מאפים החלות המושלמות!!!!!

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אחרי האשכול הזה:
https://www.prog.co.il/threads/למה-החלות-שלי-תמיד-מתפשלות.545166/page-6

ועוד אשכולות שונים פה

לי יש נסיון מר עם חלות...... ואל תתחילו לנחם אותי כי אחרי שתדעו מה עברתי איתם אז.....

כבר שנים אני מנסה לעשות חלות וכל פעם יש פשלה אחרת:

פעם הבצק יוצא מצוין, תופח, נעים קל לקליעה ונראה מצוין, משחים בתנור נראה חלומי ואז-----------החלה דחוסה ובטעם של חול.

פעם אחרת הבצק שוב יוצא פצצה, הכל יוצא טוב חוץ מהצבע שנראה חלה עם "קרם הגנה" אבל אז הטעם חלומי!!!

פעם נוספת, הבצק יוצא דביקי ומעצבן אבל אז הוא יוצא עיגולים שחומים ואווריריים.

קיצ'ר סוג של חוסר מזל....


עד------------------------
שפגשתי שף מומחה שהדריך אותי אחד על אחד איך לעשות חלות ויצא מושלם!!!!!!!!

אז הנה המתכון-
תעשו לפי הסדר בדיוק שכתוב 100% הצלחה!!! (מכל מי שקיבלה ממני את המתכון וניסתה.....)


חומרים:

1 ק"ג קמח מנופה
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים- כמה שיותר טרי יותר טוב
0.5 כוס סוכר (אני משתמשת בספלנדה)
2 ביצים
2 כוסות ח"פ מים פושרים
1/2 כוס שמן


אופן ההכנה:

במיקסר להשים את הקמח ומעל את השמרים, המלח והסוכר (אין שום בעיה שהמלח יגע בשמרים)
ולערבב על איטי
להוסיף:
שמן
ביצים
ולהמשיך לערבב לאט.
להוסיף את המים הפושרים
וללוש על איטי 10 דק' ברצף עד שהבצק יוצא חלק לגמרי.

לשמן קערה גדולה
להחליק את הבצק לכדור חלק ושלם ולשמן את הכדור (שיהיה גם מבריק....)
לכסות את הקערה בניילון נצמד (לאטום לגמרי את הקערה)
להניח בצד לשעה וחצי- בדיוק
לקלוע את הבצק לחלות/לחמניות/בייגלים ולהניח בתבנית עם נייר אפיה משומשם
למרוח את החלות בשמן (לא לוותר על השלב הזה)
לכסות במגבת ולהתפיח עוד 40 דקות

לצפות את החלות בביצה עם שומשום/פרג/קצח/דגנים.

ולאפות.....
10 דקות ראשונות על 200 מעלות
ואח"כ- חלות עוד 20 דק' על 170 מעלות
ולחמניות עוד 10 דק' על 170 מעלות

עוד אופציה-
רעיון של @hbecker לטבול בערת מים ואח"כ בשומשום ואז להתפיח 40 דק'.
 

sarit שרית

משתמש פעיל
צילום מקצועי
יש לי ג"כ מתכון משובח ביותר מי שרוצה שמצאתי פעם בקטיפה
לא היה מישהו שניסה ולא הצליח... ועל הדרך גם פיתות מעולות!!!
חלות.jpg
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
עם איזה קמח את משתמשת? כוסמין / מלא גם ילך?
 

אבן ספיר

משתמש מקצוען
אחרי האשכול הזה:
https://www.prog.co.il/threads/למה-החלות-שלי-תמיד-מתפשלות.545166/page-6

ועוד אשכולות שונים פה

לי יש נסיון מר עם חלות...... ואל תתחילו לנחם אותי כי אחרי שתדעו מה עברתי איתם אז.....

כבר שנים אני מנסה לעשות חלות וכל פעם יש פשלה אחרת:

פעם הבצק יוצא מצוין, תופח, נעים קל לקליעה ונראה מצוין, משחים בתנור נראה חלומי ואז-----------החלה דחוסה ובטעם של חול.

פעם אחרת הבצק שוב יוצא פצצה, הכל יוצא טוב חוץ מהצבע שנראה חלה עם "קרם הגנה" אבל אז הטעם חלומי!!!

פעם נוספת, הבצק יוצא דביקי ומעצבן אבל אז הוא יוצא עיגולים שחומים ואווריריים.

קיצ'ר סוג של חוסר מזל....


עד------------------------
שפגשתי שף מומחה שהדריך אותי אחד על אחד איך לעשות חלות ויצא מושלם!!!!!!!!

אז הנה המתכון-
תעשו לפי הסדר בדיוק שכתוב 100% הצלחה!!! (מכל מי שקיבלה ממני את המתכון וניסתה.....)


חומרים:

1 ק"ג קמח מנופה
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים- כמה שיותר טרי יותר טוב
0.5 כוס סוכר (אני משתמשת בספלנדה)
2 ביצים
2 כוסות ח"פ מים פושרים
1/2 כוס שמן


אופן ההכנה:

במיקסר להשים את הקמח ומעל את השמרים, המלח והסוכר (אין שום בעיה שהמלח יגע בשמרים)
ולערבב על איטי
להוסיף:
שמן
ביצים
ולהמשיך לערבב לאט.
להוסיף את המים הפושרים
וללוש על איטי 10 דק' ברצף עד שהבצק יוצא חלק לגמרי.

לשמן קערה גדולה
להחליק את הבצק לכדור חלק ושלם ולשמן את הכדור (שיהיה גם מבריק....)
לכסות את הקערה בניילון נצמד (לאטום לגמרי את הקערה)
להניח בצד לשעה וחצי- בדיוק
לקלוע את הבצק לחלות/לחמניות/בייגלים ולהניח בתבנית עם נייר אפיה משומשם
למרוח את החלות בשמן (לא לוותר על השלב הזה)
לכסות במגבת ולהתפיח עוד 40 דקות

לצפות את החלות בביצה עם שומשום/פרג/קצח/דגנים.

ולאפות.....
10 דקות ראשונות על 200 מעלות
ואח"כ- חלות עוד 20 דק' על 170 מעלות
ולחמניות עוד 10 דק' על 170 מעלות

עוד אופציה-
רעיון של @hbecker לטבול בערת מים ואח"כ בשומשום ואז להתפיח 40 דק'.
נשמע טוב מאוד!!
אבל גם תהליך ארוך מאוד...
נס שאני מסתדרת עם החלות, לא ידעתי שאני צריכה להודות על זה....
 
  • תודה
Reactions: ש+

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עם איזה קמח את משתמשת? כוסמין / מלא גם ילך?
אני משתמשת בכוסמין לבן וזה מצוין אבל חברות שלי ניסו גם בכוסמין 80% וזה היה מעולה הם פשוט הוסיפו עוד 1/4 כוס מים בערך
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מה הכווננה נייר אפיה משומשם?
 

אהבת הים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יש לי 2 טיפים למי שאוהבת ללוש ביד- כמובן מתאים לכל מתכון :
1. לשים בקערה את הנוזלים (אני שמה גם את הסוכר והמים ומערבבת) ורק אח"כ להכניס את הקמח (אני מערבבת לתוכו קודם את השמרים)
2. לשים כפפות וללוש איתם ,
בדוק הלישה ביד נהפכת ללישה מהירה וקלה , אפילו בכמות גדולה!
 

חיילי פייג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עוד טיפ. למי שאוהב שהקרום יוצא ממש קריספי
תחילת אפיה בחום גבוהה מאוד.
כשמשחים. להוריד את החום. ולפתוח מעט את דלת התנור. זה גורם לאדים לצאת החוצה. (מעין ארובה) ולא לחזור לחולת.
כשמוצים את התבנית. מיד להוציא את החלות ולהניח על רשת.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
@ש+ , מתפלאת שתופח לך בלי סוכר.....
אמרת שאת שמה ספלנדה. למיטב ידיעתי השמרים חייבים סוכר לתפיחה
 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

אוהבת אמנות

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי

english

משתמש מקצוען
אחרי האשכול הזה:
https://www.prog.co.il/threads/למה-החלות-שלי-תמיד-מתפשלות.545166/page-6

ועוד אשכולות שונים פה

לי יש נסיון מר עם חלות...... ואל תתחילו לנחם אותי כי אחרי שתדעו מה עברתי איתם אז.....

כבר שנים אני מנסה לעשות חלות וכל פעם יש פשלה אחרת:

פעם הבצק יוצא מצוין, תופח, נעים קל לקליעה ונראה מצוין, משחים בתנור נראה חלומי ואז-----------החלה דחוסה ובטעם של חול.

פעם אחרת הבצק שוב יוצא פצצה, הכל יוצא טוב חוץ מהצבע שנראה חלה עם "קרם הגנה" אבל אז הטעם חלומי!!!

פעם נוספת, הבצק יוצא דביקי ומעצבן אבל אז הוא יוצא עיגולים שחומים ואווריריים.

קיצ'ר סוג של חוסר מזל....


עד------------------------
שפגשתי שף מומחה שהדריך אותי אחד על אחד איך לעשות חלות ויצא מושלם!!!!!!!!

אז הנה המתכון-
תעשו לפי הסדר בדיוק שכתוב 100% הצלחה!!! (מכל מי שקיבלה ממני את המתכון וניסתה.....)


חומרים:

1 ק"ג קמח מנופה
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים- כמה שיותר טרי יותר טוב
0.5 כוס סוכר (אני משתמשת בספלנדה)
2 ביצים
2 כוסות ח"פ מים פושרים
1/2 כוס שמן


אופן ההכנה:

במיקסר להשים את הקמח ומעל את השמרים, המלח והסוכר (אין שום בעיה שהמלח יגע בשמרים)
ולערבב על איטי
להוסיף:
שמן
ביצים
ולהמשיך לערבב לאט.
להוסיף את המים הפושרים
וללוש על איטי 10 דק' ברצף עד שהבצק יוצא חלק לגמרי.

לשמן קערה גדולה
להחליק את הבצק לכדור חלק ושלם ולשמן את הכדור (שיהיה גם מבריק....)
לכסות את הקערה בניילון נצמד (לאטום לגמרי את הקערה)
להניח בצד לשעה וחצי- בדיוק
לקלוע את הבצק לחלות/לחמניות/בייגלים ולהניח בתבנית עם נייר אפיה משומשם
למרוח את החלות בשמן (לא לוותר על השלב הזה)
לכסות במגבת ולהתפיח עוד 40 דקות

לצפות את החלות בביצה עם שומשום/פרג/קצח/דגנים.

ולאפות.....
10 דקות ראשונות על 200 מעלות
ואח"כ- חלות עוד 20 דק' על 170 מעלות
ולחמניות עוד 10 דק' על 170 מעלות

עוד אופציה-
רעיון של @hbecker לטבול בערת מים ואח"כ בשומשום ואז להתפיח 40 דק'.
אם אתם מתפיחות אחרי הקליעה זה לא מאבד לכם את הצורה של הקליעה??
 

לווים

משתמש מקצוען

וווואו נראה מהמממם
שאלה איך את עושה את הלחמניות לצורת עיגול כזו יפה? ואת הביגלע?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה