אחרי האשכול הזה:
https://www.prog.co.il/threads/למה-החלות-שלי-תמיד-מתפשלות.545166/page-6
ועוד אשכולות שונים פה
לי יש נסיון מר עם חלות...... ואל תתחילו לנחם אותי כי אחרי שתדעו מה עברתי איתם אז.....
כבר שנים אני מנסה לעשות חלות וכל פעם יש פשלה אחרת:
פעם הבצק יוצא מצוין, תופח, נעים קל לקליעה ונראה מצוין, משחים בתנור נראה חלומי ואז-----------החלה דחוסה ובטעם של חול.
פעם אחרת הבצק שוב יוצא פצצה, הכל יוצא טוב חוץ מהצבע שנראה חלה עם "קרם הגנה" אבל אז הטעם חלומי!!!
פעם נוספת, הבצק יוצא דביקי ומעצבן אבל אז הוא יוצא עיגולים שחומים ואווריריים.
קיצ'ר סוג של חוסר מזל....
עד------------------------
שפגשתי שף מומחה שהדריך אותי אחד על אחד איך לעשות חלות ויצא מושלם!!!!!!!!
אז הנה המתכון-
תעשו לפי הסדר בדיוק שכתוב 100% הצלחה!!! (מכל מי שקיבלה ממני את המתכון וניסתה.....)
חומרים:
1 ק"ג קמח מנופה
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים- כמה שיותר טרי יותר טוב
0.5 כוס סוכר (אני משתמשת בספלנדה)
2 ביצים
2 כוסות ח"פ מים פושרים
1/2 כוס שמן
אופן ההכנה:
במיקסר להשים את הקמח ומעל את השמרים, המלח והסוכר (אין שום בעיה שהמלח יגע בשמרים)
ולערבב על איטי
להוסיף:
שמן
ביצים
ולהמשיך לערבב לאט.
להוסיף את המים הפושרים
וללוש על איטי 10 דק' ברצף עד שהבצק יוצא חלק לגמרי.
לשמן קערה גדולה
להחליק את הבצק לכדור חלק ושלם ולשמן את הכדור (שיהיה גם מבריק....)
לכסות את הקערה בניילון נצמד (לאטום לגמרי את הקערה)
להניח בצד לשעה וחצי- בדיוק
לקלוע את הבצק לחלות/לחמניות/בייגלים ולהניח בתבנית עם נייר אפיה משומשם
למרוח את החלות בשמן (לא לוותר על השלב הזה)
לכסות במגבת ולהתפיח עוד 40 דקות
לצפות את החלות בביצה עם שומשום/פרג/קצח/דגנים.
ולאפות.....
10 דקות ראשונות על 200 מעלות
ואח"כ- חלות עוד 20 דק' על 170 מעלות
ולחמניות עוד 10 דק' על 170 מעלות
עוד אופציה-
רעיון של @hbecker לטבול בערת מים ואח"כ בשומשום ואז להתפיח 40 דק'.
https://www.prog.co.il/threads/למה-החלות-שלי-תמיד-מתפשלות.545166/page-6
ועוד אשכולות שונים פה
לי יש נסיון מר עם חלות...... ואל תתחילו לנחם אותי כי אחרי שתדעו מה עברתי איתם אז.....
כבר שנים אני מנסה לעשות חלות וכל פעם יש פשלה אחרת:
פעם הבצק יוצא מצוין, תופח, נעים קל לקליעה ונראה מצוין, משחים בתנור נראה חלומי ואז-----------החלה דחוסה ובטעם של חול.
פעם אחרת הבצק שוב יוצא פצצה, הכל יוצא טוב חוץ מהצבע שנראה חלה עם "קרם הגנה" אבל אז הטעם חלומי!!!
פעם נוספת, הבצק יוצא דביקי ומעצבן אבל אז הוא יוצא עיגולים שחומים ואווריריים.
קיצ'ר סוג של חוסר מזל....
עד------------------------
שפגשתי שף מומחה שהדריך אותי אחד על אחד איך לעשות חלות ויצא מושלם!!!!!!!!
אז הנה המתכון-
תעשו לפי הסדר בדיוק שכתוב 100% הצלחה!!! (מכל מי שקיבלה ממני את המתכון וניסתה.....)
חומרים:
1 ק"ג קמח מנופה
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים- כמה שיותר טרי יותר טוב
0.5 כוס סוכר (אני משתמשת בספלנדה)
2 ביצים
2 כוסות ח"פ מים פושרים
1/2 כוס שמן
אופן ההכנה:
במיקסר להשים את הקמח ומעל את השמרים, המלח והסוכר (אין שום בעיה שהמלח יגע בשמרים)
ולערבב על איטי
להוסיף:
שמן
ביצים
ולהמשיך לערבב לאט.
להוסיף את המים הפושרים
וללוש על איטי 10 דק' ברצף עד שהבצק יוצא חלק לגמרי.
לשמן קערה גדולה
להחליק את הבצק לכדור חלק ושלם ולשמן את הכדור (שיהיה גם מבריק....)
לכסות את הקערה בניילון נצמד (לאטום לגמרי את הקערה)
להניח בצד לשעה וחצי- בדיוק
לקלוע את הבצק לחלות/לחמניות/בייגלים ולהניח בתבנית עם נייר אפיה משומשם
למרוח את החלות בשמן (לא לוותר על השלב הזה)
לכסות במגבת ולהתפיח עוד 40 דקות
לצפות את החלות בביצה עם שומשום/פרג/קצח/דגנים.
ולאפות.....
10 דקות ראשונות על 200 מעלות
ואח"כ- חלות עוד 20 דק' על 170 מעלות
ולחמניות עוד 10 דק' על 170 מעלות
עוד אופציה-
רעיון של @hbecker לטבול בערת מים ואח"כ בשומשום ואז להתפיח 40 דק'.