ההצעה של ח"כ משה גפני שהעליית ריבית לא תחול על דירה ראשונה

יעקב ארץ-צבי

משתמש מקצוען
אמנם גפני כתב שלמי שיש משכנתא שלא יעלה הריבית, אבל זה כמובן לא יתכן, כי למה הבנק שנתן לו את ההלואה אמור להפסיד?
הבנק לא יפסיד. הבנק ירוויח את הסכום שהוא חשב להרוויח כשהוא נתן את המשכנתא, ולא שקל אחד פחות!
מה שיקרה הוא שהבנק לא ירוויח מההפקר קרי - כיסו של האזרח הקטן שנכנס למעגל העוני, עוד כמו אחוזים של העלייה הנוספת של הריבית.

יעקב ארץ-צבי

משתמש מקצוען
צריך להבין דבר אחד.
הריבית של בנק ישראל היא לא ריבית שבנק ישראל גובה מהמשכנתאות של כל אזרח, אלא ריבית מינימלית שהוא קובע שהבנקים ייקחו על הלוואות.
כל מה שאומרים כאן שאחד מממן את השני והמדינה או הבנק מפסיד כסף, לא מבין על מה הוא מדבר.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
הבנק לא יפסיד. הבנק ירוויח את הסכום שהוא חשב להרוויח כשהוא נתן את המשכנתא, ולא שקל אחד פחות!
מה שיקרה הוא שהבנק לא ירוויח מההפקר קרי - כיסו של האזרח הקטן שנכנס למעגל העוני, עוד כמו אחוזים של העלייה הנוספת של הריבית.
בסביבת אינפלציה זה לא רק מניעת רווח, אלא גם הפסד בשווי הכסף- הוא אמנם מרוויח את אותו סכום שהוא חשב להרוויח, אבל בגלל האינפלציה הסכום הזה שווה פחות.

מעבר לזה- כשהבנק קובע את גובה הריביות, זה נקבע לפי הסיכון. בריבית קבועה הסיכון הוא לבנק- שהריבית תעלה והוא לא יוכל לנצל את הכסף להרוויח מעליית הריבית כי הוא לא יכול להלוות אותו למישהו אחר בריבית הנוכחית (וכאמור בסביבת אינפלציה הריבית שווה פחות) ולכן בד"כ למסלול לא צמוד בריבית קבועה הריבית גבוהה יחסית למסלולים האחרים.
במסלול עם ריבית משתנה הסיכון עובר ללקוח, ולכן הוא מקבל הנחה בדמות ריבית יחסית נמוכה.
מה שההצעה הזאת עושה זה להעביר את הסיכון מהלקוח אל הבנק, בלי לפצות את הבנק על זה בריבית גבוהה יותר. וזה לא הוגן.
(לא שאני חושבת שצריך לדאוג לבעלי הבנקים, אבל זה שיש להם הרבה כסף לא אומר שזה בסדר לפגוע בהם על ידי שינוי פתאומי של כללי המשחק וחוץ מזה- אם הם יפגעו הם כבר ימצאו להעביר את הפגיעה ללקוחות. אין מספיק תחרות בתחום שתמנע את זה.)

ר. המוסד

משתמש מקצוען
סורי,
תקרא את כל אתרי הכלכלה
ההצעה של גפני מעלה גיחוך של ממש...
זה כמו שוועדת הבריאות תעביר חוק שהרופאים יתנו כפול אנטיביוטיקה למי שבמצב קשה...

אין כזה דבר חוקים שייקבעו את שיעור הריבית...
וגם א"א לשנות את הכללים באמצע
מי שהיה אוביער חוכם ורץ לקחת משכנתא של מיליון וחצי
כי כ--ו-ל-ם קונים דירות
והוא כמובן מבין גדול בנדל"ן והדירה שלו תהיה שווה יותר
והוא רק ירוויח מזה וכדומה
צריך לשאת בתוצאות...

אני דווקא מכיר הרבה חכמים שפרשו מהמרוץ המטורף הזה מזמן

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ואין הגיון שוב לדפוק את מעמד הביניים שמשלם כאן מיסים הזויים, ולא אמור להנות מהתוכנית
מי שלא יכול לעמוד במשכנתא שלקח שיתכבד ויעבור למקום זול יותר.

יעקב ארץ-צבי

משתמש מקצוען
סורי,
תקרא את כל אתרי הכלכלה
ההצעה של גפני מעלה גיחוך של ממש...
זה כמו שוועדת הבריאות תעביר חוק שהרופאים יתנו כפול אנטיביוטיקה למי שבמצב קשה...

אין כזה דבר חוקים שייקבעו את שיעור הריבית...
וגם א"א לשנות את הכללים באמצע
מי שהיה אוביער חוכם ורץ לקחת משכנתא של מיליון וחצי
כי כ--ו-ל-ם קונים דירות
והוא כמובן מבין גדול בנדל"ן והדירה שלו תהיה שווה יותר
והוא רק ירוויח מזה וכדומה
צריך לשאת בתוצאות...

אני דווקא מכיר הרבה חכמים שפרשו מהמרוץ המטורף הזה מזמן
לא דיברתי על ההצעה של גפני, אלא על החכמים בעיני עצמם שכותבים לפני שהם בודקים את הדברים שהם אומרים.
ואגב ראיונות עם כלכלנים הם עדיין לא מקור מוסמך, מי שעוקב אחרי האתרים יכול לראות בצורה חד משמעית על פי הכתבות והראיונות את ההשתייכות המפלגתית של הכותב...

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
ברגע שכל זוג נשוי יקבל הנחה אז המחירים אוטוטמטית יעלו באותו סכום
בנוסף -מה ההיגיון לייצר הנחה על דבר שמראש לא אמור להיות יקר
את בעצם פועלת באותו קו של המדינה רק בדרך שאולי תהיה יותר שיוויונית

אבל שורש הבעיה היא -למה הקרקע עצמה כל כך יקרה??
למה אין הפשרת קרקעות ?
למה המנונופלים מרוויחים את כל הכסף (במקרה שלנו רמ"י ,לשכות עורכי הדין השונות הקבלנים והבנקים)

צריך לפתור מהשורש
אתה צודק,
אבל גם מחיר למשתכן העלתה בצורה זו או אחרת את המחיר..
מעבר לזה אני חושבת שצריך לעודד כמה שיותר שוק חופשי,
וכל התערבות -רק תזיק (אם יקפיאו את הריבית המחירים ימשיכו לקפוץ עוד ועוד..)

ר. המוסד

משתמש מקצוען
לא דיברתי על ההצעה של גפני, אלא על החכמים בעיני עצמם שכותבים לפני שהם בודקים את הדברים שהם אומרים.
ואגב ראיונות עם כלכלנים הם עדיין לא מקור מוסמך, מי שעוקב אחרי האתרים יכול לראות בצורה חד משמעית על פי הכתבות והראיונות את ההשתייכות המפלגתית של הכותב...
בכלל לא קשור להשתייכות מפלגתית,
עצם העברת חוק שקבוע לבנק ישראל זה טעות
וגם לשחק עם הריבית זה עוד טעות

אולי נעביר חוק שנמחק את חובות המשכנתאות וזהו???

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
אתה צודק,
אבל גם מחיר למשתכן העלתה בצורה זו או אחרת את המחיר..
מעבר לזה אני חושבת שצריך לעודד כמה שיותר שוק חופשי,
וכל התערבות -רק תזיק (אם יקפיאו את הריבית המחירים ימשיכו לקפוץ עוד ועוד..)
איך שוק חופשי??
שיש את רמ"י שהם השולטים היחידים

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
צודק לגמרי,
אבל בשביל זה ,
אין פיתרון.. רק רחמי שמים... (בדרך הטבע אין היתכנות שהגוף הזה יעלם מהמפה, או שיהיה שופע ברצון טוב...)
נכון מאוד
והפיתרון הוא הפגנות בכל המדינה שבוע שלם
אבל בדור שיש את פרוג ,והאייפונים מאידך אין שום סיכוי שמישהו יסכים לזוז ולחסום כבישים שבוע

ר. המוסד

משתמש מקצוען

החשש שלי הוא מפיצוץ. ממצב שבו אנשים יקלטו שאין להם כבר יכולת לרכוש דירות"​

מנכ"ל רובי קפיטל יעקב ניצן מודה שמצבו הנוכחי של שוק הדירות מדאיג אותו, הן מצד היזמים - "עליית הריבית מייצרת עבורם עלות נוספת שאותה הם לא יכולים לגלגל היום הלאה", והן מצד הרוכשים - "לא כל מי שקיבל משכנתה לפני 3 חודשים היה מקבל אותה היום". התוצאה לדבריו היא ירידה ברווחיות הפרויקטים. ומחירי הדירות? "ברור לי שהם יעצרו, או אפילו ירדו"​

מאת נמרוד בוסו- עורך אתר מרכז הנדל"ן
16.11.22 | 07:00

יעקב ניצן. מבחינתי המחירים כבר נעצרו (אפי עטיאס)
יעקב ניצן. "מבחינתי המחירים כבר נעצרו" (אפי עטיאס)
ימים לא קלים עוברים על גופי מימון הנדל"ן. חגיגת הביקושים לדירות שהחלה בסוף 2020 ונמשכה לאורך כמעט שנתיים של עליות מחיר מטאוריות, הסתיימה בבת אחת בקיץ האחרון עם רצף העלאות הריבית של בנק ישראל, והשאירה את היזמים עם קרקעות שנרכשו ביוקר ומשרדי מכירות ריקים. אם מישהו מהם ייפול, זו תהפוך להיות גם הבעיה של מי שנתן לו כסף. ברוב המקרים מדובר בבנק. במקרה שכזה, עם כל האי נעימות, הוא יספוג את המכה. לחברות מימון חוץ בנקאי, לעומת זאת, המכה תהיה קשה יותר במקרה של פרויקט חדל פירעון.
למנכ"ל רובי קפיטל יעקב ניצן אין בעיה להודות שהוא לא רגוע בימים אלה. מצד אחד, לדבריו, החברה זוכה לפריחה שכמוה לא ידעה, עם עשרות פרויקטים שמלווים על ידה בהיקפי שווי של למעלה מ-6 מיליארד שקל. "אנחנו כבר לא במצב שבו יש נישת פרוייקטים שמתאימה למימון חוץ בנקאי, הבנקים מכירים בנו כשחקן דומיננטי, מתחרה ואנחנו מלווים מאות יחידות בכל פרויקט".
מצד שני, הניתוח שלו של מצב השוק כיום אינו מבשר טובות. "הפחד שלי הוא מפיצוץ. שיהיה מצב שאנשים יקלטו שאין להם באמת אפשרות, שהם לא מסוגלים יותר לקנות את הדירות ברמת המחירים הזו ובשיעור הריבית הזה. לא מסוגלים. עליית הריבית שינתה לגמרי את יחס ההחזר להכנסה. מי שקיבל משכנתה לפני חצי שנה – לא בטוח שהיה מקבל אותה היום. הבנק כבר לא מאפשר לאנשים לקחת את המשכנתאות שהם לקחו בעבר, וגם אם הוא מאפשר, הלווה בעצמו חושש. הוא רואה את עליית הריבית והוא לא יודע איפה זה ייגמר".

אתה רגוע לגבי הפרויקטים שאתה מלווה?
"כרגע השוק עדיין מתנהל באופן סביר. המעקבים אחר כל הפרויקטים הם חודשיים. כל פרויקט אתה בודק שאכן הפרויקט מתקדם, יש מכירות וכן הלאה. כרגע העסק נראה בסדר. הבוקר דיבר איתי אחד היזמים שבונה בנתניה ואמר לי מכרתי 4 יחידות. ועדיין, אתה רואה שלאנשים קשה.
"עוד 5 מיליון, עוד 7 מיליון עלויות מימון. מי סופג את זה? נהוג לומר תמיד שזה מתגלגל אל רוכשי הקצה. אבל ברמת המחיר והריבית הנוכחית קשה לי לראות את זה קורה. לכן אנחנו היום, מלבד הבצ"מ, מוסיפים עוד מרווח של התייקרות המימון ב-5%-7%, ורוצים לראות שהפרויקט עדיין עובד".
"צריך להבדיל בין עבר, הווה ועתיד. מי שנטל כבר משכנתה, פחות קשור אלי. יכול להיות שקשה לו, אבל הדירה כבר נרכשה וזה עכשיו במגרש של בנק המשכנתאות. החשש הגדול הוא שאנשים לא יוכלו להמשיך לקחת משכנתה גם בעתיד. היום כשאתה עושה לוח סילוקים אתה רואה שההחזר קפץ ב-200, 300 או 500 אלף שקל, העסק נראה אחרת. הרוכשים עדיין מסוגלים? והאם זה נגמר פה או שיש לפנינו עליות ריבית נוספות? לא יודע. זה עיקר החשש".
"הסיטואציה קצת מפחידה אותי"
את עיקר הקושי כיום מזהה ניצן בכך שבעוד שליזמים התווספו עלויות מימון כבדות בשל עליית הריבית, אין אף גורם שאליו ניתן לגלגל את ההוצאה. "הסיטוציה קצת מפחידה אותי, כי בעצם עליית הריבית דוחקת את היזם להעלות מחירים. עליית הריבית מייצרת עלויות נוספות ליזם, והיזם כדי לא להפסיד יצטרך לגלגל את זה הלאה, כלומר להציף את זה לרוכש. אבל השאלה אם זה באמת יקרה. האם אנשים עדיין יקנו במחירים האלה דירות, ואני לא מאמין שזה יקרה. זה אומר שהרווחיות בחלק מהפרויקטים תיפגע".
איך השתנה האופן שבו אתה בוחן פרויקט שמגיע אליך?
"ישנו משתנה חדש שלא היה קיים קודם, של עלויות המימון. מה המשמעויות של עליית הריבית עבור יזם שלקח 50 או 60 מיליון שקל עבור קרקע, ועכשיו גם מגלה שיש לו התארכות סטטוטורית של שנה? זו סטירת לחי. כל דוח אפס כולל בצ"מ (בלתי צפוי מראש) אבל גובה הבצ"מ נגזר מעלויות הבניה הישירה, כלומר מרגע שהתחלת לשים את הבלוקים בשטח.
"לעלויות המימון, לעומת זאת, אין בצ"מ. אז מה קורה עם כל הקפיצות האלה? עוד 5 מיליון, עוד 7 מיליון. מי סופג את זה? נהוג לומר תמיד שזה מתגלגל אל רוכשי הקצה. אבל ברמת המחיר והריבית הנוכחית קשה לי לראות את זה קורה. לכן אנחנו היום, מלבד הבצ"מ, מוסיפים עוד מרווח של התייקרות המימון ב-5%-7%, ורוצים לראות שהפרויקט עדיין עובד".
"יזם היום לא חושב פעמיים אלא עשר פעמים אם לגשת למכרז. יזם ענק ישב פה ואמר 'תקשיבו חבר'ה, אני כבר שילמתי ערבויות של מיליוני שקלים אבל החלטתי לא להיכנס לעסקה'. הוא מוכן שיחלטו לו ערבות של מיליוני שקלים, העיקר לא להיכנס לעסקה כי הוא זיהה שבתנאים הנוכחיים היא הפסדית".
"ברור לי שהמחירים יעצרו או ירדו"
ניצן, בן 48 ותושב שילה שבשומרון, הגיע לרובי קפיטל לאחר שניהל את סקטור הנדל"ן בבנק אוצר החייל, וניהל את מערך האשראי לנדל"ן בחברת הראל. על אף הניסיון שצבר גם הוא, כמו הרבה אחרים כיום בשוק, מתקשה להסביר את המשך עליית מחירי הדירות. "יש פה אנומליה. יכולת הרכישה של הציבור השתנתה דרמטית והיית מצפה מהשוק לאותת לכיוון הזה, שהמחירים ישקפו שדברים השתנו, ויתחילו לרדת".
את עיקר השינוי בעת הזו הוא מזהה דווקא בצד של היזמים. "מכרז בדימונה עבור למעלה מ-1000 יח"ד הסתיים ללא הצעה אחת. הרבה זמן זה לא קרה. היזם היום חושב לא פעמיים אלא עשר פעמים אם לגשת למכרז ואיפה לשים את הכסף. יזם ענק ישב פה ואמר 'תקשיבו חבר'ה, אני כבר שילמתי ערבויות של מיליוני שקלים על קרקע אבל החלטתי לא להיכנס לעסקה'. לאור עליות הריבית הוא מוכן שיחלטו לו ערבות של מיליוני שקלים, העיקר לא להיכנס לעסקה כי הוא זיהה שבתנאים הנוכחיים היא הפסדית. אתה רואה שהשוק מזדעזע".

בניה בתל אביב (שאטרסטוק)
בניה בתל אביב (שאטרסטוק)

ומה הלאה? מה התחזית שלך לשנה הקרובה?
"הנבואה ניתנה לשוטים. יחד עם זה, ברור לי שהמחירים או יעצרו, או ירדו קצת. אני לא מאמין בהמשך עליית המחירים. גם אם הייתי חושב שזה יקרה ברמת הניהול של החברה ובחינת הפרויקטים לא קיימת סיטואציה כזו. מבחינתי המחירים היום כבר נעצרו, ואני אפילו בוחן את עצמי במצב של ירידה. כמה, איך ומה אני לא יודע.
אתה רואה חברות נופלות?
"לא יודע אם נופלות, אבל אני רואה חברות שהפעילות שלהן מצטמקת. צריך להבדיל בין חברות שהצטיידו בתקופה הרווחית, ויש בהן מספיק בשר כדי להתמודד עם התקופה, ובין חברות קטנות.
"חברות קטנות אכן מצטמקות מאד, היכולת שלהם לשחק כרגע הולכת ונפגעת. אנחנו מנהלים כאן גם את קרן האקוויטי ספיר. הקרן הזו מוצפת היום בפניות של יזמים, שאין להם את היכולת לגשת לבד למכרזי מינהל או עסקאות. האם הם נופלים? לא בהכרח. הם נהנו מ-12-13 שנים של פרוספריטי, עשו עסקאות, צברו רווחים ככה שלרוב השחקנים יש את היכולת לצלוח את המשבר. מה שאנחנו כן רואים היום, וכנראה נמשיך לראות, זה מיזוגים ורכישות של החברות הקטנות על ידי הגדולות, ואלו שצברו הון. זו ההזדמנות של מי ששמר רזרבות".

גימפעל

משתמש מקצוען
משום מה הדיון הזה (גילוי נאות: לא קראתי את הכל זה עושה לי בחילה) מזכיר לי את הסגנון של יאיר לפיד ואיווט ליברמן שהמעמד הבינוני הם אלו שממנים את בני הישיבות.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
משום מה הדיון הזה (גילוי נאות: לא קראתי את הכל זה עושה לי בחילה) מזכיר לי את הסגנון של יאיר לפיד ואיווט ליברמן שהמעמד הבינוני הם אלו שממנים את בני הישיבות.
לא את בני הישיבות את המעמד החלש,
לצערנו זאת עובדה אנחנו חים במדינה סוציאליסטית
תחשוב על מישהו שמרויח 30 אלף בחודש ומשלם 7 אלף מס הכנסה,
2500 בי"ל
הנטו שלו יוצא 18 אם יש לו כמה ילדים,
אין לו הנחה במעון הוא משלם 2000 שח לילד עד גיל 3
אין לו הנחה בארנונה הוא משלם 600 שח לחודש
אין לו דירה -והוא משלם שכירות או שיש לו משכנתא של 6 אלף בחודש
ועכשיו הוא אמור לספוג גם את זה שיעלו מיסים כדי לממן לשכבות החלשות את המשכנתא של הדירה שהם קנו לעצמם?
אולי גם שיממנו להם את כל המשכנתא?

נערך לאחרונה ב:

זכות הרבים

משתמש פעיל
עכשיו הוא אמור לספוג גם את זה שיעלו מיסים כדי לממן לשכבות החלשות את המשכנתא של הדירה שהם קנו לעצמם?
אולי גם שיממנו להם את כל המשכנתא?
מה הקשקושים.
למה זה אחד על חשבון השני
בכלל לא קשור להשתייכות מפלגתית,
עצם העברת חוק שקבוע לבנק ישראל זה טעות
וגם לשחק עם הריבית זה עוד טעות

אולי נעביר חוק שנמחק את חובות המשכנתאות וזהו???
דמגוגיה זולה
מה הקשר למחיקת חובות
וממתי יש כאן ציטוטים של כל מיני אתרי כלכלה שכותבים בהם שונאי ישראל
שעסוקים בלהשמיץ ת' חרדים מבוקר עד ליל.
מה קרה אם יתערבו לבנק ישראל.

המענין

משתמש פעיל
אני לא מבין למה לא מארגנים עצומה שתכריז דבר אחד,
אם עוד פעם אחת מעלים את הריבית, אנחנו מפסיקים לשלם את המשכנתא,
ובדגש על אם יעלו עוד פעם, כדי שזה יהיה יותר איום מאשר הפגנה,
וכמובן כמובן שבסוף כולם ישלמו כמו ילדים טובים,
אבל בסוף לענ"ד זה יכול להיות עצומה, שתגיע למיליוני חתימות, וזה אולי יגרום למישהו שם להבין שהם כמעט מגיעים לפיק שאנשים לא ישרדו יותר,
כי זה לא בדיחה כבר, המשכנתאות עלו במאות שקלים, וזה לא בכיוון להפסיק :(

M6255

משתמש פעיל
ציטוט מ ועדת הכספים: ביקורת על הריבית, הצע"ח להוזלת המשכנתאות
לסיום אמר גפני, "אני מבקש מהיועצת המשפטית של הועדה – ליזום הצעת חוק של הוועדה שעליית הריבית במשק לא תחול על נוטלי המשכנתאות בדירה הראשונה". גפני מכוון לכך שבעת שהריבית במשק עולה, הריבית על המשכנתאות לא תעלה. "אבקש לבחון זאת משפטית, במיוחד לגבי מעמד ביניים ושכבות חלשות, שרוכשים דירה ראשונה".

המשמעות של זה, היא שמחוסרי דיור שכבר כמה שנים מנסים לזכות במחיר למשתכן, יאלצו לממן את אלה שזכו לדוגמה בדירה ברשות השידור בירושלים.
מישהו יכול להזכיר לגפני שיש המון זו"צ שאין להם בכלל דירה.
לדעתי שזה יחול רק על משכנתאות שנלקחו עבור דירות עד 800,000 ש"ח ולא יותר.
מפרגן מכל הלב לזוכים בדירה ברשות השידור, אבל נראה שמקבלי ההחלטות שכחו שזו"צ לא יכול היום לרכוש דירה אפילו בפריפריה.
מה אתם אומרים?
בלת"ק
אני לא מבין למה כותבים שאין היתכנות
מי שמלווה לבנקים זה בנק ישראל בעצמו
אז ניתן להגדיר שעל סך המשכנתאות שנטלו רוכשי דירה ראשונה בנק ישראל ילווה בריבית של נניח 2% וכל שאר ההלוואות והמשכנתאות לפרויקטים הריבית תהיה זהה למשק
מה כ"כ מסובך ?
ולכן אני לא חושב שזה נקרא סבסוד (אני אישית לא אוהב סיבסודים למיניהם אבל כאן זה אחרת)
מבחינה משפטית אם זה עובר בחקיקה זה עביר משפטית בהחלט

להשלמת התמונה מאחר ובנק ישראל נותן את אותו שיעור ריבית גם עבור הפיקדונות של הבנקים, אז צריך להוסיף שבאותו שיעור של כלל המשכנתאות לרוכשי דירה ראשונה נניח שזה 10 מיליארד לבנק, את אותו סך של פיקדונות בנק ישראל ישלם עליו ריבית נמוכה.

בעצם הרעיון הוא לייצר שתי ריביות במשק, מתוך תקווה שעליית הריבית לחלק גדול מצורכי המשק כמו עסקים משכנתאות לעסקאות נדלן וכו וכו יספיקו למתן את האינפלציה

נערך לאחרונה ב:

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מה הקשקושים.
למה זה אחד על חשבון השני

דמגוגיה זולה
מה הקשר למחיקת חובות
וממתי יש כאן ציטוטים של כל מיני אתרי כלכלה שכותבים בהם שונאי ישראל
שעסוקים בלהשמיץ ת' חרדים מבוקר עד ליל.
מה קרה אם יתערבו לבנק ישראל.
זה לא קשור להשמצת חרדים
יש כאן בעיה במדינה שמעמד הביניים מממן את המעמד הנמוך,
תנסה לחשוב על עצמך אם הנתונים שהזכרתי למעלה ואולי תבין,
אולי גם לא ,
אבל אין מתנות חינם הכל בא בסוף על חשבון משהו, קוראים לזה תקציב,
מי שלקח משכנתא היה צריך לקחת את הנתונים האלו בחשבון

ואם יש מעמד שמשלם כ"כ הרבה מיסים ולא מקבל אף הטבה הגיע הזמן שידאגו גם לו.
ויש גם הרבה חרדים במעמד הזה

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
זה לא קשור להשמצת חרדים
יש כאן בעיה במדינה שמעמד הביניים מממן את המעמד הנמוך,
תנסה לחשוב על עצמך אם הנתונים שהזכרתי למעלה ואולי תבין,
אולי גם לא ,
אבל אין מתנות חינם הכל בא בסוף על חשבון משהו, קוראים לזה תקציב,
מי שלקח משכנתא היה צריך לקחת את הנתונים האלו בחשבון

ואם יש מעמד שמשלם כ"כ הרבה מיסים ולא מקבל אף הטבה הגיע הזמן שידאגו גם לו.
ויש גם הרבה חרדים במעמד הזה
חייב לחלוק עליך אם אפשר

ברור שבמדינה יש פערים גדולים בין מעמד הביניים לבין המעמד הנמוך
אבל במקום להסתכל מה הסיבה ולהבין שבעומק
המדינה עושה הכל כדי להגדיל את הפערים בין המעמדות ולבטל טוטלית את מעמד הביניים ולהעביר אותם למעמד הנמוך
(בין השאר בגלל המונופלים הגדולים ששולטים פה בכל השוק ,מספיק להיכנס לחנות כדי לראות ש50 אחוז הממוצרים שנמצאים על המדפים הם של חברות בודדות של עילית אסם שטראוס יוניליוור ועוד כמה בודדים שמעלים את המחירים פה בפער של עשרות אחוזים ממקומות אחרים באירופה

ב.המנופולים האלה הם גם בשוק הדיור שרמ"י השלטת היחידה ומשווקת לכל המרבה במחיר וגורפת את כל הרווים לקופת המדינה על חשבון נוטלי המשכנתאות,ואין שום סיבה שהמדינה תשב רגל על רגל על גבם של מעמד הביניים הקורס!!!

ג.אפלייה על רקע דתי במקומות עבודה ופערי שכר -כל עוד המדינה לא מטפלת בדברים האלה -אז אין באמת
מה לבוא בטענות למי שמנסה בדרכים ערמומיות להחזיר לעצמו את הכסף שהמדינה הייתה אמורה לדאוג לטובת האזרח המוחלש

בקיצור האשמת הקורבן זה הדבר הכי קל לעשות

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
חייב לחלוק עליך אם אפשר

ברור שבמדינה יש פערים גדולים בין מעמד הביניים לבין המעמד הנמוך
אבל במקום להסתכל מה הסיבה ולהבין שבעומק
המדינה עושה הכל כדי להגדיל את הפערים בין המעמדות ולבטל טוטלית את מעמד הביניים ולהעביר אותם למעמד הנמוך
(בין השאר בגלל המונופלים הגדולים ששולטים פה בכל השוק ,מספיק להיכנס לחנות כדי לראות ש50 אחוז הממוצרים שנמצאים על המדפים הם של חברות בודדות של עילית אסם שטראוס יוניליוור ועוד כמה בודדים שמעלים את המחירים פה בפער של עשרות אחוזים ממקומות אחרים באירופה

ב.המנופולים האלה הם גם בשוק הדיור שרמ"י השלטת היחידה ומשווקת לכל המרבה במחיר וגורפת את כל הרווים לקופת המדינה על חשבון נוטלי המשכנתאות,ואין שום סיבה שהמדינה תשב רגל על רגל על גבם של מעמד הביניים הקורס!!!

ג.אפלייה על רקע דתי במקומות עבודה ופערי שכר -כל עוד המדינה לא מטפלת בדברים האלה -אז אין באמת
מה לבוא בטענות למי שמנסה בדרכים ערמומיות להחזיר לעצמו את הכסף שהמדינה הייתה אמורה לדאוג לטובת האזרח המוחלש

בקיצור האשמת הקורבן זה הדבר הכי קל לעשות
לא נכון
במיוחד חלק ג מהכרות, אין אפליה יש חשיבה בראש קטן
ולא ביקשתי לשלול את ההטבות שמקבלים היום המעמד הנמוך אלא להביא את הצד של מעמד הביניים שמרויח טוב אבל בגלל המיסים נאנק כמו המעמד הנמוך,
הגיוני יותר שיורידו מיסים מאשר שיתחילו לסבסד כאן ריביות

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה