מאפים חלות כמו במאפיה - רכות, לא מתפוררות, קריספיות מבחוץ.

הכי בעולם

משתמש מקצוען
שימו לב.
שאלתי על מתכון חלות ל 100% קמח מלא.
80% אחוז קמח - קל יותר לעבד בצק.
מי יודעת איך מכינים בצק ממטה אחוז קמח מלא.
ושהחלות יעלו לגובהה, ולא יתפחו לצדדים.
מתכון של קילו קמח.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי
סליחה על האיחור....

הכנתי את החלות לשבת.
המתכון - זה המתכון הרגיל שלי.
אבל שיטת ההתפחה והאפיה עשתה פלאים.
לא זוכרת פעם שהחלות יצאו כל כך מעולות.
טרי כאילו יצא עכשיו מהתנור.

תודה רבה ! !
כל הברכות ! !
מחמם ממש!!
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
@הכי בעולם
אני אופה מ80% והן יוצאות לי כך בס"ד (כאן הם קצת נשרפו מלמעלה...)
צפה בקובץ המצורף 1493041
אם יעזור לך המתכון בשמחה (זה תלוי יותר הוראות ההכנה מהמתכון בעצמו...)
אגב, קמח רובינפלד אפשר להזמין עד הבית, ואני חושבת ששווה להשקיע בקמח טוב.
זה האתר שלהם: https://rubinfeld.co.il/
(לא קשורה אליהם חוץ מזה שמשתמשת בקמח שלהם ומרוצה ב"ה)
אשמח בהחלט, וגם להוראות.
באופן אישי לא מסתדרת אם כוסמין.
מה שלי ידוע ה80% אין בו הרבה קמח בריא, הוא מעורבב אם לבן, כבר עדיף לקנות לבן ו 100% ולערבב יחד.
עדין קבלת חלות טובות ואורריות, ובריאות.שמעתי שהם מערבבים קמח לבן וכמובן שלא יגידו.
בכל מקאה האיכות של 100 ו 80 שונה לגמרי.
זה מהנסיון שלי
 

cm1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אשמח בהחלט, וגם להוראות.
באופן אישי לא מסתדרת אם כוסמין.
מה שלי ידוע ה80% אין בו הרבה קמח בריא, הוא מעורבב אם לבן, כבר עדיף לקנות לבן ו 100% ולערבב יחד.
עדין קבלת חלות טובות ואורריות, ובריאות.שמעתי שהם מערבבים קמח לבן וכמובן שלא יגידו.
בכל מקאה האיכות של 100 ו 80 שונה לגמרי.
זה מהנסיון שלי
המתכון:
מכניסים לקערה לפי הסדר:
כף מלח
1 ק"ג קמח (80% איכותי)
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר (חום)
3 כוסות (ח"פ) מים
מתחילים ללוש ותוך כדי מוסיפים 1/2 כוס (ח"פ) שמן
אני שומרת על הלישה ומשחקת בעוצמה- בין 2- למינימום לפי מצב הבצק. אם צריך להוסיף מים, בזהירות שלא יהיה יותר מדי (בד"כ בקמח מלא צריך להוסיף. בכוסמין צריך להפחית מהמים)
לשים כ10 דקות (לפחות 5 דקות אחרי שהבצק כבר אחיד לגמרי)
הבצק צריך לצאת חלק מאד
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שמכפיל/ כשעה+ , אפשר להוריד את הבצק ולהתפיח שוב

אם מכינים 2 קג במיקסר רגיל כדאי להכין כל קילו בנפרד כדי שהלישה תהיה טובה

מחלקים את הבצק לחלקים שווים לפי משקל (אצלי בערך 110 גר')
ומכסים הכל בניילון (אני משתמשת בשקיות הקפאה) זה שומר על הבצק שלא יתייבש
מחממים תנור ל50 מעלות ומכבים
ומתחילים לרדד מהחלק הראשון שחילקנו (הבצק צריך לנוח כמה דקות לפני הקליעה)
מרדדים חלק של בצק ומגלגלים לרצועה בצורה שהרצועות עבות במרכז ודקות בצדדים
מכינים 4 רצועות, קולעים ומניחים בתבנית, מכסים מיד בניילון
זה השלב הראשון של הקליעה ואח"כ מהצד השני אותו דבר וכן הלאה...
צפה בקובץ המצורף 1494197

כשהתבנית מלאה מכניסים לתנור המכובה את הנגלה הראשונה לכ-20 דקות עם הניילון
בנתיים מכינים את השאר
מוציאים את התבנית מחממים את התנור ל230 מעלות מורחים ביצה ושומשום/פרג וכו (אני מערבבת כף דבש עם מעט מים ואח"כ מוסיפה לזה את הביצה.)
מכניסים את התבנית קצת לפני שמגיע ל230 וכשמגיע ל230 מורידים את החום ל200/180 אופים עד שמשחים טוב

בנתיים התבניות האחרות תופחות, עדיף להניח במקום חמים- מעל התנור למשל, ושוב, לכוון חזרה ל230 להכניס לתנור, וכשמגיע לחום להוריד חזרה...
בד"כ מתחלק לי ל3 תבניות. נכנס 4 חלות באלכסון
לא מצאתי תמונה של 4 אבל זה מה מצאתי
צפה בקובץ המצורף 1494505
וזה בתבניות ח"פ עם נייר אפיה, השמאליות גדולות יותר של 6:
צפה בקובץ המצורף 1494513

בהצלחה ושבת שלום
לא לשכוח הפרשת חלה :)
 

AyalaL

משתמש פעיל
D I G I T A L
@רוחי בלבוחי תודה רבה
עשיתי היום לפי המתכון שלך ועם הנחיות ההתפחה- יצא מעולה ממש
אני אוהבת את המתכונים שלך- ברורים נוחים ושווים לכל נפש :)
(היה אפשר קצת יותר מלח בבצק)
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
@רוחי בלבוחי שאלה לי אליך
אני אופה בד"כ חלות מ80% כוסמין לפי השיטה שלך יוצא מדהים! חוץ מהשבוע האחרון שמשום מה יצאו החלות יבשות ומפוררות כאלו.. בקיצור ממש לא כמו של ויזניץ :) מה יכולה להיות הסיבה? ?
יש לציין שזה קורה לי מדי פעם אבל בד"כ יוצא מושלם
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי שאלה לי אליך
אני אופה בד"כ חלות מ80% כוסמין לפי השיטה שלך יוצא מדהים! חוץ מהשבוע האחרון שמשום מה יצאו החלות יבשות ומפוררות כאלו.. בקיצור ממש לא כמו של ויזניץ :) מה יכולה להיות הסיבה? ?
יש לציין שזה קורה לי מדי פעם אבל בד"כ יוצא מושלם
אם תמיד יוצא לך טוב ומוצלח,
ומידי פעם לא, זו רק את שיכולה לדעת מה היה שונה הפעם מפעמים אחרות.
פוול הצלחות.
 

עט נובע 2

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ניסיתי, אבל החלות איבדו צורה בתפיחה, התפשטו לצדדים ולא נשאר זכר לקליעה...
לא רק במתכון הזה, גם בעוד מתכונים לחלות שניסיתי.
יש למשהי הסבר? פתרון?
תודה!
 

זהבית87

משתמש מקצוען
ניסיתי, אבל החלות איבדו צורה בתפיחה, התפשטו לצדדים ולא נשאר זכר לקליעה...
לא רק במתכון הזה, גם בעוד מתכונים לחלות שניסיתי.
יש למשהי הסבר? פתרון?
תודה!

בד"כ זה קורה בכוסמין לבן
הוא נוטה להתפשט
ולכן צריך לשים פחות מים
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
ניסיתי, אבל החלות איבדו צורה בתפיחה, התפשטו לצדדים ולא נשאר זכר לקליעה...
לא רק במתכון הזה, גם בעוד מתכונים לחלות שניסיתי.
יש למשהי הסבר? פתרון?
תודה!
תתחמי את החלה בתוך תבנית אובלית אפשר ח''פ.
אותה תשימי על תבנית תנור במהלך האפיה.
בהצלחה.
 

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
@רוחי בלבוחי אפיה רק של 10-15 דקות בחום גבוה (אחרי התפחה יפה) והחלות נאפות יפה גם מבפנים?
 

daf120161

משתמש פעיל
בקמח 80% לא מוסיפים קמח לבן
ע"פ היצרן
אלא לא מכניסים את כל הקליפה
 

נועה ב

משתמש מקצוען
יש לך תמונה של חלת מפתח גם?
חלת מפתח שלי, גם טוב?:)
1714671938743.jpeg

1714671962182.jpeg
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  6  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה