הם הכניסו תוספת על המקדמה,נכנס לי סכום כסף מהביטוח לאומי. זה נראה לי סכום נמוך ממה שהייתי אמורה לקבל. או שאני טועה..
איך אני יכולה לדעת כמה הם אמורים להכניס לי?
יכול להיות שזה מה שראית.
(זה נוגע לחודש שלישי)
הם הכניסו תוספת על המקדמה,נכנס לי סכום כסף מהביטוח לאומי. זה נראה לי סכום נמוך ממה שהייתי אמורה לקבל. או שאני טועה..
איך אני יכולה לדעת כמה הם אמורים להכניס לי?
מי אמר שלא?מה עושים אם אני בחל"ת עד תחילת שנת הלימודים?
לא אוכל לקבל אבטלה?
לא.טופס 100 זהו טופס שוטף שהמעסיקים משדרים, ללא קשר לאבטלה?
הוא טוען שזה חוקי לפי ההסכם הקיבוצי.לא.
זה טופס שברגיל מוציאים לעובד בשביל כל מיני התחשבנויות עם ביטוח לאומי. אם ישנן.
אם המעסיק שלך לא משתף פעולה (וזה לא חוקי) ולא משדר את לא תקבלי דמי אבטלה.
לא נשמע לי הגיוני אבל אני לא מתמחה בהסכמים קיבוציים ולא מצליחה להבין מה האינטרס שלו לא להוציא לחל"תהוא טוען שזה חוקי לפי ההסכם הקיבוצי.
הגיוני כזה דבר? הסכם קיבוצי אמור להוסיף תנאים והטבות מעבר לחוק הבסיסי. יתכן שהוא גורע מהחוק?
ויש לך רעיון מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לעצמי כן לקבל דמי אבטלה? (בהנחה שתביעה לא עונמדת על הפרק, כי אני מעונינת בהמשך העסקה )לא נשמע לי הגיוני אבל אני לא מתמחה בהסכמים קיבוציים ולא מצליחה להבין מה האינטרס שלו לא להוציא לחל"ת
בכל מקרה זה נראה לי לא חוקי לאסור על עובד לעבוד ולהימנע מלהודיע לו באיזה סטטוס הוא.
כן תצרפי את זה אם כי ביטוח לאומי דורש מכתב.ויש לך רעיון מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לעצמי כן לקבל דמי אבטלה? (בהנחה שתביעה לא עונמדת על הפרק, כי אני מעונינת בהמשך העסקה )
התכתבות במייל עם המעסיק שם מוזכר שאין העסקה מ15 במרץ עד סוף אפריל, (לפחות) יש לה תוקף? ביטוח לאומי יקבל את זה כהוכחה?
והוא גם אמור לדעת שיש מעסיקים קשי עורף...כן תצרפי את זה אם כי ביטוח לאומי דורש מכתב.
לצערי אני מתקשה להאמין שתקבלי אבטלה על סמך נתונים כה מעטים אבל שווה לנסות.
המוסד לביטוח לאומי יודע הרי שלא כל כך קשה לשדר טופס 100.
אני דברתי על בירוקרטיה יבשה.והוא גם אמור לדעת שיש מעסיקים קשי עורף...
דווקא יצא לי בעבר לטפל עבור מישהו בתביעה לאבטלה, שהיה סביבה סיפור מורכב עם מעסיק פורע חוק שלא סיפק תלושי שכר, ובודאי לא אישור מעסיק או כל אישור אחר. אבל בפועל כן דיווח על הכנסות העובד והפריש עבורו לביטו"ל. בסיפור שם ביטו"ל התחשבו במכתב שנשלח אליהם ובו הסבר על מעללי המעסיק. ונתנו דמי אבטלה על סמך הדיווחים שדווחו וההפרשות לביטו"ל
העובדים החילונים, שהם הרוב, עובדים מהבית.אני דברתי על בירוקרטיה יבשה.
מקווה שביטוח לאומי ינהג לפנים משורת הדין.
מה עושים שאר עובדי החברה?
אוקיי עכשיו אני מבינה אם כי לא מצדיקה את המעסיק.העובדים החילונים, שהם הרוב, עובדים מהבית.
העובדים החרדים לא יכולים לעבוד מהבית כי צריך סמרטפון כדי להתחבר למערכת של עבודה מהבית.
עובדים על פתרון, אבל עובדים עליו כבר כמה שבועות ואין תאריך יעד.
כך שכל העובדים החרדים בברוך הזה.
לא קשור. הפתרון של עבודה מהבית התווסף בהמשך. הסרוב לחל"ת היה מהתחלה.אוקיי עכשיו אני מבינה אם כי לא מצדיקה את המעסיק.
פשוט היה מוזר לי שהוא לא מעוניין בהוצאה לחל"ת בלי סיבה מיוחדת.
כי הוא כנראה צפה שיהיה פתרון בהמשךלא קשור. הפתרון של עבודה מהבית התווסף בהמשך. הסרוב לחל"ת היה מהתחלה.
ישמישהי יודעת אם יש זכאות לאבטלה במידה והוצאתי לחל"ת רק ממקום עבודה אחד?
ומתי צריך להגיש אם יצאתי רק ב1.4?
אם הסכום מקוזז מהשכר אז מה הטעם לבקש אותו?אבל דמי האבטלה יקוזזו מהשכר במקום העבודה שעדיין פעיל.
כי אולי יישאר משהו אחרי הקיזוז.אם הסכום מקוזז מהשכר אז מה הטעם לבקש אותו?
יש תקרות מסוימות שאפשר לבדוק לפני שמגישים?כי אולי יישאר משהו אחרי הקיזוז.
יש מחשבון אבטלה באתר של הביטוח הלאומי.יש תקרות מסוימות שאפשר לבדוק לפני שמגישים?
חבל לי לבזבז את הזכאות שלי לאבטלה על סכום שיקוזז כולו.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: