכבר נשאר רק שאריות של תיסרוקות וכו’ תמונות משותפות,
והכי מדהים! החתן והכלה היו כל החתונה ברוגע ושמחה מהסעודה ועד הסוף!!!
נ.ב. זה גם מקל על הצום של החתן והכלה...
מה אתם אומרים על הרעיון?
אפשר להתיחס לחתונות בארץ בדיוק אותו דבר- בתחילה חופה- ואז שעתיים הפסקה, ואז ארוע של ריקודים שמחת חתן וכלה.
אבל בארץ בזמן ההפסקה אפשר לבוא לאכול סעודה עם המשפחה של החתן והכלה.
מי שחשוב לו דווקא להגיד מזל"ט לחתן ולכלה, ולא להיות הרבה זמן, שיבוא לריקודים.

אני לא מבינה מה הסיפור של הדפיקות, וההורים שממחייבים את הזוג לצאת כדי לכבד את האורחים,
אורח שדחוף לו לפגוש את החתן או הכלה- יגיע מספיק מאוחר שבטוח הם בחוץ.

גילוי נאות: אני הייתי בחדר ייחוד פחות מחצי שעה- כך נהוג בחסידות שלנו,
ובגילי אני קרובה הרבה יותר להיות מחותנת מאשר לחתונה שלי.
אבל בכל מקרה אני לא סובלת את זה שהחתן והכלה נהפכים לבובות באירוע של ההורים-
רוב האורחים בסעודה הם בכלל אורחים של ההורים- והזוג, שכל תכלית החתונה היא בעקרון לשמח אותם,
צריכים לצאת כדי שלאורחי ההורים יהיה יותר מעניין ונחמד.
החתן והכלה צריכים להיות מרכז האירוע והוא צריך להתנהל בצורה שתשמח אותם, לא להפוך אותם לכלי וצעצוע.

חדזי

משתמש מקצוען
סתם כך הגיע הזמן לשנות את החתונות בארץ. משלמים הון עתק מקבלים אולם שהריח בכניסה זה ערבוב של צחנה וקולה עם סלטים רק חסר שקית ענקית של פח ליד הכניסה והריח מושלם. זלזול אחד גדול. בקושי מתחילה החתונה כבר מורידים את המפות. מזמינים את כל העולם ואשתו ובמקום חתונה קבלתם הפגנה רק חסרה המשטרה . והכל מהר מהר העיקר שיגמר. ובשביל החגיגה המוזרה הזו משקיעים מחיר שלא הגיוני לחלוטין למה שמקבלים.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
רוב האורחים בסעודה הם בכלל אורחים של ההורים- והזוג, שכל תכלית החתונה היא בעקרון לשמח אותם,
החתן והכלה צריכים להיות מרכז האירוע והוא צריך להתנהל בצורה שתשמח אותם, לא להפוך אותם לכלי וצעצוע.
הזוג לא שמח עם רוב האורחים שמגיעים? אם רוב האורחים לא היה מגיעים הזוג היה שמח אותו דבר או יותר מאשר כשהם מגיעים?

גילוי נאות- אני תמיד סברתי שמה הקשר לעשות חתונה גדולה וחתונה קטנה ואינטימית הרבה יותר לעניין ושמחה ושלושת רבעי מהאורחים סתם באים,
עד שהתחתנתי וגיליתי ששמחתי כמעט עם כל אחת שהגיעה וזה היה חתונה גדולה יותר מהנורמה.

הם צריכים לצאת כדי לכבד את האורחים שטרחו ובאו לכבודם, זה שהם יוצאים מהחדר ייחוד לא גורם שלאורחים יהיה מעניין יותר.

ילילי

משתמש מקצוען
אפשר להתיחס לחתונות בארץ בדיוק אותו דבר- בתחילה חופה- ואז שעתיים הפסקה, ואז ארוע של ריקודים שמחת חתן וכלה.
אבל בארץ בזמן ההפסקה אפשר לבוא לאכול סעודה עם המשפחה של החתן והכלה.
מי שחשוב לו דווקא להגיד מזל"ט לחתן ולכלה, ולא להיות הרבה זמן, שיבוא לריקודים.

אני לא מבינה מה הסיפור של הדפיקות, וההורים שממחייבים את הזוג לצאת כדי לכבד את האורחים,
אורח שדחוף לו לפגוש את החתן או הכלה- יגיע מספיק מאוחר שבטוח הם בחוץ.

גילוי נאות: אני הייתי בחדר ייחוד פחות מחצי שעה- כך נהוג בחסידות שלנו,
ובגילי אני קרובה הרבה יותר להיות מחותנת מאשר לחתונה שלי.
אבל בכל מקרה אני לא סובלת את זה שהחתן והכלה נהפכים לבובות באירוע של ההורים-
אף אחד לא מכריח את החתן והכלה לצאת לפני הזמן המקובל.

חתן וכלה שלא יוצאים מחדר ייחוד בזמן המקובל שיתחתנו עם מניין ברבנות, יעשו להם ריקוד קטן ושילכו ישר הביתה בכיף ובהנאה.

גם המוזמנים והאורחים הם לא כלי צעצוע של החתן והכלה והם עושים להם טובה שהם בכלל מגיעים לחתונה שלהם.

TRE

משתמש חדש
בלת"ק
בעיה הרבה יותר גדולה זה כשהחתן והכלה נמצאים בחדר ייחוד 10 דקות רבע שעה בחתונות בקיץ.
אני לא יודעת אם את ספרדיה או אשכנזית, אבל חדר ייחוד זה אחד מהחלקים הכי חשובים של החתונה (חופה, חדר ייחוד שבע ברכות ומצווה טאנץ.) וכל השאר- הם רק תוספת.
זה לא סותר להלכה עדיין מספיק 15 דקות

TRE

משתמש חדש
אל תשכחו שבאים לשמח חתן וכלה.
"וכל הנהנה מסעודת חתן וכלה ואינו משמחם עובר בחמשה קולות "
כל אחד ממה שהוא שמח בזה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה